Finn beste advokat i forbrukerrett
- 1Beskriv ditt behovVed hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
- 2Få tilbud fra flere selskaperJo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
- 3Velg det beste tilbudetVelg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Sammenlign tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema. Det er gratis og helt uforpliktende å be om pristilbud gjennom Tjenestetorget.
- 1Beskriv ditt behovVed hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
- 2Få tilbud fra flere selskaperJo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
- 3Velg det beste tilbudetVelg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Finn advokat innen forbrukerrett
Forbrukerrett
Dersom du har kjøpt en vare eller tjeneste, og har oppdaget feil og mangler ved den, er det som oftest uproblematisk å løse slike handler. Men i noen tilfeller kan du være uheldig å havne i en vanskelig situasjon hvor selger setter seg på bakbeina.
I Norge har vi gode forbrukerrettigheter, og flere lover som beskytter oss som forbruker ved kjøp av varer og tjenester.
På denne siden kan du bli mer kjent med hvilke lover som gjelder deg, enten du er selger eller kjøper, privatperson eller næringsdrivende.
Forbrukerrett i Norge
Det finnes flere lovverk som regulerer kjøp for forbruker, og en avtale kan aldri ha dårligere vilkår enn hva lovverket til enhver tid sier.
I tillegg til avtalerett og kontraktsrett, er kjøperen beskyttet av en rekke lover:
- Lov om forbrukerkjøp (Forbrukerkjøpsloven)
- Lov om kjøp (Kjøpsloven)
- Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler (Angrerettloven)
- Lov om håndverkertjenester m.m. for forbrukere (Håndverkertjenesteloven)
- Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m. (Bustadoppføringsloven)
- Lov om avhending av fast eigedom (Avhendingslova)
- Lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (Pakkereiseloven)
Forbrukerkjøpsloven
Dersom du har oppdaget feil eller mangler med en vare eller tjeneste du har kjøpt fra et firma, er det viktig at du sier ifra til selgeren øyeblikkelig.
Det er dette som kalles å reklamere ovenfor selger.
Da vil selger som regel tilby at varen blir rettet på, eller at du får en ny vare (en omlevering).
Dersom selger ikke kan fikse mangelen eller lever ny vare, kan du ofte heve kjøpet eller i det minste kreve prisavslag.
Det er ikke alltid så lett å vite om man som forbruker har krav til å klage ved kjøp av varer. Hva vil det si at varen har vanlig god kvalitet, eller at tjenesten er utført etter vesentlig lengre tid enn avtalt?
En definisjon på dette er at varen lider av mangel om den ikke er i tråd med det du har blitt opplyst om med kjøpet, eller hva som kan ventes i henhold til loven.
Er det snakk om større kjøp, bør du alltid ha så mye du kan skriftlig. Husk også at avtalen ikke kan inneholde dårligere vilkår enn de som er i lovverket til enhver tid.
For næringsdrivende
Er du næringsdrivende som kjøper inn en vare eller tjeneste er det ikke forbrukerkjøpsloven som gjelder - men hva som står i kjøpsloven.
Dersom du har et foretak som selger til privatpersoner, selger du til forbruker. Siden forbrukeren har rettigheter regulert av forbrukerkjøpsloven, må du derfor forholde deg til den.
Mellom privatpersoner
Når man kjøper av en privatperson er rettigheter og plikter regulert av kjøpsloven, men handler dere med kontrakt, vil den være gjeldende etter hva dere har avtalt.
Dermed er skriftlig avtale en god forebygging mot potensiell konflikt.
Les deg gjerne opp på lovverket, slik at du ikke ender opp med en avtale som er dårligere enn standarden. Gjelder det større beløp kan det være gunstig å få en advokat til å sette opp avtalen mellom dere.
Når trenger du en advokat?
Det er kanskje ikke så lett å vite hvilke rettigheter og plikter du har både som forbruker og selger, og da kan en advokat være god å ha.
Ikke alle kjøp vi foretar oss er verdt å anskaffe advokat i forbrukerrett for. Men så fort det blir snakk om større summer, kan det definitivt lønne seg.
Da snakker vi gjerne om større kjøp som for eksempel bil, hus, håndverkertjenester og lignende. I mange tilfeller kan du få dekket kostnadene ved advokat via innboforsikringen din. Når en advokat vurderer saken din kan du spørre om hjelp til dette.
En advokat innen forbrukerrett har god kjennskap med både utenomrettslige løsninger, ulike tvisteutvalg og helt opp til behandling i domstol.
Finn en dyktig advokat via våre sider
Søker du rundt på nettet kan det være vanskelig å finne og ta kontakt med en advokat med akkurat den kompetansen og erfaringen du ser etter. Det finnes mange advokater der ute, og det lønner seg å sjekke priser hos flere.
Gjennom oss kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere advokater – gjennom ett skjema!
Du fyller ut skjemaet på våre sider og får opp hvilke advokater i ditt område som kan hjelpe deg i din sak. Kort tid etter vil du bli kontaktet med tilbud flere advokater, forutsatt at de har kapasitet.
På den måten kan du enkelt velge det tilbudet og den advokaten som passer deg best.
Ved å benytte vårt skjema vil du ikke motta gratis rådgivning, men det er helt gratis og uforpliktende å innhente tilbud.