Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på Behandlingsforsikring

Kun kjente merker

  • Forsikringene du bør ha

    Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

  • Slik får du billigere forsikring

    Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
  • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

    Ingrid B. Karlsen
  • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

    Tonny Hovland
  • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

    Heidi Hovind

Bør du ha behandlingsforsikring?

Behandlingsforsikring, også kjent som helseforsikring, er en forsikring som gir deg raskere behandling ved sykdom, skade eller plage.

Grunnen til at det går raskere er at du slipper helsekø og mottar private helsetjenester. Du sniker altså ikke i køen, men blir overført til det private helsevesenet, der det er mindre kø.

I de siste årene har det blitt nesten 12 ganger så mange nordmenn med behandlingsforsikring. I dag har ca. 650 000 forsikringen i Norge, og rundt 90 prosent av disse blir dekket av arbeidsgiveren sin.

En slik forsikring kan tegnes fra du er 16 eller 18 år, og varigheten varierer mellom de ulike forsikringsselskapene, men ofte til du blir ca. 70 år. Noen selskap tilbyr også lenger.

Hvordan fungerer det?

Når du blir syk eller skadet, må du be om å få med deg en kopi av henvisningen legen gir deg, så melder du inn skaden som du ville gjort med dine andre forsikringer.

Henvisningen din blir mottatt av en sykepleier, som blir din personlige sykepleier.

Sykepleieren sørger før at du kommer til riktig spesialist innen 10 virkedager, og vil følge deg gjennom skade- eller sykdomforløpet.

De fleste forsikringsselskaper garanterer deg behandling eller operasjon i løpet av 10 til 20 virkedager, avhengig av hva slags behandling det er snakk om.

Forsikringen vil da dekke utgiftene du får i møte med det private helsevesenet.

Hvorfor skaffer folk seg behandlingsforsikring?

En behandlingsforsikring gir deg det du ønsker når du er syk - raske svar og rask behandling. Ved mange sykdommer er tid viktig, og kan i noen tilfeller også være livsviktig.

Norge ligger i verdenstoppen på tilgjengelighet og kvalitet i helsevesenet, men likevel har ordtaket - en må være frisk for å være syk, oppstått.

Behandling ved sykdom eller skade?

Hvis du blir syk, er du ikke på ditt beste. Avhengig av hva slags sykdom eller skade du har, vil mange føle seg mer sårbar og sliten.

Derfor kan det være en god trygghet å motta litt ekstra omsorg og hjelp. Din personlige sykepleier vil hjelpe deg med å få riktig behandling, men kan også bidra med det praktiske, som for eksempel bestilling av transport, overnatting og reise.

Fordelen med dette er at du kan fokusere 100 % på å bli frisk igjen.

Hva slags behandling er dekket?

Her er en liste med aktuelle dekninger:

  • En offentlig registrert og godkjent legespesialist
  • Andregangsvurdering
  • Sykehusbehandling - behandling og/eller undersøkelse på privat sykehus
  • Dagskirurgi
  • Billeddiagnostikk - som røntgen, CT, MR, ultralyd, mammografi og benskjørhetsmåling.
  • Tekniske hjelpemidler
  • Kreftbehandling
  • Medisiner
  • Etterkontroll
  • Rehabilitering
  • Reiseutgifter
  • Nødvendige overnattingsutgifter

Husk at de ulike forsikringsselskapene har visse forskjeller når det gjelder vilkår, hva som dekkes og ikke dekkes. Blant annet medisiner, etterkontroll, rehabilitering og tekniske hjelpemidler blir ikke tilbudt av alle.

Hva dekkes ikke?

Fysikalsk behandling, som for eksempel behandling hos fysioterapeut eller kiropraktor, er ikke dekket i en behandlingsforsikring.

Unntaket er dersom du har behov for fysioterapi i forbindelse med rehabilitering etter en operasjon som dekkes av forsikringen.

Noen selskap tilbyr behandlingsforsikring pluss - da er mer fysikalsk behandling inkludert.

Det samme gjelder behandling hos psykolog eller psykiater. En helseforsikring dekker behov for psykologisk førstehjelp, og inkluderer da den første konsultasjonen, etterfulgt av de 3 påfølgende konsultasjonene.

Med en pluss-forsikring kan du få et litt større tilbud.

Yrkesgrupper som trenger hjelp innen 10 virkedager

Som nevnt tidligere, får veldig mange med helseforsikring dekket det gjennom jobben. I velferdsstaten Norge har vi ganske gode ordninger i helsevesenet og i arbeidslivet, som gjør at de fleste av oss kan bli syke uten å tape masse penger.

Unntaket er dersom du jobber i provisjonsbaserte yrker. Blant annet selvstendig næringsdrivende, eller de som har en lønn basert på provisjoner og salgsbonuser. Disse kan tape mye penger på å bli syk.

Normalt vil ikke disse ha gode sykeforsikringsordninger gjennom arbeidsgiver, og man har bare rett til en viss dekning av sykepenger.

Noen ekstra uker i helsekø kan ha store økonomiske konsekvenser for disse yrkesgruppene, og den raske behandlingstiden i helseforsikringen vil derfor være en stor trygghet.

Priser på forsikring

Alle selskapene priser forsikringen ut fra alder. Det vil si at prisene øker med alderen.

Det er også en del yrkesorganisasjoner som har rabattavtaler på behandlingsforsikring.

Hvilket forsikringsselskap burde du velge?

Veldig mye av det forsikringsselskapene betaler ut i året, går til å dekke spesialistbehandlinger og operasjoner relatert til muskel- og skjelettlidelser, og timer hos fysioterapeut eller kiropraktor.

I de siste årene har mange av selskapene sett en økning i erstatninger for kreftbehandling og andre alvorlige sykdommer.

Noen av de største selskapene som tilbyr behandlingsforsikring, er blant annet Vertikal helse, Storebrand, Gjensidige, If og Tryg, men hvilket skal du velge?

Før du velger burde du sjekke vilkår og pris. Dekningsomfanget varierer fra selskap til selskap, både når det gjelder hvem de dekker, hvor fort du får hjelp, hvilke behandlinger som dekkes, om forsikringen dekker medisiner eller lignende.

Noen selskaper setter en grense på maks 10 dager i kø før du får privat behandling, andre setter en grense på 15 eller 20 dager.

Få gode tilbud på behandlingsforsikring

Før du bestemmer deg for et forsikringsselskap burde du altså sammenligne flere tilbud. Ikke se deg blind på pris - det viktigste er at du er godt dekket dersom du blir syk og trenger behandling eller operasjon. 

Å ta kontakt med mange selskaper tar tid og krefter. Vår tjeneste hjelper deg med å innhente flere tilbud rakt og enkelt.

Det eneste du må gjøre er å fylle ut informasjon i skjemaet vårt. 

Innen kort tid mottar du flere tilbud. Ved å sammenligne dem kan du spare penger og finne det selskapet som kan tilby deg den beste dekningen til din situasjon.

Tjenesten er gratis og uforpliktende!

Spørsmål og svar