cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på Mopedforsikring-kalkulator

Sammenlign tilbud på Mopedforsikring-kalkulator. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Mopedforsikring-kalkulator

For mange er en moped eller scooter deres første kjøretøy. Mopeder er riktignok sjelden like kostbare som en bil. Men også moped-eiere ikke bare bør, men skal å ha et minimum av forsikring. 

Ansvarsforsikring er obligatorisk for alle kjøretøy som er registrert. Hvis ikke mopeden er registrert, kan du heller ikke bruke den på veien.

Den dekker skader på andres kjøretøy, bygninger, personer og andre eiendeler. Men ikke ditt eget kjøretøy. Dermed vil du ikke få noe erstatning om din moped får skader.

Har du lagt litt penger i mopeden, kan det fort hende at en mer omfattende forsikring vil lønne seg. 

Men du skal ikke trenge å forsikre mer enn du trenger heller. En tommelfingerregel er dermed at man forsikrer det man ikke har råd til å erstatte.

Lurer du på hva forsikring av moped koster? Sjekk priser fra flere selskaper samtidig med vårt skjema på siden her. Da kan du sammenligne tilbud fra de ulike forsikringsselskapene, og velge det tilbudet hvor du får de beste vilkårene til den beste prisen.

Skaff deg oversikt over forsikringer til moped

De fleste som vurderer å anskaffe seg moped eller scooter lurer på hvor dyrt det blir å ha en slik. Andre har ansvarsforsikringen fra før og lurer på å bli bedre forsikret med kasko eller delkasko. 

Men noen lurer også på om de betaler for mye for mopedforsikringen. Da kan man se om noen av de andre forsikringsselskapene tilbyr en billigere avtale.

Det kan være lurt å bruke en forsikringskalkulator, slik at du får en pekepinn på hva du eventuelt sparer på å bytte til en annen leverandør. 

Riktignok er det ikke alltid så lett å finne ut hvilken pris man må betale hos hvert enkelt selskap. Derfor kan dette bli en vanskeligere og mer tidkrevende prosess enn nødvendig.

Derfor kan skjemaet vårt hjelpe deg slik at du sparer både tid og penger. Du får nemlig kontakt med flere aktører, men trenger bare å fylle ut et enkelt skjema. 

Fordeler med dette er også at selskapene vet at de konkurrerer om å få deg som kunde. Derfor kan du vente at de gir deg sitt beste tilbud. 

Husk også at du kan få rabatter ved å samle forsikringer i et selskap. Dermed kan du sjekke flere av forsikringene dine, og se om du kan få bedre priser og vilkår.

Hvilken mopedforsikring burde jeg velge?

Mopedforsikringen deles gjerne opp i tre kategorier: ansvarsforsikring, delkasko og full kasko. 

Denne inndelingen kjenner du helt sikkert igjen fra forsikring av motorsykkel, bil eller annen form for motorvogn. Det er altså mange likheter mellom mopedforsikring og bilforsikring.

I likhet med bileiere er for eksempel du som moped-eier pliktet til å forsikre kjøretøyet ditt. Unnlater du å gjøre det, vil du måtte betale et daglig gebyr. Noe som fort kan bli dyrt.

Som nevnt dekker ansvarsforsikring kun skade på kjøretøy, bygninger, personer eller annet som blir utsatt for ulykke hvor du har ansvar. Altså ikke egen moped. 

Men du kan ha dekket kostnader til rettshjelp mot en egenandel. I tillegg er man ofte dekket for fører og passasjerulykke. Da betales en viss sum i erstatning ved medisinsk invaliditet eller død.

Mens delkasko dekker plutselig ytre påvirkning. Slik som brann, tyveri og lignende. Mens kasko, også kalt full kasko, dekker mopeden din også i uhell hvor du har ansvar. Slik som kollisjon, utforkjøring og velt.

Veihjelp er også noe som kan dekkes. Dette er gjerne ved visse uhell som gjør at du ikke får kjøre noe sted, slik som tom tank, flatt batteri eller motorstopp.

Hva skjer med forsikring ved salg av moped?

Det er som sagt lovpålagt å forsikre alle registrerte motorvogner, det gjelder også moped og scooter. Uten ansvarsforsikring kan du helt enkelt ikke kjøre lovlig på veien. Mange lurer derfor på hvordan man gjør det med forsikringen ved kjøp og salg. 

Må for eksempel du som selger si opp forsikringen før du selger kjøretøyet ditt? Og hva med deg som er kjøper? Må du ha ansvarsforsikring som trer i kraft den dagen du overtar mopeden? 

I regelen er det slik at enhver forsikringsavtale opphører ved eierskifte. Det vil si når det i Det sentrale motorvognregisteret framkommer at mopeden er solgt. Dette skjer automatisk og betyr at du som selger ikke behøver å foreta deg noe. 

Må jeg ha aktiv forsikring på overtakelsesdagen?

Enkelte forsikringsselskap opplyser om at mopedforsikringen vil fortsette i 14 dager etter eierskiftet. Det er for å gjøre overgangen enklere for den nye eieren. Hos andre vil imidlertid forsikringen opphøre kontant på overtakelsestidspunktet. 

Har du ingen aktiv ansvarsforsikring innen da, vil du måtte betale de daglige gebyrene vi var inne på ovenfor. Sørg derfor for å vite når du må ha forsikringen på plass i god tid før et eventuelt kjøp. 

Logg inn på forsikringsselskapets nettsider for å finne ut om forsikringsavtalen din er aktiv. Det gjør du som regel ved å trykke på «Logg inn» eller «Min side» og fylle inn brukernavn og passord.

Om du trenger hjelp, ring kundeservice. Noen aktører har også en chat du kan bruke for å få hjelp.

Hva koster mopedforsikring?

Som vi har sett kan man velge mellom minst tre ulike mopedforsikringer: ansvarsforsikring, delkasko og kasko. Og hvor omfattende forsikring du tegner, vil naturligvis være svært avgjørende for prisen du betaler. 

Men det er også mange andre faktorer som bruker å telle inn på prisen som blir satt. Det kan eksempelvis være alderen din, bostedet og hvor lenge du har hatt forsikring.

En annen ting er hvor høy egenandel du velger. Velger du høyere egenandel, kan du betale mindre i måneden. Da gjelder det riktignok å være forberedt til å betale dette ved uhell.

Om mopeden blir utsatt for brann, tyveri, kollisjon eller utforkjøring, kan det være at det ikke er mulig å fikse den. Da er det godt å vite at en mopedforsikring med kasko kan dekke kostnader til å kjøpe ny moped.

For å få konkrete tilbud, er det best å få kontakt med forsikringsselskapet. Sammenlign gjerne flere selskaper på vilkår og pris. 

Samlerabatt

For å sikre seg lojale forsikringskunder har de fleste forsikringsselskap en samlerabatt. Det betyr at du kan få avslag på mopedforsikringen din hvis du har flere forsikringer i samme forsikringsselskap. 

Hvor mange forsikringer du må ha for å få så eller så mye rabatt, varierer mellom forsikringsselskapene. Det er imidlertid ikke uvanlig å se inntil 15-20 % avslag. 

Merk deg at samlerabatten ofte fordrer at man har minst ett hovedprodukt hos forsikringsselskapet. «Hovedprodukt» betyr gjerne bil-, hus- eller innboforsikring.

Dermed kan du spare på å huke av for disse også, i tillegg til forsikring til moped. Mange ønsker også å ha færre aktører å forholde seg til, slik at forsikring blir mer oversiktlig. Da ser man både priser, vilkår, egenandel og erstatning på et sted.

Organisasjonsavtaler

Flere arbeidstaker- eller interesseorganisasjoner har avtaler med forsikringsselskaper. Er du medlem av en slik organisasjon, bør du undersøke om de har noen avtaler før du velger hvor du ønsker forsikring av moped. 

Eksempler på slike organisasjoner er: LO, Tekna, Norsk sykepleierforbund, OBOS, Norsk Motorklubb og YS. 

Mopedforsikring pris

Ønsker du beste mopedforsikring? Da kan du ikke se blindt på pris. Det er nemlig dekning som er det viktigste forutsetningen, ellers kan ende opp med dyre utgifter og en forsikring som ikke dekker deg godt ved skade.

Om du bare vil ha ansvar, og ikke delkasko eller kasko, er det greit. Men da må du også være forberedt på å dekke skade selv ved tyveri, brann, velting og annen skade.

Har du en dyr moped kan dette bli høye kostnader for deg. Derfor er det lurt å faktisk sjekke prisen på forsikring, før du bestemmer deg for å velge den som dekker dårligst. 

På siden vår kan du få tilbud fra flere forsikringsselskaper, på denne måten kan du enkelt sammenligne dekning og finne den beste forsikringen for ditt behov.

Mopedforsikring-kalkulator

Nå vet du litt mer om hva de ulike typene mopedforsikring innebærer og hvilke avslag du kan få. Da vet du også hvor mange faktorer som spiller inn for forsikringen.

En kalkulator for mopedforsikring ville i beste fall gi deg en pekepinn, og kun prisen fra en aktør. Så om du bruker det, sammenlign med flere. Sørg også for at du finner ut hvem som har de beste vilkårene og hva som dekkes.

Alle detaljene for hvilke skade de dekker og ikke, er vanskelig å få oppsummert i et kalkuleringsverktøy. Les derfor nøye gjennom, slik at du er sikker på at du har beste dekning til en god pris.

Da gjenstår det kun å sammenligne tilbudene og velge den mopedforsikringen som passer best for deg.

Med skjemaet vårt kan du enkelt få tilbud på mopedforsikringen og mer. Se hvilken dekning de ulike aktørene har på hver enkel forsikring. Ikke bare mopedforsikring, men blant annet innbo-, reise- og uføreforsikring også.

Du kan fort se at det kan være en del å spare i året på å skaffe deg oversikt. Selv om du i utgangspunktet bare tenkte å kjøpe forsikring til mopeden.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer