Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Veteranbilforsikring kalkulator

Med en veteranbilforsikring vil du fjerne de økonomiske konsekvensene om en ulykke skulle skje.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Veteranbilforsikring kalkulator

Det finnes en rekke skreddersydde bilforsikringer på markedet, og tilbudet utvides stadig. Ta for eksempel et av de nyeste tilskuddene: elbilforsikringen. Men det er ikke bare nye biler som må forsikres – også veteranbiler har egne løsninger når det gjelder forsikring. 

Poenget med spesialiserte bilforsikringer er tvesidig. Ulike biler har ulike behov, for ikke å snakke om forskjellig teknologi og ekstrautstyr. En spesialisert bilforsikring sørger for at forsikringen dekker det som er unikt for bilen din.

En annen grunn til å ha spesialisert bilforsikring er å unngå dekninger som du ikke behøver. Hva skal for eksempel en elbilist med dekning for feilfylling av drivstoff? Det er dumt å betale for mye, som det heter. 

Med veteranbilforsikring-kalkulatoren kan du få et anslag på hva det vil koste å forsikre kjøretøyet ditt. I det følgende skal vi se nærmere på hva som kjennetegner en veteranbilforsikring og hvilke dekninger du kan velge mellom. På den måten vet du hva du skal se etter når du bruker veteranbilforsikring-kalkulatoren.

Hvilken dekning skal man velge?

Et minimum av forsikring er påkrevd for at du skal kunne kjøre lovlig på veien. Det gjelder uansett hvilket kjøretøy du har. Er doningen din i tillegg verdt litt, kan det fort lønne seg å vurdere en mer omfattende forsikring. 

Den mest grunnleggende dekningen kalles gjerne “ansvarsforsikring”. Ansvarsforsikring er noe alle som eier et kjøretøy som skal på veien må ha. Den dekker eventuelle skader påført andre, det være seg personer, kjøretøy eller annen eiendom. 

Har du en bil som er verdt mindre enn 50 000 kroner, kan du vurdere å la det bli med ansvarsforsikring. Er kjøretøyet ditt derimot verdt mer, bør du vurdere en mer omfattende dekning. 

Forsikringsselskapene deler bilforsikringene sine opp på ulike måter. Men det er ikke uvanlig å se en slik inndeling: ansvar, delkasko, kasko og kanskje “superkasko” eller noe lignende. Denne oppdelingen vil som regel også gjelde for veteranbilforsikringer. 

Delkasko dekker mer enn ansvarsforsikring, og kasko dekker mer enn delkasko igjen. Nøyaktig hva de dekker, varierer fra selskap til selskap. Som regel dekker delkasko tyveri, glassruteskader og brann. Mens full kasko gjerne dekker skader på løsøre, kostnader for leiebil og maskinskader i tillegg til alt det andre. 

Spesialiserte veteranbilforsikringer

På samme måte som at du kan få spesialiserte bilforsikringer generelt, kan du også få forsikring spesielt tilpasset din veteranbil. 

Enkelte forsikringselskap har blant annet en egen forsikring for Amcar-medlemmer. Hos If kan du for eksempel velge mellom følgende Amcar-forsikringer: Klassiker, Hot Rod, Entusiast og Restaurering og lagringsforsikring. 

Er veteranbilklubben din tilknyttet Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK), lover If deg dessuten “Norges beste forsikringer for motorhistoriske kjøretøy”. 

Kan jeg tegne veteranbilforsikring?

Både Skatteetaten og Toll- og avgiftsdirektoratet definerer veteranbiler som kjøretøy eldre enn 30 år. Dette er en definisjon som forsikringsselskapene også opererer med. 

I tillegg til at kjøretøyet ditt må være eldre enn 30 år, har mange veteranbilforsikringer en maksimal kjørelengde per år. Denne ligger gjerne rundt 5 000 km (Landbruksforsikring), men kan også være høyere eller lavere. SpareBank1 opererer for eksempel med 6 000 km, mens NAF setter grensen på 3 000 km. 

NAF har i tillegg et krav om at veteranbilen din skal være i original og i god stand. Dette er for øvrig et punkt de ikke er alene om å vektlegge. Codan Forsikring er et annet selskap som poengterer at veteranbilen skal være både original og i god stand. 

Tilleggsforsikringer

Det er mange som ønsker mer enn bare hoveddekingen på veteranbilen sin. Valgfrie alternativer som ikke inngår i hoveddekningen, kalles gjerne “tilleggsforsikringer”. Og mest utbredt blant disse er antakelig ulykkesforsikring. 

Ulykkesforsikring i denne sammenhengen gir erstatning skulle føreren av eller en av passasjerene i veteranbilen bli skadd i en ulykke. 

Hvor høy erstatningssummen er, varierer ikke bare fra selskap til selskap, men ofte også etter utfall. Det vil si at en sum kan gjelde ved død og en annen ved varig invaliditet.

Erfaringer med ulike forsikringsselskap

Diverse nettfora og -tjenester som Bytt.no har gjort det enkelt for kunder å dele erfaringer med hverandre. Søker du for eksempel på et av de ovennevnte forsikringsselskapene, vil du straks få opp både rating og omtaler. På den måten er det enkelt å sammenligne de ulike forsikringsselskapene.

Dette kan være en god måte å danne seg oversikt over markedet på. Det er imidlertid visse ting man skal ha i bakhodet når man benytter seg av slike tjenester. 

Det ene er at omtalene spriker veldig. Hvilket antyder at det hovedsakelig er de som har gjort seg spesielle erfaringer som tar seg bryet med å skrive. Det er med andre ord ikke nødvendigvis gjennomsnittserfaringene du får innblikk i når du leser slike omtaler. Det er snarere særtilfellene. 

En annen ting er at individuelle vurderinger er svært viktige både hva gjelder pris og dekninger. Det betyr at forsikringen som er best og billigst for en ikke nødvendigvis er det for neste. 

Disse refleksjonene forteller oss at brukeromtaler ikke burde være det eneste du ser på når du velger veteranbilforsikring. Det kan være klokt å lese tester og oversikter utført av aviser og magasiner. Men sørg også for å innhente og sammenligne forsikringstilbud basert på din personlige informasjon. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.