Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Mopedforsikring kalkulator

Mopedforsikring gir trygghet på veien. Velg mellom ansvarsforsikring, delkasko eller full kasko – alt etter hva du ønsker.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Mopedforsikring-kalkulator

For mange er en moped eller scooter deres første kjøretøy. Mopeder er riktignok sjelden like kostbare som en bil. Men også mopedeiere ikke bare bør, men skal å ha et minimum av forsikring. 

Legger du i tillegg litt penger i mopeden, kan det fort hende at en mer omfattende forsikring vil lønne seg. 

Hjelper deg til å ta en informert beslutning

De fleste som vurderer å anskaffe seg moped eller kanskje en scooter lurer på hvor dyrt det blir å ha en slik. Andre har den obligatoriske ansvarsforsikringen fra før og overveier å oppgradere. 

Uansett hvilken situasjon du befinner deg i: Mopedforsikring-kalkulatoren gir deg en pris som du kan forholde deg til, slik at du kan ta en mer informert beslutning. 

Før vi ser nærmere på hvordan du bruker mopedforsikring-kalkulatoren, vil noen generelle bemerkninger om forsikringen være på sin plass.

Hvilken mopedforsikring burde jeg velge?

Moped - og scooterforsikringer deles gjerne opp i tre kategorier: ansvar, delkasko og full kasko. Denne inndelingen kjenner du helt sikkert igjen fra bilforsikringens verden. Som gjelder mye av det samme på denne forsikring som med bilforsikring.

I likhet med bileiere er for eksempel du som mopedeier pliktet til å forsikre kjøretøyet ditt. Gjør du ikke det, vil du måtte betale et daglig gebyr. Noe som fort kan bli dyrt.

Hva skjer med forsikringen ved salg av moped?

Det er som sagt lovpålagt å forsikre alle registrerte motorvogner, også moped. Uten ansvarsforsikring kan du helt enkelt ikke kjøre lovlig på veien. Mange lurer derfor på hvordan man gjør det med forsikringen ved kjøp og salg. 

Må for eksempel du som selger si opp forsikringen før du selger kjøretøyet ditt? Og hva med deg som er kjøper? Må du ha inngått en forsikringsavtale som trer i kraft den dagen du overtar mopeden? 

I regelen er det slik at enhver forsikringsavtale opphører ved eierskifte. Det vil si når det i “Det sentrale motorvognregisteret” framkommer at mopeden er solgt. Dette skjer automatisk og betyr at du som selger ikke behøver å foreta deg noe. 

Må jeg ha aktiv forsikring på overtakelsesdagen?

Enkelte forsikringsselskap opplyser om at forsikringsavtalen vil fortsette i 14 dager etter eierskiftet. Det er for å gjøre overgangen enklere for den nye eieren. Hos andre vil imidlertid avtalen opphøre kontant på overtakelsestidspunktet. 

Har du ingen aktiv forsikringsavtale innen da, vil du måtte betale de daglige gebyrene vi var inne på ovenfor. Sørg derfor for å vite når du må ha forsikringsavtalen på plass i god tid før et eventuelt kjøp. 

Logg inn på forsikringsselskapets nettsider for å finne ut om forsikringsavtalen din er aktiv. Det gjør du som regel ved å trykke på “Logg inn” eller “Min side” og fylle inn brukernavn og passord.

Hva koster mopedforsikring?

Som vi har sett kan man velge mellom minst tre ulike mopedforsikringer. Og hvor omfattende forsikring du tegner, vil naturligvis være svært avgjørende for prisen. 

Ellers er det slik at de fleste forsikringsselskap har diverse avslagsordninger. La oss se på to av de mest vanlige.

Samlerabatt

For å sikre seg lojale forsikringskunder har de fleste forsikringsselskap en samlerabatt. Det betyr at du kan få avslag på mopedforsikringen din hvis du har flere forsikringer hos samme forsikringsselskap. 

Hvor mange forsikringer du må ha for å få så eller så mye rabatt, varierer mellom forsikringsselskapene. Det er imidlertid ikke uvanlig å se inntil 15-20 % avslag. Merk deg at samlerabatten ofte fordrer at man har minst ett hovedprodukt hos forsikringsselskapet. “Hovedprodukt” betyr gjerne bil-, hus- eller innboforsikring. 

Organisasjonsavtaler

Flere arbeidstaker- eller interesseorganisasjoner har avtaler med forsikringsselskaper. Er du medlem av en slik organisasjon, bør du sjekke om de har noen avtaler før du velger forsikringsselskap. 

Eksempler på slike organisasjoner er: Tekna, Norsk sykepleierforbund, OBOS, Norsk Motorklubb og YS. 

Mopedforsikring pris

Ønsker du beste mopedforsikring? Da kan du ikke se blindt på pris. Det er nemlig dekning som er det viktigste forutsetningen, ellers kan ende opp med dyre regninger og en forsikring som ikke dekker deg når uhellet er ute. 

Hos oss kan du få tilbud fra flere forsikringsselskaper, på denne måten kan du enkelt sammenligne og finne den beste forsikringen for ditt behov. 

Mopedforsikring-kalkulator

Nå vet du litt mer om hva de ulike typene mopedforsikring innebærer og hvilke avslag du kan få. Du er med andre ord klar til å ta i bruk mopedforsikring-kalkulatoren.

Når du åpner mopedforsikring-kalkulatoren, blir du først bedt om å oppgi hvor mange kjøretøy du skal forsikre. Deretter må du fylle inn hvilket merke og modell mopeden er av, samt kjøretøyets årgang. Hvis mopeden er registrert, fyller du også inn registreringsnummeret. 

Nå trenger kalkulatoren litt personlig informasjon om deg. Det innebærer blant annet personalia, som navn og fødselsdato, samt eventuelle organisasjonsmedlemskap. På den måten kan du være sikker på å få med de rabattordningene du har krav på. 

Neste trinn er å sende av gårde informasjonen. Den vil snart nå en rekke forsikringsselskap, som i sin tur vil komme med et tilbud. 

Da gjenstår det kun å sammenligne tilbudene og velge den beste mopedforsikringen for deg.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.