Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er lovpålagt å ha. Den dekker skader du påfører andre, enten det er personskade eller materielle skader.

Det er den rimeligste bilforsikringen og dekker ikke skader på egen bil.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Ansvarsforsikring

Man har hovedsakelig tre typer bilforsikring å velge mellom; ansvarsforsikring, delkasko og full kasko. I tillegg tilbyr noen forsikringsselskaper tilbyr også en enda bedre kasko. En slik type kasko blir ofte kalt superkasko, kasko ekstra eller lignende.

Hva er trafikkforsikring?

En trafikkforsikring er akkurat det samme som ansvarsforsikring.

Hva er ansvarsforsikring?

Alle biler som har skilter er lovpålagt å ha ansvarsforsikring i Norge. Det er med andre ord minstekravet for å kunne kjøre bil lovlig på offentlige veier.

En ansvarsforsikring er også det rimeligste alternativet til bilforsikring. Derfor er det også den minst dekkende forsikringen.

Hva dekker ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dekker kun det mest nødvendige; altså andre tredjeparter og omgivelser. Den dekker med andre ord ikke skader på egen bil. Ansvarsforsikringen dekker:

✓ skader påført andre mennesker og dyr

✓ skader påført annet kjøretøy

✓ skader påført bygninger og eiendeler

Billig forsikring - 18 år

Er du ung med egen bil, er en bilforsikring ekstra kostbart. Grunnen til dette er at unge, mer uerfarne sjåfører er mer risikoutsatt for å havne i bilulykker. Det tar også forsikringsselskapene hensyn til.

En ansvarsforsikring kan være et godt alternativ til billig forsikring for de på 18 år. Generelt vil bilforsikring være dyrere, men prisen reduseres når man fyller 23 år.

Likevel er forskjellene mellom selskapene store. Tar du et prisbevisst valg kan du spare deg selv for mange tusenlapper.

Hærverk på bil

En ansvarsforsikring dekker ikke hærverk på bil. Du må med andre ord stå for å betale kostnadene her selv om du opplever hærverk på bilen din.

Ansvar eller delkasko?

Hvorvidt man skal velge ansvar eller delkasko blir en vurderingssak opp til hver enkelt. Først og fremst er det viktig å ta hensyn til verdi på bilen din. Om bilen din er eldre eller ikke har så høy verdi, er det heller ikke behov for å ha høy dekning. Har bilen din er verdi under 60 000 kan det nok lønne seg å velge delkasko. Har bilen din derimot en lavere verdi, som 25 000, er nok ansvarsforsikring et lurt alternativ.

Pris på ansvarsforsikring til bil

Som sagt tidligere, er ansvarsforsikring den rimeligste. Likevel er det prisforskjeller mellom forsikringsselskapene. Et prisbevisst valg kan spare deg for mye penger. Sjekk derfor priser på ansvarsforsikring hos flere selskaper før du bestemmer deg.

Å motta tilbud fra flere forsikringsselskaper kan du raskt og enkelt gjøre gjennom Tjenestetorget. Du fyller kun ut ett skjema med informasjon om bilen din og kontaktinformasjon. Deretter velger du hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Du vil etter noen dager motta pristilbud fra flere og kan enkelt velge det beste alternativet for deg. Smart, ikke sant?

Les flere artikler om Forsikring