Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen bygningsrett

Dette må du vite om bygningsrett

Mange har store drømmer om å bygge ut boligen, snekre sammen drømmehuset, kjøpe eiendommer, eller kanskje til og med bygge et palass? Alle som har disse drømmene har også skjønt at det finnes ekstremt mange lover og regler rundt dette. Bygningsrett er et tema innenfor jussen som mange ønsker å vite litt mer om.

Før man går i gang med noen store byggeprosjekter, burde man kunne en del om det juridiske. Det er skikkelig dumt å bygge noe som må rives ned (satt på spissen). Hvis du sitter på tanker om å bygge ut, bygge opp, bygge nytt, rive gammelt – da burde du sette deg inn i lover og regler. Det kan hende du gjør lurt i å betale en advokat for å hjelpe deg med hele prosessen. Spesielt hvis det ender med at du må søke om lov for å få realisert prosjektet.

Hva er bygningsrett?

Bygningsrett dreier seg om en rekke temaer. Det er stort sett snakk om eiendom, bygging, areal og planlegging. Lovene og reglene rundt dette kan for mange virke svært kompliserte og forvirrende. Heldigvis finnes det advokater som har spesialisert seg på bygningsrett.

Mange drømmer om å bygge ut huset, bygge ny bolig eller bygge garasje. Andre sitter på en stor drøm om å utnytte strandsonen til det fulle. Skal man få realisert disse drømmene er man nødt til å vite hva man kan gjøre og hva man ikke kan gjøre. Man må også være nøye på at man kaster seg på de søknadsprosessene som måtte være nødvendig for å få til et slikt prosjekt.

En saksbehandlings-periode kan føles lang og slitsom, også her kan en advokat hjelpe deg med store deler av arbeidet. Da er du også sikrere på at alt blir riktig.

Plan og bygningsloven

Plan og bygningsloven er det feltet som tar seg av lover og regler rundt alt som har med boliger, eiendom og bygninger å gjøre. Det dreier seg både om bygging for privatpersoner, samt også når det kommer til det offentlige (sammfunnsplanlegging). Det sier seg selv at vi ikke kan bygge hus, leiligheter, slott, og hytter overalt. Det sier seg også selv at det må finnes noen planer for hvordan veisystem og alt rundt skal og bør være. Med andre ord dreier plan og bygningsloven seg om hvordan ulike areal i vårt land skal benyttes, og ikke benyttes.

Alle som har skullet bygge garasje eller gjøre huset større har trolig vært innom denne delen av Norges lover.

Innenfor plan og bygningsloven finnes det ulike temaer: Utbyggingsavtaler, reguleringsavtaler, klagesaker, dispensasjoner og konsekvensutredninger – for å nevne noe.

Utbygging

Mange lurer på hvor langt ut, oppover eller bortover de kan bygge huset sitt. Selv om man eier hele eiendommen finnes det regler for dette. Mange stiller derfor spørsmålet om hva som er lov når det kommer til utbygging. Det finnes ikke noe fasitsvar her, det er avhengig av hvilken reguleringsplan som gjelder for eiendommen og hvilken beregningsmetode som er gjeldende.

Bygge hus

Det anbefales å gjøre seg kjent med lover, regler og prosesser før man går i gang med å bygge hus. Selv om du har hastverk med å få drømmehuset opp, lønner det seg i lengden å ha gjort alt riktig.

Det kan så hende det dukker opp noe uforutsett. Det er da en advokat ofte kommer inn i bildet, for å hjelpe mennesker til å kunne fortsette med byggedrømmen sin. Har du for eksempel fått avslag på en søknad, kan en advokat hjelpe deg videre. De kan også hjelpe med mye annen rådgivning når det kommer til byggeprosessen.

Husk uansett på å gjøre deg kjent med lover og regler. Husk også på at det er lurt å gjøre alt riktig i en søknadsprosess, da er det større sannsynlighet for at man får det svaret man ønsker.

Bygge garasje

Det samme gjelder når man skal bygge garasje, man blir nødt til å finne ut av om man faktisk kan. I noen tilfeller vil det altså være snakk om å sende en søknad. Som nevnt tidligere er det vanskelig å gi noe fasitsvar på hva som gjør at man kan eller ikke kan bygge på eiendommen, det kommer nemlig an på hvilke bestemmelser som gjelder. Forhåpentligvis har du gode muligheter til å få deg en garasje! Har prosessen stoppet opp? Føles det håpløst? Da kan du ta kontakt med en advokat som kan hjelpe deg videre og finne ut av hva som må til for å komme i mål.

Bygging i strandsonen

Det er ikke så rart at mange drømmer om å bygge seg en bolig i strandsonen. Dette finnes det dog en god del lover og regler for. Derfor er det viktig at man har tatt en titt på disse på forhånd. Hva som er tillatt og ikke tillat, hva som er mulig, varierer fra sted til sted. Du kan muligens finne lovgivning om dette via fylkesmannen. Det kan også henne det finnes muligheter, selv om ting ved første øyekast virker litt håpløst. Det kan hende du trenger en ekspert til å se på saken. Det er i hvert fall dumt å gi opp, før man virkelig har prøvd.

Endringer

Det som kan gjøre bygningsrett litt ekstra komplisert for de som de som skal bygge, er at det ofte skjer endringer. Ulike tilpasninger og endringer skjer fordi det er nødvendig. Dette er ikke alltid så lett å få med seg, men heldigvis vil en advokat alltid være oppdatert på lover, regler og eventuelle endringer. Dersom du har lært noe om det å bygge, fra for eksempel en god nabo, burde du i hvert fall forsikre deg om at det naboen har sagt fremdeles er gjeldende.

Saksbehandling

Det som kjennetegner en prosess der man skal bygge ut eller bygge mer, er at man blir nødt til å søke. De som allerede har gjort dette tidligere, vet at saksbehandlingen kan føles lang og vanskelig. Det kan ta relativt lang tid før man for svar og prosessen kan by på en del uventede overraskelser. Advokater er eksperter når det kommer til slike saksbehandling-rutiner. Dette kan de, og dette vil de gjerne hjelpe til med. Det kan gjøre at alt går litt enklere for seg, og man kommer mye raskere i mål.

Trenger du hjelp med bygningsrett?

Dersom du kjenner deg igjen i noen av de nevnte situasjonene eller har et byggeprosjekt du ønsker hjelp til, kan det være lurt å ta kontakt med en ekspert. Finn deg en advokat som er spesialist på bygningsrett og som kjenner til alle de gjeldende lovene og reglene. Da vil du kunne føle deg trygg på at alt går riktig for seg.

En advokat er en lagspiller, som gjør den jobben du ikke er interessert i å gjøre selv. Slik at du istedenfor kan tenke på alle de gøyale faktorene rundt byggeprosjektet.

Du kan også ta kontakt med en advokat selv om du i første omgang bare ønsker noen korte, kjappe og gode råd.

Pris på hjelp i forbindelse med bygningsrett
Hver advokat har sin pris og den totale prisen kommer selvsagt an på hvor mange timer det dreier seg om totalt. Noen ganger viser det seg at det har blitt dyrere å ikke bruke penger en advokat, fordi det da dukker opp en del store problemer. Altså kan det være verdt det, å bruke noen penger på en flink ekspert.

Husk at det er lurt å finne en advokat som har hatt mange lignende saker og som vet akkurat hva han/hun skal gjøre for å få det beste resultatet. Når de kommer til pris har du heldigvis muligheten til å sammenligne, da kan du i det minste være trygg på at du ikke betaler mer enn nødvendig.

Oppfyll drømmen din

Dersom du sitter på store tanker om et byggeprosjekt og dette virkelig er drømmen din, er det bare å komme i gang med en eneste gang. Hvis du tenker at du aldri vil få prosjektet godkjent, kan det likevel være lurt å gi det en sjanse. Med hjelp fra en advokat kan det hende du får akkurat det du ønsker deg. Det er i hvert fall dumt å gi opp en drøm, før man har prøvd. Nå som du har lest en del om bygningsrett har du trolig større forståelse for hva som må til – allerede nå er du altså nærmere å få oppfylt drømmen din.

Vår tjeneste

Vi tilbyr deg en tjeneste som kan være svært gunstig for deg. Dersom du sitter med spørsmål knyttet til bygningsrett, hjelper vi deg gjerne å komme i kontakt med en eller flere advokater. Det krever svært lite av deg: Du skal bare fylle ut et skjema. Når det er gjort kan du lene deg tilbake mens vi tar kontakt med ulike advokater på vegne av deg. Deretter vil du motta uforpliktende tilbud. Så er det du som skal ta valget. Da ser du fort hvem som tilbyr den beste prisen og den beste avtalen. Med andre ord – her kan du spare både penger og tid.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.