Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på alarmselskap

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Sammenlign flere tilbud
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Velg det beste tilbudet
  Får du et tilbud du liker, kan takke ja til det - eller avslå alle. Helt uforpliktende.
Boligalarm

Sammenlign priser på alarmselskap

Sjekk om du også kan spare penger på ny alarmselskap. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Sammenlign flere tilbud
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Velg det beste tilbudet
  Får du et tilbud du liker, kan takke ja til det - eller avslå alle. Helt uforpliktende.

FÅ TILBUD FRA STORE OG SERIØSE SELSKAPER

Finn beste alarmselskap

Velg riktig alarmselskap

Et alarmanlegg er en god og effektiv måte å beskytte hjemmene våre på.

I de siste årene har det skjedd store fremskritt i boligalarm markedet. Det finnes en rekke alternativer og leverandører å velge mellom, så hvordan velger man én? I teksten nedenfor håper vi du finner den hjelpen du trenger, for å velge det selskapet som passer deg best.

Hvorfor trenger du en alarm?

Hvert år blir det begått innbrudd i norske hjem. Stadig fler velger derfor å installere en alarm i boligen sin. Med en alarm tilknyttet et alarmsystem, er det hele åtte ganger mindre risiko for innbrudd.  

Mange nyere alarmsystem har kameradetektor med tale og lytteenhet. På denne måten kan alarmsentralen snakke direkte med tyvene og gjøre dem oppmerksomme på at de blir sett.

Alarmsystemer kommer ofte med et klistremerke eller et skilt, som viser at huset er beskyttet. En boligalarm som er koblet til en alarmsentral, vil virke avskrekkende for innbruddstyver. Da velger de kanskje heller å gå for en bolig som ser mindre beskyttet ut.

Det er lurt å skaffe seg en liten oversikt over de ulike alarmselskapene på markedet. Etter du har fått mer informasjon om pakker og valgmuligheter, vil det være lettere å ta et valg.

Noen gode råd å ta med deg når du skal velge et alarmselskap:

 • Se nøye på hva grunnpakkene inneholder.
 • Følg med på alarmselskapet sine tilbud og kampanjer.
 • Hva gjør selskapet når alarmen går?
 • Hvor langt unna er nærmeste alarmstasjon?
 • Reiser de øyeblikkelig hjem til deg?
 • Hvor god kundeservice har selskapet?
 • Hvem matcher behovene dine best og til hvilken pris?
 • Hvilken pris gir alarmselskapet på ekstrautstyr?
 • Sjekk om forsikringsselskapet ditt, arbeidsplassen, forening eller organisasjon du er medlem i, kan tilby rabatter hos et eller flere alarmselskap.

Skaff en FG-godkjent alarm

Alarmanlegg kommer i ulike prisklasser. De mest avanserte systemene kan være ganske dyre, men prisen for å la være, kan bli enda større.

De fleste forsikringsselskaper kan også gi deg en redusert kostnad på forsikringene dine, dersom installerer en boligalarm i hjemmet ditt. Det er viktig at alarmen er FG-godkjent. Altså at den er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd.

Mange forsikringsselskaper velger å gi redusert kostnad på forsikringen, fordi det finnes gode beviser på at alarmsystemer har en avskrekkende effekt på tyver. I tillegg gjør alarmer det vanskeligere å gjennomføre selve innbruddet. Dersom man har brannalarm inkludert i alarmsystemet, er det også større sjanse for at folk kommer seg ut i tide, og kortere tid før brannvesen blir varslet.

Få billigere forsikring

I begge tilfellene tar forsikringsselskapene en mindre risiko når de å forsikrer tingene dine, boligen din og deg. I tillegg vil en alarm kunne forhindre både brannskader og omfattende lekkasjeskader. Derfor kan de tilby lavere innboforsikring for husstander som benytter seg av boligalarm og tjenester som er tilknyttet en vaktsentral.

Ta gjerne å fyll ut et skjema for å motta uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskaper. Tjenesten er gratis og gjør det lettere for deg å sammenligne pris.

Ikke glem at det kan være en god investering å beskytte fritidsboliger og. Man vil sjeldnere være på hytta enn hjemme, og det kan være lengre fra hytta til nærmeste nødetater.

Hva slags alarm ønsker du?

Det finnes mange forskjellige alarmer på markedet. Undersøk litt for å finne ut hvilket alarmselskap som kan tilby deg den beste servicen til en god pris. Det er ikke nødvendigvis den dyreste alarmen som er best. Et godt råd er å kartlegge hvilke behov du har. Deretter kan du starte med å finne ut hva slags alarm som passer deg.

Best i test

Sjekk også ut boligalarmertester for å se hvilke som er best i test. Boligalarmtestene kan gi deg god oversikt over ulike tilbud, og hjelpe deg med å bestemme hvilket selskap og pakke som passer deg.

Snakk gjerne med venner og bekjente om deres erfaringer, og søk etter kundeomtalelser på internett. Det er flere forum på nett der brukerne deler og forteller om egne erfaringer.

Det er veldig kjedelig å investere i en alarm som det senere viser seg å ikke dekke behovene du har. Behovene dine kan også forandre seg. Kanskje dukker det opp situasjoner som du ikke har tenkt på før?

Alarm med abonnement

Det finnes to hovedtyper av alarmer: med og uten abonnement. Hvis du har alarm med abonnement vil det si at den er tilknyttet en alarmsentral.

Sentralen er bemannet med vektere og ansatte fra selskapet. Her sitter de og overvåker signaler og varslinger fra boligalarmer. Sentralen kan også kalles vaktsentral eller alarmstasjon.

Alarmsentralen kan:

 • Vurdere varslingene etter alvorlighet
 • Vektere kan rykke ut og undersøke boligen
 • Ringe boligeier og høre om det er falsk alarm
 • Informere om at alarmen er utløst
 • Kontakte nødetater

Alarm uten abonnement

Husalarm uten abonnement er billigere. Du betaler en engangssum for utstyr, og eventuelt montering, om du ikke vil gjøre det selv.

Det første du må tenke på er at alarmen ikke har tilknytning til ekstern hjelp. Når man ikke er tilknyttet en sentral, er det heller ingen månedlige kostnader. Dersom alarmen går, får du beskjed via en app, og du må selv reagere.

Alarmen kan ha en avskrekkende effekt uansett. Dessuten kan et overvåkningskamera hjelpe deg i ettertid.

Igjen er det viktig å kartlegge egne behov, før du velger det selskapet som passer best for deg.

Slik gjør du boligen mindre attraktiv for tyvene:

 • Anskaff alarm og merk boligen tydelig.
 • Bruk tidsbryter på lys ute og inne slik at det ser ut som om noen er hjemme.
 • La radioen stå på. Lyd i huset er lite attraktiv når man vil gjøre innbrudd.
 • Få naboen til å hente posten dersom du skal reise bort.
 • Vær forsiktig med å «annonsere» på sosiale medier at du ikke er hjemme. Husk å ha kontroll på innstillingene dine slik at det du publiserer ikke er åpent å lese for alle.
 • Ikke rydd vekk alt i huset. La noen ting «slenge» litt rundt slik at det ser ut som om du er hjemme.
 • Undersøk om boligen din inneholder noen svake punkter som bør sikres ekstra?
 • Sørg for å ha en god lås og gjerne med ekstra sikkerhetslås. Låsen bør være FG-godkjent.
 • Sørg for at alle innganger, dører og dører til tilknyttede boder er låst.

Hvilket alarmselskap skal du velge?

Det finnes mange alarmselskaper i Norge.

Norges største hovedaktører på markedet er Verisure alarm og Sector Alarm. De skiller seg ofte ut både på antall kunder, tjenester og kommer godt ut i boligalarmtester. Mange har gode erfaringer med disse to, men det finnes også mange andre gode aktører på markedet.

Hvis valget består av Verisure og Sector Alarm, er det viktig å finne ut hva slags alarmsystem du ønsker. Når du har funnet ut av det, kan du innhente tilbud fra begge to. Slik finner du raskt ut hvem av dem som kan gi deg det beste tilbudet.

Selv om naboen eller familie har et selskap er det ikke dermed bestemt at det er akkurat det selskapet du bør gå for. Skaff derfor den boligalarmen som er tilpasset deg, dine behov og ditt hjem.

La alarmselskapene konkurrere om deg

Dagens marked er tøft og derfor vil alle alarmselskapene konkurrere om deg. Fyll inn et skjema på siden vår, der du beskriver ditt behov. Vær klar på hva du trenger, og ikke. Etter kort tid vil du motta tilbud fra ulike selskaper. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Det er uheldig å betale for et produkt eller en tjeneste du egentlig ikke trenger, og det er uheldig å bestille et produkt som ikke tilfredsstiller alle dine behov.

Se på boligen du bor i. Er det en villa med hage og hekk rundt? Da vil sannsynligvis alarmbehovet ditt være større enn om du bor i tredje etasje i en bygård.

Det er ikke bare hvordan type bolig du har som er avgjørende. Dersom boligen din er et gammelt bygg, burde du kanskje en alarm som varsler om mer enn bare innbrudd. Vannlekkasjer og brann er viktige faktorer å ta med i betraktning når man skal anskaffe seg alarm hjemme. Ta en skikkelig gjennomgang av boligen og miljøet der du bor.

To alarmselskap kommer ofte høyt opp, på boligalarmtester. Verisure og Sector Alarm er relativt like, og de fleste blir nok fornøyde, uavhengig av hvilken av dem de ender opp med.

Verisure erfaringer

Mange kunder betyr mange erfaringer. Dersom du søker opp «verisure erfaringer» på internett, vil du raskt finne flere forumer med diskusjoner om selskapet, tilbudet og brukeropplevelsen. Verisure er helt klart et av selskapene som blir nevnt mest i disse forumene, og mange av erfaringene er veldig positive. Verisure samarbeider med også med Securitas direct.

Sector Alarm erfaringer

Dette gjelder også Sector Alarm, som har en stor kundebase med fornøyde kunder. Dette er et svært godt tegn på at selskapet leverer en trygg og god tjeneste. Å lese på forum vil gi deg innsikt i andres erfaringer, som du kan ha i bakhodet, når du selv skal velge hvilket selskap du ønsker.

Tilpass og skreddersy til ditt behov

De ulike alarmselskapene kan tilpasse seg dine behov og skreddersy pakker/avtaler som passer deg.

I dag ønsker flere og flere seg; smarte hjem. Alarmselskapene tilbyr smarte alarmer og tilleggsutstyr som gjør hverdagen litt enklere og tryggere.

Smartfunksjonene styrer du enkelt gjennom en applikasjon på mobilen. Slik får du ekstra god kontroll på hva som skjer hjemme. Du kan faktisk styre hele alarmsystemet ditt fra en app, selv når du er på ferie i et annet land. Listen under viser noe av det som inkluderes i en standardpakke, eller som man kan bestille som ekstrautstyr.

Obs! Vær oppmerksom på at ikke absolutt alle leverandører tilbyr dette.

Ta kontakt med ulike alarmselskaper for å motta uforpliktende tilbud og sammenlign prisen. Finn det beste alarmselskap for akkurat deg!

Sammenlign priser på alarmselskap

Sjekk om du også kan spare penger på ny alarmselskap. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.