Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen familiegjenforening

Familiegjenforening

En annen ting som ikke nødvendigvis går inn under familierett er familiegjenforening eller familieinnvandring som det også kalles. Det vil si at innvandrere i Norge, kan ha rett på familiegjenforening. Det er veldig mange som har spørsmål rundt familiegjenforening. Derfor vil vi gjerne prøve å gi noen svar. Vi kan også hjelpe deg med å finne en advokat som kan gi deg enda flere og bedre svar.

Først starter vi med litt informasjon om temaet, deretter forteller vi hvordan du på enklest mulig måte kommer i kontakt med advokater som kan hjelpe deg. Det er du som bestemmer hvem du skal ha på laget ditt.

Hva er familiegjenforening?

Dersom man nylig har flyttet til Norge, har man kanskje familie andre steder. Da ønsker man at resten av familien også skal få muligheten til å flytte til Norge, slik at familien igjen er samlet. Dette er en familiegjenforening. Det juridiske rundt familiegjenforening kan også dreie seg om å skulle gifte seg med en i et annet land. Dette er noe en advokat kan hjelpe til med.

Hvis du nå vurderer å gifte deg med en i et annet land, burde du først og fremst ta kontakt med en advokat for å få råd rundt dette – det er en del ting man må forholde seg til i en slik situasjon.

Familieinnvandring

Familieinnvandring er et annet ord eller begrep for familiegjenforening. Det dreier seg om det samme. Noen ganger brukes også familieetablering for temaet. Trenger du hjelp til å få familien din til Norge? Da er det en advokat som best kan hjelpe deg med dette.

Utlendingsloven

Utlendingsloven er loven som blant annet tar for seg dette med familiegjenforening. Denne loven kan virke ganske komplisert og derfor trenger man ofte en advokat som kan bistå. Det skjer også stadig endringer, jurister passer på at de alltid er oppdatert og at de alltid kjenner til disse endringene. For oss «vanlige» mennesker kan det være veldig vanskelig å forstå hva som faktisk menes med det som står i denne loven. Oppsøk advokat hvis du trenger hjelp til å skjønne utlendingsloven.

Rett til familiegjenforening

Hvis du er innvandrer i Norge kan du også ha rett til familiegjenforening. Det vil si at familien din som bor i utlandet, kan få komme til Norge og bo sammen med deg. Det er UDI (Utlendingsdirektoratet) som bestemmer hvem som får familiegjenforening.

Dersom du bor i Norge kan du få familiegjenforening med ektefellen, samboeren eller barna dine.

Hvordan får man familiegjenforening?

For å få familiegjenforening er man nødt til å sende inn en søknad. Denne prosessen kan for mange virke både slitsom og vanskelig. Det er her en advokat kommer inn i bildet. Det beste er å ta kontakt med en advokat så tidlig som mulig, da er det lettere å hjelpe til. Du kan få hjelp til hele prosessen og jurister er gode på å formulere slike søknader. De vet hva som må til for å komme i mål.

Avvist søknad

Har du allerede sendt inn en søknad og fått beskjed om at denne er avvist, kan du få hjelp til å klage. Ta kontakt med en advokat, så vil han eller hun fortelle deg hva som er neste steg.

Dine rettigheter

Mange er litt usikre på hva salgs rettigheter de har og hva de kan forvente seg. Det kan for eksempel hende du lurer på hvor lang prosessen vil være for å få en familiegjenforening – eller du kan ha andre spørsmål knyttet til dette. Advokater kjenner til disse rettighetene og har mange ganger før hjulpet mennesker i lignende situasjoner. På grunn av dette har de mange gode svar til deg.

Arbeidstillatelse og muligheter

Dersom du ønsker en familiegjenforening har du trolig også spørsmål rundt hva som vil skje etter at familien eventuelt får muligheten til å flytte til Norge. Spørsmål om arbeidstillatelse og andre muligheter dukker fort opp. Du kan gjerne rådføre deg med en advokat om dette også. Da vet du hva du kan forvente deg og om du eventuelt må ordne noe før familien flytter på seg.

Fri rettshjelp

Fri rettshjelp er til for å gi alle muligheten til å få juridisk hjelp, selv om de i utgangspunktet ikke har råd til det. Det er derfor mulig å sende inn en søknad for å få utgiftene dekket. Dette kan du vurdere dersom økonomien gjør det vanskelig å skaffe advokat.

Vanskelig regelverk

I praksis betyr dette at du kan søke om å få din nære familie til Norge slik at de kan bo med deg. Men regelverket her er vanskelig og til tider kronglete å forholde seg til, med andre ord er det lurt å ha en advokat som kan hjelpe deg og familien å navigere i lovverket. Skal man gjøre det selv risikerer man at man gjør feil som i verste fall kan bety avslag på søknaden om familiegjenforening.

Før du skaffer advokat

Det er viktig at du har skaffet all nødvendig informasjon og har alle papirer i orden før du tar kontakt med en advokat. Når du skal ha advokattjenester er det viktig at personen som skal hjelpe deg får et godt innblikk. Da er det lettere å vite hva som må gjøres, og dere kommer raskere i gang med selve prosessen. Finn frem alle papirer og all nødvendig informasjon. Da ligger du godt an når du kommer i kontakt med en advokat.

Pris på advokattjenester

Prisen på advokattjenester varierer fra advokat til advokat. De fleste opplyser om sin timepris på nettsiden sin. Du kan også få et eller flere konkrete tilbud, da blir det kanskje enklere å få en forståelse av hvor mye det vil koste. Det kan også hende at advokaten kan gi et estimat på cirka hvor mange timer han eller hun vil bruke på saken, men dette er noe som kan være vanskelig å si med sikkerhet. Det er ikke lett å vite hvor lang en prosess vil bli. Uansett har advokaten et stort ønske om at du skal bli fornøyd med det dere blir enige om.

Forståelse og faglig hjelp

Ofte kan det være svært viktig for oss mennesker med forståelse. Vi vil ha hjelp fra noen som virkelig forstår den situasjonen vi er i. De advokatene som har spesialisert seg på utlendingsrett og familiegjenforening har mange ganger møtt mennesker som er i den samme situasjonen som du er i nå. Derfor forstår de deg mer enn godt. I tillegg til denne forståelsen får du god faglig hjelp. Du får en støttespiller som vet akkurat hva som må til og som er ekspert på å forstå lover, regler, prosesser og søknader. Dette gir deg en god trygghet og det gjør at du kommer i mål.

Finn rett advokat

Det er ikke noe vits å velge en tilfeldig advokat. Først og fremst er det viktig at du velger en advokat som har familiegjenforening som spesialfelt. Da har de et mye bedre utgangspunkt for å gi deg råd. Det kan virke vanskelig å finne advokaten man skal velge, derfor kan det være lurt å få ulike tilbud. Du kan rett og slett la advokatene kjempe litt om å få deg som kunde.

Ikke nøl – de hjelper deg gjerne

For noen kan det kanskje virke litt skummelt å skulle skaffe seg en advokat, eller det kan i hvert fall føles noe ubehagelig. Som om noe plutselig blir veldig seriøst. Husk på at advokater er vanlige mennesker som har som jobb å hjelpe de som er i vanskelige og forvirrende situasjoner. Du er ikke den første de hjelper, og du blir ikke den siste. En advokat har taushetsplikt, derfor kan du være helt trygg på at det du sier både blir tatt på alvor og forblir mellom dere to.

Du trenger ikke nøle med å skaffe deg en advokat. Ofte er det mye lurere å skaffe seg juridisk hjelp tidlig i en prosess, isteden for å vente – da kan det være vanskeligere å hjelpe deg. Du kan være trygg på at du vil bli behandlet riktig og du vil bli behandlet med respekt. En advokat tar alle sine kunder seriøst, uavhengig av grunnen til at de ønsker hjelp.

Trenger du advokat?

Nå har vi gitt deg en god del informasjon om både familiegjenforening og advokattjenester. Dersom du vurderer å sende inn en søknad om familiegjenforening, fordi du ønsker at familien skal få flytte til Norge, er det lurt å betale for å få hjelp fra en advokat. Advokater er utrolig gode på slike søknadsprosesser.

Hvis du allerede har sendt inn en søknad og denne har blitt avvist, kan du få hjelp til å klage på dette resultatet. Hvis økonomien setter en stopper for å ta kontakt med advokat, kan du først søke om fri rettshjelp.

Få hjelp av en advokat

Dersom du nå har bestemt deg for å finne en advokat som kan hjelpe deg, vil vi gjerne gjøre den prosessen enklere for deg. På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema med nødvendig informasjon. Denne informasjonen kommer vi til å sende videre til ulike advokater. I mellomtiden kan du slappe av – det er vi som gjør jobben.

Det vil ikke ta lang tid før du så får ulike uforpliktende tilbud fra flere advokater. De vil nærmest kjempe om å få akkurat deg som kunde. Når du da har mottatt disse tilbudene kan du velge det som frister mest. Da kan du sammenligne prisene og velge det alternativet som er billigst – hvis du ønsker.

Dette er helt klart den enkleste metoden for å komme i kontakt med advokater på, og det er den enkleste måten for å faktisk finne den rette hjelpen. Du kommer i mål!

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.