Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9

Boliglån og refinansiering

Når du søker om lån gjennom TjenesteTorget, får du lånetilbud på boliglån fra flere banker samtidig. Du sparer tid på å fylle ut din info én gang, og få flere tilbud du kan sammenligne. Slik kan du få et boliglån med bedre betingelser, enn det du har i dag. Det er helt opp til deg om du vil takke ja til tilbudet.

SLIK FUNGERER DET:
 • Velg lånebeløp
 • Fyll ut skjema
 • Motta lånetilbud

Finn beste og billigste boliglån!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.
Din informasjon sendes kun til de bankene du selv velger, og brukes ikke til noe annet.
Eksempler på månedskostnad*:
Låneeksempel: 150.000kr over 10 år med eff. rente 13,2% gir en kostnad på 112.573kr, Totalt: 262573kr. Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. *Fastsettelse av rentesatsen er basert på en individuell kredittvurdering.

Bankene vi samarbeider med

Når du søker om boliglån gjennom oss, videreformidler vi din søknad til 4 banker samtidig! Dermed vil bankene vurdere deg som kunde og komme tilbake til deg med et lånetilbud.

Hvordan virker Tjenestetorget?

Tjenestetorget er en finansagent for flere banker og finansinstitusjoner og videreformidler din lånesøknad til 8 banker samtidig, uten ekstra kostnad for deg. Deretter hjelper vi deg å velge det tilbudet som passer ditt behov, slik at du vet hva betingelsene innebærer, og kan gjøre best mulig valg. På denne måten sparer du tid, og får en rask og oversiktlig tilbakemelding som du kan bruke for å vurdere hva du gjør videre. 

Bankene vet at de konkurrerer med andre om å få deg som kunde, og strekker seg dermed langt for å gi de beste tilbudene.

 

Refinansiere boliglån

Du kan spare mye penger på bedre rente og mindre gebyrer! Ved å flytte boliglånet til en annen bank, er sjansene store for at du får bedre betingelser.

Tre grunner til å sjekke ditt boliglån

 • Låne penger

  Bankene tilbyr deg lån fra 10.000 til 500.000 kroner uten krav om sikkerhet i bolig, bil eller andre eiendeler.

 • Boliglån rente

  Renteforskjellen hos de ulike bankene er stor. Spar penger på rentekostnader ved å sjekke boliglånet ditt.

 • Nedbetalingsplan

  Du kan velge en nedbetaling på 1 til 15 år ved refinansiering, og 1 til 5 år ved opptak av nytt lån.

Boliglån er kanskje livets største investering

Boliglån er et lån for privatpersoner som skal kjøpe bolig. Det er et langsiktig lån med pant i fast eiendom. Som regel er denne panten eller sikkerheten i den samme boligen som blir finansiert med lånet. Vanlig nedbetalingstid på lånet er 20 til 30 år.

Boligkjøp er som regel den største investeringen folk gjør i løpet av livet sitt. Og med et såpass stort lån, er det desto viktigere å sikre seg gode lånebetingelser. Noen små forskjeller i effektiv rente, kan totalt utgjøre store summer med et betydelig beløp og over mange år.

Refinansiere boliglån

Det kan være flere grunner til å refinansiere boliglånet. Kanskje trenger du penger til oppussing, til en ny bil eller å hjelpe ungen din inn på boligmarkedet. Et boliglån er blant de billigste lånene du kan få, og det kan derfor være lurt å vurdere å bake inn slike ting i boliglånet.

Om du flytter boliglånet fra en bank til en annen er det også snakk om en form for refinansiering av boliglån. I tillegg kan det være flere grunner til å velge å skifte bank, men ofte går det på bedre lånebetingelser. 

Slik kan du refinansiere boliglån

1.    Gå til bankens nettside og søk om lån
2.    Send inn nødvendig dokumentasjon
a.    Verdi på bolig
b.    Årsinntekt (siste lønnsslipper)
c.    Gjeld og formue (forrige års selvangivenlse)
3.    Dobbeltsjekk at alle opplysninger stemmer

Flytte boliglån

Det er enkelt å bytte bank. Og det kan være flere grunner til at man ønsker det. En av de største grunnene til at mange flytter boliglånet sitt, er effektiv rente.

Enten du ønsker å ta opp et nytt lån, øke et eksisterende boliglån (refinansiere) eller å flytte et eksisterende boliglån til ny bank. De fleste bankene har mulighet til å innhente nødvendig lånedokumentasjon fra Skatteetaten, med ditt samtykke. Det gjør hele prosessen med å bytte raskt og enkelt.

Hvor mye lån kan jeg få i boliglån?

Den generelle regelen er at man kan låne opptil fem ganger så mye som du har i årsinntekt. Har du en årlig årsinntekt på 500 000, kan du dermed ha maksimalt 2,5 millioner i lån. Finansdepartementet har også diskutert å senke grensen for maksimal gjeldsgrad til 4,5 ganger årsinntekt. Dette har derimot ikke blitt bestemt enda.

Gjeldsgrad betyr maksimalt lån du kan ha. Hvor mye gjeld du har fra før er helt avgjørende for hvor mye av betalingsevnen din som allerede er «brukt opp». Har du derfor andre typer lån, blir disse tatt med i vurderingen. Det er altså hensynet til den samlede gjeldsbelastningen, med både kreditter, studielån, billån, forbrukslån og lignende.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

Vanligvis er minstekravet til egenkapital 15% av kjøpesummen. Skal du kjøpe en bolig til 4 millioner kroner, må du da stille med 600 000 kroner i egenkapital. I noen tilfeller kan det være mulig å søke om boliglån inntil 100% av kjøpesummen med tilleggssikkerhet.

Får du innvilget et boliglån uten egenkapital vil du i de fleste banker også få en høyere effektiv rente, enn med eksempelvis mer egenkapital.

Er du under 34 år anbefales det å spare opp til egenkapital med BSU (Boligsparing for Ungdom). Her kan du sette opp en fast spareavtale slik at du sikrer deg fremdrift i sparingen. Hvert år får du i tillegg 5000 i fratrekk på skatt, frem til fylte 34 år.

Vilkår og betingelser for unge boligkjøpere. 

Er du fortsatt under 34 år og skal kjøpe en bolig? Da vil du hos de fleste banker kunne få et boliglån for unge. Her får man bedre renter og betingelser. 

Det at man har flere år i arbeid som venter, reduserer risikoen til bankene. Som igjen reflektere at de kan gi bedre betingelser.  

Boliglån kalkulator – hva koster boliglånet?

De fleste av oss er interessert i vite hva lånet vil koste oss. På denne måten vil man kunne se hvor mye man må sette av, og hva man kan bruke på andre ting. Dette er noe man kan bruke en boliglån kalkulator til. Her legger man inn lånesum, nedbetalingstid og rente. 

Har du kommet et steg lenger, vil du få en nedbetalingsplan fra banken før du inngår en avtale om boliglån. Her vil det komme frem hvor mye du må betale i måneden, året og de totale kostnadene for lånet.  

Visste du at over

300.000 norske husholdninger

har høy kredittkortgjeld?

Hvor fort får jeg svar på lånesøknaden?

Det avhenger fra bank til bank, men vanligvis vil en rådgiver kontakte deg innen kort tid. Dermed vil rådgiveren gå gjennom økonomien din med deg.

Beste lånerente?

Det er to typer lånerenter, nominell rente og effektiv rente. Med nominell menes renten du betaler for lånet, uten andre kostnader. Effektiv rente derimot, er den totale prisen for lånet, med både renter og andre kostnader. Kort sagt, den nominelle renten med etableringsgebyr og termingebyrer.

Rente på boliglån - Fastrente eller flytende rente?

Om du har behov for forutsigbare kostnader i de nærmeste årene, kan fastrente være noe for deg. Da vil du vite akkurat hvor mye du må ut med hver måned, og kan legge forbruket ditt etter dette. Har du derimot en mer stabil økonomi som kan tåle litt svingninger, anbefales ofte heller flytende rente.

Finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er et bevis fra banken på hvor mye du kan kjøpe en bolig for. Og har du dette finansieringsbeviset klart, er du klar til å legge inn bud når drømmeboligen din dukker opp. Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi og fremtidsplaner. Om disse opplysningene ikke skulle stemme, kan da beviset trekkes tilbake.

På den måten slipper du å ta forbehold om finansiering, da du allerede har bekreftet at finansiering er i orden fra banken. Det er en stor fordel i budrunden da de fleste boligselgere naturligvis vil ha denne sikkerheten.

Hvor lenge finansieringsbeviset er gyldig, er litt forskjellig fra bank til bank. Det er som regel gyldig i alt fra tre til seks måneder. Etter denne tiden må det fornyes.

Ikke vis finansieringsvis til megleren

Husk å aldri vise ditt finansieringsbevis til eiendomsmegleren. Det er kun en sak mellom deg og din bank. Om megleren skulle fått nyss i hvor mye du kan kjøpe for, kan vedkommende bruke denne informasjonen til å presse opp prisen på boligen.

Det er viktig å huske på at en megler jobber for boligselgeren, og ikke deg som boligkjøper. Ofte er lønnen deres basert på provisjon ut ifra salgssum, som betyr at det er i meglerens interesse å presse opp prisen.

Boliglån med betalingsanmerkning

For de som har betalingsanmerkning er det vanskelig å få innvilget boliglån. En betalingsanmerkning er informasjon om manglende betalingsevne som blir registrert av kredittopplysningsbyråene. Betaler du ikke gjelden din, får du dermed betalingsanmerkninger. Gjør du opp for deg, vil betalingsanmerkningene slettes umiddelbart.

Noen banker har hovedfokus på å hjelpe de som har betalingsanmerkninger. Disse bankene legger heller vekt på din fremtidige betalingsevne. Det blir derfor tatt en individuell vurdering der banken undersøker hvilke muligheter som finnes for akkurat deg.

Søke boliglån

Enten du skal refinansiere, flytte lånet eller investere i ny bolig er du nok på jakt etter beste boliglån. Og for de fleste av oss er det kostnadene som gjelder. 

For å få det beste boliglånet anbefaler vi at du bruker vår tjeneste for å innhente tilbud. Da vet bankene at de er i konkurranse om deg, og sannsynligheten er større for at du får enda bedre lånevilkår. 

Med 3 enkle steg kan du få tilbud fra flere banker.

 1. Fyll ut skjema
 2. Få tilbud fra flere
 3. Sammenlign og velg det beste lånetilbudet.  
   

Vurder tjenesten vår

Vurdere tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

TIL TOPPEN