Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Utleiemegler hjelper deg med å leie ut din bolig

 • Spar tid, energi og penger
  Utleiemeglere konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Flere utleiemeglerne kontakter deg med tilbud
  Sammenlign tjenester og priser hos ulike utleiemeglere.
 • Du velger en utleiemegler som gir deg det beste tilbudet
  La den beste utleiemegleren ta seg av din utleiebolig, til best mulig pris.
Utleiemegler

Få tilbud fra flere utleiemeglere

OBS! Denne tjenesten kan IKKE brukes til å finne en bolig å leie.

 • Spar tid, energi og penger
  Utleiemeglere konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Flere utleiemeglerne kontakter deg med tilbud
  Sammenlign tjenester og priser hos ulike utleiemeglere.
 • Du velger en utleiemegler som gir deg det beste tilbudet
  La den beste utleiemegleren ta seg av din utleiebolig, til best mulig pris.

En utleiemegler for trygt og forutsigbart leieforhold

Om du planlegger å leie ut underetasjen i huset ditt, et rom i leiligheten din, fritidseiendom eller å leie ut en sekundærbolig, vil en utleiemegler kunne hjelpe deg på veien. Det er nemlig mange ting å tenke over, som blant annet skatt av utleieinntekt, skaffe rett leietaker, kontrakter, eventuelle konflikter, riktig prising, osv.

Skal du gjøre alt selv må du altså belage deg på å gjøre mye. En utleiemegler kan derfor være en god løsning. Her får du informasjon om faktorer du må tenke på hvis du skal leie ut selv og fordelene du får ved å skaffe en utleiemegler.

Leie ut selv eller bruke utleiemegler?

Mange velger å drive med utleie av bolig. Å leie ut en del av boligen din, eller en leilighet kan gi deg en stabil strøm av inntekt hver måned. Likevel bør du være klar over at det er både fordeler og ulemper med å leie ut.

Generelt vedlikehold av bolig, kontrakter, forsikringer og skattespørsmål er ting du må ta stilling til. I tillegg ligger det jo en viss risiko i det å leie ut. Det er for eksempel ikke gitt at leietakeren tar godt vare på boligen. Og kanskje har du undervurdert mengden arbeid som faktisk må gjøres?

Dette er årsaker til at stadig flere benytter seg av en utleiemegler. En utleiemegler hjelper deg med kontrakter, visninger, depositumskonto, finner de rette leietakerne, gir deg ekstra økonomisk trygghet, samt bidrar til å sikre et godt leieforhold.

Selv om det er fint mulig å leie ut selv, kan mange oppleve at en utleiemegler gir litt ekstra trygghet og beskyttelse. Er du altså usikker på hva du bør velge, bør du lese videre.

Bruk av utleiemegler - hva får jeg hjelp til?

Uavhengig om du skal benytte en utleiemegler eller gjøre alt selv, bør du uansett lese videre. Det er nemlig mye å huske på ved utleie. Her er noen av dem:

Husleiekontrakt

Når du skal leie ut bolig, enten det er leilighet, hybel eller hus er det viktig å lese seg opp på reglene og ta de forhåndsreglene du kan. Noe av det viktigste er å ha en god husleiekontrakt.

Skal du leie ut selv kan du bruke en standardkontrakt som du finner på nettet. Sjekk at den har med utkastelsesklausul - det er avgjørende om du skulle komme borti en leietaker som ikke betaler eller følger reglene i kontrakten. En utleiemegler har god erfaring og vet hvordan å sette opp en god kontrakt.

Det aller viktigste ved utleie er at du finner en god leietaker. Dette er ikke alltid like lett. Ta derfor gode bakgrunnssjekker og ring referansene. Det kan ta en del tid å gjøre dette skikkelig, men dette er tross alt noe du får igjen for senere, i positiv forstand. Her kan det være lurt å tenke på å bruke en utleiemegler som har god erfaring og kan gjøre det effektivt.

Du kan lese enda mer om leiekontrakt i FAQ-feltet lenger ned på denne siden. Der kan du også laste ned en mal til profesjonell husleiekontrakt.

Utleieforsikring

Når du leier ut er det lurt med en utleieforsikring. Med en slik forsikring vil du være mer sikret om leietaker ikke betaler, gjør hærverk eller nekter å flytte ut ved endt utleie.

En utleieforsikring får du også tilbudt gjennom en utleiemegler. Dersom utleier ikke skulle betale husleien, vil du som kunde av en utleiemegler likevel få husleien inn på kontoen din til avtalt tid. Dette bidrar til å holde leieinntekten din trygg og forutsigbar.

Med en utleieforsikring kan du altså:

 • Få dekket skader som har blitt påført boligen din.
 • Få erstatning hvis leietaker ikke betaler husleien i en periode.
 • Få hjelp til utkastelse om leieboer ikke flytter ut etter at leieforholdet er avsluttet

En utleiemegler hjelper deg med å få gode leietakere

Litt avhengig av hvor i landet du leier ut, er det stort sett ganske enkelt å finne leietakere. Det er mange som ønsker å leie, men det som kan være vanskeligere er å finne gode leietakere. Og her kan du tape masse penger om du velger feil.

For å få de beste leietakerne bør du ha etablert et ryddig leieforhold. Å benytte en utleiemegler vil altså øke sannsynligheten for at du finner seriøse leietakere - som gir deg en ekstra trygghet.

Tips for å finne en god leietaker:

 1. Annonsering: Skriv en konkret dato for visning. I mai til september er det mange som ønsker å leie. Vær derfor tydelig på forventningene. Da vil du slippe at mange ringer deg ned, og heller kommer på visning.
 2. CV og referanse: Spør etter CV og referanse før visning. De fleste som leier har gode intensjoner og er gode betalere, men det vil alltid være noen som er mindre pålitelige. En god bakgrunnssjekk kan derfor være lurt. Spør etter CV og referanser før visningen, da slipper du å vente på at potensielle leietakere skal sende deg det i etterkant.
 3. Depositumskonto: Opprett en depositumskonto - dette gir både deg og leietaker god sikkerhet.
 4. Leiekontrakt: Bruk en god leiekontrakt - du finner flere av disse på nettet. Det er også viktig at du tar med en utkastelsesklausul i kontrakten. Da kan du få hjelp av namsmannen med utkastelse hvis leietaker ikke betaler. Du slipper da å vente i lang tid.

Utleiemegleren kvalitetssjekker de potensielle leietakerne og tar seg av selve gjennomføringen av utleien. De tar videre med seg resultatet av potensielle leietakere til deg.

Og det er du som gir det siste klarsignalet før utleie av boligen.

Vil du lese mer om utkastelse av leietaker, anbefaler vi denne artikkelen. https://tjenestetorget.no/blogg/utkastelse-av-leietaker

Utleiemegleren hjelper deg med å finne en god leietaker ved å:

 • Lese gjennom søknad og CV
 • Holde visning for potensielle leietakere
 • Holde eventuelle intervjurunder

En utleiemegler gir deg tid til å fokusere på andre ting

Tid er noe av det mest dyrebare vi har. Å bruke en utleiemegler gir deg muligheten til å bruke tiden din på andre ting enn gjøremål knyttet til utleien.

Om du aldri har leid ut før vil en utleiemegler naturligvis gjøre hele prosessen mye mer effektivt enn du selv ville klart. Ikke minst gjør utleiemegleren en omfattende kredittsjekk og referansesjekk av leietaker.

Megler vil også sjekke boligens stand gjennom grundig dokumentasjon før leietakeren din flytter inn og ut igjen. Du kan altså være sikker på at den nye leietakeren betaler og holder boligen din i god stand.

En utleiemegler vil annonsere boligen din gjennom eksempelvis Finn.no, Facebook og egen hjemmeside. Hele prosessen vil da mest sannsynlig gå raskere, og du kan bruke din egen tid på andre ting.

Fordeler med utleiemegler

Utleiemegleren sikrer at det er enkelt å leie ut boligen og at du får et ryddig leieforhold. En utleiemegler har tross alt lang erfaring i bransjen og vil ordne alt det praktiske. Du kan i grunn bare lene deg tilbake og la de gjøre jobben.

Dette kan en utleiemegler gjøre for deg:

 • Annonser
 • Visninger
 • Intervjuer
 • Leiekontrakt
 • Depositumskonto
 • Utleieforsikring
 • Håndterer ulike problemer i leieforholdet (f.eks naboklager)

Om du tar deg av utleien selv må du betale for annonser, holde visning og eventuelle ”intervjuer”.

Dette koster ikke bare penger - du må også investere en god del tid.

Ved å bruke en utleiemegler vil de følge opp leiekontrakten inntil oppsigelse. De håndterer altså alle henvendelser i forbindelse med leieoppholdet. Dette inkluderer eventuelle naboklager, og de sitter med kompetansen for å håndtere og løse problemer som kan oppstå.

Så, bruke utleiemegler eller ikke?

Flere tror at det å leie ut selv er det mest lønnsomme og ønsker å gjøre all jobben selv. Likevel oppdager flere at dette kanskje ikke er tilfellet, og at prosessen kan ta lang tid og koste mer enn først antatt.

 • Hva gjør du om leietakeren ikke betaler?
 • Hvordan vil du håndtere naboklager?
 • Hva om du må kaste ut leietaker?
 • Hva gjør du ved hærverk?

Særlig dersom du skal leie ut en bolig du selv ikke bor i, har du ganske liten kontroll på hvordan leietaker behandler boligen. Og kanskje driver du med utleie og allerede har opplevd noen av disse problemene?

En utleiemegler kan hjelpe deg til å løse alle disse problemene. Og det er forutsigbarheten i det å alltid få pengene på konto, bistand til kontrakter og kommunikasjon med leietaker som gjør at mange synes det er verdt å bruke noen kroner på en utleiemegler.

Få tilbud fra flere utleiemeglere

OBS! Denne tjenesten kan IKKE brukes til å finne en bolig å leie.

Vil du vite mer om utleie av bolig?