Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på boligalarm fra flere selskaper

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på ny boligalarm. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

FÅ TILBUD FRA ALARMLEVERANDØRER VI SAMARBEIDER MED

 • 4830
 • 4829
 • 4828

Sammenlign tilbud på boligalarm

 • Slik finner du riktig boligalarm

  Enten du skal ha en brannalarm eller innbruddsalarm, er det viktig at du får riktig informasjon og hjelp. Kanskje du er mest opptatt av innbrudd og trenger en god FG-godkjent innbruddsalarm? Eller kanskje en Yale doroman frister. Uansett hva du har lyst på, kan det være lurt å komme i kontakt med dyktige fagfolk som kan hjelpe deg.

 • La alarmselskapene konkurrere om deg

  Vi hjelper deg med å innhente tilbud fra flere selskaper helt gratis og uforpliktende. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut ett skjema. Innen kort tid vil dyktige fagfolk ta kontakt med deg. Da vil du få råd og veiledning til hvilke type alarm du bør velge. Etter du har funnet ut hva du vil ha, kan du enkelt sammenligne tilbudene og velge det beste og billigste.

Tilbakemelding fra brukere
 • Det koster ikke å prøve tjenesten, derimot sparer du mye penger.

  Gjør som Kjetil og spar penger på boligalarm, ved å la selskapene konkurrere om deg
  Kjetil Sanstøl
 • Veldig bra tjeneste, er svært fornøyd. Lett å bruke, gode tilbakemeldinger og tips.

  Ida fikk flere gode tips og råd om boligalarm, ved å fylle ut vårt skjema
  Ida Haus
 • Vi trengte å installere alarm raskt, og vi fikk svar fra 3 leverandører dagen etter. Som forbruker er dette gull – tidsbesparende, informativt, utrolig enkelt og trygt.

  Ida sparte både tid og penger, ved å innhente tilbud på boligalarm fra flere
  Marianne

Derfor bør du ha boligalarm

Kun 16% av hele den norske befolkningen har boligalarm. Ganske overraskende i grunn, særlig når undersøkelser viser at man er 30 ganger tryggere med en husalarm. Selvfølgelig har du forsikringer som sikrer deg, men samtidig vil en alarm gjøre at du føler deg mye tryggere. Problemet er at en forsikring kun tar av seg økonomiske konsekvenser. Om et innbrudd skulle skje, kan konsekvensene være mye større enn dette.

Husk at et innbruddsystem er nyttig hele året! Om sommeren med høysesong for tyveri, skjer det mange innbrudd, både i hjem og ferieboliger rundt om i Norge. Dette gjelder ikke bare sommermånedene, tyveri skjer resten av året også. Innbruddstyver har en tendens til å ta det letteste målet - altså, en bolig uten alarm. Boligalarmer vil altså fungere preventivt og virke avskrekkende for tyvene. Det beste er derfor om man kan unngå innbrudd helt. Noe som også er verdt å tenke på er at innbruddstyver tar det letteste målet. Ved å installere et alarmsystem vil du minske risikoen for dette. 

I den mørkere årstiden blir det også økt fare for husbrann. Det gjelder spesielt i desember. Grunnen til dette er enkel; vi lager en hyggelig stemning innendørs ved å tenne mer levende lys enn vi vanligvis pleier. I tillegg setter vi frem masse julepynt som også utgjør en større risiko. Dette er noen av faktorene som gjør at mange føler et behov for et alarmsystem.

Det handler rett og slett om trygghet. Det å kunne reise på ferie uten bekymringer for innbrudd eller en effektiv varsling av brann. En alarm handler også om å alltid ha noen som passer på hjemmet. Skulle noe oppstå, er det mulig å ordne opp i løpet av kort tid. Kort sagt; boligalarmer kan avverge mange uønskede situasjoner. 

Vurderer du husalarm?

Har du gått og tenkt på at det kanskje er på tide at du går til innkjøp av en husalarm? Det er stadig mange som lurer på om dette er noe de trenger, noe de burde ha, eller noe de kan droppe.

Mennesker og boliger er forskjellige, derfor finnes det så klart ikke noe fasitsvar. Det er du som bestemmer hva som er viktig for deg. Når det er sagt så har det vist seg at en hjemalarm fører til mindre innbrudd og at de som har alarm i sitt hus generelt føler seg mye tryggere - både når de er hjemme og bortreist. I tillegg kan alarmene bidra med smarte løsninger som gjør at du får en mye mer praktisk og enklere hverdag.

Boligalarm pris

Når man vurderer å investere i en alarm, er ofte det første man lurer på pris. Det finnes mange alarmselskaper der ute. Som oftest har alle disse også forskjellige priser på ulike systemer og løsninger. Det er derfor utrolig vanskelig å gi et konkret beløp, da det er mange faktorer som påvirker.

Det som påvirker «boligalarm pris» aller mest vil være hva slags alarm du skal ha. Altså, hvilken alarmpakke du trenger. Her har de aller fleste alarmselskapene mange muligheter slik at du kan plukke og legge til det du ønsker. Dermed kan du skreddersy en løsning som passer akkurat deg og ditt behov.

FG godkjent

Husk også at du med en FG godkjent alarm, vil kunne få rabatter på forsikringene dine. Grunnen er enkel: en alarm bidrar til mindre risiko og derfor vil du også få billigere forsikringer.

Derimot er det påkrevd at den skal være FG godkjent. Det betyr at produktet er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd og tilfredsstiller kravene til sikkerhet etter nøye testing av fagpersoner.

Det er et kvalitetsstempel som sier noe om hvor god alarmen faktisk er. Til tross for dette velger noen alarmer som ikke er FG godkjent, ofte på grunn av billigere pris. Det kan fort bli et dårlig valg. Uten en godkjent alarm vil du heller ikke få rabatter på forsikringene dine. Med andre ord kan det rent økonomisk lønne seg og heller gå for en FG-godkjent alarm enn å velge en av dårligere kvalitet.

Vilkår og pris

De to tingene som du bør sjekke, er hva avtalen faktisk inneholder og pris. Undersøk derfor også vilkår nøye, i tillegg til prisen. Du må være helt sikker på hva som er med i avtalen med den prisen du har fått, og eventuelt hva som koster ekstra. På den måten er du sikker på å betale kun for en alarm og den tjenesten du var ute etter i utgangspunktet.

Viktig ved valg av boligalarm:

 • Pris
 • Vilkår i avtalen

Ikke gå blindt etter pris. Det kan fort straffe seg. Derfor anbefales det at man vurderer vilkår og innhold nøye. Med tiden har det også kommet en del nye og ekstra komponenter på markedet. Det gjør at du kan velge hvor avansert system du selv ønsker. Med andre ord kan du skreddersy en løsning som passer deg og din hverdag.

Før du finner alarm pris

Først og fremst burde du notere informasjon om deg og boligen. Dette er til god hjelp videre i jakten på valg av alarm.

10 punkter for å velge alarm:

 1. Har du leilighet, enebolig eller et spesielt stort hus med mange flater? Tenk også på om du har en hytte eller en feriebolig som muligens bør ha en hyttealarm.
 2. Har du husdyr? Og veier dyret mer eller mindre enn 15 kg? Da bør du vurdere skallsikring på din boligalarm.
 3. Ønsker du et smart system? Slik at du blant annet kan ha en app på telefonen din (fra den kan du kontrollere hele systemet).
 4. Vil du samtidig bytte lås – slik at disse to enhetene, dørlås og boligalarm, kan «snakke sammen»?
 5. Innen når vil du ha alarmen installert?
 6. Hvor viktig er pris for deg? Og hva er du villig til å betale?
 7. Har du sjekket med forsikringsselskapet om forsikringen blir noe billigere dersom du skaffer deg en husalarm?
 8. Er det noen andre komponenter eller tilleggsfunksjoner du ønsker deg? Panikkalarm, sensorer, temperaturvakt, og så videre?
 9. Ønsker du abonnement eller ikke?
 10. Kan du komme på noe annet som er viktig for deg når du skaffer deg boligalarm?

Om du har søkt etter «alarm bolig» eller «pris», har du nok sett at det finnes mange alternativer. Det koker ned til at du er nødt til å ta et valg.

Å sammenligne både flere alarmselskaper, boligalarmer og alarmpakker kan være lurt. Da er det større sjanse for at du blir fornøyd med både avtale og pris – og du kan være sikker på at det var det beste alternativet for deg. 

Smart boligalarm

Teknologien i dag gir oss alle uendelige muligheter. Vi er stadig mer tilgjengelige gjennom mobiltelefoner og sosiale medier. Det er ikke lenge siden vi faktisk måtte bruke telefonen på veggen.

I dag tar ungene en Iphone ut av lommen og sender sms og bilder frem og tilbake. All vår kommunikasjon med offentlige etater kan nå gjøres via mobiltelefon eller nettbrett. Men hva med våre hjem?

Alle har hørt om boligalarmer og hvordan de gjør livet tryggere. Etter hvert har også boligalarmene blitt smartere. Med den nye teknikken kan du faktisk gjøre alt fra å låse opp ytterdøra til å varsle innbrudd. Det gir deg mange nye, praktiske muligheter i hverdagen.

Smarthus

Joda, hjemmene våre blir stadig smartere, men hva er egentlig et smarthus? Et smarthus er et hus som via teknologi gjør det lettere å styre forskjellige funksjoner i hjemmet, som for eksempel en boligalarm. Dette gir deg ikke bare ekstra trygghet, men også muligheten til å få en enda mer praktisk og funksjonell hverdag. 

Først og fremst gir den deg og din familie økt trygghet mens dere sover eller er bortreist. Ikke bare når det gjelder å forhindre at noen tar seg inn i boligen, men også varsle om vannlekkasje, brann og skadedyr. Videre kan du få en mer praktisk hverdag ved at du har muligheten til å styre elektroniske apparater, lys, temperatur og dørlås.

Smartplugg

Med tiden endrer produktene seg og det kommer stadig vekk nye og smartere løsninger. I dag er det flere alarmselskaper som tilbyr egne apper hvor du kan stille inn smartplugger som styrer belysning og elektroniske apparater.

Det betyr at du kan styre lyset i huset når du vil. Smartpluggene kan også aktiveres når alarmen går, slik at hele huset lyser opp. Dette er en fordel ved en brann eller et innbrudd.

Med smartplugg kan du også minimere risikoen til brann ved at du kan sjekke om el-produktene dine er slått av. Har du for eksempel dratt på jobb og er usikker på om du har skrudd av kaffetrakteren, kan du gå inn å sjekke det på appen.

Dørlås

Om ikke lenge vil det kanskje være et høyere antall hjem med smart dørlås til fordel for den eldre vi er vant til. Nøklene skal bort, og brikkene eller kodene skal inn. Dette gjør det mye enklere for alle. Du kan også få det tryggere ved å velge en smart dørlås.

Elektronisk lås

En elektronisk lås løser utrolig mange små og store hverdagsproblemer. Se bare for deg at du skal leie inn en håndverker til å utføre en jobb. Ofte betyr det at man må ta seg fri fra jobb, eller vente hjemme i lange tider for å kunne låse opp og igjen for denne personen.

Slik trenger det ikke være - en elektronisk lås gjør jobben for deg. Da kan du enkelt la håndverkere og andre få adgang til boligen din når det er nødvendig. Og alt styres enkelt via en kode eller app på telefonen.

Kodelås ytterdør

Ved å ha en kodelås på ytterdøren din vil du føle deg mye tryggere, i tillegg til at alt faktisk blir mye enklere. Det kan bli slutt på at du må stresse hjem fra jobb fordi minstemann har glemt nøkkelen sin og står på trappen. En kode er enklere for både store og små. Dersom du har en kodelås er det enkelt å bytte kode etter at den eksempelvis har vært brukt til å slippe inn en håndverker.

Må man ha elektriske låser?

Nei, selvfølgelig ikke, men det er veldig praktisk å ha det. Istedenfor å legge ut nøklene når håndverkeren skal komme så kan du åpne boligen for håndverkeren via en app, og låse igjen på samme måte. Har du en dør med kode, kan du styre hvem som kommer inn med hvilken kode og dermed ha kontroll over hvem som kommer inn i og forlater boligen. 

Skal du ut å reise og behøver at noen ser til boligen på grunn av planter, dyr eller til og med post, så er det greit å ha mulighet til dette uten å legge ut nøkkel.

I en stressende hverdag er det også fort gjort å glemme å låse ytterdøra. Med en elektrisk lås, eller kodelås, betyr det at du aldri mer trenger å bekymre deg for om du faktisk husket å låse da du dro. For ikke å snakke om å slippe å lete etter husnøklene mens du parkerer bilen i garasjen eller når du går inn porten. 

Yale Doorman

Vurderer du «ekstrautstyr» som en smart lås? Da bør du kanskje vurdere blant annet Yale Doorman. Det er en populær boliglås som er veldig enkel å bruke, også sammen med en boligalarm.

Spar strøm med boligalarm

Visste du at det i dag er mulig å spare strøm og energi med hjelp av et alarmsystem hjemme eller i fritidsboligen? Det er faktisk ikke nødvendig å ha varmen, lysene eller andre elektriske apparater stående på hele tiden når man er borte. Det drar veldig mye strøm som fort kan bli kostbart.

Om du skrur av alt før du forlater huset, så betyr ikke det at du trenger å komme hjem til et ekstremt kaldt hus. I hvert fall ikke om du har smarte systemer installert hos deg. Da kan du nemlig bruke app og skru på det som trengs for å få varmt og godt hus i god tid før du kommer hjem.

Det er også fint å kunne slå på lys, TV eller andre ting hjemme på kvelder, eller netter når du er på fest eller kanskje en tur på hytta eller en strand på Mallorca. Det i seg selv kan ha en preventiv effekt for innbrudd ettersom det ser ut til at noen faktisk er hjemme. Det gjør at innbruddstyver sannsynligvis vil velge et annet hus, som ser ut som om det er tomt. Ved å ikke ha det på hele tiden, sparer du også strøm samtidig som du selvfølgelig holder boligen trygg.

Redd for skadedyr?

Ja, det er faktisk mulig å få en musedetektor til huset ditt. Enten du bor i et nytt eller gammelt hus, er det stor sjanse for at du får mus inn i boligen på et eller annet tidspunkt. Men de er ikke lette å oppdage, de bor jo stort sett i vegger, tak og gulv og trenger ikke mer enn 6-7 mm stort hull for å komme seg inn og ut i boligen.

Mus er sultne og løsningsorienterte, så de gnager seg igjennom det meste de møter på veien. Det betyr at dine rør, kabler, isolasjon, treverk og til og med møbler kan bli ødelagt. Ved å ha en musedetektor i ditt alarmsystem, vil du finne musene i boligen kjapt og dermed få fjernet dem så fort som mulig. Da slipper du ubehagelige og dyre overraskelser. Ved å sette opp en musealarm så trenger du heller ikke ty til å plassere gift rundt om i boligen din.

Forhindre vannlekkasje

I gamle hus kan man gjerne oppleve problemer med rør og andre ting når kulden kommer snikende. Ved å ha tilgang til smart styring av huset gjennom en boligalarm, kan du faktisk skru opp varmen i huset om det trengs selv når dere er borte. Da slipper dere å komme hjem til et hus som er ødelagt av vannlekkasje og et enormt oppgjør med forsikringsselskapet.

Enkelte boligalarmer har også vann- og temperatursensor som kan brukes til å varsle vannlekkasjer i kjeller eller på kjøkken, slik at de kan sende ut vektere for å sjekke om det skjer noe risikabelt i boligen. Når vekteren sendes ut relativt kjapt etter alarmen går, får de mulighet til å tilkalle de nødvendige etater om det er store lekkasjer i boligen. Dette er med på å begrense vannskadene og vil derfor bety at forsikringsselskapet eller du for begrensede utgifter med å reparere det som er ødelagt. Har du et forsikringsselskap som ser blindt på tiltak som dette vil du derfor sikre deg en bedre avtale med dem.

Brannalarm

Når man skaffer seg et nytt alarmsystem burde man også tenke litt på dette med brannalarm. En god del boligalarmer kommer med suverent ekstrautstyr som gjør at vi kan sove bedre om natta.

En alarm som seriekobles med røykvarslere vil effektivt varsle deg og familien om røykutvikling skulle bli et faktum. Røykvarslerne bør da plasseres i de viktigste rommene og der dere oppholder dere mest, som soverom og stue. Med et alarmsystem kan man være sikker på å bli varslet veldig tidlig – og tid er alfa og omega i slike situasjoner.

Forhindre store brannskader

Det å forhindre at brann oppstår er en del av jobben til en boligalarm. Ved å ha full kontroll over boligen selv når du er borte, kan du selv også bli varslet om det oppstår store endringer i temperatur i boligen. På den måten kan du se om det er en brann som er i ferd med å starte og kontakte brannvesenet. Vi vet alle at det å ha ting stående på hele tiden kan føre til brann i det elektriske, så det å kunne ha kontroll over det elektriske og varmen mens du er borte fra boligen er veldig gunstig. Særlig når du skal prøve å nyte en ferietur der du er borte over lengre tid.

Når en alarm utløses er det flere faktorer som er viktige. Om du og familien er hjemme, er det viktig å ha etablert gode rutiner. Dette kan dere få hjelp til hos en leverandør av boligalarm. Det gjelder stort sett å få alle trygt ut av boligen så fort som mulig. Bor du derimot i blokk og brannen er i en av de andre boligene eller fellesarealer, skal man faktisk holde seg inne i sin egen leilighet, ettersom de fleste blokker har isolerte branndører. Ved å åpne dørene slipper du inn potensielt giftige gasser og du kan sørge for at brannen finner vei til nettopp din bolig. Den får mer liv, jo mer oksygen den får tilgang på.

Om du ikke er i boligen når det varsles om mulig brann, så kan du sjekke eventuelle kamera i app. Er boligalarmen tilknyttet et alarmselskap, vil også brannvesenet automatisk varsles slik at de kommer seg raskt til boligen. Da kan du og familien forhindre at boligen blir totalskadd og at verdifulle minner blir ødelagt. Jo kortere tid det tar fra brannen starter til den oppdages og slukkes, jo bedre er det. Så alle tiltak som er med å redusere denne tiden, er noe forsikringsselskap ser blidt på. Med andre ord kan også disse tiltakene føre til lavere priser på forsikring.

Røykvarsler

Når du skal velge leverandør av boligalarm, kan det være lurt å ta en titt på hva de tilbyr av ekstrautstyr. Du burde nemlig investere i noen gode og oppdaterte røykvarslere – du kan få disse med både sirene- og talefunksjon. Røykvarslere er utrolig viktig, derfor bør det ikke nedprioriteres eller glemmes i prosessen med å finne boligalarm.

Ionisk eller optisk røykvarsler?

Om du vurderer å kjøpe røykvarsler, er det naturlig å spørre om hvilken type man skal velge. Hovedsakelig er det to typer røykvarslere; ionisk og optisk. Nå til dags er det mange som anbefaler en optisk. Flere påstår at den ioniske er på vei ut, men foreløpig er dette bare spekulasjoner.

Ionisk røykvarsler

En ionisk røykvarsler skal reagere raskest på både røyk og forbrenningsgasser med små partikler. Starter brannen derfor i treverk eller væsker, passer den godt. Det som derimot er viktig å huske på er at denne ikke egner seg i garasjen. Den er nemlig følsom for eksos.

Optisk røykvarsler

En optisk røykvarsler på den andre siden, er veldig følsom på røyk og brann som har store, synlige partikler. Altså, ulmebrann, der røykutvikling utvikler seg før flammene oppstår. For at vi skal klare å oppdage denne røyken i tide er vi avhengige av varsling av et system. Vi trenger da gode røykvarslere som raskt fanger opp den giftige og usynlige røyken, og som deretter advarer oss mot faren.

Vær forberedt på innbrudd

Hovedgrunnen til at mange skaffer seg boligalarmer er jo nettopp på grunn av innbrudd. En sikkerhetsalarm kan stoppe eventuelle voldsepisoder fra å utarte seg ved at innbruddstyvene forlater boligen før de har kommet særlig langt inn. Det betyr jo at de får med seg begrensede verdier fra boligen, men det viktigste er jo selvfølgelig de som bor i boligen. 

Innbruddsalarm

En viktig del av å ha en alarm tilknyttet en sentral er hvordan de håndterer selve hendelsen. At de får kontaktet de rette etatene slik at du og familien får den hjelpen som trengs, i tide.

Innbruddsalarmanlegg

Når du skal ha en alarm kan et innbruddsalarmanlegg være lurt. Her kan du få en rekke forskjellige systemer som skal minimere risikoen for at noen bryter seg inn. Flere alarmselskaper tilbyr:

 • Temperaturmåler
 • Vekterutrykning
 • App
 • Administrasjon via mine sider
 • Frittstående smartkamera
 • Sjokksensorer med magnetkontakter
 • Frittstående FG-godkjent sirener
 • Digital dørlås service og installasjon
 • Automatisert alarmhendelser
 • Lytte- og taleenhet
 • Kameradetektor hvor du kan ta bilde selv funksjon
 • Røykvarsler med tale- og sirenefunksjon

Du kan selv velge hvilke sikringer og funksjoner du vil ha i din bolig. Mange av de overnevnte funksjonene vil hjelpe deg til å få en enda tryggere og sikrere hverdag.

For å gjøre politiets arbeid lettere kan det være greit å ha innbruddsalarm med kamera, som da kan ta bilder av de som har brutt seg inn i boligen og forvoldt skade. Ofte skjer innbrudd der det er vanskelig å etterforske på grunn av manglende bevis. Risikoen er da at saken blir henlagt. Med en tyverialarm med kamera vil du forhindre det og bidra til at saken blir løst.

Husalarm med kamera

Moderne husalarmer har stort sett alltid muligheten til å kjøpe kameraovervåkning som ekstrautstyr. Dette er noe som kan gjøre boligen din og innholdet enda litt tryggere.

Husalarm med kamera er nyttig fordi sentralen som da er tilknyttet din boligalarm vil da kunne se og forstå grunnen til at alarmen har gått av. Det betyr at de på en mye bedre og enklere måte kan reagere umiddelbart og ta kontroll over situasjonen. Det gir dem også muligheten til å raskt tilkalle riktige nødetater da de ser årsaken øyeblikkelig.

Husalarm med kamera er også praktisk i de tilfellene hvor alarmen skulle gå av uten at det har skjedd noe. Vekterne som mottar bildene og ser videoen vil da lettere ha mulighet til å tidlig kunne oppdage at det hverken er snakk om innbrudd eller røykutvikling ved brann.

Dersom du skal kjøpe deg en boligalarm, burde du definitivt velge en som gir deg et godt kamera i tillegg. Det finnes også mange andre smarte tilleggsfunksjoner og ekstrautstyr. Huset ditt kan bli ganske så smart til slutt.

Glassbruddetektor

Når du skal sikre boligen din, er det viktig å sikre glassflatene på huset. En glassbruddetektor er derfor anbefalt, spesielt for bygninger med store glassflater. Glassbruddetektoren analyserer frekvensene som oppstår hvis det skjer et glassbrudd. For å unngå falske alarmer registrer detektoren mer enn den lyden som kommer av en knust rute - den fanger nemlig også opp trykkbølgefrekvenser.

Skallsikring

Noen bekymrer seg for at en boligalarm vil gjøre at man ikke fritt kan bevege seg – altså at det fort kan oppstå problemer. Skallsikring bidrar til at boligalarmer ikke går av når de ikke skal. Dette er en innstilling som gjør at den kun skal reagere dersom noen prøver å bryte seg inn gjennom dører eller vinduer. Denne innstillingen kommer godt med for de som har husdyr som skal få bevege seg fritt mens alarmen er på.

Magnetkontakt

Med en magnetkontakt vil du være enda tryggere. Magnetkontaktene føler vibrasjon fra bor, hammer og brekkjern. Den vil da utløse alarmen før tyvene har kommet seg inn i huset. På denne måten vil alarmstasjonen kunne gjøre noe enda fortere og tyvene vil bli skremt.

Hva må til for å velge beste husalarm?

Hva som er den beste husalarmen vil variere fra person til person, og er derfor vanskelig å svare noe konkret på. Først og fremst må du se på deg, din bolig og ditt behov:

 • Hva er viktig for akkurat deg?
 • Ønsker du kun en grunnleggende alarm?
 • Ønsker du den tilkoblet røykvarslere slik at den fungerer som en brannalarm også?
 • Ønsker du varsling av skadedyr og vannlekkasje?
 • Trenger du skallsikring?
 • Ønsker du å styre lys og temperatur via en app?
 • Ønsker du alarmen tilkoblet dørlås?

Det er med andre ord mange spørsmål å ta stilling til. Og hver enkelt av disse svarene vil bringe deg nærmere hva som er beste husalarm - for deg. Og ikke minst, hva prisen blir og hva det totalt vil koste deg.

Uansett er det litt å velge i der ute, så for å få en liten pekepinn, kan det være smart å sjekke ulike tester. 

Boligalarm test

Du har helt sikkert fått med deg at det finnes en hel del tester av boligalarmer - som skal fortelle oss hva slags alarm vi skal gå for. Det er ikke tvil om at slike tester kan være en god pekepinn og at de kan gi oss en oversikt over hva som befinner seg på markedet. Når det er sagt så skal man ikke nødvendigvis stole blindt på disse. Uansett bør du være kritisk, husk på at noen tester kan være «bestilt». Eller at de kan vektlegge ting som ikke du nødvendigvis synes er det absolutt viktigste med en boligalarm.

Dersom du bruker en slik «test» til å finne ut av hva slags alarm du skal gå for, må du i hvert fall være nøye på å sjekke dato. Du må gjøre deg sikker på at det er en ny test du lener deg mot, og ikke en gammel en. Teknologien utvikler seg raskt og det er derfor veldig viktig at du leser de mest oppdaterte testene av boligalarm. Ellers risikerer du at resultatene ikke er relevant i forhold til det som tilbys i dag. Da kan det hende du gjør et dårlig kjøp.

Det finnes som nevnt mange ulike tester der ute og det er vanskelig å vite akkurat hvilken av de man skal stole på. Ofte ser vi uansett at sterke merker som Sector Alarm og Verisure kommer godt ut alle sammen.

Boligalarm uten abonnement?

Det er mange som lurer på om de bør velge en alarm med eller uten abonnement. Det er helt klart fordeler og ulemper med begge, men hovedsakelig får du mest nytte ut av en alarm med abonnement.

 
Boligalarm U/abonnement M/abonnement
Installasjon ✔️
Månedskostnad ✔️
Avskrekking ✔️
Skreddersøm ✔️
Vedlikehold ✔️
Sikkerhet ✔️

Tilknyttet alarmsentral

Hjemmet vårt er vår trygge sone, her skal vi virkelig kunne slappe av, være oss selv og kunne lukke ute resten av verden. Men så kan noen bryte seg inn, og tryggheten går bort. Da er det viktig å ha gode løsninger som gjør at man føler seg trygg både dag og natt. Det skal være lett å komme i kontakt med alarmsentralen om noe skjer. Så det å ha tilgjengelige panel eller knapper som gjør at man får umiddelbar kontakt med en alarmsentral, samt uttrykning er gull verdt.

Når du skal velge en leverandør av boligalarmer, er det viktig å vurdere elemeter som at alarmsentralen er åpen 24/7 og har nok folk på jobb hver eneste dag og natt. Uttrykning på kort tid er også vesentlig for minst mulig skade om noe skulle skje. Videre må de ansatte blitt opplært i korrekte prosedyrer for de forskjellige typene hendelsene som kan oppstå. 

Alarmselskaper

I Norge er det flere alarmselskap å velge mellom. De aller største leverandørene av boligalarmer er Sector Alarm og Verisure, men det finnes også andre aktører som for eksempel Nokas og Falck. De fleste av dagens alarmselskaper bruker trådløse systemer. Det gjør at alarmene både er raske å montere og installere. Dermed vil du ha det beste innenfor moderne sikkerhet og alarmteknologi. 

Slik velger du alarmselskap

Du har bestemt deg for at du vil sikre deg, familien, husdyr og bolig på best mulig måte. Hva skal du så gjøre? Det første du bør gjøre er å sette deg ned med de som bor i huset og se hva slags alarmsystem som er ønsket. Er for eksempel alle komfortable med å ha kamera rundt i huset, eller foretrekker de å ha sensorer? Hvor mye vil dere sikres og hva slags funksjoner ønsker dere av alarmen? Hvor viktig er det med vekterutrykning og en alarmsentral som er åpen 24/7?

Når dere så har kartlagt deres behov og ønsker i forhold til en boligalarm, kan dere sette dere ned og se på de forskjellige alarmselskaper som finnes i deres område, gjerne innenfor en fornuftig avstand. Sammenligne prisene på den pakken som dere ønsker, og se hva de forskjellige tilbyr og til hvilke priser.

Tilbud på boligalarmer

Men ønsker du at prosessen skal ta kortere tid og at dere skal få best mulig pris, er anbudstjenester smart. Der sender du inn et uforpliktende skjema og får så tilbud på boligalarmer fra forskjellige leverandører, som du kan studere i ro og mak. Når du så har valgt det alarmselskapet som passer deg best er det bare å bestille. Selskapet tar seg selvfølgelig av alt som har med montering og installasjon å gjøre.

 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg