Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Dyreforsikring

Dyrene våre kan være noe av det kjæreste vi har. Ved å kjøpe en god dyreforsikring vil du unngå store veterinærutgifter til dyret ditt.

Det er store forskjeller på vilkår og priser mellom de ulike forsikringsselskapene. Sammenlign og finn beste tilbud.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Dyreforsikring eller husdyrforsikring

Et kjæledyr er som et familiemedlem og gir mye kos og glede. Om husdyret blir syk eller skadet, kan det derimot fort bli kostbart. En operasjon for hund kan fort koste 50 000 kroner.

For å unngå en økonomisk smell er det lurt med en dyreforsikring, eller husdyrforsikring som det også blir kalt. En dyreforsikring beskytter deg som eier mot store utgifter knyttet til operasjoner og behandlinger hos veterinær, til medisiner, kastrering eller fødselshjelp. Å forsikre dine kjæledyr vil bidra til en trygghet både for deg og familiemedlemmet ditt.

 

Forsikre ditt kjæledyr?

Du kan forsikre hund, katt, hest og papegøye. Ofte opplever mange veterinærer at forskjellen mellom å ha et forsikret dyr og et ikke-forsikret dyr, kan bety forskjellen mellom liv og død.

Man kan eksempelvis ha en hund som blir påkjørt av bil. Regningen på behandlingen kan fort bli mye større enn det eieren makter og har råd til. Det fører til at noen faktisk velger å avlive, til tross for at det er brutalt.

 

Dyreforsikring

Du kan få ulike typer dyreforsikring. Den største forskjellen gjelder området den dekker; for eksempel veterinær-, liv- eller avlsforsikring. Deretter er det innholdet i forsikringen – hvilke skader dekker den? Hvilke skader erstatter den ikke? Til sist, har du erstatningsrammer og kostnader som egenandel, forsikringsbeløp og premie.

Det er viktig å ta med alle faktorer for å sammenligne og finne riktig forsikring for deg. Det vil være forskjeller fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

 

Egenandel ved dyreforsikring

Noe av det viktigere ved en dyreforsikring er egenandelen du må betale ved eventuell behandling, operasjon eller medisiner. Det er viktig at denne ikke er for høy, slik at du som eier enkelt kan håndtere kostnadene.

Du kan selv velge hvor stor egenandel du ønsker å ha. Det vil i de aller fleste situasjoner lønne seg å ha en lav egenandel og heller betale litt mer per måned – et veterinærbesøk kan jo som sagt bli en dyr affære.

 

Hundeforsikring

Å forsikre din hund skal føles både trygt og enkelt. Mange forsikringsselskaper tilbyr omfattende hundeforsikringer som gir trygghet gjennom hele hundens liv. Har du en spesialtrent hund anbefales det å også forsikre hundens bruksegenskaper – som eksempelvis avlsevne.

Du kan få en livslang veterinærforsikring uten aldersgrense, direkte skadeoppgjør der du kun betaler egenandel, og du kan selv velge dekningen du behov for.

Hva koster hundeforsikring?

Pris på hundeforsikring påvirkes av hvilket forsikringsbeløp, type forsikring og egenandeler du har valgt. Kostnaden vil også påvirkes av hundens rase. Forsikrer du hunden din etter seks års alder, vil det også tilkomme et seniortillegg.

Prisene på hundeforsikring vil naturligvis variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Det lønner seg derfor å sammenligne både priser og vilkår fra flere.

 

Hva dekker hundeforsikring?

Hva en hundeforsikring dekker avhenger av hvilken type forsikring du har valgt. De ulike forsikringene har ulike vilkår og det er opp til deg å sette deg inn i disse.

 

Hesteforsikring

En hest er en dyrebar investering. Om hesten din blir syk, skadet eller dør, er det trygt å vite at du har en forsikring som hjelper deg økonomisk. En hesteforsikring skal hjelpe deg med å dekke kostnader som oppstår av enten sykdom eller ulykke.

Det er også ulike forsikringer i forhold til ditt behov. Blant annet er det ofte egen forsikring til aktive trav-, galopp- og montéhester.

 

Katteforsikring

Ofte er det rasekatter som blir forsikret, men huskatter bør også ha en dyreforsikring. Selv om du har innekatter som er beskyttet fra trafikkskader og katteslagsmål, kan katten fortsatt rammes av sykdommer og skader innendørs.

Eksempelvis kan også innekatter få problemer med urinveiene eller få skader ved å ramle ut av et vindu eller fra en balkong. Det kan også skje at katten svelger en gjenstand som setter seg fast et sted og må opereres bort.

 

Hva koster en katteforsikring?

Pris på katteforsikring påvirkes av hvilket forsikringsbeløp, type forsikring og egenandeler du har valgt. Kostnaden påvirkes også om du har en rasekatt eller en huskatt. I tillegg vil katter som forsikres etter de er seks år få et seniortillegg. ID-merkede katter får ofte rabatt.

 

Egenandel medisiner i dyreforsikring

Hvilken egenandel du må betale avhenger av hvilken forsikring du har valgt. Har du valgt en forsikring som dekker veterinærutgifter gjelder den ofte utgifter til medisiner og materiell også.

 

Forsikringsselskaper i Norge

Det finnes mange forskjellige forsikringsselskaper i Norge. Noen av selskapene som tilbyr dyreforsikring er: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg og Vardia.

Les artikler om Forsikring

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.