cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på Veteranbilforsikring

Sammenlign tilbud på Veteranbilforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Veteranbilforsikring - kalkulator

Det finnes en rekke skreddersydde bilforsikringer på markedet, og tilbudet utvides stadig. Det er ikke bare nye biler som må forsikres, det er også mange av oss som har veteranbiler.

Et veterankjøretøy har egne løsninger når det gjelder forsikring, men pris og det man får inkludert i forsikringen kan variere.

Ansvar, delkasko, kasko - ytre påvirkning

Ansvarsforsikring er påkrevd for at du skal kunne kjøre lovlig på veien. Den dekker ditt ansvar, og eventuelle skader du påfører andre personer, kjøretøy, bygninger og eiendom. Dersom bilen din er verdt en del, kan det lønne seg å vurdere en mer omfattende forsikring som dekker mer enn bare ansvar.

Har du en bil som er verdt mindre enn 50.000 kroner, kan du vurdere å la det bli med ansvarsforsikring. Det er fordi en mer omfattende forsikring som kasko og delkasko ikke gir erstatning som er verdt prisen å betale.

Forsikringsselskapene deler bilforsikringene sine opp på ulike måter. Men det er ikke uvanlig å se en slik inndeling: ansvar, delkasko, kasko og kanskje “superkasko” eller noe lignende. Denne oppdelingen vil som regel også gjelde for veteranbilforsikringer. 

Delkasko dekker mer enn ansvarsforsikring, og kasko dekker mer enn delkasko igjen. Nøyaktig hva de dekker, varierer fra selskap til selskap. Som regel dekker delkasko tyveri, skader på glass og brann. Delkasko har i tillegg veihjelp inkludert når du forsikrer ditt kjøretøy. Fullkasko dekker gjerne skader på løsøre, kostnader for leiebil og maskinskader i tillegg til alt det andre. 

Velg en forsikring etter at du har lest nøye gjennom hva som er dekket i forhold til bilen din. Gjelder forsikringen for tyveri, skader, brann, utforkjøring, velt, ekstra dekning på andre kjøretøy, bygninger, veihjelp eller annet ytre påvirkning

Spesialisert bilforsikring

Ulike biler har ulike behov, for ikke å snakke om forskjellig teknologi og ekstrautstyr. En spesialisert bilforsikring sørger for at forsikringen dekker det som er unikt for bilen din.

En annen grunn til å ha spesialisert forsikring å unngå dekninger som du ikke behøver. Hva skal for eksempel en elbilist med dekning for feilfylling av drivstoff? Det er dumt å betale for mye, så her kan du spare penger dersom du vil ha forsikret bilen. 

Med en kalkulator som beregner pris på en veteranbilforsikring kan du få et anslag på hva det vil koste å kjøpe en forsikring til veteranbilen din. Vi skal se nærmere på hva som kjennetegner en veteranbilforsikring og hvilke dekninger du kan velge mellom. På den måten vet du hva du skal se etter når du bruker en kalkulator for en veteranbilforsikring.

Veteranbilforsikring - veterankjøretøy

Enkelte forsikringselskap har blant annet en egen forsikring for Amcar-medlemmer. Da kan du for eksempel velge mellom følgende Amcar-forsikringer: Klassiker, Hot Rod, Entusiast og Restaurering- og lagringsforsikring. Sjekk med forsikringsselskapet ditt hvilken forsikring de kan tilby på ditt kjøretøy

Kan jeg tegne veteranbilforsikring?

Dersom kjøretøyet er eldre enn 30 år, definerer både Skatteetaten og Toll- og avgiftsdirektoratet kjøretøyet som en veteranbil. Denne definisjonen gjelder også for forsikringsselskaper som tilbyr forsikring som dekker veteranbil.

I tillegg til at kjøretøyet ditt må være eldre enn 30 år, har veteranbilforsikringen en maksimal kjørelengde per år. Denne ligger gjerne rundt 5.000 km, men kan også være mer eller mindre. Noen av forsikringene har for eksempel med 6.000 km, mens noen har 3.000 km. 

Mange forsikringsselskaper ønsker at veteranbilen din skal være i orginal og god stand, og gir derfor et tilbud om forsikring etter at en veteranbil er undersøkt.

Tilleggsforsikringer

Det er mange som ønsker mer enn bare hoveddekingen på veteranbilen sin. Valgfrie alternativer som ikke inngår i hoveddekningen, kalles gjerne «tilleggsforsikringer». Det blir det samme som å ha flere forsikringer, men alt går under ett enkelt forsikringsavtale. Mest utbredt blant disse er antakelig ulykkesforsikring

Ulykkesforsikring i denne sammenhengen gir erstatning dersom du er utsatt for skader i en fører- og passasjerulykke i veteranbilen din. Forsikringselskapene gir erstatning utifra utfallet av en fører- og passasjerulykke, og det kan summen kan variere fra selskap til selsakp. Det vil si at en sum kan gjelde ved død og en annen ved varig invaliditet.

Erfaringer med ulike forsikringsselskap

Diverse nettfora og -tjenester har gjort det enkelt for kunder å dele erfaringer med hverandre. Ved å gjøre et søk på en søkemotor, vil du straks få opp både rating og omtaler for de forskjellige forsikringsselskapene. Sammenlign så de forskjellige tilbakemeldingene de har på forsikringene deres og velg den som passer best for din veteranbil.

Dette kan være en god måte å danne seg oversikt over markedet på. Det er imidlertid visse ting man skal ha i bakhodet når man benytter seg av omtaler. 

Det ene er at omtalene spriker veldig. Hvilket antyder at det hovedsakelig er de som har gjort seg spesielle erfaringer som tar seg bryet med å skrive. Det er altså ikke nødvendigvis gjennomsnittserfaringene du blir utsatt for når du leser slike omtaler. Det er snarere særtilfellene – de som har opplevd noe veldig positivt eller negativt.

En annen ting er at individuelle vurderinger er subjektive i forhold til behov som kunden har hatt. Et tilbud på forsikringer som var bra for en person, er ikke nødvendigvis bra for veteranbilen din. Det betyr at forsikringer som noen mener er best og billigst ikke nødvendigvis er det for bilen din. 

Disse refleksjonene forteller oss at brukeromtaler ikke burde være det eneste du ser på når du velger mellom forsikringer eller ønsker å finne den beste forsikringen til bilen din. Det kan være klokt å lese tester og oversikter utført av aviser og magasiner. Men sørg også for å innhente og sammenligne forsikringstilbud basert på din personlige informasjon. 

Veteranbilforsikring – Finn flere gode forsikringer

Her på Tjenestetorget hjelper vi deg å finne gode tilbud med god dekning. Dersom du går til toppen av siden finner du en oversikt over forsikringstypene vi tilbyr. Velg «Veteranbil» eller en av de andre forsikringene, så får du gratis og uforpliktende tilbud fra forskjellige selskap. Det eneste du trenger å gjøre er å vente til du får tilbud fra våre samarbeidspartnere.

Dersom du velger inntil to forsikringer kan du ofte få rabatt hos noen selskaper. Det betyr at du får dekket dine forsikringsbehov og sparer penger i samme slengen.

Forening

Dersom du er medlem i en forening burde du sjekke om de kan tilby deg ytteligere rabatt, også etter at du har brukt våre tjenester.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer