Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen personskade

Personskade

Dersom du har hatt en ulykke som har ført til personskade, kan det hende du er usikker på veien videre. Mange velger derfor å forhøre seg med en advokat for å få vite mer om sine rettigheter.

Uansett hva du gjør, burde du gjøre noe. Og du burde ikke vente. Etter en personskade dreier det seg ofte om tid. Du må ha gjort dine ting kort tid etter skaden skjedde, og du må skaffe deg nødvendig dokumentasjon. Her har vi samlet noen punkter om hva du burde vite om personskade og advokathjelp i forbindelse med en slik skade.

Hva er personskade?

Dessverre er det slik at livet kan være ekstremt uforutsigbart. Dette er en av mange grunner til at mange av oss velger å tegne dyre forsikringer. Vi gjør dette i håp om at vi skal være trygge dersom noe skulle skje med oss. Det vi kanskje er dårligere på, er å sette oss inn i hvordan disse forsikringene faktisk fungerer. Det er få av oss som er så glad i å lese mange ark som inneholder vilkår og lignende. Heldigvis finnes det mennesker som eksperter når det kommer til dette.

Forhåpentligvis har både du og jeg et såpass bra forsikringsselskap at uansett hva som skjer, så får vi den hjelpen vi forventer å få. Det er nok ikke alltid slik. Ofte kan ulykker skje, og plutselig føler vi oss litt alene. Det kan være vanskelig å orientere seg og det kan være vanskelig å finne den informasjonen man trenger.

Da er det mange som velger å søke hjelp. Det kan være utrolig lurt. Det er i hvert fall ingen vits å gi opp. Har du fått en personskade etter en ulykke og du mener du har en forsikring som skal dekke dette? Da er det viktig å få orden på saken. Det kan også hende du har krav på noe fra noen andre instanser. For eksempel NAV. Uansett vil det skje svært lite om du ikke foretar deg noe selv.

Personskade advokat

En advokat vil kunne hjelpe deg til å finne ut av hva slags rettigheter du har. Paragrafer, lover og vilkår er tre ting som for oss «vanlige» mennesker kan være svært vanskelig å forstå. Det er et språk vi ikke snakker, rett og slett. Heldigvis finnes det noen som snakker dette språket flytende, og vel så det. Disse menneskene kaller vi for advokater. De står klare til å hjelpe oss i mange tilfeller. Noen av dem er spesialister når det kommer til personskade og erstatninger. De har hjulpet mange i en lignende situasjon og vil derfor kunne hjelpe deg med den situasjonen du nå er i.

Det viktigste er å komme seg til legen

Det aller viktigste i en slik situasjon er å få kartlagt skaden og få den dokumentert. Derfor må du altså ta deg en tur til legen. Et forsikringsselskap vil kreve dokumentasjon. En viktig faktor som vil spille inn er at det kan påvises at du har fått skader/smerter/problemer rett etter ulykken det gjelder. Altså er tid viktig. Du må huske å opplyse legen om alle plager du nå har. Fastlegen din har god kontroll på tidligere historie, og kan med dette raskt være til god hjelp.

Dersom du gjerne vil ha råd før du skal til legen angående denne skaden, bør du ikke nøle med å ta kontakt med en advokat. En advokat har hjulpet mange mennesker i lignende situasjoner og vet hva du må huske på. Råd nummer én blir trolig at du kommer deg til legen så fort som mulig og skaffer nødvendig dokumentasjon og informasjon som skal sendes til forsikringsselskapet.

Det kan hende at ditt forsikringsselskap krever at du skal gå til en spesialist eller en lege de har valgt for deg. For noen kan dette virke både unødvendig og ubehagelig. Andre gjør som forsikringsselskapet sier, uten å tenke noe mer på det. Før du gjør dette, kan det være ekstremt nyttig å ha snakket med noen som kan faget. Advokaten sier ikke bare hva du burde gjøre, men også hva du burde unngå å gjøre.

NAV

Dersom din personskade kommer av arbeidsulykke bør du også ta kontakt med NAV. Også her dreier det seg om å sende inn riktig og viktig informasjon og dokumentasjon. En advokat vil kunne hjelpe deg med prosessen i sin helhet. Noen ganger kan det virke håpløst å skulle nå frem, og spesielt hvis du er usikker på dine rettigheter. Det er disse rettighetene en advokat spesielt kan hjelpe deg med. Du får en du kan rådføre deg med. Da blir det også lettere å ha kontakt med NAV – fordi du vet hva du kan forvente deg og hva du har krav på. Du kan også finne en del informasjon på NAV sine nettsider.

Advokatkostnader

Det kan hende du er redd for å ta kontakt med en advokat fordi du er redd for at det vil koste deg dyrt. Dersom det dreier seg om en personskade som skal dekkes av et forsikringsselskap, vil den samme forsikringen i mange tilfeller dekke kostnader til advokathjelp. Dette kan det være greit å sjekke opp i først. Ta en titt på dine vilkår. Du kan også ta kontakt med advokater og fortelle om hva slags personskade det dreier seg om og hva slags forsikring du har. Da kan det være mulig å få et uforpliktet tilbud og en advokat kan raskt finne ut av om deler eller hele regningen vil bli dekket av din forsikring.

Det kan uansett hende det blir dyrere å ikke ta kontakt med en advokat, nettopp fordi du da ikke får det du har krav på. Enten fordi du selv gjør feil, fordi du ikke er klar over alle rettighetene dine, eller fordi du gir opp – rett og slett fordi det er for vanskelig å komme i mål. En advokat vil strekke seg langt for at du skal få det du ønsker og det du har krav på. Målet er at det skal bli så lite stressende for deg som kunde, som mulig.

Erstatning

I mange tilfeller har du faktisk krav på erstatning for det tapet du opplever/påføres. Hva du har krav på av erstatning vil derfor avhenge av mange ulike faktorer. Det er altså helt umulig å vite dette på forhånd. En advokat vil raskt finne ut av hva du har krav på, på bakgrunn av de faktiske forholdene. Det må foreligge et økonomisk tap, gjør det det kan det være gode muligheter for erstatning. Noe som vil gjøre livet enklere dersom du nå sitter igjen med en personskade.

Det vanskelige advokatspråket

Mange synes det kan være ekstremt vanskelig å forstå seg på vilkår. Dette er enda vanskeligere dersom man er i en krevende situasjon hvor man har en personskade. Da trenger du tiden og dagene til å bli bedre, og til å pleie deg selv. Da er det selvfølgelig mye bedre å la noen andre ta seg av den vanskelige delen. Slik at du kan fokusere på deg selv. Selv om advokater forstår seg på dette språket, betyr ikke det at de ikke klarer å kommunisere med deg. De har lang og bred erfaring med å være i samtale med mennesker, og de setter selvfølgelig kunden og kundens behov i fokus. Slik skal det være.

Før du velger advokat

Det beste er å kunne sammenligne advokater og deres priser. Du bør også ha i bakhodet at det er lurt å finne en advokat som har dette som spesialfelt. Det finnes mange advokater som er gode på personskade. Hva har de til felles? De vil alle ha deg som kunde og de vil hjelpe deg.

Derfor er de også villige til å gi uforpliktende tilbud og den informasjonen du trenger for å ta et valg som er bra for deg.

Dette gjør du

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema. Etter det går det meste av seg selv. Det er da du vil få tilbud fra ulike advokatfirmaer, og du kan selv velge hva som passer deg best. På denne måten har du også muligheter til å spare penger – for du kan velge den billigste.

Hva gjør du ved personskade?

Det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre dersom man har vært i en ulykke og nå har fått en personskade. Dette er grunnen til at mange velger å søke hjelp. Ved å skaffe deg en advokat er du ikke alene om saken, du får den hjelpen du trenger for å komme mål.

Ved personskade vil en advokat vite om alle dine rettigheter og muligheter. En advokat er også god på å forstå seg på forsikringen du har. Du vil også få råd og tips til hva du skal gjøre, og ikke minst hva du absolutt ikke skal gjøre. Dette er en enorm trygghet som kommer godt med dersom du nå sitter med en skade og føler det litt usikker på hva det neste steget skal være.

Husk at du kan få uforpliktende tilbud og husk at det er lurt å sammenligne på pris.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.