Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på bredbånd fra flere leverandører

 • 1
  Fortell hvor du trenger bredbånd
  Dette trenger vi for å kunne finne leverandører der du bor
 • 2
  Få tilbud fra flere bredbåndsleverandører
  Du mottar tilbud på bredbånd som du kan sammenligne.
 • 3
  Velg billigste bredbånd
  Få internett med hastigheten du trenger, til lavest mulig pris.

Dette tar ikke mer enn 4 minutter av din tid

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med ett, enkelt skjema, helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Fortell hvor du trenger bredbånd
  Dette trenger vi for å kunne finne leverandører der du bor
 • 2
  Få tilbud fra flere bredbåndsleverandører
  Du mottar tilbud på bredbånd som du kan sammenligne.
 • 3
  Velg billigste bredbånd
  Få internett med hastigheten du trenger, til lavest mulig pris.

FÅ TILBUD FRA STORE OG SERIØSE SELSKAPER

 • 4833
 • 4834
 • 4831

Få priser på billig bredbånd

Hva er bredbånd?

Det kan lurt å vite helt konkret hva bredbånd er, slik at man er sikker på at man får det riktige produktet. Bredbånd er ikke selve internett, men noe som sørger for at du får tilgang internett. Enten i form av kabel- eller radioforbindelser. 

Eksempler er fiberbredbånd. Men også ADSL og VDSL gir raskt nett via kobberkablene som er telefonlinjen vår. 

Den gamle modem- og ISDN-teknologien hadde maksimum fart på stakkarslige 56 kbit/s til 64 kbit/s. Dette har i senere tid blitt kalt for «smalbånd»-teknologi. Bredbånd har hastigheter på 1-2 mbit/s og oppover.

I dag har de fleste norske husstander tilgang til en hastighet på 100 mbit/s. Gjennomsnittet er på rundt 47 mbit/s.

Forskjellen på et mobilt bredbånd og vanlig bredbåndstilgang er at et mobilt bredbånd ikke er koblet opp med kabler. Derimot tar det inn signaler fra mobilnettet, som telefonene våre benytter.

Billig internett - bredbånd uten bekymring

Norge er i dag en av de landene i verden hvor flest er koblet til internett per innbygger. Til tross for at store deler av landet har røff geografi og store avstander, klarer vi likevel å ha bredbånd med god kapasitet.

Før hadde man ISDN-linjer hvor man betalte for hvor lenge man surfet på nettet. I dag kan man heldigvis senke skuldrene og strømme musikk og film, surfe og chatte så mye man vil uten å tenke på regningen.

Da trenger du omtrent bare å tenke på pris og hastighet når du sammenligner bredbånd. Det er nok mange i dag som betaler mer enn de må, eller ikke har nok hastighet.

Det er dessuten mang en bredbånd leverandør og tilbud på bredbånd ettersom hvor du bor. Da blir det vanskelig å finne gode oversikter over beste bredbånd.

Med skjemaet under kan vi hjelpe deg med å sende forespørsel til flere forskjellige leverandører som tilbyr bredbånd i ditt område. Da kan du spare penger og tid.

Leverandører i Norge

Internettleverandørene i Norge er både regionale og landsdekkende. Disse tilbyr ulike typer bredbånd, slik som fibernett med enorm netthastighet. Mens andre heller fokuserer på å tilby fleksibilitet gjennom mobilt bredbånd og satellittbredbånd.

Men hvem leverer bredbånd? Her er en oversikt:

 • Altibox
 • Breiband.no
 • Canal Digital Kabel (Nå Telenor)
 • Eidsiva Bredbånd
 • Get
 • GlobalConnect (Tidligere BroadNet)
 • HomeNet
 • Ice.net
 • NextGenTel
 • Romerike Bredbånd
 • Sandefjord Bredbånd
 • Signal bredbånd
 • Telenor
 • Telio
 • Via Bredbånd

I tillegg finnes det også de som leverer mobilt bredbånd:

 • Chess
 • Chili
 • HappyBytes
 • Ice
 • NextGenTel
 • OneCall
 • TalkMore
 • Telenor
 • Telia

Med mobile bredbånd er det som mengden data inkludert i måneden du bør sammenligne, såkalte datapakker.

Hvilket bredbånd er best?

Det beste bredbåndet for andre er ikke nødvendigvis det beste bredbåndet for deg. Er ditt bruk av internett stort sett begrenset til å lese nettaviser, sjekke Facebook og betale regninger? Da trenger du neppe de høyeste hastighetene.

Men kanskje er dere flere der hjemme som pleier å bruke nettet samtidig? Noen strømmer film, andre spiller kanskje dataspill på nett. Da melder behovet for en bedre bredbånd-pakke seg.

For mange kan det kanskje virke naturlig å bare bestille hos bredbåndsleverandøren man allerede har. Men dette kan også være en gyllen mulighet til å finne ut hvilke bredbånd-priser som rører seg på markedet.

Kanskje kan du for eksempel få høyere hastighet hos en annen leverandør, til samme pris som du har på din eksisterende avtale.

Kan du få billigere bredbånd og bedre hastighet, er det ingen grunn til å være trofast. Skulle du likevel ønske det, kan du for eksempel prøve å bruke andres tilbud til å prute.

Billig bredbånd – internett for alle hjemme

Netthastighet, eventuelt bredbåndshastighet og internetthastighet, om du vil. Dette er noe som varierer mye. Samtidig varierer det hva du har bruk for av hastighet også.

Det er snakk om to ulike hastigheter: nedlastningshastighet og opplastingshastighet. Hvor førstnevnte er raskest. Men med fibernett kan du få omtrentlig det samme på begge deler.

Her er noen eksempler på hva vanlige nett-aktiviteter bruker av hastighet. Tallene er hentet fra NextGenTel:

Nettaktivitet Hastighet
Strømme film – HD-format (720p) 5 mbit/s
Strømme film – Full-HD (1080p) 8 mbit/s
Strømme film – 4K (2160p) 25 mbit/s
Strømme film – 8K (4320p) 50 mbit/s
Streame musikk 1,5 mbit/s
Nettaviser og nettbank 1 mbit/s
Spille over nettet 5 mbit/s
Skype-samtale 1 mbit/s
Skype-samtale med HD-video 1,5 mbit/s

Vi gjør oppmerksom på at du også må ta høyde for om dere er flere som bruker nettet samtidig, og hva hver enkelt av dere pleier å gjøre på nett.  

Disse tallene tar for seg nedlasting. Opplasting av store filer er en annen sak igjen. Hvis du er koblet til trådløst nett (WiFi), vil noe av hastigheten på bredbåndet svekkes på vei mot enheten du bruker.

Test bredbånd – finn din netthastighet

Det er viktig å få det man faktisk betaler for, uansett hva du kjøper. Når det kommer til bredbånd, går det gjerne på hastigheten du får. Ettersom det som regel er ubegrenset databruk.

For å finne ut hvor mange mbit/s du har, kan du bruke ulike «speedometer» for internetthastighet. Sjekk selv med en bredbånd test:

Hva resultatet blir og den faktiske hastigheten kan sprike litt. Du vil få dårligere resultater hvis du er tilkoblet trådløst, og ikke via nettverkskabel. Det er derfor ikke en fasit, men en god indikasjon på hva du har.

Et par forkortelser som kan være verdt å kunne når man båler bredbånd-hastighet er disse:

 • Mbit står for «megabit». 1 megabit er det samme som 1.000 kilobit eller 1.000.000 bit.
 • Mbps eller mbit/s står for «megabit per sekund», sier noe om hvor mye data som hentes i sekundet.

Husk å sjekke hva din internettleverandør oppgir som avtalt netthastighet. Om det er netto eller brutto vil utgjøre en vesentlig forskjell.

Mobilt bredbånd – internett på farten

Hva med å ta hjemmekontor på hytta ved vannet? Eller kanskje sende jobbsøknader mens du sitter på kafé? Eller se en film når du skal på besøk hos en eldre slektning uten nett?

Mange oss liker tanken på å alltid være tilgjengelig på internett i hele Norge.

Men det er ikke særlig gunstig å betale for bredbånd på hytta hele året. Derfor er mobilt bredbånd et godt alternativ som gir deg internett via mobilnettet. 

For det vil funke uten kabel hvor enn du har dekning på mobilen. Dessuten kan du i flere tilfeller få mobilt bredbånd uten bindingstid. Da er det ulike datapakker som du kan velge mellom etter eget forbruk. Disse oppgis i gigabyte (GB).

Utrulling av 5G-nettet er like rundt hjørnet. I den forbindelse spås det at man kan forvente mobile bredbånd som kan ha like god kapasitet som et fibernett i dag har.

Dette kan åpne for billigere mobile bredbånd med ubegrenset data. Dermed kan det være vel så bra å bytte til 5G-bredbånd. Særlig for deg som ikke har fått utbygd fibernett i ditt område enda.

Priser på bredbånd

Det er flere faktorer som avgjør hvilke bredbånd priser du kan få. Det kan være hvor du bor og hvilke leverandører som leverer der.

Hvis du bor i borettslag gjelder andre priser for deg, enn hvis du bor i et hus, for eksempel. Dessuten er det ulikt hvem som har fibernett i området ditt. Dermed er det ikke like lett å bytte fiberleverandør.

Dersom du ikke har behov for fiber, kan du få ADSL eller VDSL via telefonkoblingen. Da blir utvalget leverandører større, og også sjansen for å få bedre pris på bredbånd.

Billigste bredbånd kan svinge fra 300 kroner opptil over 1000 kroner. Avhengig av leverandør og hastighet.. Deler du prisen på antall mbit/s, kan det bli lettere å sammenligne ulike tilbud du får.

Vil du se hvilke bredbånd-tilbud som finnes i ditt område, kan du fylle ut vårt skjema. Da sender vi det til flere som vil gi deg et skreddersydd tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer