Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Murhus

Et murhus er både vakkert og tilnærmet vedlikeholdsfritt. Et murhus i tegl vil gi økt branntrygghet, mindre støyproblemer og bedre inneklima.

Fyll ut skjemaet under og få huskataloger i dag!

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Murhus

Mange drømmer om å bygge hus. Da må man først finne ut av hva slags hus man skal ha. Murhus er et alternativ – vi forteller deg det du trenger å vite om denne typen hus.

Når vi i Norge tenker på hus, ser vi kanskje for oss de «vanlige» husene av tre. Stadig er det flere og flere som vurderer å få seg et hus i for eksempel mur eller betong. Det finnes en god del fordeler, og disse kan det være lurt å være klar over før man tar et valg. Spesielt hvis man skal i gang med et stort byggeprosjekt.

Dette må du vite om murhus

Det finnes en del fordeler med å velge murhus. Mange mener at en av ulempene er at det er litt dyrere enn et trehus. Hvis du er opptatt av pris, kan det altså være lurt å sjekke opp dette før du tar en avgjørelse.

Selv om det skulle ende opp med å bli dyrere med et murhus, kan det likevel lønne seg i lengden. Et murhus er så godt som vedlikeholdsfritt og det sparer deg for mye tid, krefter og penger. Se for deg en verden der du slipper å tenke på at du må male, beise, olje eller skrape. Det er en verden mange vil sette stor pris på.

Når det kommer til utseendet er det en del ulike meninger, dette er smak og behag. Veldig mange uttaler at de synes et murhus ser bedre ut, men det er selvfølgelig også en del som synes det klassiske trehuset ser finere ut.

Det finnes mange muligheter hvis du velger å gå for et murhus, så du vil uansett kunne sette ditt eget preg på utseendet. Det er du som bestemmer hvis du velger å bygge et hus, men hjelp kan du få!

Bygge murhus

Det finnes selvfølgelig mange ferdighus på markedet som er av mur, så du kan godt velge denne løsningen. Du kan da finne drømmehuset ditt blant en katalog fra en av husleverandørene – de finnes det mange av.

Dersom du vil ha enda større mulighet til å påvirke utseendet og løsningene, kan du velge å tegne en egen hustegning. Du kan selvfølgelig få hjelp til å gjøre dette, men det er du som har kontrollen. Det er kanskje fristende?

Murhus vs trehus

Er du veldig usikker på hva du skal velge? Står det kanskje mellom å gå for murhus eller trehus? Du er ikke alene, det er mange som sliter med å ta dette valget. Rådene er mange og de fleste er uenige. Noen foretrekker murhus, mens andre vil alltid velge trehus. Dermed er det ene og alene du som skal ta valget, men her får du noen fordeler og ulemper.

Fordeler med murhus

Det er en stor fordel at murhus isolerer veldig bra mot støy som kommer fra vei, naboer og trafikk. All plagsom lyd vil holde seg på utsiden, det er det veldig mange som setter pris på. Den aller største fordelen er nok dette med at murhus er svært så vedlikeholdsfritt. Et trehus er man nødt til å male/beise med jevne mellomrom, men det kan man slippe med et murhus. Da kan du enkelt nyte en god frokost i hagen, helt uten at du får påminnelsen om alt du burde ha gjort eller snart må gjøre.

Inneklimaet er en annen ting mange ser på som en stor fordel med murhus. De er allergivennlige og rett og slett sunnere å bo i. Siden vi bor i Norge med mye vær og vind, er det også svært behagelig å ha et hus som «tåler» alle disse årstidene. Du får det varmere om vinteren og mye mer behagelig om sommeren – du kan også spare litt penger på strømutgifter.

Den siste fordelen vi skal nevne med murhus handler om brannsikkerhet, noe som er utrolig viktig – det bør være en prioritet. Det er en svært lav risiko for brann med murhus.

Ulemper med murhus

Prislappen er nok den største ulempen med murhus. Ofte kan man få det ganske mye billigere ved å velge trehus. Selv om prisen er en del høyere, kan det være lurt å tenke på at du sparer en del penger på utgifter til vedlikehold.

Det kan også være vanskelig å gjøre endringer, i hvert fall kan det være enklere med trehus. Du vil som oftest ha behov for å få hjelp fra fagfolk/håndverkere for å endre på boligen din i etterkant.

Fordeler med trehus

Det kan være litt rimeligere å gå for et trehus, og det er selvfølgelig en stor fordel. Spesielt hvis man har et budsjett man er nødt til å forholde seg til. Det sies også at det skal være bra for sinnet å bo i et trehus – fordi det er laget av tre. Fleksibiliteten er en annen stor fordel. Du har en del flere valg når det kommer til byggingen, du har flere leverandører å velge mellom og det er ikke noe problem å gjøre oppgraderinger i senere tid.

Ulemper med trehus

Noen mener nok at trehus ikke er så moderne, og for noen kan det være en ulempe. Når det er sagt så er det mange som liker den klassiske stilen. Det følger også med en god del jobb med tanke på vedlikehold av trehus. Noen synes dette er helt ålreit, mens andre synes det bare er mas og tidkrevende. Du må altså være forberedt på at du må male/beise huset cirka hvert fjerde år. Det er det mange som helst vil slippe!

Nå har du fått en del fordeler og ulemper med begge valgene – og forhåpentligvis er du da nærmere en avgjørelse på om du ønsker trehus eller murhus. Husk at selv om fordeler og ulemper kan gi deg litt innsikt, er det først og fremst din egen smak du skal gå etter. Drømmehuset roper på deg – du må bare bestemme deg for hva som er akkurat deg. Følg magefølelsen!

Funkishus i mur

Hvis du ønsker deg et skikkelig moderne hus i mur, kan du gå for et funkishus. Da får du rette linjer og flatt tak. Det er noe mange drømmer om! De som velger denne funkis stilen er de som kanskje er ute etter noe som er litt annerledes. Det kan være en fin måte å skille seg litt ut i nabolaget!

Hus i leca

Alle som bor i Norge har hørt om de berømte Leca-blokkene, de aller fleste har i hvert fall et eller annet forhold til denne «byggeklossen». Dersom du etter hvert skal begynne på et byggeprosjekt, kommer du helt sikkert til å møte på Leca. Det kan faktisk hende at huset ditt i stor grad skal bestå av dette materialet! Det kan være greit å vite at hus i leca vil ha god varmeisolasjon – og du slipper plagsom støy som kommer utenfra. De er enkle å bygge med, noe som kan være lurt når man skal sette i gang med et dyrt byggeprosjekt. Det er i hvert fall veldig lurt å vurdere hva slags materiale man skal bruke/be om. Du trenger selvfølgelig ikke ha stor inngående kunnskap om dette, leverandøren du velger vil ha konkrete forslag du kan velge mellom.

Arkitekttegnet hus

Arkitekttegnet hus høres veldig spennende og flott ut. Det er mange som faller for fristelsen og tar kontakt med en arkitekt for å få tegnet drømmehuset sitt. Det gir deg helt klart mange muligheter og du får akkurat det huset du har sett for deg. Du får også muligheten til å gjøre mange smarte tilpasninger.

Dersom du velger å gå for arkitekttegnet hus kan det være verdt å merke seg at prisen avhenger av hvor mange kvadrat du velger. Det trenger nødvendigvis ikke bli noe dyrere enn et ferdighus, men ofte blir prisen høyere fordi det er snakk om større areal. Selve utformingen vil selvfølgelig også påvirke den endelige prisen.

Ferdighus

Ikke alle føller seg kallet mot å bygge et arkitekttegnet hus. For noen er dette både for dyrt, for tidkrevende og egentlig litt unødvendig. Noen vil bli like fornøyde med et ferdighus, som de ville blitt med et hus bygget etter en hustegning fra arkitekt.

Ferdighus har flere navn. Ofte kaller man det modulhus eller kataloghus. Sistnevnte er i grunn et ganske fornuftig navn, ettersom man kan velge huset fra en større katalog. I denne katalogen får du mye inspirasjon, og etter hvert vil du finne det perfekte hjemmet for deg og dine kjære.

Et ferdighus er veldig praktisk for mange, og du kan også finne murhus blant disse. Det kan hende du sparer ganske mye tid på å gå for dette. Finn ut hva du vil, men husk at du har mange alternativer, ikke utelukk noe tidlig i fasen.

Hvorfor du bør velge mur

Du har nå fått både fordeler og ulemper ved det å velge mur. Dette bør ha gitt deg en viss oversikt, og forhåpentligvis er det lettere for deg å ta et valg. Det er uansett viktig at du tar dette valget i hovedsak på bakgrunn av hva du selv ønsker, og ikke fordi du har hørt ditt eller hørt datt.

Med mur er du så godt som garantert trivsel i hverdagen din. Du kommer til å få sove godt – både fordi støy ikke vil plage deg og fordi du kan føle deg trygg. Dette med vedlikehold bør veie veldig tungt, det kommer ikke til å bli noe gøyere med å årene å måtte ta på seg malebuksa og gå opp i stigen.

Skulle du føle at et murhus setter begrensninger for det du ønsker deg i en bolig, burde du definitivt snakke med en leverandør. Det kan godt tenkes at du vet for lite om mulighetene som finnes. Ta deg tid til å undersøke dette nøye før du eventuelt slår det fra deg.

Uansett hva du måtte velge: Velg et hus du kommer til å bli fornøyd med – også om 20 år.

Bygge murhus – pris

Vi skjønner godt at du lurer veldig på hvor mye det kommer til å koste å bygge et murhus. Pris er ofte noe av det første vi tenker på og bekymrer oss for. Som du nå har skjønt finnes det utrolig mange valg og varianter, derfor er det vanskelig å si noe konkret om pris. Det kommer helt an på hvor stort hus du skal ha, hva slags materialer du skal ha og hvordan du velger å gjøre det. Du har med andre ord gode muligheter til å justere prisen nedover, men det kan også hende at du ender opp med å gjøre prosjektet svært kostbart – da får å få akkurat det du har drømt om i lang tid.

Etter at du har tatt nødvendige valg og vet litt mer om akkurat hva du skal bygge opp på tomta di, kan det være lurt av deg å innhente flere tilbud. I hvert fall burde du bruke noe tid på å sammenligne priser. Dette gjelder spesiell hvis du skal velge et ferdighus, da burde du sjekke flere ulike leverandører. Det gjelder også hvis du skal ha tak i en arkitekt som kan levere hustegning. Spør gjerne flere om pris og velg deretter det rimeligste alternativet. Det er dumt å betale for mye, for noe du kunne fått billigere et annet sted.

Vil du ha hjelp?

Etter at du nå har fått såpass mye informasjon og innsikt, kan det hende at du gjerne vil komme i kontakt med noen leverandører. I så fall kan vi gjerne hjelpe deg med dette, slik at du slipper å ringe rundt til mange forskjellige fagpersoner.

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema med nødvendig informasjon, og innen kort tid vil du da bli kontaktet av et utvalg forskjellige leverandører. Du vil da få det du trenger, det kan for eksempel hende at det er en katalog som viser frem ferdighusene du kan velge mellom.

Når du da allerede er i dialog med en del ulike husleverandører, blir det enklere å etter hvert skulle innhente tilbud, bestille tjenester eller lage avtaler. Ved å bruke vår tjeneste kan det altså hende du sparer både tid og penger. Vi kan i hvert fall garantere at dette er en veldig enkel metode. Lykke til med valg av hus!

Bør du bruke utleiemegler?

Har du tenkt å leie ut en liten leilighet som vil gi lave inntekter og uten potensiale for å få mer, er det liten vits å ha en utleiemegler. Skal du derimot drive med utleie av boliger eller leie ut leilighet i egen bolig, kan det være greit å ha en utleiemegler som kan bistå deg med hele prosessen.

read more