Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Båtforsikring kalkulator

Med båtforsikring kan du nyte båtlivet uten bekymringer!

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Båtforsikring kalkulator

Føl deg trygg på sjøen med en god båtforsikring. Med forsikring kan du fokusere på å nyte båtlivet, for da får du økonomisk hjelp dersom det uforutsette skjer. I tillegg får du en ekstra trygghet til alt det praktiske. 

En god båtforsikring vil nemlig dekke rask og profesjonell reparasjon av båten din. Om du er ute på båtferie vil en kasko-avtale kunne dekke utgifter til overnatting mens båten blir reparert. Samt utgifter til selve bergingen.  

Les videre for å lære hva en båtforsikring er, og hva de ulike forsikringsavtalene dekker. Om du ønsker et godt tilbud og finne ut hva en båtforsikring koster deg kan du bruke vår tjeneste. 

Hva er båtforsikring? 

En båtforsikring skal gi deg økonomisk trygghet for din båt. Det finnes flere forskjellige typer. I likhet med bilforsikring har man ansvarsforsikring og ulike kaskoforsikringer. 

Ansvarforsikring 

Ansvarsforsikring dekker skade som påføres andre personer og eiendeler. Samt utgifter til rettshjelp ved tvister. Denne forsikringen passer for deg som har en båt med motor og risiko for å påføre andre skade. 

Delkasko – passer bra til en nyere båt

Videre er det delkasko som i tillegg til overnevnte dekker brannskader, tyveri av båt og utstyr. Ett hakk opp har man kaskoforsikringen som dekker hærverk, og skade på skrog og motor. Sistnevnte passer for deg med båt av høy verdi. Særlig dersom du har en helt ny båt. 

Kasko – for de som ønsker best dekning

Kasko-forsikring dekker også båtredning, samt feilfylling og skadeteam. Ønsker du ytterligere dekningsgrad kan du velge super båtforsikring. Da inngår totalskade, altså erstattes kjøpesummen hvis båten blir totalskadet i en ulykke. En superforsikring dekker også ferieavbrudd. 

Hvilken dekning bør du velge?

Hvilken av disse dekningsgradene du bør velge kommer an på ditt behov. Bruker du båten svært mye og i ferier vil en kasko- eller superforsikring være å anbefale. I tillegg vil kaskoforsikringer være å anbefale om du har en båt av høy verdi. 

Er båtbruken derimot sporadisk vil du komme langt med delkasko. Om båten er av lav verdi holder kanskje bare ansvarsforsikringen. 

Uansett hvilken forsikring du ønsker og har behov for, kan du bruke vår båtforsikring kalkulator til å sjekke prisen. Du velger helt enkelt bare den dekningsgraden du ønsker og fyller ut informasjon om din båt. 

Andre båtforsikringer

Ønsker du ytterligere trygghet enn ansvarsforsikring og de ulike kasko-avtalene? Da finnes det tilleggsforsikringer. Dette er tilleggsforsikringer som kan tegnes sammen med en av de andre forsikringene får å få utvidet dekning. Her kan du velge mellom dekking for brann, maskinskader og/eller fører- og passasjerulykker. 

Hvor gjelder båtforsikringen?

Båtforsikringen er gjeldene etter hva som fremkommer i vilkårene. De fleste forsikringsselskaper har båtforsikringene gjeldende i Europa. Samt det europeiske farvann inntil 200 nautiske mil fra fastlandet. Andre forsikringer dekker ytterligere. Det vil si at du bør sjekke hvor forsikringen gjelder og velge ut ifra behov. 

Videre er forsikringen gjeldende når båten er brukt på vannet, ved opptak/sjøsetting, transport på land og vann. Samt også lagring. 

Skal båten transporteres på fraktskip eller containerskip? Da anbefales det at man tegner en egen transportforsikring for dette. 

Egenandel ved skade

Du velger selv hvilken egenandel du ønsker, men det er satt et minimum og et maksimums beløp. Disse grensene varierer fra selskap til selskap. Uansett gjelder desto høyere egenandel du velger, jo lavere blir forsikringspremien. 
Har du har registrert motoren med Securmark? Da vil tyveri av motor redusere egenandelen med et visst beløp. Er båten eller motoren i tillegg tilkoblet alarmsentral reduseres egenandelen ytterligere. 

Forsikring i sesong eller året rundt?

Båtforsikringer kan stiftes og sies opp når man ønsker. Noen velger kun å ha forsikring i sesongen, men da går også prisen opp. Andre velger å ha forsikring året rundt for å ha trygghet også under lagring av båten. Forsikring utenfor sesongen er mye rimeligere ettersom risikoen for skade er langt mindre. 

Velger du å kun ha forsikring i sesongen vil de fleste forsikringsselskaper avregne sesongprisen. Det vil si at de regner sesongprisen opp mot månedsprisen i avtalen når du sier opp etter sesongslutt. Du kan da oppleve å få et skyldig restbeløp etter oppsigelsen. Har du betalt for mye vil du få tilbakebetalt. 

Båtforsikring til vannscooter, kano eller kajakk

Har du en vannscooter, kano eller kajakk vil du kunne forsikre disse gjennom en båtforsikring. Da anbefales ofte en delkasko som gjør at du får dekket tyveri og hærverk. I tillegg til at ulykker dekkes og person- og båtredning.  

Båtforsikring kalkulator

Lurer du på hva en båtforsikring kommer til å koste deg? Da kan du bruke vårt skjema til å innhente gode tilbud. Båtforsikringen dekker båt, vannscooter, kano eller kajakk ettersom hva du har.  

For å få tilbud på forsikringen fyller du ut litt informasjon om båten. I kalkulatoren legger du inn båttype og hvilken modell det er. Videre legger du inn årsmodell, lengde og maks hastighet. Er båten merket med Securmark eller registret i Redningsselskapet? Hvilken dekningsgrad ønsker du?

Deretter fyller du ut ønsket forsikringssum. Forsikringssummen er markedsverdien for båten og fastmontert utstyr. Du kan så selv velge en ønsket egenandel. Videre er det å fylle ut litt generell informasjon og deretter ulike leverandører. 

Tjenesten er helt uforpliktede og gratis å bruke. Du sparer derfor både tid og penger ved å innhente alle tilbud gjennom ett enkelt skjema. 

Rabatt på båtforsikring

Hos forsikringsselskaper får du rabatt ved å være totalkunde. Altså at du samler alle forsikringer i samme selskap. Det er ikke alltid at det lønner seg dersom et annet selskap gir deg bedre tilbud, men verdt å sjekke ut. 

Videre kan du få rabatter gjennom ulike organisasjoner. Blant annet LOfavør har medlemsrabatt på båtforsikring der du får toppdekning uten å betale noe mer.  

Uansett bør du innhente flere tilbud og sammenligne på pris og vilkår. Det er nemlig slik du sikrer deg den beste avtalen og til den laveste prisen. 
 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.