Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på varmepumpe i Agder

  • Få varmepumpe som passer din bolig og ditt klima
    Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
  • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Få tilbud på varmepumpe i %location% fra flere selskaper

Spar penger på strøm med varmepumpe nå

Spar mellom 60-90% av oppvarmingskostnadene. Sammenlign tilbud på varmepumpe fra flere leverandører her.

  • Få varmepumpe som passer din bolig og ditt klima
    Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
  • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

Kun kjente merker

Varmepumpe Agder

Varmepumpe i Agder

Spar energi og penger med en varmepumpe. En slik type oppvarming er både miljøvennlig og bra for lommeboka. Boligen din vil bli enda bedre å leve i, samtidig som du gjør en innsats for klimaet.

Klimaet i Agder

Kontrastene i klimaet mellom de ulike delene av Agder er store. Klimaet er mildt og med en gjennomsnittlig temperatur på ca 7 grader nær kysten, for eksempel i Arendal. Fjellstrøkene i Agder derimot, har en gjennomsnittlig temperatur på under 0 grader.

På vinteren kan det bli over 30 minusgrader i indre dalstrøk, mens det bikker over 30 varmegrader både på kysten og i dalstrøkene om sommeren. Om sommeren er kyststrøkene i Agder faktisk blant de varmeste og mest solrike i landet.

Med andre ord - Agder er et ideelt sted for varmepumpe, da varmepumper både fungerer som oppvarming på kalde, forblåste høst- og vinterdager og som aircondition på varme sommerdager.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

I en varmepumpe brukes elektrisitet for å hente ut varme fra luft, vann, fjell eller jord. En varmepumpe transporterer varme fra en lavere til en høyere temperatur. Varmen blir fordelt over hele rommet og huset.

På denne måten får du gjerne igjen mye mer varme enn energien som brukes. Med en varmepumpe vil du altså redusere de faktiske kostnadene fordi du bruker mindre elektrisitet/olje på oppvarmingen.

Hovedkravet som stilles til nye boliger (teknisk forskrift av 2010) er at omtrent halvparten av energibehovet til oppvarming av vann og bolig skal dekkes av annen energiforsyning enn strøm, olje og gass. En varmepumpe kan bidra til at dette kravet oppfylles.

Ulike typer varmepumper -hvilken er best i Agder?

Det finnes flere typer varmepumper;

  1. Luft til luft-varmepumper
  2. Luft til vann-varmepumper
  3. Væske til vann-varmepumper (jordvarme og bergvarme)
  4. Avtrekksvarmepumper

Energien i luft, jord, sjø og fjell kan utnyttes til å varme opp boliger. Dette til tross for at temperaturen i utgangspunktet er lavere enn den du ønsker inne i boligen.

Med andre ord - det er mange typer varmepumper å velge mellom. De kan alle passe klimaet i Agder. Forhør deg derfor med fagfolk i Agder for å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Ellers kan det også være lurt å sjekke hvilken varmepumpe som er best i test.

1. Luft til luft-varmepumpe

Jo lengre fyringssesong du har i Agder, jo mer gunstig vil en luftvarmepumpe være.

Alle luft til luft-varmepumper har en del som er montert på utsiden av huset. Denne utedelen kan du skjule med et varmepumpehus.

En luft til luft-varmepumpe passer bra for deg som:

  • Har bruk på over 15 000 kWh per år
  • Bor i et område hvor det er lang fyringssesong eller har milde vintre
  • Har en åpen planløsning slik at varmen lett fordeles til de rommene du ønsker å varme opp
  • Bor i en bolig der det ikke er aktuelt å bytte vinduer eller etterisolere
  • Har andre alternative varmekilder til de kaldeste periodene

2. Luft til vann-varmepumpe

En luft til vann-varmepumpe henter varmen utenfra- eller avtrekksluft. Varmen blir deretter distribuert i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Varmen brukes som oftest til å oppvarme tappevann og oppvarming av selve boligen via et vannbåret system.

Bedre fordeling av varme og jevnere temperatur er to fordeler med vannbåren varme. Bruk av varmepumpe til oppvarming av vann gir lavere energiforbruk enn direkte bruk av strøm til boligen.

En luft til vann-varmepumpe består av en innedel som er tilknyttet varmtvannsberederen, i tillegg til en utedel. Disse er knyttet sammen med kjølerør og elektrisk kabel.

En luft til vann-varmepumpe passer bra for deg som:

  • Har et totalt energiforbruk på over 25 000 kWh per år
  • Bor i en bolig med vannbåren varmefordeling
  • Bor i et område med lang fyringssesong eller milde vintre
  • Har annen kilde til oppvarming i tillegg (for eksempel vedovn, pelletskamin eller panelovn)
  • Har stort forbruk av tappevann

3. Væske til vann-varmepumpe

En væske til vann-varmepumpe henter varmen fra sjøvann, jord eller fjell. Varmen blir videre fordelt i boligen via vannbåren gulvvarme eller via radiatorer.

Sjøvarme

En sjøvarmepumpe henter energien som er lagret i havet. Her blir kollektorslanger i trommel eller sløyfe fylt med frostvæske. De legges gjerne i bunnslammet siden temperaturen der er litt høyere enn i vannet. Kollektorslange i sløyfe forankres gjerne til bunnen med betonglodd.

Jordvarme

En varmepumpe med jordvarme henter solenergi lagret fra jord eller myr. En kollektorslange fylt med frostvæske graves ned på 0,6 til 1,5 meter dybde – avhengig av deledybden. Avstand mellom sløyfene bør være 1,5 meter da kortere avstand kan medføre at man kan hente ut mindre energi. For å ha denne typen varmepumpe bør du ha et disponibelt uteareal på 250 til 600 m2.

Bergvarme

En varmepumpe med bergvarme henter solenergi som er lagret fra fjellet via et 80-200 meter dypt borehull. Hullet er gjerne plassert 2 til 3 meter fra grunnmuren. I borehullet plasseres en kollektorslange fylt med frostvæske.

En væske til vann-varmepumpe i passer best for deg som:

  • Har et totalt energiforbruk på over 30 000 kWh per år
  • Bor i en bolig med vannbåren varme
  • Har stort forbruk av tappevann

4. Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe består av et ventilasjonsaggregat og en varmepumpe i en felles enhet. Noen blir levert med integrert balansert ventilasjon med forvarming av tilluften, eller bare med avtrekksventilasjon og frisklufttilførsel via veggventiler.

Hvordan fungerer egentlig avtrekksvarmepumpen? En avtrekksvarmepumpe gjenvinner energien fra avtrekksluften – en luft som normalt er oppvarmet til over 20oC. Den fungerer med andre ord som en varmegjenvinner og du unngår å sende ut den varme luften og tape masse energi.

Avtrekksvarmepumpe er best egnet til ettermontering i bygg med kun avtrekksventilasjon. Har du en balansert ventilasjon med gjenvinner vil det være lite varme igjen til avtrekksvarmepumpen.

Med andre ord vil det ikke være økonomisk lønnsomt å koble en avtrekksvarmepumpe på et slikt system. Denne type varmepumpe er avhengig av at det alltid går luft gjennom varmepumpen slik at den kan fungere stabilt.

Se alle typer varmepumper her

Service og vedlikehold av varmepumper

Det er noen forskjeller på ulike typer varmepumper og deres behov for service. Vann til vann-varmepumper som bruker bergvarme krever for eksempel ikke spesielt mye vedlikehold. Luft til luft og luft til vann-varmepumper krever derimot både regelmessig vedlikehold og rengjøring. 

Det du må huske på er altså at du må selv gjennomføre vedlikehold og vask av varmepumpen og at du må passe på at du får jevnlig varmepumpeservice.

Les mer om hvordan du avgjør hvilke varmepumper som passer best til ditt bruk her

Hvordan du kan spare penger med varmepumpe

Mesteparten av strømregningen går til oppvarming av en bolig. Med en varmepumpe kan man få mer varme per krone man bruker, og dermed senke strømutgiftene. Derfor blir gjerne varmepumpene klassifisert som energiklasse A.

Dette betyr at den også er mer miljøvennlig, og fordi du bruker mindre strøm har du billig oppvarming. Hvor mye du kan spare på å investere i en varmepumpe eller varmepumpeanlegg, avhenger naturligvis på hvor høyt energibehov boligen har fra før.

Det finnes mangt en varmepumpe-forhandler i Agder . Og ikke minst - mange ulike produsenter av varmepumper, som for eksempel Toshiba, Mitsubishi, Daikin og mange flere. Det kan derfor være litt vanskelig å navigere seg i markedet. Forhør deg derfor med flere leverandører om deres produkter før du bestemmer deg.

Finn tilbud i Agder - varmepumpe med montering

Å finne den rette varmepumpen til rett pris kan ofte ta tid, energi og research. Det er mange forhandlere på markedet - og dette kan du bruke som en fordel for å få en rimelig varmepumpe.

Ved å bruke vårt skjema kan du få kontakt med flere leverandører samtidig, som alle er klare over at de konkurrerer om å få deg som sin kunde. Da er det opp til dem å gi deg sitt aller beste tilbud på hele jobben.

Da kan du snart få montert varmepumpen du drømmer om, og spare penger på strømregninga så fort som mulig.

Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende for deg.

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

Dette avhenger selvfølgelig av type varmepumpe og størrelse på boligen den installeres i.

Varmepumper kan styres på en effektiv måte som gir økt besparelse. De som har tidsstyring og temperaturkontroll gir også lavere strømforbruk en de som har termostat. I tillegg kommer de fleste varmepumpene med innebygd kjølefunksjon, eller aircondition.

Agder har områder som ligger i både dalstrøk og langs kysten. Hvilken varmepumpe du trenger, eller hvilke leverandører du har i området ditt varierer. Klikk derfor på ditt sted for å lese mer om klimaet og hvilke varmepumper og leverandører som kan være en god idé for ditt behov.

Spar penger på strøm med varmepumpe nå

Spar mellom 60-90% av oppvarmingskostnadene. Sammenlign tilbud på varmepumpe fra flere leverandører her.