Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Veteranbilforsikring

Med en veteranbilforsikring vil også din veteranbil få trygghet.

Det er store forskjeller på vilkår og priser mellom de ulike forsikringsselskapene. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Veteranbilforsikring

Om du har en veteranbil, er vi sikker på at du gir den mye kjærlighet. Om du spør en eier av en veteranbil om å fortelle om bilen sin, forstår du fort at det dreier seg om mye mer enn et framkomstmiddel. Der et stor lidenskap og interesse bak. For mange bilentusiaster har det gått utallige timer i garasjer og verksted for å fikse på veteranbilen. For mange blir det naturlig nok noe av det kjæreste man har. Derfor synes vi at bilen også fortjener litt ekstra trygghet.

Hva er en veteranbil?

En bil klassifiseres som veteranbil når den er 30 år eller eldre.

Veteran-forsikring

En veteranbilforsikring gjelder for biler som er 30 år eller eldre og i original og god stand. I tillegg må årlig kjørelengde ikke overstige en viss avstand, ofte 3000 kilometer.

Hva er en veteranbilforsikring?

Akkurat hva en veteranbilforsikring er defineres på litt ulike måter fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Generelt sett vil en slik forsikring gjelde for et kjøretøy som er 30 år eller eldre. Noen forsikringsselskaper tilbyr også helhetlig veterankjøretøyforsikring også. Den vil da også gjelde for både motorsykler og mopeder.

For at en veteranbil skal kvalifisere for en forsikring, må den være regnet som en hobby eller fritidskjøretøy. Krav til maks kilometerstand avhenger av forsikringsselskapet. For å bevise at du bruker veteranbilen kun til fritid, er det ofte forsikringsselskap krever at du kan påvise at du har tilgang til en bil til hverdagslig bruk. I noen tilfeller krever de også at denne bilen er forsikret innen samme selskapet. Videre er det nødvendig med en besiktelse av bilen. Dette for å dokumentere bilens tilstand, enten personlig med bilder og en full tilstandsrapport, eller om du har en person som er kvalifisert til å gjøre besiktelsen. En slik kvalifisert person kan for eksempel være en erfaren person i klubben du er medlem i.

Sett bort ifra alle kriterier for å kunne ha en forsikring på din veteranbil eller annet veterankjøretøy, må du ha en av de lovpålagte type forsikringene; ansvarsforsikring, delkasko eller kasko.

Ansvarsforsikring på veteranbil

En ansvarsforsikring er obligatorisk for alle motorkjøretøy i Norge, og veteranbil er intet unntak.

Akkurat som en vanlig bilforsikring, vil en ansvarsforsikring på veteranbil forsikre deg for både personskader og materielle skader (bygninger og gjenstander) på andre. Skader på eget kjøretøy derimot, er ikke dekket med denne type forsikring.

Rettshjelp inngår også i forsikringen om du skulle komme i en tvist. Forsikringen dekker med andre ord utgifter til advokat og lignende.

Delkasko på veteranbil

Delkasko inkluderer den lovpålagte ansvarsforsikringen, men vil i tillegg dekke tyveri, brann og noe av utvendige skader som eksempelvis skader på glass.

Hvis du ikke har behov for å dekke skader på egen veteranbil, kan det være lurt å vurdere delkasko. Denne type forsikring dekker alle skader du skulle være grunnen til i trafikken, samt:

  • Skader på veteranbil forårsaket av brann, lydnedslag og eksplosjon
  • Glasskader og reparasjon av steinsprutskader
  • Tyveri og andre skader som følge av tyveri eller tyveriforsøk

Kasko på veteranbil

Men en kasko vil veteranbilen din være mest mulig dekket. Innen kasko har du både ansvarsforsikring og delkasko inkludert. I tillegg er du dekket med:

  • Kollisjon
  • Utforkjøring
  • Velt
  • Andre skader på bilen som følge av plutselig og uforutsett ytre påvirkning

Veteranbil regler

For å kunne få veteranbilforsikring må kjøretøyet være 30 år eller eldre. Et unntak kan er om bilen er en blivende klassiker 15 – 30 år, samt lager og restaurering 15 år for kjøretøy mellom 15 og 30 år.

Det må være et samleobjekt som eies av privatperson, firma eller museum. Firma og museum må da ha en navngitt person i polisen.

Videre skal veteranbilen ikke brukes i ervervsmessig sammenheng som utleie, varetransport og så videre. Blir du derimot kontaktet som privatperson eller via klubben om kjøring i bryllup eller lignende mot et vederlag, anses dette ikke som ervervsmessig kjøring.

Veteranbiler det søkes helforsikring for bør være historisk korrekt restaurert eller være godt bevart i original stand. Slik som bruksslitasje og tidstypiske endringer fra kjøretøyet sin driftsperiode godkjennes vanligvis. I tillegg skal felg- og dekkdimensjon passe sammen med kjøretøyets konstruksjon og historie.

I forhold til EU-kontroll må veteranbiler og også andre biler som nesten ikke brukes, til kontroll. Veteranbiler som derimot er registrert før 1.januar 1960 er fritatt.

Amcar

Noen forsikringsselskaper tilbyr spesialtilpassede forsikringer om du er Amcar-medlem. Disse forsikringene har ofte egne betingelser med god rabatt og en høyere forsikringssum. Les mer på Amcar sine sider om forsikring.

Best veteranbilforsikring?

Først og fremst må du selv tenke gjennom hva du faktisk ønsker å ha dekket. Det gjør det mye lettere å finne en passende forsikring for deg – best veteranbilforsikring for deg.

Om du også samler forsikringene dine i ett selskap vil du også lettere få et godt tilbud og vil kunne få en helhetlig rabatt som totalkunde.

Pris på veteranbilforsikring

Er du en av de heldige eierne av en veteranbil? Da har du garantert erfart at det er en dyr affære. Vedlikehold og pleie, bensin og garasjeleie. Det blir fort noen kroner i løpet av året. Derfor er det ekstra viktig å ha en god veteranbilforsikring som ikke koster skjorta.

Gjennom Tjenestetorget kan du gjennom ett skjema få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du fyller kun ut skjemaet nedenfor og velger hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Du blir dermed kontaktet og velger enkelt det beste tilbudet for deg.

Forsikringsselskaper i Norge

Det finnes mange forskjellige forsikringsselskaper i Norge. Noen av selskapene som tilbyr veteranbilforsikring er: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg og Vardia.

Les artikler om Forsikring

Forsikringer du MÅ ha, BØR ha og kan DROPPE

Du kan ikke forsikre deg mot alt i livet. Det vil bli veldig dyrt. Vi har samlet en oversikt over hvilke forsikringer du MÅ ha, hvilke du BØR ha og hvilke du kan DROPPE.

Beste reiseforsikring – slik finner du den

På jakt etter en test som forteller deg hvilken reiseforsikring du bør velge? Husk på at det viktigste for å finne beste reiseforsikring for deg er nettopp å gjøre egne undersøkelser også.