Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Reiseforsikring

Nå kan du føle deg trygg på ferieturen med en reiseforsikring.

Det er store forskjeller på vilkår og priser mellom de ulike forsikringsselskapene. Sammenlign og finn beste tilbud.

 

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Reiseforsikring

En god reiseforsikring bør også dekke de mindre reisene. Skal du ned på stranda etter jobb eller på hytta i helga kan du også behov for en slik forsikring. Hvilken forsikring du bør velge avhenger av blant annet hvor du skal reise, og hvor lenge du skal være borte.

De fleste reiseforsikringer har en aldersgrense på enten 70 eller 75 år. Er du derimot eldre enn dette, må du kjøpe tilleggsdekning.

Hvem gjelder forsikringen?

Dette er litt ulikt fra forsikring til forsikring. Ofte kan du velge om forsikringen kun gjelder deg, eller deg og familien din. Med reiseforsikring gjennom kredittkort er ofte deg og inntil tre andre inkludert.

Hva dekker en reiseforsikring?

En reiseforsikring gjelder ferie-, fritids- og tjenestereiser. Som oftest er det ingen krav om at reisen må skje utenlands, eller at det må være en viss avstand for at forsikringen skal være gjeldende. Med andre ord kan du være like godt dekket om du bare skal en tur i butikken, el helgetur på hytta eller en lengre utenlandsreise.

En reiseforsikring gir deg økonomisk trygghet den dagen du enten står og venter på bagasjen som aldri kommer eller blir syk på tur. En sykehusinnleggelse i utlandet kan bli kostbart og få store konsekvenser. Kanskje blir du syk før du skal reise? Da er det godt å få erstatning ved avbestilling.

Vilkår i reiseforsikring

I de ulike selskapene vil du ha ulike vilkår. De viktigste vilkårene i en reiseforsikring som du bør sette deg godt inn i, er følgende:

  • Pris
  • Service i utlandet
  • Reisegods
  • Avbestilling
  • Sykdom
  • Søksmål

Avbestillingsforsikring

Om du allerede har planlagt et sykehusopphold, og det av en eller annen grunn skulle bli forlenget, gjelder ikke avbestillingsforsikringen. Den dekker heller ikke mindre skader på reisegods. Heller ikke reisegods som møbler og flyttegods.

Det er som sagt viktig å sette seg inn i vilkårene hos hver enkelt for å finne ut av hva som dekkes og ikke, og innenfor hvilke rammer.

Forsinket bagasje

Flyselskapet har ansvaret om bagasjen din blir forsinket. Om dette skjer, er det i de fleste tilfellene mest praktisk å bruke reiseforsikringen. Forsikringsselskaper får deretter beløpet de utbetaler til deg fra flyselskapet. Er reiseforsikringen din ikke tilstrekkelig derimot, må du sende erstatningskravet til flyselskapet på beløpet.

Standarden er at du har rett til erstatning på reiseforsikringen etter 4 timers bagasjeforsinkelse. Selve erstatningsbeløpet varierer fra 2000 til 3500 kroner per person.

Selv om du får erstatning på forsinket bagasje, gis det derimot ikke kompensasjon for hjemreise. Ved hjemreise regner nemlig forsikringsselskapet med at du ikke får ekstra kostnader grunnet forsinkelsen.

Egen reiseforsikring for unge

Frem til du blir 20 år er du dekket av familiens reiseforsikring. Etter dette er det opp til deg å sørge for at du har reiseforsikringen på plass. Ofte har de ulike forsikringsselskapene en egen reiseforsikring for unge mellom 20 og 30 år.

Pris på reiseforsikring

Du må gjerne kjøpe din reiseforsikring i et annet selskap enn der du har andre forsikringer. Ofte kan det derimot lønne seg å ha forsikringene i samme selskap siden du da vil få rabatt og bedre priser.

Slik finner du billigste reiseforsikring

Forsikringen vil naturligvis variere i pris fra selskap til selskap. Spesielt med tanke på om du har valgt å forsikre kun deg selv, eller deg med familie. Derfor anbefaler alltid Tjenestetorget å sammenligne priser og vilkår fra flere forskjellige forsikringsselskaper. Gjennom Tjenestetorget kan du fylle ut ett skjema og velge hvilke selskaper du ønsker å motta tilbud fra. Du vil ta motta tilbud som du kan velge og vrake i!

Forsikringsselskaper i Norge

Det finnes mange forskjellige forsikringsselskaper i Norge. Noen av selskapene som tilbyr reiseforsikring er: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg og Vardia.

Reiseforsikring
3.6 (72%) 5 votes

Les artikler om Forsikring

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.