Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14

Søk om boliglån

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på boliglån eller refinansiering, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel: Nominell rente 1,69 % gir effektiv rente 1,75 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 467.058, totalt kr 2.467.058.
 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

BANKER VI SAMARBEIDER MED

 • 4170
 • 4183
 • 4316
 • 4310
 • 4315
 • 4321
 • 4317
 • 4168
Vi hjelper deg med å finne beste boliglån på markedet

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Fyll ut ett skjema og motta det beste tilbudet på boliglån

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Boliglån er kanskje livets største investering

Boliglån er et lån for privatpersoner som skal kjøpe bolig. Det er et langsiktig lån med pant i fast eiendom. Som regel er denne panten eller sikkerheten i den samme boligen som blir finansiert med lånet. Vanlig nedbetalingstid på lånet er 20 til 30 år.

Boligkjøp er som regel den største investeringen folk gjør i løpet av livet sitt. Og med et såpass stort lån, er det desto viktigere å sikre seg gode lånebetingelser. Noen små forskjeller i effektiv rente, kan totalt utgjøre store summer med et betydelig beløp og over mange år.

Refinansiere boliglån

Det kan være flere grunner til å refinansiere boliglånet. Kanskje trenger du penger til oppussing, til en ny bil eller å hjelpe ungen din inn på boligmarkedet? Et boliglån er blant de billigste lånene du kan få, og det kan derfor være lurt å vurdere å bake inn slike ting i boliglånet.

Om du flytter boliglånet fra en bank til en annen er det også snakk om en form for refinansiering av boliglån. I tillegg kan det være flere grunner til å velge å skifte bank, men ofte går det på bedre lånebetingelser. En av de største grunnene til at mange flytter boliglånet sitt, er effektiv rente. 

Slik kan du refinansiere boliglån

1.    Gå til bankens nettside og søk om lån
2.    Send inn nødvendig dokumentasjon
a.    Verdi på bolig
b.    Årsinntekt (siste lønnsslipper)
c.    Gjeld og formue (forrige års selvangivenlse)
3.    Dobbeltsjekk at alle opplysninger stemmer

Flytte boliglån

Det er enkelt å bytte bank. Enten du ønsker å ta opp et nytt lån, øke et eksisterende boliglån (refinansiere) eller å flytte et eksisterende boliglån til ny bank.

De fleste bankene har mulighet til å innhente nødvendig lånedokumentasjon fra Skatteetaten elektronisk, med ditt samtykke. Det gjør hele prosessen med å bytte raskt og enkelt.

Hvor mye lån kan jeg få i boliglån?

Den generelle regelen er at man kan låne opptil fem ganger så mye som du har i årsinntekt. Har du en årlig årsinntekt på 500 000, kan du dermed ha maksimalt 2,5 millioner i lån. Finansdepartementet har også diskutert å senke grensen for maksimal gjeldsgrad til 4,5 ganger årsinntekt. Dette har derimot ikke blitt bestemt enda.

Gjeldsgrad

Gjeldsgrad betyr maksimalt lån du kan ha. Hvor mye gjeld du har fra før er helt avgjørende for hvor mye av betalingsevnen din som allerede er «brukt opp».

Har du derfor andre typer lån, blir disse tatt med i vurderingen. Det er altså hensynet til den samlede gjeldsbelastningen, med både kreditter, studielån, billån, forbrukslån og lignende. Om du er eksempelvis er litt usikker på antall kredittkort som er registrert på deg, kan det derfor være lurt å ta en sjekk på Gjeldsregisteret. Da får du en total oversikt.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

Vanligvis er minstekravet til egenkapital 15% av kjøpesummen. Skal du kjøpe en bolig til 4 millioner kroner, må du da stille med 600 000 kroner i egenkapital. I noen tilfeller kan det være mulig å søke om boliglån inntil 100% av kjøpesummen med tilleggssikkerhet.

Får du innvilget et boliglån uten egenkapital vil du i de fleste banker også få en høyere effektiv rente, enn med eksempelvis mer egenkapital. Og grunnen er enkel; med høyere risiko, må du betale en høyere pris.

BSU - Boligsparing for Ungdom

Er du under 34 år anbefales det å spare opp til egenkapital med BSU (Boligsparing for Ungdom). Her kan du sette opp en fast spareavtale slik at du sikrer deg fremdrift i sparingen. Hvert år får du i tillegg 5000 i fratrekk på skatt, frem til fylte 34 år.

Boliglån for unge

Er du fortsatt under 34 år og skal kjøpe en bolig? Da vil du hos de fleste banker kunne få et boliglån for unge. Her får man bedre vilkår og betingelser. 

Det at man har flere år i arbeid som venter, reduserer risikoen til bankene. Som igjen gjør at de kan gi bedre betingelser, som bedre effektiv rente.  

Boliglån kalkulator – hva koster boliglånet?

De fleste av oss er interessert i vite hva lånet vil koste oss. På denne måten vil man kunne se hvor mye man må sette av, og hva man kan bruke på andre ting. Dette er noe man kan bruke en boliglån kalkulator til. Her legger man inn lånesum, nedbetalingstid og rente. 

Har du kommet et steg lenger, vil du få en nedbetalingsplan fra banken før du inngår en avtale om boliglån. Her vil det komme frem hvor mye du må betale i måneden, året og de totale kostnadene for lånet.

Gjør du dette på våre sider, vil du dermed få et konkret tilbud fra de ulike bankene. Det betyr at du har reelle tall å forholde deg til, fremfor "veiledende". Det gjør det lett å forholde seg til, samtidig som at du får rask hjelp til å ta et godt valg.

Hvor fort får jeg svar på lånesøknaden?

Det avhenger fra bank til bank, men vanligvis vil en rådgiver kontakte deg innen kort tid. Dermed vil rådgiveren gå gjennom økonomien din med deg.

Beste lånerente?

Det er to typer lånerenter, nominell rente og effektiv rente. Med nominell menes renten du betaler for lånet, uten andre kostnader. Effektiv rente derimot, er den totale prisen for lånet, med både renter og andre kostnader. Kort sagt, den nominelle renten med etableringsgebyr og termingebyrer.

Rente på boliglån - Fastrente eller flytende rente?

Om du har behov for forutsigbare kostnader i de nærmeste årene, kan fastrente være noe for deg. Da vil du vite akkurat hvor mye du må ut med hver måned, og kan legge forbruket ditt etter dette.

Har du derimot en mer stabil økonomi som kan tåle litt svingninger, anbefales ofte heller flytende rente. Flere eksperter har flere ganger uttalt seg om at mest sannsynlig vil du tjene på dette i lengden.

Skaff deg finansieringsbevis først

Et finansieringsbevis er et bevis fra banken på hvor mye du kan kjøpe en bolig for. Og har du dette finansieringsbeviset klart, er du klar til å legge inn bud når drømmeboligen din dukker opp. Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi og fremtidsplaner. Om disse opplysningene ikke skulle stemme, kan da beviset trekkes tilbake.

På den måten slipper du å ta forbehold om finansiering, da du allerede har bekreftet at finansiering er i orden fra banken. Det er en stor fordel i budrunden da de fleste boligselgere naturligvis vil ha denne sikkerheten.

Hvor lenge finansieringsbeviset er gyldig, er litt forskjellig fra bank til bank. Det er som regel gyldig i alt fra tre til seks måneder. Etter denne tiden må det fornyes.

Ikke vis finansieringsvis til megleren

Husk å aldri vise ditt finansieringsbevis til eiendomsmegleren. Det er kun en sak mellom deg og din bank. Om megleren skulle fått nyss i hvor mye du kan kjøpe for, kan vedkommende bruke denne informasjonen til å presse opp prisen på boligen.

Det er viktig å huske på at en megler jobber for boligselgeren, og ikke deg som boligkjøper. Ofte er lønnen deres basert på provisjon ut ifra salgssum, som betyr at det er i meglerens interesse å presse opp prisen.

Boliglån med betalingsanmerkning

For de som har betalingsanmerkning er det vanskelig å få innvilget boliglån. En betalingsanmerkning er informasjon om manglende betalingsevne som blir registrert av kredittopplysningsbyråene. Betaler du ikke gjelden din, får du dermed betalingsanmerkninger. Gjør du opp for deg, vil betalingsanmerkningene slettes umiddelbart.

Noen banker har hovedfokus på å hjelpe de som har betalingsanmerkninger. Disse bankene legger heller vekt på din fremtidige betalingsevne. Det blir derfor tatt en individuell vurdering der banken undersøker hvilke muligheter som finnes for akkurat deg.

Søke boliglån

Enten du skal refinansiere, flytte lånet eller investere i ny bolig er du nok på jakt etter beste boliglån. Og for de fleste av oss er det kostnadene som gjelder. 

For å få det beste boliglånet anbefaler vi at du bruker vår tjeneste for å innhente tilbud. Da vet bankene at de er i konkurranse om deg, og sannsynligheten er større for at du får enda bedre lånevilkår. 

Med 3 enkle steg kan du få tilbud fra flere banker.

 1. Fyll ut skjema
 2. Få tilbud fra flere
 3. Sammenlign og velg det beste lånetilbudet.  

 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.