Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på varmepumpe i Lillesand

 • Få varmepumpe som passer din bolig og ditt klima
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Få tilbud på varmepumpe i %location% fra flere selskaper

Spar penger på strøm med varmepumpe nå

Spar mellom 60-90% av oppvarmingskostnadene. Sammenlign tilbud på varmepumpe fra flere leverandører her.

 • Få varmepumpe som passer din bolig og ditt klima
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

KUN KJENTE MERKER

Bor du i Lillesand?

Varmepumpe i Lillesand

Varmepumpen er faktisk bra for både miljøet og lommeboken. Boligen din vil bare bli enda bedre og mer energieffektiv å leve i, samtidig som du gjør en skikkelig innsats for klimaet.

Ønsker du å vite mer om varmepumper, og om de eventuelt passer for deg som bor i Lillesand? På denne siden får du mer informasjon - og vi kommer med vårt tips til hvilken type varmepumpe du kan vurdere.

Les gjerne også mange av våre hjelpsomme artikler om varmepumper på vår blogg dersom du vil plukke opp noen nyttige tips - om alt fra varmepumpeservice, beste innstillinger av varmepumpe og mye mer.

Klima i Lillesand

Lillesand har ganske milde vintre og varme somre, og har en årlig gjennomsnittstemperatur på ca 7,7 grader. På grunn av sitt maritime klima er temperaturforandringene igjennom året ikke like store som steder med innlandsklima. Dette kan bety at en mindre varmepumpe muligens kan være god nok til å varme opp boligen din.

Varmepumper er gjerne anbefalt som en grunnleggende hjørnestein i oppvarming av bolig, hvorpå du kan spe på ekstra varme med panelovn eller vedfyring dersom det trengs.

Men med tanke på Lillesands relativt milde vintere, er det slettes ikke umulig at varmepumpen på egen hånd kan være nok til å gi nok varme i boligen din.

Du kan dermed spare en god del kroner på strøm!

En relativt forutsigbar gjennomsnittstemperatur kombinert med varme sommere, betyr altså at varmepumpe kan være et godt valg. Varmepumpe gir stabil og kostnadsbesparende varme, i tillegg til at den kan fungere som aircondition om sommeren.

Med andre ord - en perfekt løsning for en sørlandsby!

Så, enten du er en ekte lillesander, eller en innflytter til stedet med rik maritim historie - du vil ha flere fordeler ved å velge en varmepumpe som grunnleggende oppvarming i boligen din. Les videre for å oppdage noen av dem.

Fordeler med en varmepumpe

Varmepumper har flere fordeler. Her er noen av de vanligste:

 • Du får et bedre inneklima
 • Du får lavere strømregninger
 • Gir en behagelig og stabil innetemperatur på vinterstid
 • Du får forfriskende romtemperatur med air-condition om sommeren

Spar penger på å bruke varmepumpe

Mesteparten av en strømregning går som oftest til oppvarming av bolig. Med en varmepumpe kan man få mer varme per krone du bruker, og dermed redusere strømutgiftene. Derfor blir gjerne varmepumper klassifisert som energiklasse A.

Du kan lese mer om varmepumper og strømbruk i denne nyttige artikkelen.

Hvordan virker en varmepumpe?

Varmepumper frakter varme fra utsiden av boligen og inn. Varmen blir videre fordelt over hele rommet og huset. På denne måten får du mer varme i huset enn energien som brukes.

Varmen kan hentes fra følgende kilder:

 • Luft
 • Vann
 • Fjell
 • Jord

Varmepumpen du bør gå for

Det finnes flere typer varmepumper;

 1. Luft til luft-varmepumper
 2. Luft til vann-varmepumper
 3. Væske til vann-varmepumper (jordvarme og bergvarme)
 4. Avtrekksvarmepumper

Siden temperaturforandringene i Agder er relativt forutsigbare, og svingingene heller ikke er særlig voldsomme, er en luft til luft varmepumpe gjerne det vi anbefaler at du tar en nærmere kikk på.

Montering og service: varmepumper i Lillesand

Montering

Siden 2013 har det vært ulovlig å montere varmepumper på egenhånd. Aktører som selger varmepumper tilbyr som regel å montere varmepumpen. Dette er lurt med tanke på blant annet garanti og service.

Men det er flere fordeler ved å involvere en fagperson så tidlig som mulig. Mange leverandører tilbyr gratis befaring, og her kan du også få hjelp til å vite hvilken varmepumpe som passer i ditt hjem, og hvor du bør plassere varmepumpen for optimal effekt.

Vedlikehold og service

Når du først har skaffet deg en varmepumpe, er det viktig at du utfører jevnlig vedlikehold på den. Innstillinger og vedlikehold av varmepumpe kan du lese mer om i denne artikkelen.

Du bør også få utført service på den av fagfolk hvert 2. år. Med jevnlig service og vedlikehold vil du kunne få maksimal ytelse ut av varmepumpen din. Husk også at dersom du vil ha best mulig besparelse av strøm, må varmepumpen fungere skikkelig.

Les mer om varmepumpeservice her

Få tilbud på varmepumpe i Lillesand

Å finne den rette varmepumpen til rett pris kan ofte ta tid, energi og research. Det er, som du nå vet, mange forhandlere på markedet - men dette kan du faktisk bruke til din fordel for å få en rimelig varmepumpe.

Ved å bruke vårt skjema kan du få kontakt med flere leverandører samtidig, som alle er klare over at de konkurrerer om å få nettopp deg som sin kunde. Da er det opp til dem å gi deg sitt aller beste tilbud på hele jobben.

Da kan du snart få montert varmepumpen du ønsker deg, og spare penger på strømregninga så fort som mulig.

Spar penger på strøm med varmepumpe nå

Spar mellom 60-90% av oppvarmingskostnadene. Sammenlign tilbud på varmepumpe fra flere leverandører her.