cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på ATV-forsikring-kalkulator

Sammenlign tilbud på ATV-forsikring-kalkulator. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

ATV - forsikringskalkulator

Spar penger på forsikringene dine. Ved å bruke vår kalkulator vil du få et estimert beløp på hva en ATV-forsikring kommer til å koste deg. 

Ønsker du å motta tilbud? Da er det bare å fylle ut skjema for uforpliktende tilbud. Med vår tjeneste kan du sjekke at du har den beste ATV-forsikringen på markedet.

Samler du flere forsikringer hos et selskap, kan du få samlerabatt. Med andre ord kan du spare penger på å sjekke tilbud på flere forsikringer hos oss.

ATV-forsikring

Flere kjøper seg en ATV enten til spesifikke formål slik som jakt, eller til fritidsbruk. ATV er et kjøretøy på lik linje med bil og derfor viktig å forsikre, men hvilken forsikring skal du velge? 

Det er flere forsikringsselskaper som tilbyr ATV-forsikring og flere typer. Her skal vi gi deg noen gode råd på veien. 

Noen forsikringsselskaper har ATV- og snøscooter-forsikring som samme, men den er forskjellig fra ordinær MC-forsikring. 

Andre tilbyr forsikringer for ATV gjennom motorsykkelforsikring. Det varierer med andre ord fra selskap til selskap. 

Derfor bør du ha ATV forsikring

ATV får man i flere prisklasser, men uansett om du velger en dyr eller billig har det en kostnad om noe skulle skje. 

Dette kjøretøyet blir ofte brukt i røft terreng, noe som innebærer risiko. Slik som utforkjøring, kollisjon eller velt. Ved å ha forsikring slipper du å stå med hele reparasjonskostnaden alene dersom noe skulle skje. 

Reparasjon av en ATV kan også fort bli kostbart da det er færre steder som kan reparere, enn for eksempel bil. Samt at det også er kostbare deler. Nettopp derfor bør du finne en god forsikring med gode vilkår. 

Ulik dekningsgrad 

Tilsvarende som for bileiere, må alle som har registrert ATV ha en ansvarsforsikring da dette fremkommer av norsk lov. Ansvarsforsikring dekker skader på andre personer og omgivelser rundt, altså ansvar, ulykke og rettshjelp. 

En ansvarsforsikring vil dermed ikke dekke skader på egen ATV. 

Utover ansvarsforsikring kan du velge delkasko eller kasko ut ifra hvor høy dekningsgrad du ønsker. En delkasko-avtale dekker tilsvarende ansvarsforsikring, men også brann og tyveri. 

I tillegg dekkes veihjelp, slik at du får hjelp til tauing og berging eller hjemtransport. 

Noen forsikringsselskaper tilbyr dekning av ekstrautstyr og personlig løsøre i delkasko-forsikringen. Løsøre vil si ting du har i oppbevaringsrommet i kjøretøyet. 

Eventuelt kan dette dekkes mot et tillegg i prisen eller opp til en viss sum. Har du planer om å reise med dyrt utstyr bør du lese vilkårene for dette punktet godt. 

Kasko dekker det de to overnevnte forsikringene gjør, men også flere typer skade på eget kjøretøy. Slik som kollisjon, utforkjøring og velting. Skal du bruke ATV-en mye og for eksempel i forbindelse med jakt vil nok en kasko-forsikring være å anbefale. 

Hvilken av disse tre du bør velge bør gjøres basert på en totalvurdering. Tenk derfor gjennom bruken av ATV-en, kostnaden av den og din økonomiske evne. 

Du kan bruke en forsikringskalkulator til å se estimerte priser. Men du kan også hente inn tilbud, om du ønsker. Disse gir da mer konkrete priser enn en forsikringskalkulator.

Pris 

Prisen på en ATV forsikring varierer ut ifra forsikringsselskap og hvilken type du velger. Den billigste er naturligvis ansvar. Men kasko-forsikringer dekker mer. 

Ved å kjøpe ansvarsforsikring så sparer du inn på kostnader ved selve forsikringen. Men er uhellet ute må du betale alt av reparasjon av skade selv. Da går vinningen fort opp i spinningen.

I visse tilfeller har man også med et totalvraket kjøretøy å gjøre. Enten som følge av brann eller sammenstøt. Eller om man blir utsatt for tyveri. Da sitter man plutselig på bar bakke.

Velger du delkasko må du litt opp i pris, men til gjengjeld får du dekket mer dersom noe skjer. Slik som brann, tyveri og glasskader. Ved delkasko er det bare en liten egenandel.

Mens en kasko-forsikring dekker det meste av kostnadene knyttet til uhell. Har du en splitter ny og dyr ATV kan dette være det beste alternativet. Bruker du derimot ATV-en lite og i lite risiko terreng kan en delkasko-avtale holde. 

Har du henger? Henger til ATV kan også forsikres mot et tillegg i prisen hos de fleste forsikringsselskaper. 

Slik får du det rimeligere

Det er flere ting du kan gjøre for å påvirke forsikringspremien på dine forsikringer. En faktor som påvirker prisen er alder på ATV-eieren og når den ble kjøp. Dersom føreren er over 23 år vil forsikringen bli rimeligere. 

Annet som påvirker er om du har hatt et forhold til forsikringsselskap, altså historien din. Har du tidligere hatt uhell som følge av uforsvarlig kjøring blir forsikringspremien fort høyere. 

En annen viktig faktor er bruken av ATV-en. Skal den kun brukes til kortere transporter som til og fra jobb vil det være mindre slitasjeskader og lavere risiko for uhell. Kontra for eksempel til jaktbruk. 

Videre er oppbevaringssted noe forsikringsselskapet kan være interessert i. Dette er fordi det er større sannsynlighet for tyveri om kjøretøyet står plasser ute enn inne i en låst garasje. 

Har du FG- godkjent lås eller alarm på oppbevaringsstedet? Oppgi det, da dette kan redusere forsikringspremien. 

Andre måter å få rimeligere forsikring er gjennom organisasjonsrabatt eller ved å samle alle forsikringene hos ett selskap. Dette kalles ofte samlerabatt eller å være «mer-kunde». 

Det er ikke alltid denne samlerabatten lønner seg, men verdt å sjekke hos ditt forsikringsselskap. 

Slik finner du den billigste og beste forsikringen

Ulike eiere har ulik preferanse for forsikring, men uansett om du ønsker den beste forsikringen eller den laveste prisen er det lurt å innhente flere tilbud. 

Du kan bruke en ATV-forsikring-kalkulator for å beregne et prisestimat. Dette gir deg ikke den faktiske prisen, men gjør at du vet sånn ca. hvor mye det kommer til å koste. 

Dersom du skal innhente tilbud, så husk å lese vilkårene i avtalen godt. Det er her det fremgår hva forsikringen faktisk dekker og slik du finner ut om det er en god forsikring for deg. 

ATV forsikring - kalkulator

Som nevnt ovenfor er det flere faktorer som påvirker pris. Alle disse faktorene kommer ikke med i en forsikringskalkulator, og det kan derfor lønne seg å faktisk innhente tilbud. 

Innhenting av tilbud kan du enkelt gjøre gjennom vår tjeneste. Ved å fylle ut informasjon om ATV-en du skal forsikre og hvilke kriterier du er ute etter, får du tilsendt en rekke tilbud til akkurat ditt ønske. 

Etter at du har mottatt en rekke tilbud om forsikringer kan du sammenligne på pris og vilkår. Da gjør du et kvalifisert valg, i tillegg til at du sparer tid.

Samler du forsikringene dine hos et selskap, kan du få rabatt som gjør det enda billigere for deg. Dermed kan du spare på å sjekke forsikringer hos flere selskaper samtidig.

I skjemaet vårt kan du huke av for eksempelvis husforsikring, reiseforsikring og uføreforsikring også.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer