Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Sammenlign tilbud fra dyktige advokater

 • 1
  Beskriv saken din
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva din sak gjelder
 • 2
  Flere advokater vurderer din sak
  Du får tilbud fra flere advokater, som gjør det lettere å se hvem som passer best til saken din
 • 3
  Velg selv om du ønsker å benytte tilbudene eller ikke
  Du står fritt til å velge den advokaten som er mest riktig for deg og din sak
Advokat

Finn riktig advokat for dine behov

Få tilbud fra flere advokater slik at du kan sammenligne pris og kompetanse. Tjenesten er helt uforpliktende!

Informasjonen din sendes kun til advokatene du mottar tilbud fra, og brukes ikke til noe annet.
 • 1
  Beskriv saken din
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva din sak gjelder
 • 2
  Flere advokater vurderer din sak
  Du får tilbud fra flere advokater, som gjør det lettere å se hvem som passer best til saken din
 • 3
  Velg selv om du ønsker å benytte tilbudene eller ikke
  Du står fritt til å velge den advokaten som er mest riktig for deg og din sak

Sammenlign tilbud fra flere advokater

 • Finn beste advokat til din sak

  Trenger du juridisk bistand? Da er det viktig at du finner riktig advokat til din sak. Vi hjelper deg gjerne med å innhente tilbud fra flere advokater. Så du enkelt kan sammenligne og finne rett advokat til rett pris. Som regel er det avgjørende at du finner riktig advokat i nærområdet ditt. Når du fyller ut vårt skjema, velger du hvilket saksområdet du trenger hjelp med. Innen kort tid vil du bli kontaktet at dyktige advokater som kan hjelpe deg med din sak.

 • Uforpliktende

  Vi hjelper deg med å komme i kontakt med flere advokater som kan hjelpe deg med din sak. Det er helt gratis å motta tilbud gjennom TjenesteTorget. Du vil ikke motta gratis rådgivning fra advokatene, men det er helt uforpliktende å be om tilbud. Det betyr at du enkelt kan takke nei, dersom du ikke er fornøyd med tilbudene.

Tilbakemelding fra brukere
 • Det koster ikke å prøve tjenesten, derimot sparer du mye penger.

  Kjetil Sanstøl
 • Veldig bra tjeneste, er svært fornøyd. Lett å bruke, gode tilbakemeldinger og tips.

  Ida Haus
 • Var en effektiv og enkel måte å komme i kontakt med advokater som kunne hjelpe meg på.

  Kåre Hagen

Trenger du en advokat?

Advokattjenester er noe de fleste av oss vil benytte seg av i løpet av livet. For noen kan behovet melde seg en gang eller to, andre kan ha gjentatte behov for slik rådgivning eller hjelp.

Loven er relativt komplisert og kan være vanskelig å forstå for. Da er det godt å ha en som kan hjelpe deg med rettslige tjenester til blant både offentlige myndigheter og institusjoner, foreninger, bedrifter og privatpersoner.

Guide advokat - slik får du advokathjelp

Hvis du befinner deg i en tvist, har kommet opp i problemer knyttet til loven, eller har blitt urettferdig behandlet, kan en advokat hjelpe deg.

Advokater kan tilby forskjellige tjenester, og de fleste av dem har spesialisert seg innenfor ett eller flere felt. Akkurat hva slags advokathjelp du trenger kommer selvfølgelig an på hva saken din dreier seg om.

I noen tilfeller er det rådgivning, i andre tilfeller må advokaten skrive og sende brev på vegne av deg, og noen ganger er det kanskje snakk om megling, problemløsning eller rettssak.

Hvis du er i en vanskelig situasjon, er det bedre jo tidligere du kontakter en advokat. Det kan hende det er lettere å hjelpe deg fra starten av, enn om du dukker opp på et advokatkontor lang tid etter situasjonen, eller problemet har utviklet seg.

Når trenger man advokater?

Om du blir siktet i en straffesak, vil du som regel ha krav på en forsvarer, eller forsvarsadvokat.

Hvis du er offer for en straffbar handling, kan du også ha rett til en bistandsadvokat.

Det er også mulig å anskaffe en advokat for å bistå med personlig rådgivning, i forbindelse med en samboerkontrakt eller lignende.

Mange bedrifter og virksomheter ønsker å ha tilgang til en fast og stabil advokatforbindelse, eller ha en advokat eller jurist fast ansatt.

Guide advokat - Hva gjør en advokat?

Advokater gir juridisk rådgivning, i tillegg til å forhandle på vegne av klienter og fører saker for retten. Jobben handler ofte om å vurdere en klients sak og gir råd om hvordan saken kan og bør følges opp.

Områder en advokat kan hjelpe til med er mange. Eksempelvis kan det være:

Guide advokat - slik finner du riktig person for jobben

Advokatene vet som regel akkurat hva du trenger, og kan derfor raskt fortelle deg hva det kommer til å koste, hvor lang tid det vil ta og hva du kan forvente deg.

Du bør ha fokus på å finne en advokat som kan litt ekstra mye om akkurat det feltet du trenger hjelp til. Sjekk derfor opp hva slags felt advokaten jobber innenfor, og hva slags saker han/hun har hatt tidligere.

Norges beste advokat?

Det finnes ikke et fasitsvar på hvem Norges beste advokat er - dette avhenger av mange faktorer. Du må fokusere på å finne Norges beste advokat for akkurat deg, din sak og ditt behov.

Hvis du trenger hjelp over deg lengre tid, er det selvfølgelig også viktig at dere har god kjemi og fungerer godt sammen – ellers blir du neppe fornøyd.

Guide - Pris på advokater

Prisene de advokater kan variere. Det kommer for eksempel an på hvor i landet advokaten holder til. Ofte er det litt dyrere i store byer, enn andre steder – uten at det nødvendigvis trenger å være slik.

De fleste opererer med en timespris, men det kan også være mulig å få til en slags fastpris.

For noen oppdrag er det vanskelig å sette en slik pris, og timepris blir derfor det mest naturlige og det beste for begge parter. Spør gjerne advokaten din om dette med en gang, slik at dere blir enige.

Mange advokater opplyser også om priser på sine nettsider.

Dersom du får hjelp av en advokatfullmektig, kan det være mulig å få en noe billigere timepris.

Guide advokat - Fri rettshjelp?

I Norge er det heldigvis slik at alle har rett til en viss form for rettshjelp. Ingen skal kunne havne i en situasjon der de ikke har en forsvarer, eller et støtteapparat.

Fri rettshjelp betyr at staten dekker kostnadene ved rettshjelp. Det er en ordning som sikrer at alle, uavhengig av økonomi, får tilgang til advokater og rettslig hjelp. Staten dekker da helt eller delvis utgifter og kostnader som kommer i forbindelse med advokathjelp.

Det er hovedsakelig privatpersoner som får fri rettshjelp, og ikke bedrifter eller organisasjoner.

Om du har krav på fri rettshjelp avhenger av hvilken sakstype det gjelder, og i mange tilfeller hvor høy inntekt og formue du har.

En advokat vil hjelpe deg med å avklare om du har krav på fri rettshjelp og i hvilket omfang.

Noen saker som vanligvis gir fri rettshjelp:

 • Tap av arbeid eller leid bolig
 • Klage på vedtak om trygd
 • Erstatning for personskade
 • Tap av forsørger/voldsoffer
 • Uenigheter om barn og eiendeler ved samlivsbrudd

Slik kan du få gratis advokat

Dersom du er en av de som trenger fri juridisk hjelp kan du sende inn en søknad på nett.

På nettet finnes det også noen gratistjenester der du kan få hjelp – det er da snakk om en mer overfladisk rådgivning eller vurdering av en sak.

Dette er ikke akkurat det samme som å få hjelp av en advokat, men noen bruker slike tjenester for å komme i gang og/eller for å få et generelt inntrykk om de faktisk har en sak og virkelig trenger juridisk bistand eller ikke.

Tjenester som tilbyr fri rettshjelp:

Finn dyktige advokater via TjenesteTorget

Det kan være vanskelig å finne en advokat med rett kompetanse og erfaring for din sak. Noen kan være for dyre, mens andre kan mangle kompetanse innenfor det enkelte saksområdet.

Det finnes mange advokater, og det lønner seg derfor å sjekke priser hos et par ulike advokatfirmaer. Vi kan hjelpe deg med dette, så du slipper å sende inn utallige henvendelser for å få tilbud.

Finn ditt advokatfirma

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet på siden vår. Kort tid etter vil du bli kontaktet med tilbud fra flere advokater. På den måten kan du enkelt velge det tilbudet og advokaten som passer deg best.

Da sparer du både tid og penger - tjenesten er gratis og uforpliktende å bruke!

Finn riktig advokat for dine behov
Få tilbud fra flere advokater slik at du kan sammenligne pris og kompetanse. Tjenesten er helt uforpliktende!

Finn riktig advokat for dine behov

Få tilbud fra flere advokater slik at du kan sammenligne pris og kompetanse. Tjenesten er helt uforpliktende!