Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Finn beste boligalarm

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Sammenlign flere tilbud
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Velg det beste tilbudet
  Får du et tilbud du liker, kan takke ja til det - eller avslå alle. Helt uforpliktende.
Boligalarm

Gjør boligen din enda tryggere

Redusér risiko for innbrudd og brann. Øk sannsynligheten for at både menneske-, dyreliv og verdisaker reddes i tide.

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Sammenlign flere tilbud
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Velg det beste tilbudet
  Får du et tilbud du liker, kan takke ja til det - eller avslå alle. Helt uforpliktende.

Sammenlign tilbud på boligalarm

 • Slik finner du riktig boligalarm

  Enten du skal ha en brannalarm eller innbruddsalarm, er det viktig at du får riktig informasjon og hjelp. Kanskje du er mest opptatt av innbrudd og trenger en god FG-godkjent innbruddsalarm? Eller kanskje det frister å kunne åpne døren med en kode? Uansett hva du har lyst på, kan det være lurt å komme i kontakt med dyktige fagfolk som kan hjelpe deg.

 • La alarmselskapene konkurrere om deg

  Vi hjelper deg med å innhente tilbud fra flere selskaper helt gratis og uforpliktende. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut ett skjema. Innen kort tid vil dyktige fagfolk ta kontakt med deg. Da vil du få råd og veiledning til hvilke type alarm du bør velge. Etter du har funnet ut hva du vil ha, kan du enkelt sammenligne tilbudene og velge det beste og billigste.

Tilbakemelding fra brukere
 • Det koster ikke å prøve tjenesten, derimot sparer du mye penger.

  Kjetil Sanstøl
 • Veldig bra tjeneste, er svært fornøyd. Lett å bruke, gode tilbakemeldinger og tips.

  Ida Haus
 • Vi trengte å installere alarm raskt, og vi fikk svar fra 3 leverandører dagen etter. Som forbruker er dette gull – tidsbesparende, informativt, utrolig enkelt og trygt.

  Marianne

Derfor bør du ha boligalarm

Nesten en halv million har boligalarm, dette tilsvarer omtrent 19 prosent av alle boliger i Norge. Sammenlignet med andre land i Europa er Norge på topp med å sikre og beskytte boligen sine. 

Undersøkelser viser at du er 30 ganger tryggere med en husalarm.

En grunn til at enkelte velger bort boligalarm er at de har ulike forsikringer. Som mange vet tar forsikringsselskapene seg av økonomiske konsekvenser av et innbrudd, men ikke de personlige og følelsesmessige konsekvensene – som kan være vel så store. 

Derfor bør du sikre deg selv og familien din med boligalarm tilpasset dine behov, for en enklere og tryggere hverdag. 

Få full kontroll med boligalarm 

De fleste innbrudd skjer når ingen er hjemme, men har du ikke alarm vil boligen din være enda mer utsatt. Innbruddstyver har en tendens til å ta det letteste målet, som for eksempel en bolig uten alarm. 

Dette er fordi innbruddstyvene ikke blir forstyrret inne i boligen, risikerer å bli tatt opptak av, blir stresset av høye lydsignaler eller føler på et tidspress før utrykningen kommer. 

Boligalarmer fungerer preventivt og kan virke avskrekkende for tyvene. Så du kan reise på ferie, hytta eller til jobben uten å måtte bekymre deg for innbrudd eller brann.

Forhindre store brannskader

Du, som andre, har sikkert mange elektriske ting i boligen din og disse kan være brannfarlige. Har du en boligalarm vil den kunne raskt oppdage røykutvikling eller temperaturendringer og vasle dette videre. 

Alarmstasjonen får vite akkurat hvor brannen har oppstått og vil kontakte brannvesenet automatisk med en gang alarmen går. 

Husk at de fleste som dør av brann, dør av røyken, ikke selve flammene. Det er derfor ulmebrann er så skummelt.

Vurderer du boligalarm?

I de siste årene har det skjedd mye på markedet for boligalarm. Du kan nå velge mellom mange alarmselskaper, ulike alarmer, pakketilbud og tilleggsløsninger. 

Kanskje kan det virke overveldende å ha så mange valgalternativer, men det trenger det ikke å være. Det finnes ikke noe fasitsvar på hva slags boligalarm du burde ha i boligen din. 

Dette kan du tenke over før du bestemmer deg:

 • Ønsker du abonnement eller ikke?

 • Hva slags løsninger har jeg behov for?

 • Ønsker du noen smarte tilleggsløsninger?

 • Hva passer med ditt budsjett?

 • Hva har du ikke behov for?

 • Hvilke alarmer og alarmselskaper har gjort det best i test?

 • Hva slags kundeservice ønsker du?

 • Er det noen alarmer som kan gi meg billigere forsikring?

Boligalarm test?

Det finnes en hel del tester av boligalarmer som skal fortelle gi deg en pekepinn på hva slags alarm du bør gå for. Du får også en oversikt over hva som befinner seg i markedet. 

Dersom du bruker en slik test til å finne ut av hva slags alarm du skal gå for, burde du være nøye på å sjekke dato. 

Teknologien utvikler seg raskt og det er derfor veldig viktig at du leser de mest oppdaterte testene av boligalarm. Hvis resultatene ikke er oppdaterte med hva som tilbys i dag, kan det hende du gjør et dårlig kjøp. 

Hva koster en boligalarm?

En grunn til at mange kvier seg for å skaffe en boligalarm er prisen. Dersom du velger en stor, avansert pakke med masse tilleggsløsninger kan prisen være stiv, men det finnes mange rimeligere alternativer. 

Forskjellige priser og løsninger – få tilbud!

Nå som det finnes flere alarmselskaper på markedet, kan de også tilby forskjellige priser på ulike system og løsninger, men det finnes ikke en gitt pris. 

Når du har bestemt deg for hva slags alarm du trenger, kan du benytte deg av vår anbudstjeneste. 

Alt du trenger å gjøre er å fylle inn et skjema med hva slags alarm du ønsker, og eventuelle tilleggsfunksjoner, så får du ulike tilbud fra forskjellige alarmselskaper. 

Siden de må kjempe om deg som kunde vil du få en skreddersydd løsning med en gunstig pris. 

Denne tjenesten koster deg ingenting og er helt uforpliktende. 

FG godkjent boligalarm

Alle boligalarmer burde være FG-godkjent altså at alarmen er «forsikringsgodkjent». Det vil si at den tilfredsstiller forsikringsselskapenes krav til sikkerhet. Hvorfor har dette noe å si?

Dersom du skaffer deg en slik alarm alarm, kan du få rabatter på forsikringene dine. 

Grunnen er enkel - en alarm bidrar til mindre risiko for tyveri, brann og i noen tilfeller vannskader, og det vil derfor være mindre risiko for forsikringsselskapet å forsikre deg. 

En FG-godkjent alarm er godkjent av Forsikringsselskapenes godkjennelsesnemda og tilfredsstiller kravene til sikkerhet etter nøye testing av fagpersoner. 

Det er med andre ord et kvalitetsstempel som sier noe om hvor god alarmen faktisk er. 

Billigst med FG godkjent alarm

Alarmer som ikke er FG-godkjente er ofte billigere, men vil ikke gi deg rabatter på forsikringene dine. Pengene du sparer på selve alarmen kan da gå opp i spinningen ved å betale mer for forsikring. 

Rent økonomisk kan det da lønne seg og heller gå for en godkjent alarm, enn å velge en av dårligere kvalitet.

Smart boligalarm, smarthus og smartplugg

Før var den eneste funksjonen til boligalarmer å gjøre hjemmet vårt sikrere. Etter hvert har de også blitt smartere. Nå kan alarmsystemet gjøre alt fra å låse opp ytterdøra til å si fra om mulige vannlekasjer. 

Et smarthus kan blant annet varsle deg om når barna kommer hjem fra skolen, vannlekkasje, brann og skadedyr. 

Du får en mer praktisk hverdag ved at du har muligheten til å styre elektroniske apparater, lys, temperatur og dørlås. 

Smartplugg som kan aktivere alarmen

I dag er det flere alarmselskaper som tilbyr egne apper hvor du kan stille inn smartplugger som styrer belysning og elektroniske apparater. 

Smartpluggene kan også aktiveres ved utløst alarm, slik at hele huset lyser opp. Dette er en fordel ved både brann og innbrudd.

En smartplugg kan også minimere risikoen til brann ved at du kan sjekke om el-produktene dine er slått av. Har du for eksempel dratt på jobb og er usikker på om du har skrudd av kaffetrakteren, kan du gå inn å sjekke det i appen.

Elektronisk lås eller dørlås med brikke eller kode

Om ikke lenge vil det kanskje være flere hjem med elektronisk lås eller smart-dørlås enn den eldre varianten vi tidligere har vært vant til. Nøklene skal bort, og brikkene eller kodene skal inn. 

Dette gjør hverdagen både enklere og tryggere. Du slipper å huske nøkler, være redd for å miste dem eller at innbruddstyver får lirket opp låsen. Dersom du frykter at koden har kommet på avveie kan den også enkelt endres, i stedet for å bytte hele låsen. 

Med en elektronisk lås kan du gi adgang til for eksempel håndverkere når det er nødvendig, så slipper du å måtte ta deg fri fra jobb for å låse opp døren. 

Alt styres enkelt via en kode eller app på telefonen. Dette kan også være greit dersom ungene har glemt nøkler eller kode.  

Spar strøm med boligalarm

Visste du at det i dag er mulig å spare strøm og energi med hjelp av et alarmsystem hjemme eller i fritidsboligen? 

Du trenger ikke å komme hjem til et veldig kaldt hus, selv om du skrur av alt før du drar fra hjemmet ditt. I hvert fall ikke om du har smarte systemer installert hos deg.  Da kan du nemlig bruke en app og skru på det som trengs for å få det godt og varmt i god tid før du kommer hjem.

Det er også fint å kunne slå på lys, TV eller andre ting hjemme på kvelder, eller netter du er bortreist. 

Det i seg selv kan ha en preventiv effekt for innbrudd ettersom det ser ut til at noen er hjemme. 

Redd for skadedyr?

Det er faktisk mulig å ha en musedetektor til huset ditt. Enten du bor i et nytt eller gammelt hus, er det stor sjanse for at du får mus eller andre skadedyr inn i boligen på et eller annet tidspunkt. 

Ved å ha en musedetektor i ditt alarmsystem, vil du finne ut akkurat hvor i boligen de befinner seg, og få fjernet dem så fort som mulig. 

Så slipper du ubehagelige og dyre overraskelser. 

Forhindre vannlekkasje

I gamle hus kan man gjerne oppleve problemer med rør når kulden kommer snikende. Ved å ha tilgang til smart styring av huset gjennom en boligalarm, kan du skru opp varmen i huset når det trengs.

Så slipper du å komme hjem til et hus som er ødelagt av vannlekkasje, og måtte sette i gang prosessen om et oppgjør med forsikringsselskapet.

Alarm med vann- og temperatursensor

Enkelte boligalarmer har også vann- og temperatursensor, som kan brukes til å varsle vannlekkasjer i kjeller eller på kjøkken. Da kan alarmselskapet sende ut vektere for å sjekke ut situasjonen nærmere.

Da kan også vektere tilkalle nødvendige etater dersom det er store lekkasjer i boligen. Dette er med på å begrense vannskadene og utgiftene for å reparere skaden. 

Mange forsikringsselskaper tilbyr også bedre pris på forsikringene dine, dersom du har slike sensorer tilknyttet alarmen din. 

Vær forberedt ved innbrudd

Mange skaffer deg en boligalarm for å sikre seg for innbrudd. Den sikrer deg ikke bare mot økonomiske tap, men også eventuelle voldsepisoder som kan utarte seg når en innbruddstyv kommer seg inn i boligen din. 

Bolig og verdisaker er viktig for oss, men ingenting er like verdifullt som menneskene som bor i boligen. Et innbrudd kan ha vel så store psykiske ettervirkninger som økonomiske. 

I verste fall kan man miste ting som er uerstattelige for oss. 

Smarte produkter

Det finnes en rekke forskjellige tjenester som kan minimere risikoen for at noen bryter seg inn. Flere alarmselskaper tilbyr:

 • Temperaturmåler

 • Vekterutrykning

 • App

 • Administrasjon på mine sider

 • Frittstående smartkamera

 • Sjokksensorer med magnetkontakter

 • Frittstående FG-godkjent sirener

 • Digital dørlås service og installasjon

 • Automatisert alarmhendelser

 • Lytte- og taleenhet

 • Kameradetektor hvor du kan ta bilde selv funksjon

 • Røykvarsler med tale- og sirenefunksjon

Du kan selv velge hvilke sikringer og funksjoner du vil ha i din bolig. Mange av de overnevnte funksjonene vil hjelpe deg til å få en enda tryggere og sikrere hverdag.

Husalarm med kamera

For å gjøre politiets arbeid lettere kan det være greit å ha innbruddsalarm med kamera. Da kan alarmsystemet ta bilder av de som har brutt seg inn i boligen, og forvoldt skade. 

Innbrudd kan ofte være vanskelig å etterforske på grunn av manglende bevis. Risikoen er da større for at saken blir henlagt. Med en tyverialarm med kamera kan du bidra til at saken blir løst.

Kamera som ekstrautstyr 

Moderne husalarmer har stort sett alltid muligheten til å kjøpe kameraovervåkning som ekstrautstyr. Dette er noe som kan gjøre boligen din og innholdet enda litt tryggere.

Alarmsentralen kan da se og forstå grunnen til at alarmen har gått av. De vil kunne reagere og ta kontroll over situasjonen mye raskere. 

Husalarm med kamera er også praktisk i de tilfellene hvor alarmen skulle gå av uten at det har skjedd noe. Vekterne som mottar bildene og ser videoen vil da raskt kunne avklare om det er en ekte eller falsk alarm. 

Skallsikring – et must for de med kjæledyr

Noen bekymrer seg for at en boligalarm vil gjøre at du ikke kan bevege seg fritt rundt i hjemmet ditt. 

Skallsikring bidrar til at boligalarmer ikke går av når den ikke skal. Dette er en innstilling som gjør at den kun reagerer dersom noen prøver å bryte seg inn gjennom dører eller vinduer. 

Innstillingen kommer godt med for de som har kjæledyr. Så kan kjæledyret ditt kan bevege seg fritt mens alarmen er på, uten at den går. 

Hva må til for å velge beste husalarm?

Hva som er den beste hus- eller boligalarmen vil variere fra person til person, og er derfor vanskelig å svare noe konkret på. 

Først og fremst må du se på deg, din bolig og ditt behov:

 • Hva er viktig for akkurat deg?

 • Ønsker du kun en grunnleggende alarm?

 • Ønsker du at alarmen er tilkoblet røykvarslere slik at den fungerer som en brannalarm også?

 • Ønsker du varsling av skadedyr og vannlekkasje?

 • Trenger du skallsikring?

 • Ønsker du å styre lys og temperatur fra en app?

 • Ønsker du alarmen tilkoblet dørlås?

Boligalarm uten abonnement?

Det er mange som lurer på om de bør velge en alarm med eller uten abonnement. Det er helt klart fordeler og ulemper med begge, men hovedsakelig får du mest nytte av en alarm med abonnement.

Tilknyttet godkjent alarmstasjon

Hjemmet vårt er vår trygge sone – det er her vi virkelig kan slappe av og være oss selv. Hvis noen bryte seg inn, vil mye av denne denne tryggheten gå bort. 

Dersom boligalarmen er tilknyttet et alarmsystem vil du motta hjelp og veiledning så fort noe skjer. 

En alarmstasjon er døgnbemannet, og vil være de første til å reagere dersom varsellampene går. Når alarmen går vil alarmstasjonen kunne sende ut vektere, kontakte nødetater og hjelpe deg gjennom hendelsen. 

I slike situasjoner føles det godt å ha noen som passer på oss. 

Når du skal velge en leverandør av boligalarmer, er det viktig å vurdere elementer som at alarmsentralen er åpen hele døgnet, og har nok folk på jobb hver eneste dag og natt.

Slik velger du alarmselskap

I Norge er det flere alarmselskap å velge mellom, og mange har flere års erfaring.  

De fleste av dagens alarmselskaper bruker trådløse systemer. Det gjør at alarmene både er raske å montere og installere. Dermed vil du få det beste innenfor moderne sikkerhet og alarmteknologi. 

Du har bestemt deg for at du vil sikre deg, familien, husdyr og bolig på best mulig måte. Hva skal du så gjøre? 

Hva er dine behov?

Det første du bør gjøre er å sette deg ned med de du bor sammen med og se hva slags alarmsystem dere ønsker. 

Er alle komfortable med å ha kameraer i huset, eller foretrekker dere å ha sensorer? Hva slags funksjoner trenger dere og hvilke tilleggsløsninger ønsker dere av alarmen? Hvor viktig er det med vekterutrykning og en alarmsentral som er åpen hele døgnet?

Når dere så har kartlagt deres behov og ønsker i forhold til en boligalarm, kan dere sette dere ned og se på de forskjellige alarmselskapene som finnes i deres område, gjerne innenfor en fornuftig avstand. 

Uforpliktende tilbud på boligalarm

For å gjøre prosessen enklest mulig kan du fylle ut et skjema med hva slags alarmtjenester du ønsker, på siden vår. 

Da mottar du raskt uforpliktende tilbud på boligalarm fra flere forskjellige leverandører. Slik får du god oversikt over markedet og prisen. 

Gjør boligen din enda tryggere
Redusér risiko for innbrudd og brann. Øk sannsynligheten for at både menneske-, dyreliv og verdisaker reddes i tide.