Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Finn billig mobilabonnement

 • Spar tid, energi og penger
  Tilbydere konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Få tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Få et tilbud du blir fornøyd med
  Bytt mobilabonnement til en leverandør som gir deg riktig mengde data til riktig pris.
Mobilabonnement

Skaff deg et abonnement som passer dine behov

Oppgi ønsket data og sammenlign tilbud på mobilabonnement fra ulike mobiloperatører. Velg tilbudet du liker best.

 • Spar tid, energi og penger
  Tilbydere konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Få tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Få et tilbud du blir fornøyd med
  Bytt mobilabonnement til en leverandør som gir deg riktig mengde data til riktig pris.

FÅ TILBUD FRA MOBILLEVERANDØRER VI SAMARBEIDER MED

Sammenlign tilbud og finn billig mobilabonnement

Konkurransen på mobilabonnement-markedet er knallsterk, og det legges stadig mer fordeler i abonnementene. Dermed gjelder å finne så billig mobilabonnement som mulig, som har mest inkludert i abonnementet.

De fleste tilbyr fri tale, SMS og MMS hjemme og i EU/EØS. Det de fleste betaler for, er med andre ord mengde data man ønsker. Man har også mobilabonnement med fri data, hvor hastigheten senkes etter du har brukt opp kvoten.

Ønsker du å motta gratis og uforpliktende tilbud på mobilabonnement? Benytt skjemaet øverst på siden, så sender vi forespørselen til flere selskaper samtidig. Slik får du oversikt og kan velge billigste mobilabonnement.

Hvilket mobilabonnement trenger du?

Når du skal velge datapakke bør du se på ditt forbruk i dag. Dette finner du enkelt ut ved å logge inn på hos det selskapet du har mobilabonnement hos i dag.

Du kan også finne oversikt over databruken din på telefonen din, hvor du også kan se hvor mye data hver enkelt app har brukt.

Det er dumt å velge en datapakke som er langt over ditt forbruk, samtidig som det er irriterende å velge et der du hver måned går tom. Ettersom de fleste selskaper i dag tilbyr data rollover kan du med fordel velge en datapakke som er litt over ditt faktiske forbruk.

Mobilabonnement med mye data

Mobiltelefonene blir brukt til mye forskjellig, og er du av dem som streamer mye video. Eller generelt bruker mye tid på mobilen, da er det nok viktig å finne et billig mobilabonnement med en større mengde data.

Det finnes pakker med forskjellige mengder GB ekstra data som man kan fylle på med, om du går tom. Om du ofte må fylle på data, vil det nok lønne seg å oppgradere til et abonnement med mer data.

Dersom du ikke bruker opp all dataen per måned, kan ubrukt data bli overført til neste måned. Gitt at ditt abonnement har data rollover, som de fleste etter hvert har.

For deg som bruker ekstra mye data, kan en form for fri data-løsning være noe for deg. Da går du ikke tom for data på samme måte. Det som gjerne skjer er at du har en viss mengde data inkludert per måned, og om du bruker opp denne, går hastigheten ned.

Sammenligner du telefonabonnement med ubegrenset data, bør du se hvor mye denne kvoten er på. I tillegg bør du sjekke om hastigheten de setter ned til, er tilstrekkelig for at du kan gjøre det du har behov for.

Mobilabonnement for deg som kun trenger tale og SMS

Er du av de som ikke ønsker å bruke mobilen til å surfe på nettet? Kanskje har du en eldre telefon eller rett og slett ikke ønsker å være så mye tilkoblet.

Da bør du heller ikke betale mer enn du må for data du ikke bruker. Beste mobilabonnement for deg vil gjerne være et som har fri tale, SMS og MMS med fri bruk i EU/EØS. Med så lite data som mulig.

Trenger du litt data av og til, for eksempel for å kunne sjekke været eller E-post av og til, kan det også være mulig. Har du data rollover i abonnementet, vil det du ikke bruker, legges til neste måned.

Mobilabonnement for deg som er midt i mellom

Det finnes selvfølgelig billig mobilabonnement som passer for deg som ikke bare trenger, fri tale, SMS og MMS. Men heller ikke trenger abonnementet med mye data, eventuelt ubegrenset data.

Snakker du med en eller flere mobilleverandører, kan du fortelle hva du bruker telefonen din til. Slik at det blir lettere å finne fram til beste mobilabonnement for deg. Slik at du ikke betaler for ting du ikke trenger, eller får for lite av det du trenger.

Ulike faktorer å vurdere i et mobilabonnement

Hvor mange gigabyte med data du får i mobilabonnementet, og hvor mye dette koster, er et viktig sammenligningsgrunnlag.

Det finnes likevel flere andre faktorer som kan være nyttig for deg å ta stilling til. Vi tar derfor en gjennomgang av andre fordeler som kan være inkludert i mobilabonnementene som tilbys.

Dekning

Du hører kanskje reklamer med mobilselskaper som reklamerer for full Telenor-dekning eller full Telia-dekning.

Det er fordi det er Telenor og Telia sine nett som blir brukt av de ulike mobilselskapene i Norge. Mens Ice bygger ut sitt eget nett, men benytter seg av Telia sitt der de ikke kan tilby selv.

Før du bestiller telefonabonnement, bør du sjekke dekningskart og forsikre deg om at det er god dekning i området der du bor. Du kan også spørre selskapene selv.

Data rollover

Data rollover er når ubrukt data fra en måned blir med over til neste måned. Som regel kan man bare samle opp like mye data som datapakken din er på.

Det vil si om du har et abonnement med 10 GB data, vil du kunne samle opp 10 GB med data rollover. Du kan da totalt ha 20 GB på en måned. Har du 30 GB kan du maksimalt ha 60 GB på en måned.

Dersom du vet at du kommer til å bruke mye data en måned, kan dette være en fin måte å samle opp data. Da slipper du å måtte kjøpe flere GB ekstra data, eller oppgradere mobilabonnementet.

Et eksempel kan være en ferietur til et sted uten WiFi, eller lange turer i bil med barn i baksetet.

Bindingstid - mobilabonnement

Kjøper man mobil med abonnement, vil det være bindingstid. Ofte er det 12 måneder bindingstid.

Totalprisen blir gjerne dyrere enn hvis du hadde kjøpt mobilen uten abonnement, og heller valgt et billigere abonnement. Forbrukerrådet fraråder derfor å kjøpe mobil med abonnement.

Vil du bytte mobilabonnementet før bindingstiden er over, må du betale for det. Prisen på det vil bestemmes av hvor lenge det er igjen av bindingstiden.

Skulle det dukke opp et billigere abonnement mens du har bindingstid, vil du spare mindre om du må betale bruddgebyr. Er abonnementet uten bindingstid, kan du enkelt bytte til billigere abonnementer når de dukker opp.

Fordeler som familie

Flere selskaper gir deg fordeler om du samler mobilabonnementene til familien hos dem. Slik som samlerabatt, som øker desto flere abonnenter som er med i familiepakka.

Andre fordeler går mer på det at dere har mulighet til å fordele ubrukt data innad i familien.

Noen bruker mer enn andre, så det er en fin måte å få valuta for ubrukt data utover data rollover. Ettersom andre i husstanden ikke bruker like mye dato.

Da er det mulig å gjøre abonnementene billigere, uten å måtte ty til dyre datapakker. I tillegg til at samlerabatten allerede gjør det billigere.

Billig mobilabonnement med fordeler utover fri tale, SMS og data rollover

På nett finner du flere tester på hvilket abonnement som er rimeligst og hvilket som er best. Dette er tester som blir gjennomført med jevne mellomrom, for i et marked med høy konkurranse endrer prisene seg stadig.

Dermed dukker det opp stadig flere tilleggstjenester for at mobilselskapene skal skille seg ut i mengden. Dette kan være tilleggstjenester slik som data rollover, men som nå i dag har blitt mer en standard å tilby.

Andre tilbyr gratis strømming av musikk, eller produkter som ikke er direkte knyttet til mobilbruken din.

Alt det er vel og bra, men husk å tenke over hva du faktisk trenger i mobilabonnementet ditt.

Sammenlign og finn beste mobilabonnement til ditt bruk

Det er ikke så mye som skiller de ulike mobilabonnementene fra hverandre. Så her er det viktig å finne ut hva du trenger for å dekke dine behov. Ikke mer, og ikke mindre, men til rett pris.

Etter å ha kartlagt behovet ditt, bør du sammenligne de forskjellige abonnementene for å finne det beste og billigste mobilabonnementet for deg.

Ved å bruke vårt skjema øverst på siden, kan du få tilbud fra flere mobilselskaper samtidig. Da får du enkelt oversikt over markedet, og kan være trygg på at du velger riktig abonnement.

Skaff deg et abonnement som passer dine behov

Oppgi ønsket data og sammenlign tilbud på mobilabonnement fra ulike mobiloperatører. Velg tilbudet du liker best.