Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Refinansiering av forbrukslån og kredittkort

Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.

BANKER VI SAMARBEIDER MED

 • 4316
 • 4310
 • 4315
 • 4320
 • 4322
 • 4321
 • 4312
 • 4347
 • 4173
 • 4313
 • 4318
 • 4346
 • 4169
 • 4168

Refinansier dine forbrukslån

 • 1

  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.

 • 2
  2. Nødvendige dokumenter hentes inn til banken

  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.

 • 3
  3. Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg

  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

Men

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Screen

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Refinansiere forbrukslån, kredittkort og smålån

Folk ønsker forbrukslån av ulike grunner. Noen for å kunne håndtere en uforutsett nødvendig utgift kjapt, mens andre kanskje bruker det på nettopp forbruk.

Uansett er det viktig at du har evne til å betale lånet tilbake så raskt som mulig. For rentene på et forbrukslån er langt høyere enn eksempelvis boliglån. 

Men fortsatt er forbrukslån-rente som regel lavere enn kredittkort-rente.

Før innføringen av gjeldsregisteret var det vanskeligere for bankene å vite om du hadde usikret gjeld i andre banker. 

Nå får bankene informasjon om usikret gjeld og kredittgjeld før du søker. Dette har en direkte påvirkning på hvor mye du kan låne og hvilken rente du får. Samtidig som det blir lettere å forebygge mot en gjeldskrise.

Hvis du har dyre smålån, kredittgjeld eller flere forbrukslån kan det lønne seg å refinansiere. Det vil si at du kan samle forbrukslån i et lån, eller flytte et lån til en bank med billigere rente.

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån, også kalt blancolån, er lån uten sikkerhet. 

Eksempler på lån med sikkerhet er boliglån og billån. Denne typen lån hvor banken tar pant i det du låner for å kjøpe, og du må pantsette noe av verdi for å gi banken sikkerhet.

Ofte tar man pant i boligen eller bilen man kjøper, men man kan også stille sikkerhet i andre boliger. Bankens sikkerhet ligger i at når noe er pantsatt, kan de selge det for å få pengene sine om lånet blir misligholdt.

Med et forbrukslån, stilles det ikke krav til hva man skal kjøpe, og man trenger ikke stille sikkerhet. Hverken i form av egenkapital eller annet.

Renten regnes ut fra risikoen ved å låne ut penger. Derfor vil du gjerne se at bankene tar høyere rente i et usikret lån.

Forbrukslån – betingelser

Det er viktig å kjenne til betingelsene før du inngår en låneavtale. I tillegg til hvilke vilkår som må oppfylles for å kunne få lån.

For eksempel er det viktig å se på totalkostnaden til lånet. Dette vises i den effektive renten. Som er nominell rente, men iberegnet etableringsgebyr, termingebyr og eventuelt andre gebyrer.

Det er altså den effektive renten du må se på når du sammenligner lån.

Siden det ikke er noe krav til hva du kan bruke forbrukslån til, så er søknadsprosessen også mindre krevende enn ved sikrede lån. 

Likevel kan man ikke søke forbrukslån uten å forvente visse krav til deg som søker. Disse kravene varierer noe fra bank til bank, men dette pleier å være kravene.

 • Aldersgrense for forbrukslån: de fleste bankene som tilbyr forbrukslån krever at man er minst 20 år, mens andre krever at man er 25 år. Svært få har 18 års aldersgrense.
 • Inntekt: en del banker har krav til en viss fast inntekt hos den som skal søke om lån. Ellers vil betalingsevnen bli vurdert individuelt. Men om du ikke har fast inntekt bør du spørre deg selv om du har mulighet til å betjene den ekstra kostnaden som medfølger et forbrukslån.
 • Den som søker kan ikke ha betalingsanmerkninger: har du det, men ønsker å refinansiere gjelden? Om du sitter på fast eiendom kan du vurdere å søke om omstartslån.
 • Du må kunne bekrefte identiteten din: de fleste bankene lar deg identifisere deg elektronisk ved hjelp av BankID. Har du ikke dette, må du spørre om løsninger ved hjelp av post.
 • Du må være folkeregistrert i Norge: derfor må du oppgi personnummer i søknaden.

Forbrukslån – lav rente

Det er mange som har havnet i gjeldsfella som følge av at de har tatt opp større lån enn de kan betjene. Selv med det beste lånet på markedet så koster et usikret lån mye penger.

Før du vurderer det, bør du se på hvor nødvendig det er for deg. Er det snakk om en luksusgjenstand er det nok mest sannsynlig best å spare penger til du har råd.

Mens hvis det gjelder plutselige uforutsette utgifter bør du se om noen av forsikringene dine dekker det. Ellers er det lurt å ha en bufferkonto. 

Har du ledig sikkerhet i boligen din, kan du spørre banken din om rammelån. Dette er en slags kreditt med sikkerhet i boligen din. Da har du en ramme for hvor mye du kan låne, og betaler kun renter på det du bruker.

Har du ikke bolig, men allerede et eller flere forbrukslån, kan det være mye penger å spare på å refinansiere dette.

Beste forbrukslån 2020

Før du vurderer å søke forbrukslån, bør du tenke deg godt om. Har du råd til å betale tilbake? Finnes det billigere måter å finansiere det du skal kjøpe?

Hvis du for eksempel har ledig sikkerhet i boligen din, kan det være billigere for deg å øke lånet på boligen. Bare husk at du øker avdragene tilsvarende økningen.

Skulle du likevel velge å søke om usikret lån, bør du ha som mål å finne Norges billigste forbrukslån - Norge har mange aktører på markedet og det gjelder å finne det med lavest rente og gebyrer, og ikke hoppe på første tilbud.

Husk at det er effektiv rente som er det som gir et best bilde av de faktiske utgiftene. Da dette er den nominelle renten iberegnet kostnader.

Samme gjelder når du skal finne billigste refinansiering av lån. Hvis du har flere smålån, betaler du i tillegg gebyrer på hver enkelt av lånene. Da sier det seg selv at du kan spare på å kun betale gebyrer på et lån.

Trenger du hjelp til å refinansiere smålån eller lignende, hjelper vi deg gjerne. Med et enkelt skjema kan du få lånetilbud fra flere banker samtidig. Du finner det øverst på denne siden.

Refinansiering av forbrukslån og kredittkort

Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.