Forsikring
3 min lesetid
Sist oppdatert: 14 juni 2024

Sjekk bilforsikring: Hvor er bilen forsikret?

Hvor er bilen forsikret? Er den i det hele tatt forsikret? Her gir vi deg noen råd til hvordan du kan få svar på disse spørsmålene, samt hvilken nytte du selv kan få ved å skaffe deg oversikt over bilforsikringen din.
På tff sine hjemmesider kan du logge inn med BankID for å sjekke hvilket forsikringsselskap som har forsikret bilen din, samt se informasjon om dine registrerte kjøretøy.
Forsikring: Lurer du på hvor bilen din er forsikret? Da kan du logge inn på Trafikkforsikringsforeningens nettsider for å sjekke.

Så, hvor er bilen forsikret? Og hvordan sjekke om bilen din har forsikring i det hele tatt?

For å finne ut av hvor bilen er forsikret kan du besøke nettsidene til Trafikkforsikringsforeningen. Ved å logge inn med BankID kan du få informasjon og oversikt over hvor bilen er forsikret, om bilen har forsikring og om et kjøretøy er forsikringspliktig.

Her kan du sjekke hvor bilen er forsikret (krever BankID)

Er du av ulike årsaker usikker på hvor bilen din er forsikret, bør du lese videre. Din egen lommebok kan nemlig ha stor nytte av at du holder deg oppdatert.

Forsikre deg mot at livet ditt blir snudd på hodet
Dersom uhellet skulle være ute, og du ikke er forsikret, kan det i verste fall få skremmende konsekvenser for privatøkonomien din. Ulike selskaper har ulike vilkår på forsikringene sine, så derfor bør du sammenligne tilbud fra ulike aktører. Å be om tilbud via oss er helt gratis og uforpliktende.

Skaff deg oversikt

Et besøk på Trafikkforsikringsforeningens (TFF) nettsider er en fin måte å få informasjon om kjøretøyet ditt er forsikringspliktig - og for å se hvilke registrerte kjøretøy du har. Her vil du også se hvilket forsikringsselskap som har forsikret bilen din.

Det er en fordel at du sjekker informasjonen rundt bilforsikringen din slik at du kan:

 • Se hvilket selskap som har forsikret bilen din
 • Se hvilke registrerte kjøretøy du har
 • Unngå unødvendige dagsgebyrer ved manglende forsikringer
 • Dobbeltsjekke at informasjon som står der er korrekt

Trafikkforsikringsforeningen gjør det enkelt for deg å skaffe deg oversikt på like kort tid du bruker på å logge inn i nettbanken.

Sammenlign priser på bilforsikring

Bilforsikring er dyrt, og det er slettes ikke sikkert at du har den beste forsikringen for din lommebok og ditt behov. Derfor kan det være lurt å ta et dypdykk i hvilken bilforsikring du faktisk har i dag, og om du kan få en bedre pris hos et annet forsikringsselskap.

Bilforsikring er nemlig også en av forsikringene du potensielt kan spare mye penger på - for eksempel ved å identifisere hvilke behov du har, eller ved bytte av forsikringsselskap.

Hvor mye koster bilforsikring?
Hvor mye en bilforsikring koster, avhenger av både hvilken dekning du trenger (ansvar, delkasko, full kasko eller ekstra god kasko), samt hvilket forsikringsselskap du går for. Her kan du enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper og velge det beste tilbudet for deg.

Unngå unødvendige gebyrer

Siden 1.mars 2018 har eiere av registrerte kjøretøy uten forsikring blitt ilagt et gebyr for hver dag kjøretøyet deres står uten forsikring.

Har bilen registreringsnummer er ansvarsforsikring lovpålagt. Ansvarsforsikringen dekker skader på personer, bygg og andre gjenstander.

Det kan derfor raskt blir en dyr affære å ha en uforsikret bil. Husk at selv om bilen står helt stille ute på gårdsplassen, er den fortsatt ansett som kjørbar så lenge den har skilter. Ønsker du ikke å forsikre denne bilen må du få den avregistrert eller vraket.

Oversikt over dagsgebyr, ulike kjøretøy

 1. Moped, traktor, motorredskap, veterankjøretøy: 50 kroner
 2. Personbil, varebil, campingbil, beltebil, motorsykkel, snøscooter: 150 kroner.
 3. Buss, lastebil: 250 kroner

Tall hentet fra Trafikkforsikringsforeningen

Til slutt: Ikke glem bilforsikringen!

Over 30.000 registrerte kjøretøy i Norge er i dag uforsikrede. Husk at ansvarsforsikringen er lovpålagt og kjører du en uforsikret bil risikerer du både bøter og fengsel. Er du ekstra uheldig kan du kollidere og skade en annen person, som kan gjøre deg til gjeldsslave resten av livet.

En årsak til at noen kjører uforsikret kan være økonomi. Det kan være dyrt med bilforsikring, men vil du kjøre bil, er dette en kostnad du ta. Alternativet kan koste deg mye, mye mer. 

Vil du lese mer om de ulike bilforsikringene? Da anbefaler vi at du tar en kikk på denne artikkelen.

Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig
Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!
  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!
  Tonny Hovland

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.
Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig