cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Kom i kontakt med eiendomsmeglere i Alstahaug

 • Mer penger fra boligsalget
  Med den rette megleren sitter du igjen med mer penger fra salget av boligen din.
 • Du sparer penger, tid og energi
  Slipp å samle tilbud selv! Siden meglerne konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • Seriøse meglere
  Du får tilbud fra velkjente og pålitelige meglere
Motta tilbud fra flere dyktige eiendomsmeglere i %location%

Oppnå en god pris for din bolig nå

Få tilbud fra opptil 5 meglere med råd og klar strategi rundt salget av din bolig.

Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.
 • Mer penger fra boligsalget
  Med den rette megleren sitter du igjen med mer penger fra salget av boligen din.
 • Du sparer penger, tid og energi
  Slipp å samle tilbud selv! Siden meglerne konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • Seriøse meglere
  Du får tilbud fra velkjente og pålitelige meglere

Få tilbud fra store og seriøse selskaper

Eiendomsmegler Alstahaug

Pris er ikke viktigst

Ofte blir ikke tusenlappene mellom dyreste og billigste eiendomsmegler i Alstahaug så avgjørende. Spesielt når forskjellen mellom en god og dårlig megler kan bety hundretusener mer i lommeboka di til slutt.

Velg person, ikke meglerkontor

Å velge en megler i Alstahaug er først og fremst et valg av person – ikke et meglerkontor. Se heller etter personen som gir deg godfølelsen. Derfor bør du få besøk av flere meglere før du bestemmer deg.

Hvordan velge megler i Alstahaug?

Erfaring og lokalkunnskap

Start med å se etter meglere som både har erfaring og god kjennskap til nærområdet.

Referanser og testing

Sjekk meglerens referanser fra tidligere, og test megleren ved å gå på andre visninger.

Kjemi og personlighet

Velg en megler som du kommuniserer godt med og som får deg til å føle deg trygg og ivaretatt.

Finn rett eiendomsmegler i Alstahaug

Å selge bolig selv

For mange kan en eiendomsmegler virke som sløsing av penger. Tar du jobben selv kan du jo spare mellom 50.000 og 70.000 kroner. Men det mye å huske på. Alt fra annonser, lage prospekt og til å vise frem boligen. Dokumentinnhenting og oppgjørsbehandling er det uansett lurt å få et firma til å ta seg av. 


Det er også verdt å tenke på at en megler ofte kan få en bedre pris for boligen din. Og at det i de fleste tilfeller går opp i opp med det du sparer på meglerhonoraret.

Å selge bolig uten megler

Boligmarkedet Alstahaug

Folketallet var på 7 428 innbyggere i 2018, med prognoser om en svak økning i folketallet frem til 2030, og deretter en nedgang til 2040. Ettersom kommunen er rik på arbeidsplasser og har en betydelig andel sysselsatte fra andre kommuner, kan man se for seg at disse potensielt vil flytte til Alstahaug i fremtiden om det er boliger nok.

I kommunen er det totalt 2 435 eneboliger og 19 leiligheter i boligblokk, der 80,7% er selveier. Det er også et noe utpreget fritidsboligmarked på 359 hytter. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for en enebolig har vært på en svak nedgang fra 2015 og var i 2018 på 16 817kr. Når det gjelder blokkleilighet har kvadratmeterprisen økt fra 2016 til 2017, men gikk noe ned i 2018 da den lå på 26 246kr. Kommunen har videre en sunn boligomsetning som har ligget jevnt.

Bosetningen er stort sett på Alsta, men også i tettstedet Sandnessjøen (kommunesentret) og i kommunens andre tettsted Tjøtta.

Om Alstahaug

Alstahaug er en ren øykommune i Nordland fylke som ligger på øyer langs kysten av Helgeland. De største øyene er Alsta, Offersøya, Tjøtta, Rødøya og Mindlandet. Kommunen grenser til Dønna, Herøy, Leirfjord, Vefsn, Vevelstad og Vega.

Naturlandskapet i kommunen er preget av fjellrekken De sju søstre på den østlige delen av Alsta, mens den vestlige delen er øyrikt og har strandflater. Ettersom kommunen er en øykommune kommer det som en liten overraskelse at fikse har hatt stor betydning. I dag er det noe mindre fiske, men jordbruket er fremdeles av betydelig art. Alstahaug er blant fylkets største jordbrukskommuner med store gårder der man driver storfe- og sauehold, ellers dyrking av poteter, korn og grønnsaker.

Videre er det noe industri, men denne er på beskjedene 5% av arbeidsplassene i kommunen. Her er det bygge- og anleggsvirksomhet, verkstedindustri innen bygging av skip og oljeplattformer innen offshorevirksomheten. I tillegg er kommunen viktig innen reiseliv, noe som har ført til mange arbeidsplasser innen varehandel, overnattings- og servicevirksomhet. Mange som arbeider i kommunen pendler fra andre nærliggende kommuner, der så mye som 23% av arbeidstakerne i kommunen kommer fra beboere andre steder.

Oppnå en god pris for din bolig nå

Få tilbud fra opptil 5 meglere med råd og klar strategi rundt salget av din bolig.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.