Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen kontraktsrett

Kontraktsrett

Det kan hende du er i, eller kommer i en situasjon der du trenger hjelp til kontraktsrett. Det er ikke alltid så lett å vite hvordan lover og regler fungerer i praksis. En advokat kan hjelpe deg med slike ting.

Forskjell på kontraktsrett og avtalerett
Det er ikke så rart at mange blander disse to tingene og sliter med å forstå hva som faktisk er forskjellen, men det kan være lurt å vite hva kontraktsrett er og hva avtalerett er. Man kan si at kontraktsrett dreier seg om alt rundt en avtale. Avtalerett er bare en del av kontraktsretten: Den delen som handler om inngåelse, tolkning, ugyldighet og representasjon. Kontraktsrett dekker i tillegg til de nevnte tingene, også avtalers innhold og virkninger – altså alt rundt en avtale.

Hvis du fremdeles er litt forvirret så er ikke det så rart. Dette er et «språk» det rett og slett er litt vanskelig å forholde seg til. Hvis du husker at kontraktsrett dreier seg om alt ved en avtale, mens avtalerett dreier seg om deler ved en avtale – da ligger du godt an.

Heldigvis finnes det noen mennesker som har valgt å studere slike vanskelige ord. For å deretter jobbe med slike vanskeligheter. Disse kaller vi advokater, og noen ganger oppleves disse folkene som supermennesker. De kan i hvert fall hjelpe oss med utrolig mye.

Kontrakter

Kontrakter og avtaler er ord vi forholder oss til nærmest daglig. Vi lager avtaler og vi skriver bindende kontrakter. Har du noen gang vært i en situasjon der du i etterkant har angret på at du skrev under på en kontrakt? Det kan de fleste gå gode for at er en ekstremt kjip situasjon. En situasjon man helst vil unngå.

Vi prøver å lære våre barn helt fra de er små at de må holde avtaler de lager. Slik er det også for oss voksne, og i en mye større grad. For oss blir det som regel større konsekvenser dersom vi ikke følger opp og forholder oss til en avtale.

Noen ganger kan det likevel hende at det dukker opp uventete problemer eller spørsmål rundt en avtale eller en kontrakt. Da er det veldig kjekt at det finnes advokater som ønsker å hjelpe oss med slike ting. Det fine er at disse fagfolkene har hørt det meste før og er god på mange ulike situasjoner, tilfeller og hendelser.

Avtaleinngåelse og binding

En avtaleinngåelse skjer når flere parter muntlig eller skriftlig har blitt enige om noe. Det tryggeste er selvfølgelig å ha en avtale skriftlig – slik at man unngår ord mot ord. Når det er sagt så er det viktig å huske på at en avtaleinngåelse også kan skje muntlig. For at ulike avtaler skal være bindende må det ikke foreligge noe som frir en av partene fra den gjeldende avtalen. Eksempler på dette er angrerett, tilbakekall og avbestilling. Utover dette er det slik at partene ikke bare plutselig kan trekke seg fra en avtale – da hadde det trolig ikke vært noe vits med avtaler og kontrakter.

Rundt avtaleinngåelse og binding finnes det en del prinsipper, lover og regler. Det er her kontraktsrett kommer inn i bildet – og det er ofte her man ønsker hjelp fra en advokat. Med andre ord: Det er her ting blir litt ekstra vanskelig.

Når du skal sette opp kontrakt

Det kan være flere grunner til at du skal lage en kontrakt. Det kan hende du skal leie ut hele eller deler av boligen din, det kan hende du skal ansette noen eller det kan hende du skal eie noe sammen med noen. I mange tilfeller trenger man en kontrakt, dette for å være på den sikre siden. Det er ikke alltid det er så lurt å stole på at ting blir som du har tenkt, det er bedre å ha sikret seg. Dersom du skal sette opp en kontrakt, anbefales det at du tar kontakt med en advokat for å få hjelp til dette. Du bør da finne en advokat som har spesialisert seg på kontraktsrett.

Du må holde deg til avtalen

Hvis du føler at du er i en håpløs situasjon fordi du er bundet av en kontrakt, er det enkle svaret at man må holde seg til det man har avtalt. Likevel kan det være ulike faktorer som gjør at du har noen muligheter. Hvis den andre parten har gjort ting som gjør det vanskelig for deg å følge kontrakten, da kan det hende du i alle fall har noen muligheter. Advokater er de eneste som egentlig kan fortelle deg akkurat hvordan ting ligger an, hva du må gjøre og hva du så absolutt ikke kan gjøre. I noen tilfeller kan det være fint å ha noen som stopper oss fra å gjøre dumme ting.

Brudd på kontrakt

Dersom du er i en situasjon der du opplever brudd på kontrakt er det kanskje, om mulig, enda viktigere at du tar kontakt med noen som kan faget. Finn en advokat som har spesialisert seg på avtaler og kontraktsrett. Da kan du få hjelp til å finne ut hvordan ting skal gjøres. Det finnes klare regler for dette og brudd på kontrakt skal få konsekvenser. Du som er den andre parten, skal dog komme godt ut av det. Du skal ikke måtte lide fordi den andre parten har gjort en feil.

Hvis du skal signere en avtale

Noen kan være i en situasjon der en annen part har satt opp en kontrakt. Så er det da din tur til å lese gjennom og skrive under. Ikke alle vet hva de faktisk skriver under på – fordi de ikke kan nok om dette temaet. En advokat vil kunne hjelpe deg til å forbedre avtalen. I tillegg er du sikker på at du har en god trygghet: En som sier ifra dersom det finnes grunner til at du ikke burde signere avtalen. Dette er noe du ikke kan «komme på» i etterkant, du er nødt til å finne ut av det før du inngår avtalen.

Forhåpentligvis har du ikke møtt noen som ønsker å lure deg, men i visse tilfeller kan det hende at du og den andre parten har ulike oppfatninger av ting. Mennesker er forskjellige. Uansett kan det være lurt å gjøre seg trygg på at avtalen man signerer er en ok avtale. Det er utrolig kjedelig å angre senere, når du ikke kan komme deg ut av denne kontrakten igjen. Råd og veiledning kan bety mye i slik situasjon.

Avtaler med forsikringsselskap

Mange av oss har i god tro forsikret oss selv med et håp om at dersom vi havner i en vanskelig situasjon, skal «noen» komme å redde oss. Med «noen», tenker vi da på det forsikringsselskapet vi har valgt. Ofte er det slik at vi mennesker er dårlige på å lese gjennom vilkår og virkelig forstå en avtale.

Hvis du havner i en situasjon der avtaler med ulike forsikringsselskap plutselig blir viktig – da kan det også hende du skal kontakte en advokat.

Et eksempel på dette er ved personskade. Etter en ulykke hvor personskade er resultatet, er det mange som ikke helt vet hva de skal gjøre og hvordan. Mange velger da å ta kontakt med en advokat, slik at advokaten spesielt kan gå gjennom avtalen du har med forsikringsselskapet. Da vil advokaten enkelt kunne finne ut av hva du har krav på, og hvordan du skal få det du har krav på. Videre får du hjelp til prosessen.

Avtaler med forsikringsselskap kan være fort gjort å glemme, men også denne typen avtaler er bundet av visse lover og regler. Altså kan det være lurt å bruke en advokat.

Slik får du hjelp til kontraktsrett

Det kommer selvfølgelig først og fremst an på akkurat hva du skal ha hjelp til. Denne informasjonen er viktig for at advokaten skal kunne forstå hva han eller hun kan gjøre for deg.

Over har vi nevnt en god del situasjoner der kontraktsrett blir en del av det store bildet – en del av løsningen. Det kan hende du nå sitter igjen med en større forståelse av hva kontraktsrett er og hva avtalerett er. Ikke minst til hva du skal bruke dette på. Da kan det også hende du har funnet ut at du trenger hjelp fra fagfolk. Ikke nøl med å ta kontakt med en advokat. De elsker å jobbe med alle disse «vanskelige» ordene som kan være så utrolig frustrerende.

Hvis du skal sette opp en kontrakt, tegne en avtale, venter på et oppgjør, opplever brudd på kontrakt eller har noen spørsmål rundt det å lage avtaler, kan du begynne med å fylle ut et skjema her på siden vår. Deretter går det meste automatisk.

Slik blir det billigere

Det kan faktisk bli noe billigere å bruke advokat, hvis du er smart. Som med alle andre fagfolk, varierer prisene. Etter at du har fylt ut et skjema, kommer du til å få uforpliktende tilbud du kan velge mellom.

Da er du ikke bare sikker på at du får tak i en som kan fagfeltet du trenger hjelp til, du har i tillegg muligheten til å velge den prisen du liker aller best (vi regner med at det er den laveste prisen).

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.