Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Forbrukslån kan være smart

Forbrukslån kan være smart!
4.3 (86.5%) 40 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Refinansier forbrukslån og kredittkortgjeld

– Jeg er en varm forsvarer for at man skal spare først, så bruke. Det er sjelden man kommer over tilbud som er SÅ magisk gode at man bare MÅ kjøpe varene med penger man ikke har.

For du trenger ikke å primært bruke forbrukslån til forbruk, men faktisk bruke lånet til å rydde opp i egen økonomi.

– Hvis man har en rekke inkassokrav og dyre kredittkort, vil det som regel være mer lønnsomt å ta opp et lån for å betale ut alle de andre kravene. Det billigste er selvsagt å utvide boliglånet. Men eier du ikke bolig, eller har annen sikkerhet, er ofte den eneste muligheten et usikret lån, slik som et forbrukslån.For du trenger ikke å primært bruke forbrukslån til forbruk, men faktisk bruke lånet til å rydde opp i egen økonomi.

Ulempen med forbrukslån er at renta er langt høyere enn renten på boliglån. Likevel er ofte renten på forbrukslånet lavere enn på kredittkortene, og her kan du spare penger. Den store fordelen er at du nå bare skylder penger til ÉN kreditor, i stedet for flerfoldige. Dermed får du bedre oversikt og forutsigbarhet over egen økonomi.

– Om du skal gjennomføre en slik operasjon, er det ekstremt viktig at du skaffer deg god nok oversikt over alle kreditorene dine – og at du får betalt ut alle med det nye lånet – med unntak av eventuelle billige lån som studielån og så videre.

 

Oppskrift for refinansiering med forbrukslån:

1. Selvangivelsen: Her finner du normalt det meste av registrert gjeld fra banker og andre finansinstitusjoner.

2. Kredittsjekk: Ring og finn ut hvilke krav som har gitt deg betalingsanmerkning. Du kan gjøre ett gratis søk årlig. Du kan likevel ha langt, langt flere inkassosaker som ikke har gitt deg betalingsanmerkning ennå.

3. Inkassoselskapene: For å få med samtlige inkassosaker bør du egentlig ringe til så mange inkassoselskaper som mulig for å sjekke om de har saker på ditt navn. En enklere metode er å sende forespørsel via Norske Inkassobyråers forening på her. Der kan du sende en kryptert forespørsel som vil bli videresendt til inkassobyråene i Norge. Det vil ta fra et par dager til noen uker før du får svar, dersom de har noe registrert på deg. I tillegg bør du kontakte Statens Innkrevingssentral for inkassokrav fra det offentlige, samt kemneren for eventuelle skatte- og momskrav.

4. Regningsbunken: Samtidig må du åpne samtlige regninger, nye som gamle og sjekke om du har fått med alt. Det er en rekke mindre bedrifter som driver egeninkasso, det vil si at kravet ikke sendes videre til et eksternt inkassoselskap. I tillegg kan du ha en rekke krav som enda ikke er sendt videre til inkasso. Få dem med!

 

Sammenlign tilbud fra flere banker

Når du har oversikten over all gjeld, bør du sammenligne tilbud fra flere banker. Renter, gebyrer og om du faktisk får innvilget lån varierer mellom de ulike bankene. For å gjøre dette kjapt og enkelt, kan du fylle ut skjemaet under og få tilbud om lån hos flere banker. Tjenesten er gratis og uforpliktende. Lykke til!

Hjelp til å samle smålån?

Inkassogjelden blant unge øker, men hva er konsekvensene. Tjenestetorget hjelper deg med å spare penger og hvordan du kan ta grep til å samle dine smålån.

read more