cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på bredbånd fra flere leverandører

  • Spar tid, energi og penger
    Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
  • Få tilbud fra flere
    Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
  • Uforpliktende og gratis å hente tilbudene
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.
Bredbånd

Få de beste prisene på bredbånd nå

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører via ett, enkelt skjema.

  • Spar tid, energi og penger
    Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
  • Få tilbud fra flere
    Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
  • Uforpliktende og gratis å hente tilbudene
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

FÅ TILBUD FRA STORE OG SERIØSE SELSKAPER

Slik finner du billig bredbånd

Bredbånd er viktig for både deg som privatperson og bedrifter i dag. Mye av det vi foretar oss daglig krever nettilgang, enten det er å sjekke nettbank, strømme film, benytte regnskapsprogrammer og så videre.

Vi hjelper deg gjerne med å finne billig bredbånd. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjema øverst på siden her, så sender vi det til flere internettleverandører samtidig. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende for deg.

Ønsker du å lese mer om teknologien bak og hvilke forskjellige løsninger det er mulig å velge, kan du lese videre.

Vet du hvilke typer bredbånd det finnes?

Det kan lurt å vite helt konkret hva bredbånd er, slik at man er sikker på at man får det riktige produktet. Bredbånd er ikke selve internett, men noe som sørger for at du får tilgang internett. Enten i form av kabel- eller radioforbindelser. 

Forskjellen på de ulike bredbåndene er hvor de henter signaler fra, og hvordan.

1. Trådløst bredbånd

Dette kan være et litt forvirrende begrep, ettersom mobilt bredbånd også er trådløst. I tillegg benytter begge deler seg av mobilnettet. Altså det samme nettverket som mobiltelefonene våre kobler seg opp til.

Trådløst bredbånd er for det første fastmontert. Det er en antenne på veggen ute, som brukes for å koble seg på mobilnettet. Det kalles trådløst fordi man ikke trenger å grave en kabel til huset for å få nett.

Da slipper man å gå sammen med naboene om å få lagt kabel i nabolaget. I tillegg gir det deg større frihet til å velge hvem som skal levere nett til deg.

Når man har antennen på veggen, kan man kjøpe 4G- eller 5G-router å ha inne. Alt ettersom hvordan dekningen er hos deg.

2. Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd kobler seg som nevnt også opp mot mobilnettverket. Dette kan du ta med deg hvor enn det er mobildekning. Derfor passer det kanskje bra steder du ikke er så ofte, eller når du er ute og reiser.

Man må ha eget SIM-kort til et mobilt bredbånd. Enten via mobilabonnementet ditt i form av tvilling-SIM, eller et eget data-SIM.

Prisen på abonnement på mobilt bredbånd varierer ut fra hvor mye data du ønsker. Noen avtaler kutter nettet helt etter denne er brukt opp, mens fri data-avtaler setter ned hastigheten etter kvota er oppbrukt. Dette kan være lurt å sjekke.

3. Bredbånd - fiber

Bredbånd via fiber, også kalt fiberoptikk, gir høyere hastigheter enn via kobber. Signalene i fiberkabel sendes via lys, og kan overføres i lysets hastighet.

Det vil si nærmest ubegrenset kapasitet. I motsetning til kobberkabelen, som sendte nett via strøm. Fibernettet er ikke bare raskere, men også mer stabilt, ettersom færre faktorer kan påvirke signalet.

Hvis en leverandør har lagt fiber i området ditt allerede, er det langt enklere å koble seg på. Hvis ikke må man samle folk i nabolaget for å melde interesse til en fiberleverandør.

Når du snakker med ulike bredbåndsleverandører, kan du sjekke om de allerede tilbyr fibernett i området ditt. Eventuelt om de tilbyr fullgode alternativer for deg.

4. Satellittbredbånd

Bredbånd via satellitt er internett via parabol. Leverandørene har dekning der hvor du kan få inn TV-signaler. Som i praksis er nesten hvor som helst.

Dette kan være et godt alternativ i områder hvor det er dårlig mobildekning eller det ikke er tilgang på fibernett.

Du kan snakke med den eksisterende TV-leverandøren din om det, eller du kan sjekke om du kan få et bedre tilbud. Motta tilbud på TV-pakker fra flere leverandører, helt gratis og uforpliktende.

5. ADSL og VDSL - bredbånd via kobbernett

Fra 2022 er kobbernettet faset helt ut. Derfor tilbyr ikke leverandørene det lenger. For bredbånd hjemme, er det gjerne en av de fire alternativene over kan velge mellom.

Med kobbernettet utfaset, vil du da ikke få abonnement på teknologier som ADSL eller VDSL.

Tidligere hadde man både bredbånd og fasttelefoni via kobbernettet. Tilgangen på nye teknologier, slik som bredbånd via mobilnett og fiberkabel gir bedre hastigheter, og er mer stabilt.

Trenger du hjelp til å finne beste bredbånd for deg? Fyll ut skjema på denne siden, så får du kontakt med flere internettleverandører som tilbyr bredbånd i området ditt. Slik at du kan sammenligne tilbud. Det koster ingenting, og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Billig bredbånd uten bekymring

Norge er i dag en av de landene i verden hvor flest er koblet til internett per innbygger. Til tross for at store deler av landet har røff geografi og store avstander, klarer vi likevel å ha bredbånd med god kapasitet.

Før hadde man ISDN-linjer hvor man betalte for hvor lenge man surfet på nettet. I dag kan man heldigvis senke skuldrene og strømme musikk og film, surfe og chatte så mye man vil uten å tenke på at regningen vokser.

Da trenger du omtrent bare å tenke på pris og hastighet når du sammenligner bredbånd. Hvor høy hastighet får du til samme pris hos andre leverandører?

Før var det også vanskeligere å vite hvilke leverandører som kunne levere nett til ditt nettopp ditt hjem. Ettersom man var avhengig av at det var gravd kabel frem til boligen din.

Med inntog av mobilt bredbånd og trådløst bredbånd, har det blitt lettere å velge leverandører. Derfor kan man også si at konkurransen tilspisser seg.

Fyller du ut vårt skjema på toppen av siden her, får du kontakt med flere leverandører av bredbånd. Da kan du sammenligne hastigheter og priser enkelt. Med oversikt over markedet, kan du gjøre et kvalifisert valg.

Bredbåndsleverandører i Norge

Internettleverandørene i Norge er både regionale og landsdekkende. Disse tilbyr ulike typer bredbånd, slik som fibernett med enorm netthastighet. Mens andre heller fokuserer på å tilby fleksibilitet gjennom mobilt bredbånd og satellittbredbånd.

Men hvem leverer bredbånd? Her er en oversikt:

  • Altibox
  • BigBlu
  • Breiband.no
  • Eidsiva Bredbånd
  • GlobalConnect
  • HomeNet
  • Ice.net
  • Lynet Internett
  • NextGenTel
  • Romerike Bredbånd
  • Sandefjord Bredbånd
  • Signal bredbånd
  • Svorka Bredbånd
  • Tafjord Internett
  • Telenor
  • Telia
  • Telio
  • Via Bredbånd
  • Viken Fiber

I tillegg finnes det også de som leverer mobilt bredbånd:

  • Chilimobil
  • HappyBytes
  • Ice
  • NextGenTel
  • OneCall
  • TalkMore
  • Telenor
  • Telia
  • Phonero
  • Release
  • Skymobil
  • Scoopr

Med mobile bredbånd er det som mengden data inkludert i måneden du bør sammenligne, såkalte datapakker eller datakvoter.

Hva er beste bredbånd?

Det beste bredbåndet for andre er ikke nødvendigvis det beste bredbåndet for deg. Er ditt bruk av internett stort sett begrenset til å lese nettaviser, sjekke Facebook og betale regninger? Da trenger du neppe de høyeste hastighetene.

Men kanskje er dere flere der hjemme som pleier å bruke nettet samtidig? Med mye streaming av film, andre spiller kanskje også dataspill på nett? Da har du gjerne behov for raskere bredbånd.

For mange kan det kanskje virke naturlig å bare bestille hos bredbåndsleverandøren man allerede har. Men dette kan også være en gyllen mulighet til å finne ut hvilke bredbånd-priser som rører seg på markedet.

Kanskje kan du for eksempel få høyere hastighet hos en annen leverandør, til samme pris som du har på din eksisterende bredbåndsavtale.

Kan du få billigere bredbånd og bedre hastighet, er det ingen grunn til å være trofast. Skulle du likevel ønske det, kan du for eksempel prøve å bruke andres tilbud til å prute.

Beste og billigste bredbånd til ulik bruk

Netthastighet, eventuelt bredbåndshastighet og internetthastighet, om du vil. Dette er noe som varierer mye. Samtidig varierer det hva du har bruk for av hastighet også.

Det er snakk om to ulike hastigheter: nedlastningshastighet og opplastingshastighet. Hvor førstnevnte er raskest. Men med fibernett kan du få omtrentlig det samme på begge deler.

Vi gjør oppmerksom på at du også må ta høyde for om dere er flere som bruker nettet samtidig, og hva hver enkelt av dere pleier å gjøre på nett. 

Snakk gjerne med leverandøren om behovet deres når du bestiller. Så er du sikker på at du finner riktig bredbånd for deg.

Hvor raskt bredbånd har du?

Det er viktig å få det man faktisk betaler for, uansett hva du kjøper. Når det kommer til bredbånd, går det gjerne på hastigheten du får. Ettersom det som regel er ubegrenset databruk.

For å finne ut hvor mange mbit/s du har, kan du bruke ulike «speedometer» for internetthastighet. Sjekk selv med en bredbånd-test:

Hva resultatet blir og den faktiske hastigheten kan sprike litt. Du vil få dårligere resultater hvis du er tilkoblet trådløst, og ikke via nettverkskabel. Det er derfor ikke en fasit, men en god indikasjon på hva du har.

Et par forkortelser som kan være verdt å kunne når man båler bredbånd-hastighet er disse:

  • Mbit står for «megabit». 1 megabit er det samme som 1.000 kilobit eller 1.000.000 bit.
  • Mbps eller mbit/s står for «megabit per sekund», sier noe om hvor mye data som hentes i sekundet.

Husk å sjekke hva din internettleverandør oppgir som avtalt netthastighet. Om det er netto eller brutto vil utgjøre en vesentlig forskjell.

Billigste bredbånd mobilt – internett på farten

Hva med å ta hjemmekontor på hytta ved vannet? Eller kanskje sende jobbsøknader mens du sitter på kafé? Eller se en film når du skal på besøk hos en eldre slektning uten nett?

Mange oss liker tanken på å alltid være tilgjengelig på internett i hele Norge.

Men det er ikke særlig gunstig å betale for bredbånd på hytta hele året. Derfor er mobilt bredbånd et godt alternativ som gir deg internett via mobilnettet. 

For det vil funke uten kabel hvor enn du har dekning på mobilen. Dessuten kan du i flere tilfeller få mobilt bredbånd uten bindingstid. Da er det ulike datapakker som du kan velge mellom etter eget forbruk. Disse oppgis i gigabyte (GB).

Utrulling av 5G-nettet er allerede i gang. I den forbindelse spås det at man kan forvente mobile bredbånd som kan ha like god kapasitet som et fibernett i dag har.

Sammenlign og finn billigere bredbånd

Det er flere faktorer som avgjør hvor billig bredbånd du kan få. Det kan være hvor du bor og hvilke leverandører som leverer der.

Hvis du bor i borettslag gjelder andre priser på bredbånd, enn hvis du bor i et hus, for eksempel. Dessuten er det ulikt hvem som har fibernett i området ditt. Dermed er det ikke like lett å bytte fiberleverandør.

Da kan du vurdere om trådløst bredbånd kan være relevant for deg. Da slipper du graving av kabler, og kan derfor lett få det montert uten å ha med hele nabolaget på det.

Billigste bredbånd avhenger av type bredbånd, hastighet og leverandør. Deler du prisen på antall mbit/s, kan det bli lettere å sammenligne ulike tilbud du får.

For mobile bredbånd varierer prisen ut fra hvor mye data du har i måneden.

Vil du se hvilke bredbånd-tilbud som finnes i ditt område, kan du fylle ut vårt skjema. Da sender vi det til flere aktører som vil gi deg et skreddersydd tilbud på bredbånd, helt gratis og uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer