Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen Barnerett

Barnerett

Så kommer det som er ekstremt komplisert i forhold til de fleste brudd, nemlig barnefordeling. Når et langvarig forhold blir ødelagt vil det som regel være mye vonde følelser ute og går. Alle foreldre har et biologisk behov for å beskytte sine barn, og tror at de selv er de beste til å gjøre nettopp dette. Samtidig ligger det ofte mye negative følelser mot partneren uansett hvem som har vært årsaken til bruddet. Alt i alt gjør alle disse faktorene det veldig vanskelig når man skal i gang med en barnefordelingssak. Mye kan være ordnet med gode avtaler når man gikk inn i et juridisk forpliktende forhold, men akkurat når det gjelder barnefordeling kan disse tingene være vanskelige.

Barnefordeling

Da er det viktig at foreldrene klarer å sette inn advokater som kan forhandle mellom dem på nøytral grunn. De forholder seg til lovverket og ikke følelser hvilket sikrer at barna blir håndtert riktig i barnefordelingssaken og at man kan komme til enighet uten å ta det til rettsalen. Det å måtte ta det hele til domstolen er opprivende for alle parter i konflikten, og det kan komme frem ting man i utgangspunktet ikke vil utsette barna for. En annen ting er at barna også har rett til å bli hørt når det gjelder samlivsbrudd og hvem de ønsker å bo hos, særs etter de er over 12 år. Hvem skal ha foreldreansvar og samvær? Skal barna ha fast eller delt bosted?

Barnevern

Men det finnes noen saker som dessverre kan være veldig kompliserte og det er saker der barnevernet er involvert. Det kan være på grunn av fysisk, psykisk mishandling eller omsorgssvikt av forskjellige grader. Det kan være en av foreldrene eller begge foreldrene som står bak. Det kan uansett være nødvendig for foreldrene å ha en advokat som representerer dem og sørger for at lover og regler blir fulgt uten at barna blir mer skadelidende enn de må. Barnevernet er i hovedsak ute etter å bistå familier med tiltak som kan forbedre situasjonen i hjemmet, men i noen tilfeller kan det bli snakk om omsorgsovertagelse, eller at en av foreldrene får foreldreansvar.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.