Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Finn beste advokat i familiegjenforening

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema. Det er gratis og helt uforpliktende å be om pristilbud gjennom Tjenestetorget.

Informasjonen din sendes kun til advokatene du mottar tilbud fra, og brukes ikke til noe annet.
 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn advokat innen familiegjenforening

Få hjelp av en advokat – familiegjenforening

Reglene for familieinnvandring er kompliserte, og behandlingstiden er lang. Er det feil i søknaden kan det føre til avslag, og dermed havner man bakover i køen igjen.

Da gjelder det å få hjelp fra noen som er spesialist på UDI-regelverk og det å søke familiegjenforening. Myndighetene gir ikke veiledning, dermed er en advokat ditt beste valg.

Det samme gjelder hvis du får avslag på søknad om familiegjenforening, for et endelig avslag kan behandles i en rettssal. En advokat innenfor familieinnvandring vil ha gode kunnskaper om disse prosessene.

Fri rettshjelp kan også være mulig i saker som gjelder familieinnvandring. Fri rettshjelp betyr at staten helt eller delvis dekker advokat for deg.

Når du oppsøker en advokat kommer de til å vite om du har krav på fri rettshjelp eller ikke, og hjelper deg med søknaden.

Familieinnvandring

Selv om det kanskje er «familiegjenforening» som er det mest brukte begrepet, så er nok «familieinnvandring» et mer passende ord.

Innenfor familieinnvandring skiller vi da mellom familiegjenforening og familieetablering:

 • Familiegjenforening: Dette omfatter gjenforening med de du var i familie med før du kom til Norge. Det vil si barn, ektefelle, foreldre eller annen slekt.
 • Familieetablering: Dette omfatter planlagte familieforhold. Det vil si et nytt ekteskap eller partnerskap, hvor en av dere ikke bor i Norge.

Hvilket land dere er fra har en rolle å si for om du kan søke oppholdstillatelse for familiemedlemmer. På UDI sine nettsider, kan du fylle inn hvilket land du er fra og få valg som er tilpasset der du er fra.

Det er gjerne vanskelig å orientere seg i søknadsprosessen, men to ord du burde kunne er:

 • Søker: Den som ønsker å flytte til Norge, eller forlenge oppholdet her.
 • Referanseperson: Er den av dere som bor i Norge.

Familiegjenforening gjennom ekteskap

Oppholdstillatelse i Norge ved giftemål innebærer mange krav. Skal man gifte seg i Norge med utenlandsk statsborger, er det snakk om familieetablering, som har andre krav enn hvis dere allerede er gift.

Utlendingnemda kan avslå når de mener det er et omgåelsesekteskap og proformaekteskap. Dette er ekteskap som inngås kun med tanke på oppholdstillatelse.

I de sakene så gjøres en vurdering hvor man ser på hvor godt søker og referanseperson kjenner hverandre, og aldersforskjellen mellom dem.

Krav for familieetablering er blant annet:

 • Begge må være 24 år eller eldre.
 • Dere skal gifte dere i Norge i løpet av seks måneder.
 • Dere kan ikke være gift med noen andre fra før.
 • Dere må ha planer om å bo sammen i Norge
 • Forlovelsen må ikke ha skjedd ved tang, altså tvangsekteskap.
 • Den som søker seg til Norge må betale et søknadsgebyr og kunne dokumentere identiteten sin. Gyldig pass vil som regel være godkjent.
 • Søkeren må ikke ha innreiseforbud til Norge eller Schengen.
 • Referansepersonen må ha oppholdstillatelse i Norge og et inntektskrav på 264.264 kroner i året før skatt. Det må dokumenteres at referansepersonen har hatt tilsvarende inntekt året før, og ikke mottatt sosialhjelp de siste 12 månedene.
 • Referansepersonen må ha jobbet eller studert fulltid i Norge i til sammen fire år, men det finnes unntak.
 • Dere må ha en bolig der dere kan bo sammen.
 • Det må være sannsynlig at søkeren returnerer til hjemlandet hvis giftemålet ikke skjer som planlagt.

Familiegjenforening – krav

Regler for familiegjenforening gjelder generelt ektefeller, samboere, barn, foreldre eller forlovede som skal gifte seg i Norge.

Utvidet familie, slik som onkler, tanter og søskenbarn vil først kunne få innvilget familiegjenforening om det er særlig sterke menneskelige hensyn.

Det er heller ikke alltid nær familie kan få familiegjenforening med barn. 

For eksempel hvis referansepersonen er over 18 år, så vil det være strengere regelverk for å få foreldrene sine til Norge dersom det ikke er sterke menneskelige hensyn.

Hvis du er over 18 år og skal være referanseperson for en av foreldrene dine. Da kan de for eksempel ikke være gift eller samboer, må være over 60 år, og ikke ha noen nær familie i hjemlandet. For eksempel foreldre, barn, barnebarn eller oldebarn.

Familiegjenforening – advokat

Hvis du tror dere oppfyller kravet om familiegjenforening så kan det likevel være lurt å få hjelp av en advokat til søknadsprosessen. Som nevnt så kan feil i søknaden føre til avslag, og du må bakerst i køen igjen.

Reglene for familieinnvandring er mange, og det er vanskelig i seg selv å få oversikt over alt som må være på plass for at søknaden skal være komplett.

En advokat innen familiegjenforening vet hvilke ting som skal være med i søknaden og kan hjelpe deg. Dessuten kan en advokat bistå dere med å fremme saken for retten etter endelig avslag på søknad om familiegjenforening.

Familieinnvandring er ikke den eneste måten å få oppholdstillatelse i Norge. Så det å snakke med en advokat om hvilke muligheter dere har, kan også være lurt.

Hvis du vil ha kontakt med flere advokater som kan vurdere saken, og gi en pris, kan du benytte deg av vårt skjema for advokathjelp.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg