Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen familierett

Familierett

Livet er ganske så uforutsigbart, noe som gjør at vi innimellom trenger litt hjelp. Advokathjelp kan komme godt med dersom man er i en litt vanskelig situasjon. Familierett er noe mange advokater er gode på. Vi gir deg litt mer informasjon om emnet og forteller deg hvordan du enkelt kan komme i kontakt med jurister som kan hjelpe deg.

Alle familier skal være en god og trygg base for familiemedlemmene. Det er selve fundamentet for mange av oss, og det betyr at familielivet på samtlige områder må fungere bra for at alle i familien skal ha det bra. Det er også en del juridiske ting å tenke på i forhold til det å starte en familie eller kanskje til og med slå sammen to familier i noen tilfeller. Ved å ta i bruk advokathjelp vil man kunne sikre at alles interesser ivaretas i henhold til lovverket og dermed sørge for at den trygge basen forblir trygg, samt sørge for at det er avtaler på plass i tilfelle det blir konflikter og eventuelt brudd. Ryddige avtaler sørger for at det juridiske ihvertfall er noenlunde i orden, i en periode der man gjerne er ekstra sårbar og trenger å ta vare på seg selv og ens familiemedlemmer.

Hva er familierett?

Ordet familierett forteller oss mye om hva det dreier seg om. Det er selvfølgelig snakk om ting som har med familie og hjem å gjøre. Familierett er et stort område som fokuserer på ulike sider av familielivet – familie, barn, forhold og samliv, for å nevne noe.

Mange har kanskje hørt om familierett i forbindelse med for eksempel separasjon eller skilsmisse. Ofte må det advokater inn i bildet, for å finne gode løsninger. Det kan være lurt å få gode råd fra en fagperson.

Rundt familielivet finnes det mange ulike situasjoner. Derfor er det viktig å vite om at man kan få hjelp fra en advokat, dersom det dreier seg om noe juridisk – noe det ofte gjør.

Vit at hjelpen finnes. Advokater har hørt de fleste historier før, derfor kan du være sikker på at du får den hjelpen du trenger. Husk også at advokater brenner for dette temaet, og de vet om alle lover og regler som angår familierett. De deler gjerne sin kunnskap med deg.

Samboerskap

Dersom man ikke ønsker å gifte seg, men har tatt valget om å være samboere, er det veldig lurt å ha noen gode avtaler på dette. Spesielt hvis man deler økonomi eller har barn sammen. En advokat kan hjelpe deg med å lage slike avtaler.

Rettigheter ved samboerskap

Mange lever gjerne i samboerskap lenge før de eventuelt velger å gifte seg. Da gjelder det å ha begge parters rettigheter sikret i gode avtaler, slik at ikke en part blir stående igjen med skjegget i postkassa om bruddet er et faktum eller om den ene parten skulle dø fra den andre eller en av partene ender opp med langvarig sykdom. En god samboeravtale vil sørge for at de fleste scenarioer er dekket, og en advokat vil hjelpe dere slik at avtalen er juridisk bindene og om dere har glemt noe, kan advokaten sikre at alle ting er på plass i avtalen. For eksempel er det viktig å etablere hvem som har hva av formue og gjeld når man går inn i samboerskapet. Det er viktig å få klart hvem boligen skal stå på og hvem som har ansvar for betaling av hva i samboerskapet. Det bør også være et testament på plass som håndterer hva som skal skje etter at en av partene har gått bort.

Ekteskap eller ektevigsel

De fleste av oss tenker fort på noe romantisk når vi hører ordet «ekteskap». Likevel ligger det også noe juss også bak dette. Det er en avtale som skal inngås og i noen tilfeller vil særegne avtaler være viktig. Det bør ligge en god ektepakt i bunn når man har gått til skrittet å gifte seg. Det kan for eksempel hende at man trenger en spesiell avtale om økonomi eller verdier – dette kalles ektepakt. Det finnes en egen ekteskapslov som regulerer ulike sider av ekteskapet.

Hvis paret flytter inn i ny bolig sammen, er det for eksempel viktig å få etablert hvem som har ansvar for hva av gjeld og formue. I noen tilfeller kan det være at en av partene flytter inn i en allerede etablert bolig, der partneren allerede har huslån og har betalt ned store deler av dette. Det å ha alt det juridiske og økonomiske sortert, gjør det mye lettere å bygge en trygg base for familien å vokse.

Skilsmisse

De fleste har hørt om skilsmisser der det var helt nødvendig med en god del advokathjelp. Det er dessverre slik at brudd ofte kan bringe frem det verste i oss mennesker. Det blir fort mye krangling og det er vanskelig å finne gode løsninger som begge parter trives med. Har man barn, er det ekstra viktig at selve skilsmissen går bra for seg.

Noen krangler om penger, mens andre krangler om for eksempel samvær med barna. Det skjer også noen ganger at det blir en rettsak i forbindelse med skilsmisse. Håpet er selvfølgelig at man skal unngå dette, men det kan være veldig lurt å få hjelp fra en advokat. Istedenfor at de to partene som skal gå fra hverandre stadig må møtes og diskutere/krangle, kan advokatene ta seg av en stor del av dette. Da blir det enklere for alle.

Har man bestemt seg for å skilles, kan det være lurt å få gode råd fra en advokat allerede fra dag én. Istedenfor å vente med dette til det eventuelt blir noen problemer, kan man da unngå at krangling og lignende oppstår. Mange vil også vite om hva slags rettigheter de har og hva de kan forvente seg med tanke på for eksempel samvær med barna.

Skilsmisseoppgjøret

Etter skilsmissen kommer man så til skilsmisseoppgjøret. Det er da man skal fordele verdier og eiendeler. Dette kan være en vanskelig prosess for mange. Derfor trenger mange av oss råd for å komme gjennom en slik situasjon. Det kan være lurt å vite om lovene og reglene, slik at du får det du har krav på. Økonomi og skilsmisseoppgjør kan fort føre til store krangler – vær derfor klar over at det kan lønne seg å rådføre seg med en advokat i forkant.

Har man både gjeld og formue sammen, vil prosessen kanskje være litt ekstra vanskelig. Det lureste er derfor at begge parter har hver sin advokat.

Separasjon

Separasjon skjer før man skilles. Har man bestemt seg for å gå fra hverandre, må man søke om en separasjon. Deretter vil man være separert en stund, før man blir skilt. Søknad om separasjon skal sendes til fylkesmannen i din kommune. Det er ikke et krav at begge parter har signert denne søknaden, men behandlingstiden vil være kortere dersom begge to har skrevet under på papirene. Etter ett år som separert kan man kreve skilsmisse.

Foreldre og barn

Innenfor familieretten er barnerett selvfølgelig et stort tema. Etter samlivsbrudd oppstår det som regel store spørsmål i forbindelse med barnefordeling. Det viktigste er å ha fokuset på barna – at de skal ha det best mulig. Ingen barn ønsker at foreldrene skal krangle, derfor er det avgjørende at prosessen går så smertefritt for seg som overhodet mulig. Det er her advokater kommer inn i bildet – de ønsker å hjelpe.

Etter at man har blitt enige om samværet for barna, kan det også oppstå andre problemer rundt dette. For eksempel økonomiske: Hvem som skal betale for hva osv. Opplever man problemer etter at samværet for barna er bestemt, kan man ta kontakt med en advokat for å få råd rundt dette. De vil vite hva slags lover og regler man må forholde seg til.

Farskapssaker/slektskapssaker er også innunder familierett/barnerett. Ved eventuelle tvister rundt dette, er det viktig å oppsøke en advokat som kan hjelpe deg videre.

Innen barnerett finnes også lover og regler rundt hva slags ansvar og plikter foreldre har når det kommer til barna sine.

Fri rettshjelp

Det er ikke alle som har råd til å skaffe seg advokathjelp, men vær da oppmerksom på at det kan hende du har krav på fri rettshjelp. Søker man om fri rettshjelp, vil det ofte være søkerens økonomiske situasjon som er avgjørende for om man har muligheten til å få fri rettshjelp eller ikke. Er du i tvil, kan det lønne seg å sjekke opp. Send gjerne inn en søknad. Formålet med fri rettshjelp er at det skal være et rettshjelpstilbud opprettet av det offentlige, for å hjelpe personer med å få nødvendig juridisk bistand, selv om de i utgangspunktet ikke har økonomi til det.

Pris på advokattjenester

Prisen på tjenestene varierer fra advokat til advokat. Jurister opererer stort sett med timepris. Prisen på advokathjelp kan være spesielt varierende etter hvor man bor/hvor man skal ha hjelp. Det beste er derfor å komme i kontakt med en eller flere advokater for å finne ut av om de har tid og mulighet til å hjelpe deg, og for at de kan gi deg et bedre svar på hvor mye dette vil koste.

Advokater kan hjelpe deg med mye

For mange kan det kanskje virke skummelt å skulle oppsøke en advokat for å få hjelp. Det er til en viss grad forståelig, det kan virke noe formelt og seriøst. Det er dog slik at vi mennesker noen ganger trenger hjelp. Spesielt når det kommer til lover og regler som kan være vanskelige å forstå seg på, vanskelige å tolke. Heldigvis finnes disse menneskene som kan alt om juss og som kan hjelpe oss med å finne ut av ting på en enkel og grei måte.

I første omgang dreier det seg kanskje om et lite møte med en advokat, der du kun er ute etter rådgivning. Du vil vite hva som er best med tanke på situasjonen du nå er i. Da vil juristen kartlegge og finne ut av hva du trenger. Så er det selvfølgelig opp til deg om du vil fortsette dette kundeforholdet.

Noen ganger er det forståelse som trengs for at vi mennesker skal føle oss litt bedre. Forståelse vil man helt klart få hos en advokat. De har møtt mange mennesker som er i en lignende situasjon, og har derfor ikke noe problem med å forstå at det kan være vanskelig å takle. Advokaten du velger vil være en svært god samtalepartner og du kan være trygg på at du får den støtten du trenger. Først og fremst faglig, men også ved at du blir sett og hørt.

Vår tjeneste

Du har neppe lyst til å ringe rundt til utallige advokater for å få laget en avtale med en av dem. Derfor hjelper vi deg gjerne med denne delen. På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema og gi oss den informasjonen vi trenger. Deretter tar vi over. Vi tar kontakt med advokater som kan hjelpe deg med akkurat det du trenger hjelp til. Da går resten av prosessen veldig enkelt for seg.

Advokater som holder til i nærheten av deg og som har ledig kapasitet vil sende deg uforpliktende tilbud. Så er det du som bestemmer hvilket tilbud du skal takke ja til. Hvis du ønsker kan du da sammenligne på pris og velge det billigste alternativet om du ønsker det. Det kan du spare penger på.

Uansett vil det være mye enklere å komme i kontakt med en advokat som kan hjelpe deg, ved å bruke vår tjeneste. Vi har som mål at du skal bli fornøyd med tjenesten du trenger!

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.