Varmepumpe
4 min lesetid
Sist oppdatert: 21 mai 2024

Kan jeg ha varmepumpe i garasjen?

Ja, du kan ha varmepumpe i garasjen. Her kan du lese mer om hvilke faktorer du må tenke over dersom du skal skaffe varmepumpe til garasje.
Sammenlign priser på varmepumpe

Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Det er fullt mulig å installere en varmepumpe i garasjen, men da må du tenke over følgende først:

 • Garasjen bør være godt isolert

 • Det bør være gode muligheter for utlufting

 • En kald bil kan stjele mye av varmen fra garasjen

 • Betonggulv- og vegger kan også kreve mye av varmepumpen 

 • Varmepumpen må være riktig dimensjonert i forhold til garasjens areal

Med andre ord kan det hende du trenger en kraftigere varmepumpe enn det du kanskje tror. Det beste du kan gjøre er å få hjelp fra kyndige fagfolk med F-gass sertifisering. Via skjemaet under kan du be om uforpliktende tilbud på varmepumpe, og få skreddersydd løsning tilpasset din garasje. 

Få hjelp til å velge riktig varmepumpe
Be om tilbud på varmepumpe. Få skreddersydd hjelp fra fagfolk til å finne varmepumpen til din garasje. 

Er det lurt å ha varmepumpe i garasjen?

Dersom hovedgrunnen til å ville ha varme i garasjen er fordi du vil sitte i en varm bil om morgenen, kan det hende motorvarmer og/eller kupévarmer er løsningen.

Eller om du bare skal oppholde deg der for noen timer kan du kombinere med varmedress og en annen varmekilde.

Skal du bruke garasjen din til å lagre ting som ikke tåler frost, eller bruke mye tid på en hobby der inne? Da kan det være lurt å isolere og ventilere garasjen, slik at du kan få på plass en varmepumpe.

Da får du god komfort, og kan holde på lenge med det du liker å holde på med i garasjen. I tillegg til at du kan ha varmepumpa på vedlikeholdsvarme om du vet du ikke kommer til å være der noen dager.

Jo mer tid du skal bruke i garasjen, desto mer bør du vurdere en varmepumpe. Den er nemlig mer energieffektiv enn annen elektrisk oppvarming. En varmepumpe produserer gjerne rundt 3-4 ganger varme i forhold til strømmen som brukes.

Med andre ord - du sparer penger på varmepumpe.

Varmepumper yter aller best i godt isolerte bygg. Du bør med andre ord ha en godt isolert garasje for å få maksimalt ut av all slags oppvarming, inkludert varmepumper.

Med andre ord, så kan det bli en større oppgradering av garasjen uansett hvilken oppvarming du velger.

Utlufting

Det er ikke til å unngå at man på vinteren vil få veisalt på bilen. Det kan forårsake rust på bilen din, selv om moderne biler i stor grad er beskyttet mot dette.

Gode forhold for kondens blandet med salt vil fremskynde i rustprosessen i en varm garasje. Derfor er det viktig å tenke på at du har god utlufting i tillegg til god isolering, om du skal ha en oppvarmet garasje.

Elbiler nyter godt av varme garasjer

Har du elbil? Husk at det går raskere å lade batteriet i varme omgivelser, og gir bedre rekkevidde når den starter varmt.

"Gjemme" varmepumpens utedel i garasjen?

Ikke alle syns utedelen til en varmepumpe ikke er særlig fin å se på. Derfor lurer mange også på om det går an å gjemme bort utedelen i en garasje eller bod.

Men nei, det er ikke lurt å plassere utedelen i garasjen. Den trenger nemlig tilgang på frisk luft for å kunne fungere. Utedelen skal derfor heller ikke dekkes til.

En god løsning kan være å be om et varmepumpehus eller tak til varmepumpa når du får den montert. Denne er designet for å beskytte varmepumpen mot vær og vind, uten å gå på bekostning av ytelsen. I tillegg kan en varmepumpe med varmepumpehus gå mer i ett med huset og gjemme den bort litt.

Bare pass på at den har nok plass rundt seg til å fungere. Spør derfor om dette når du får varmepumpa montert av fagpersoner.

Få riktig varmepumpe til garasjen din

Når du skal skaffe varmepumpe til garasjen er det viktig at den er kapabel til å stilles inn på vedlikeholdsvarme - det vil si mellom 8-10 grader.

Det er også viktig at det er en varmepumpe som er riktig dimensjonert til å takle størrelsen på garasjen og det eventuelle varmetapet. Skaffer du en underdimensjonert (for liten) varmepumpe, risikerer du å måtte kjøre den på full guffe hele vinteren. Det er åpenbart ikke like energieffektiv varme som en riktig dimensjonert pumpe vil gi deg.

Men har du først bestemt deg for å ha oppvarmet garasje for å kanskje bruke den til annet i tillegg til billagring, er en varmepumpe en veldig energieffektiv løsning som gjør at du kan spare potensielt mye penger på strømregningen.

Dessuten vil den kunne gi deg jevn oppvarming hele året, og enkelt kunne reguleres ved eksempelvis app for varmepumpe.

Fyll ut skjema på våre sider og motta tilbud

Har du først bestemt deg for at du installerer en varmepumpe i garasjen, så har vi gjort det lettere for deg å få gjort det billigere. 

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt skjema, så sender vi det til flere varmepumpe-leverandører samtidig.

Da kan du avtale befaring med flere som vet at de konkurrerer om å få deg som kunde, slik at du vil få deres beste pris.

Vi har også lignende skjema for garasjeporternye vinduer eller hvis du skal bygge ny garasje. Det er alltid uforpliktende og gratis for deg!

Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.