Få tilbud fra flere eiendomsmeglere
3 fordeler med å hente tilbud via oss:
Oppnå en god pris for din bolig
Få tilbud fra opptil 5 meglere med råd og klar strategi rundt salget av din bolig.
3 fordeler med å hente tilbud via oss:
Eiendomsmeglere vi samarbeider med
Over 200.000 har skaffet eiendomsmegler via Tjenestetorget
-
Hittil i år har Eirik Lervik brukt Tjenestetorget for å hente tilbud på eiendomsmegler, flyttebyrå og utvask. Det gjør at han både sparer tid og penger.Les Eiriks historie
-
Maria Mikkelsen er prisbevisst og opptatt av gode tilbud. Derfor bestemte hun seg for å bruke Tjenestetorget da hun skulle selge boligen sin i Ski.Les Marias historie
-
Morten var i en fase i livet hvor han hadde mye å gjøre. Derfor var det viktig å finne den beste megleren, uten å bruke alt for mye tid. Les hans historie ved å klikke på lenken.Les Mortens historie
Forbrukerrådet anbefaler...
Det er gratis å be om tilbud
Slik fungerer tjenesten vår
- Beskriv ditt behov
Fortell oss kort om situasjonen din via skjemaet på siden. I skjemaet fyller du ut informasjon som er greit for meglere å vite.
- Vi formidler videre
Vi sender informasjonen videre til de meglerne vi samarbeider med. Da slipper du å kontakte flere meglere selv!
- Sammenlign tilbud
Du mottar tilbud fra flere leverandører. Sammenlign tilbudene og velg tilbudet du liker best.
Dette bør du se etter når du velger eiendomsmegler
Start med å se etter meglere som både har erfaring og god kjennskap til nærområdet.
Sjekk meglerens referanser fra tidligere, og test megleren ved å gå på andre visninger.
Velg en megler som du kommuniserer godt med og som får deg til å føle deg trygg og ivaretatt.
Prismodellene i bransjen er ikke alltid enkle å forstå. Tjenestetorget sørger for at du mottar tilbud fra ulike meglere, slik at du får bedre innsikt og oversikt til å gjøre et godt valg.
Når du ber om tilbud fra flere meglere, vet de at de konkurrerer med hverandre om deg.
Det betyr at de gir deg sine beste priser!
Husk dette om du vurderer å selge bolig selv
For mange kan en eiendomsmegler virke som sløsing av penger. Tar du jobben selv kan du jo spare mellom 50.000 og 70.000 kroner. Men det mye å huske på. Alt fra annonser, lage prospekt og til å vise frem boligen. Dokumentinnhenting og oppgjørsbehandling er det uansett lurt å få et firma til å ta seg av.
Det er også verdt å tenke på at en megler ofte kan få en bedre pris for boligen din. Og at det i de fleste tilfeller går opp i opp med det du sparer på meglerhonoraret.
Finn beste eiendomsmegler til du skal selge bolig
Kjøp og salg av bolig er for de fleste den aller største økonomiske investeringen som blir gjort i løpet av livet. Nettopp derfor er det viktig at prosessen gjennomføres på en trygg og effektiv måte, og med best mulig resultat for selger. Det betyr at en dyktig eiendomsmegler er avgjørende.
Hva gjør en eiendomsmegler?
En eiendomsmegler har lisens til å hjelpe deg som skal selge, kjøpe eller leie ut bolig, leilighet, hytte, gårdsbruk, tomt eller annen eiendom – enten du er privatperson eller bedrift. En megler fungerer altså som en mellommann, og som upartisk forhandler mellom kjøper og selger.
Eiendomsmegleren hjelper deg med:
- Verdivurdering av eiendom
- Bistå med planleggingen av salg
- Danne et komplett bilde av eiendommen
- Lage prospekt eller salgsoppgave
- Markedsføring og annonsering i trykte og digitale kanaler
- Hjelpe, planlegge og gjennomføre budrunder og visninger
- Fylle ut nødvendig papirarbeid og kontrakter
- Foreta økonomisk oppgjør mellom selger og kjøper
En eiendomsmegler har mange ulike oppgaver der alle er strengt lovregulert med klare retningslinjer. Det er viktig at jobben blir gjort skikkelig – på en profesjonell og upartisk måte hele veien.
En megler gir deg tips og råd til hvordan du kan øke verdien på din bolig, for deretter å estimere en verdi basert på standard, størrelse, beliggenhet og markedsverdi.
Dette er alle gode grunner til at du bør velge en eiendomsmegler fremfor å gjøre alt selv.
Når trenger du eiendomsmegling?
For mange kan det virke fristende å gjøre hele boligsalget selv for å kutte kostnader rundt salg av bolig. Mens andre ønsker å sette hele jobben bort til en eiendomsmegler.
Hva du ønsker og hva som er best for deg vil avhenge av personlige preferanse, økonomi og kunnskaper om boligsalg.
Selv om boligmarkedet er godt selger ikke boligen seg selv. En megler vet hvordan å gjøre folk interesserte i akkurat din bolig.
I tillegg er det mange boligkjøpere som ønsker å henvende seg til en eiendomsmegler, fremfor en privatperson. Dette er av en enkel grunn - nemlig trygghet for budgiver. En megler har faglig kompetanse og erfaring og vil dermed ha større sjanse for å selge boligen så fort som mulig, til høyest mulig pris.
Dersom du velger å selge boligen din selv, er det mye du må huske på og det må gjøres en real innsats. Det krever altså både mye tid og energi fra deg.
Det er heller ikke sikkert du drar i land et like godt salg som en eiendomsmegler ville gjort. Det kan altså lønne seg å bruke en eiendomsmegler eller eiendomsmeglerfullmektig, fremfor å gjøre jobben selv.
Hva er en eiendomsmeglerfullmektig?
En eiendomsmeglerfullmektig er en som er ferdig utdannet og klar til å være eiendomsmegler. Det kreves en viss erfaring før han eller hun kan gå fra å være eiendomsmeglerfullmektig til å kunne kalle seg eiendomsmegler. Uten denne erfaringen har man altså inntil videre tittelen eiendomsmeglerfullmektig.
Å bruke en eiendomsmeglerfullmektig kan være en god løsning for noen, da det gir mulighet for en noe billigere pris enn å bruke en eiendomsmegler med lang erfaring.
Hvordan få verdivurdering av bolig?
Enten du er tidlig i boligsalgsprosessen eller ønsker å refinansiere boliglånet, er det første naturlige steget å finne ut verdien på boligen din.
Så hvor mye er boligen verdt? Her vil en eiendomsmegler kunne hjelpe deg.
For å få et svar på dette må du:
- Kontakte flere eiendomsmeglere
- Få dem hjem på befaring
- Få en verdivurdering av hver enkelt
Verdivurdering av bolig
En eiendomsmegler vil kunne finne ut hva boligen din er verdt og sette en verdivurdering ut ifra:
- Beliggenhet
- Boligstandard
- Boligstørrelse
- Eventuell garasje og andre bygg
- Tomt
- Boligmarkedet
Når det gjelder refinansiering baserer de fleste banker seg på en verdivurdering fra megler. I noen tilfeller derimot kan de ønske en vurdering fra takstmann, men dette er ikke vanlig.
Generelt foregår en verdivurdering for ulike typer bolig på samme måte, men det kan være forskjellige elementer som vektlegges i vurderingen.
Hva koster det å selge bolig?
Når du skal selge bolig - særlig for første gang - lurer du kanskje på hvor mye det vil koste å selge boligen din. Hva slags kostnader er forbundet med å selge bolig?
Bruke eiendomsmegler ved salg av bolig
Skal du selge bolig ved hjelp av eiendomsmegler, må du regne med å betale rundt 100.000 kroner. I prisen inngår tilrettelegging, planlegging, visning, bilder til annonse, markedsføring, gebyrer, oppgjørshonorar og provisjon/timepris.
Eiendomsmegleren kan ta betalt på to ulike måter:
Provisjon av salgssum
Dette er betalingsmåten de aller fleste benytter seg av. Hvor mye megler får i provisjon avhenger av hvor mye boligen blir solgt for.
Eiendomsmegler tar typisk mellom 1 - 3,6 prosent av salgssummen, avhengig av hvilken megler du bruker. Og nettopp derfor bør du innhente tilbud fra ulike meglere, slik du kan gjøre på våre sider. Da får du nemlig tilbud fra flere meglere som kniver om deg.
Timepris
Timepris ligger som regel på mellom 1.700-2.000 kroner, avhengig av eiendomsmegleren. Du kan lese mer om meglerhonorar og andre kostnader ved salg av bolig i denne nyttige artikkelen.
Selge bolig uten megler
Skal du selge boligen uten eiendomsmegler kan du antakeligvis i første omgang spare en del tusenlapper. Men da må du til gjengjeld gjøre alt sammen selv. Og det er fortsatt kostnader du må regne med å betale.
Typiske kostnader du må ut med er betaling av takstmann, tilstandsrapport, advokat, innhente annen dokumentasjon (ofte til takstmann), gebyrer, annonsering, fotograf og mer.
Takstmann
For å kunne selge boligen din må du hyre en takstmann. Takstmannen gir deg en tilstandsrapport på bolig, som du kan lese mer om i denne artikkelen.
Avhengig av størrelse på bolig kan prisen for en tilstandsrapport ligge på alt mellom 5.000-25.000 kroner.
7 av 10
Visste du at 7 av 10 boligkjøpere i Norge foretrekker å kjøpe bolig som er lagt ut gjennom eiendomsmeglere, og ikke direkte fra privatpersoner? - Studie fra Høgskulen i Sogn & Fjordane
Du tar potensielt en høyere risiko ved å selge en bolig selv. En eiendomsmegler sitter på kompetanse som kan hjelpe deg med å unngå problemer i forbindelse med salget.
I tillegg synes de fleste potensielle kjøpere at det er tryggere å ha en eiendomsmegler i bildet.
Det er mulig at du kan spare 40.000-60.000 kroner på å foreta salget selv. Men her er det verdt å nevne at en dyktig eiendomsmegler kan potensielt få til en mye høyere salgssum på boligen din enn det du kanskje får til på egenhånd.
Og da er det ikke sikkert at å gjøre alt selv er verdt strevet likevel.
Skal du selge?
Skal du selge bolig, men du er fortsatt usikker på om du skal bruke eiendomsmegler eller ikke?
Enten om du skal selge hytte, hus, eller en mindre leilighet, finnes det en eiendomsmegler for akkurat din type eiendom.
Ettersom boligmarkedet i dag er stort, er det mange meglere som har spesialisert seg innenfor ulike typer eiendom. Noen eiendomsmeglere spesialiserer seg på salg av lokale leiligheter, mens andre på salg av luksusvillaer. Det er med andre ord hjelp å få uansett hvilken eiendom du skal selge.
Tips: Skal du selge en landbrukseiendom kan du dra nytte av å lese denne nyttige artikkelen.
Valg av megler
Om du bestemmer deg for å ansette en megler, bør du lete rundt på markedet før du tar en endelig avgjørelse. Det er viktig at du finner en dyktig eiendomsmegler som kan ditt boligområde slik at boligen din blir solgt så raskt som mulig.
En hjelpsom sjekkliste før du velger eiendomsmegler:
- Gode lokalkunnskaper: Slik som kunnskaper om kollektivtilbud, aktivitetstilbud, skoler i nærområdet, parkeringstilbud, turområder, parker og lignende.
- Meglerens personlighet: Energisk, menneskekjenner, kan presentere boligen på en god måte, realistisk verdivurdering, salgsevne.
- Gode kundeomtaler: Om andre har positive erfaringer med megleren.
- God salgsstatistikk: Se hvor og hvilke boliger megleren har solgt og hva de ble solgt for.
Sjekk prestasjonene til ulike eiendomsmeglere, tidligere kundeomtaler og salgsstatistikk. Ved å sammenligne ulike meglere i bransjen vil du få en pekepinn på hvilken megler som er riktig for akkurat deg. Forhør deg også gjerne med venner og bekjente om de har erfaring med noen spesielle byråer eller meglere.
Gå på visning på en annen bolig
For å få et inntrykk av hvordan megleren er i person, gå gjerne på flere visninger på andre boliger. Se deg rett og slett ut noen meglere som du tror har et potensiale, og test dem på deres egne visninger. Gjerne på boliger som er lik din egen.
Skal du selge en leilighet? Da kan det være en idé å dra på visning på en leilighet som ligner på din egen. Skal du selge et hus, da går du på visning på hus som ligner på ditt eget.
Test megleren på befaring
I tillegg kan du be om befaring med en eller flere eiendomsmeglere som du har pekt deg ut. Da kommer de hjem til deg og tar en verdivurdering. Og du kan få et ordentlig inntrykk av megleren og hvordan de fremstiller seg selv. Du bør nemlig unngå å inngå en avtale utelukkende basert på en telefonsamtale.
Det vil gjøre det enklere å ta et valg, så stol på magefølelsen du får under besøket. Spør de gjerne om å gjøre en estimert verdivurdering. Dersom verdivurderingen er urealistisk, bør du styre unna. Ha alltid i bakhodet at verken en rimelig pris på eiendomsmegleren eller en høy, urealistisk prisvurdering, er det beste valget. Styr derfor unna dette og se heller etter egenskapene til hver enkelt eiendomsmegler og måten han eller hun presenterer boligen på.
Føler du deg trygg på eiendomsmegleren er det bare å inngå en avtale. Husk å sjekke totalprisen i avtalen, slik at du er klar over alle kostnader på forhånd!
En enkel guide til å finne beste megler
I jungelen av eiendomsmeglere der ute er det ikke rart at man blir usikker på hvilken megler man bør velge. Her er en liste over viktige faktorer du bør se etter før du velger en eiendomsmegler:
- Erfaringer: Hør med bekjente, venner, familie, kollegaer eller lignende om de har erfaring med noen gode eiendomsmeglere eller meglerbyråer.
- Omtaler: Søk på nett etter eiendomsmeglere, sjekk salgsstatistikk og kundeomtaler. Du kan også be om referanser fra kunder som har solgt noenlunde tilsvarende bolig i samme område.
- MNEF: Sjekk om meglerbyrået har MNEF merket. Dette merket indikerer at eiendomsmegleren er medlem av Norges Eiendomsmeglerforbund, og dermed ekstra opptatt av å utføre et godt arbeid. Dette forbudet har nemlig etiske regler som skal følges.
- Testvisning: Ha en testvisning med 2-3 eiendomsmeglere for å få et inntrykk av dem som person. Under testvisningen kan du gjerne få de til å gjøre en prisvurdering. Dette kan gi en god indikator på om dette er riktig megler for deg – pass på at prisvurderingen er realistisk.
- Personlighet: Sjekk personligheten til megleren. Han eller hun bør være utadvendt, energisk og en menneskekjenner.
- Lokalkunnskaper: Sjekk om megleren har gode kunnskaper om ditt boligområde og salgsevner.
- Pristilbud: Spør om et konkret pristilbud. Sammenlign totalprisen og hva ”pakken” inkluderer hos hver enkelt eiendomsmegler. Det er ingen ting i veien for å forhandle frem en bedre pris med den megleren du aller helst vil ha. Husk at pris ikke er alt, noen tusen opp eller ned spiller liten rolle i boligsalg-settingen. Du ønsker tross alt en god eiendomsmegler som kan få solgt boligen raskt.
- Velg beste eiendomsmegler: Velg til slutt den eiendomsmegleren som du føler kan presentere og selge din bolig på den beste måten og innen kort tid. Gå for magefølelsen, ikke prisen.