cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Prøv vår båtforsikring-kalkulator!

Legg til forsikringene du har eller ønsker, og motta uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskaper. Da blir det lettere å sammenligne pris og dekning.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Båtforsikring kalkulator

Føl deg trygg på sjøen med en god båtforsikring. Med forsikring kan du fokusere på å nyte båtlivet, for da får du økonomisk hjelp dersom det uforutsette skjer. I tillegg får du en ekstra trygghet til alt det praktiske. 

En god båtforsikring vil nemlig dekke rask og profesjonell reparasjon av båten din. Om du er ute på båtferie vil en kasko-avtale kunne dekke utgifter ved ferieavbrudd og merutgifter ved overnatting mens båten blir reparert. Samt utgifter til selve båtbergingen. 

Om du ønsker å få tilbud på båtforsikring og finne ut hva en båtforsikring koster deg kan du bruke vår tjeneste. Da får du tilbud fra flere forsikringsselskaper, og kan sammenligne og velge det beste.

Velger du å få tilbud på flere forsikringer, slik som for eksempel hytteforsikring, bilforsikring og reiseforsikring, kan du også få rabatt. Mange selskaper gir nemlig samlerabatt om du samler forsikringer hos dem.

Hva er båtforsikring? 

En båtforsikring skal gi deg økonomisk trygghet ved skader på din båt. Det finnes flere forskjellige typer. I likhet med bilforsikring har man ansvarsforsikring og ulike kaskoforsikringer. 

Ansvarforsikring - båt

Ansvarsforsikring dekker skader som påføres andre personer og eiendeler av din båt. Samt utgifter til rettshjelp ved tvister. I motsetning til bilforsikring, er ansvar på båt ikke påbudt.

Man har gjerne en ulykkesforsikring for fører- og passasjerulykke inkludert.

Denne forsikringen passer for deg som har en båt med motor og risiko for å påføre andre skade. 

Delkasko

Videre er det delkasko, utover ansvar får man dekket ting som brann, tyveri av båt og utstyr og annet som regnes som plutselig ytre påvirkning.

Kasko – for de som ønsker best dekning

Kasko-forsikringen dekker også båtredning, samt feilfylling og skadeteam. Men den dekker også skader på båten din som følge av sammenstøt og ulykke.

Forsikringen gjelder eksempelvis for brudd på mast og bom.

Andre båtforsikringer

Ønsker du ytterligere trygghet enn ansvarsforsikring og de ulike kasko-avtalene? Da finnes det tilleggsforsikringer. 

Dette er tilleggsforsikringer og utvidet båtforsikring som kan tegnes sammen med en av de andre forsikringene får å få utvidet dekning. Her dekkes gjerne motorskader.

Man får også høyere forsikringsbeløp, og egenandelene ved kaskoskade blir lavere.

Hvilken dekning bør du velge?

Hvilken av disse dekningsgradene du bør velge kommer an på ditt behov. Bruker du båten svært mye og i ferier vil en kasko- eller superforsikring være å anbefale. I tillegg vil kaskoforsikringer være å anbefale om du har en båt av høy verdi. 

Er båtbruken derimot sporadisk vil du komme langt med delkasko. Om båten er av lav verdi holder kanskje bare ansvarsforsikringen. 

Uansett hvilken forsikring du ønsker og har behov for, kan det være greit å bruke en båtforsikring-kalkulator for å få en pekepinn på pris. Men for å få konkrete tilbud å sammenligne, må du gå til forsikringsselskapene.

Hvor gjelder båtforsikringen?

Båtforsikringen er gjeldende etter hva som fremkommer i vilkårene. Hos de fleste forsikringsselskaper gjelder forsikringen i Europa. Samt det europeiske farvann inntil 200 nautiske mil fra fastlandet. 

Andre forsikringer dekker ytterligere. Det vil si at du bør sjekke hvor forsikringen gjelder og velge ut ifra behov. 

Videre er forsikringen gjeldende når båten er brukt på vannet, ved opptak/sjøsetting, transport på land og vann. Samt også lagring. 

Skal båten transporteres på fraktskip eller containerskip? Da anbefales det at man tegner en egen transportforsikring for dette. 

Egenandel ved skade

Du velger selv hvilken egenandel du ønsker, men det er satt et minimum og et maksimums beløp. Disse grensene varierer fra selskap til selskap. Uansett gjelder desto høyere egenandel du velger, jo lavere blir forsikringspremien

Har du har registrert motoren med Securmark? Da vil tyveri av motor redusere egenandelen med et visst beløp. Er båten eller motoren i tillegg tilkoblet alarmsentral reduseres egenandelen ytterligere. 

Forsikring i sesong eller året rundt?

Båtforsikringer kan tegnes og sies opp når man ønsker. Noen velger kun å ha forsikring i sesongen, men da går også prisen opp. Andre velger å ha forsikring året rundt for å ha trygghet også under opplag av båten. 

Forsikring utenfor sesongen er mye rimeligere ettersom risikoen for skade er langt mindre. 

Velger du å kun ha forsikring i sesongen vil de fleste forsikringsselskaper avregne sesongprisen. 

Det vil si at de regner sesongprisen opp mot månedsprisen i avtalen når du sier opp etter sesongslutt. Du kan da oppleve å få et skyldig restbeløp etter oppsigelsen. Har du betalt for mye på din forsikring vil du få tilbakebetalt. 

Båtforsikring til vannscooter, kano eller kajakk

Har du en vannscooter, kano eller kajakk vil du kunne forsikre disse gjennom en båtforsikring.

Da anbefales ofte en delkasko som gjør at du får dekket brann, tyveri og hærverk. I tillegg til at ulykker der du har ansvar er dekket, samt person- og båtredning. 

Båtforsikring-kalkulator

Lurer du på hva en båtforsikring kommer til å koste deg? En kalkulator kan som nevnt gi deg en pekepinn på pris på forsikring. Men det er mange individuelle faktorer som spiller inn.

Er båten merket med Securmark eller registrert i Redningsselskapet? Hvilken dekningsgrad ønsker du?

Forsikringssummen er markedsverdien for båten og fastmontert utstyr. Du kan så selv velge en ønsket egenandel. Dette avgjør også hvilken forsikringspremie de gir deg.

Du kan derfor få et bedre grunnlag for sammenligning med konkrete tilbud på forsikring.

Da kan du bruke vårt skjema til å gjøre dette. Da mottar du tilbud på båtforsikringen fra flere selskaper samtidig. Da ser du raskt hva som passer best for deg.

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis å bruke. Du sparer derfor både tid og penger ved å innhente alle tilbud gjennom ett enkelt skjema.

Rabatt på båtforsikring

Hos forsikringsselskaper får du rabatt ved å være totalkunde. Altså en samlerabatt om du samler forsikringer i samme selskap. Da kan du spare penger på å ta en sjekk på flere forsikringer samtidig.

Det kan for eksempel være innboforsikring, uføreforsikring og livsforsikring

Videre kan du få rabatter gjennom ulike fagforeninger og organisasjoner. Blant annet har LOfavør medlemsrabatt på båtforsikring der du får toppdekning uten å betale noe mer. 

 

Uansett bør du innhente flere tilbud og sammenligne på pris og vilkår. Det er nemlig slik du sikrer deg den beste avtalen og til den laveste prisen.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer