Group 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Icon input - Email

Katteforsikring

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Katteforsikring

Det er ikke billig å eie en katt og skulle det skje et uhell, kan veterinærutgiftene ved sykdom eller skade fort koste deg som eier flere tusen kroner. Å forsikre din katt vil være en god investering, for da kan du slippe unna økonomiske bekymringer for katten din.

Forsikre din katt?

Det skal føles enkelt og trygt å forsikre katten din. Det er mange forsikringsselskaper i markedet som tilbyr katteforsikringer som gir deg og din katt trygghet hele dens levetid. Du kan velge mellom en veterinær og livsforsikring når du skal forsikre katten din. Det er du selv som velger hvordan du ønsker at forsikringen skal være tilpasset, slik at den dekker ditt behov. Prisen kan du en viss grad velge selv, ved å velge hvilket dekningsomfang forsikringen skal ha, forsikringssum og egenandel. Innekatter er beskyttet mot trafikk og slagsmål, men den kan likevel bli syk og den kan også bli rammet av skader som skjer innendørs. Derfor anbefales det at katten forsikres, uavhengig om den er en inne- eller utekatt.

Hos de ulike forsikringsselskapene varierer det hva forsikringene dekker, hvilke forsikringsvilkår de har og hva forsikringene koster. Det anbefales derfor at du sjekker flere forsikringsselskap før du bestemmer deg. Det er opp til deg selv å sette deg inn i hva de ulike forsikringsselskapene tilbyr og hva deres forsikringsvilkår er.

Veterinærforsikring til katt

Er katten din forsikret, vil dette gi deg en ekstra trygghet gjennom hele kattens levetid. Det er viktig at du sjekker grundig opp hva de ulike forsikringene dekker, da det vil variere mye fra selskap til selskap. Ønsker du en veterinærforsikring bør du derfor lese deg godt opp hos de ulike selskapene, slik at du velger den forsikringene som er mest riktig for deg og katten din.

Veterinærforsikring til katt, kan gi deg erstatning for kostnader ved veterinærundersøkelse og behandling av katten din grunnet sykdom eller skade. En veterinærforsikring kan tegnes fra katten er seks uker gammel og gjennom hele kattens liv. Veterinærforsikringen ikke har noen aldersbegrensing og forsikringssummen vil gjelde hele kattens levetid.

Veterinærforsikring til katt dekker veterinær- og behandlingsutgifter. Hos flere av forsikringsselskapene inngår dette:

- Medisiner
- Rehabilitering
- Keisersnitt
- Tannresorpsjon
- Skjulte feil
- Utredning og behandling av allergi
- Kreftbehandling

Livsforsikring til katt

Du har også mulighet til å kjøpe en livsforsikring til katten din. Denne forsikringen kan gi deg erstatning om katten skulle dø i løpet av forsikringstiden, som følge av sykdom eller ulykke. Livsforsikringen kan du tegne fra katten er seks uker og den vil gjelde frem til katten har blitt 13 år. Etter at katten din har fylt seks år, er det ikke lenger mulig å tegne livsforsikring. Summen på livsforsikringen avhenger av kattens markedsverdi og denne fastsettes som regel på bakgrunn av meritter og innkjøpspris. Skulle det oppdages skjulte feil, vil livsforsikringen kunne gi erstatning. Forsikringsvilkårene vil variere fra selskap til selskap, det er derfor viktig at du sjekker hos flere selskaper.

Egenandel

Den delen av veterinærutgiftene du selv må betale, kalles for egenandelen. En høy egenandel vil gi deg en lavere årspremie for veterinærforsikringen. Etter to skadefri år er det mulig å få en egenandelsrabatt. Ved å velge faste egenandeler og bevegelige egenandeler kan du selv påvirke prisen på forsikringen. Eksempelvis er faste egenandeler 1000 kroner, 1500 kroner, 2000 kroner og 4000 kroner. Eksempler på bevegelige egenandeler er  15 % og 20 %.

Tilleggsforsikring til katt

Du kan velge tilleggsforsikring som gir ekstra dekning, dersom du ønsker å utvide hva forsikringen skal dekke.

- Avl veterinær
- Avl Liv
- Skjulte feil

Hva koster en katteforsikring?

Premien (kostnaden) for en katteforsikring er påvirket av hvilket forsikringsbeløp som blir valgt, hvilken type forsikring og egenandeler som blir valgt. Premien er også påvirket av om du skal forsikre en hus- eller rasekatt. For katter som blir forsikret etter at de har fylt seks år, vil det også tilkomme et seniortillegg.

Det er også muligheter for å kunne få rabatt eller pakkepris om du skulle ha flere forsikringer i samme selskap. Bestiller du via nettsiden til selskapet kan det være du også vil få en internettrabatt. Er katten din ID-merket vil også dette kunne gi en rabattert pris. Det lønner seg at du sammenligner priser og vilkår hos mer en et forsikringsselskap, da dette varierer hos de ulike selskapene.