cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Varmepumpe
4 min lesetid
Sist oppdatert: 15 februar 2024

Varmepumpe-design: bedre utvalg i dag enn noensinne

Komfort og ytelse er to ting som ofte nevnes når det er snakk om varmepumper. Med nyere varmepumper har du også flere valg hva gjelder design også.
Varmepumpe design
Varmepumpe design: I dag kan du velge mellom ulike design på varmepumper, enten du ønsker å montere på vegg, i tak eller ha den på gulvet.

Varmepumper gir deg en god og jevn varme, og er energieffektive, noe som betyr at den gir mer varme i forhold til strømmen som brukes. Derfor har varmepumper blitt et stadig mer populært tilskudd i de norske hjem.

Spar både miljø og penger i dag
En varmepumpe er miljøvennlig og gir deg lavere oppvarmingskostnader enn annen elektronisk oppvarming. Trykk på knappen under for å motta tilbud på varmepumper fra forskjellige leverandører.

Mye har i tillegg skjedd på designfronten de siste årene. Teknologien har kommet lenger, og det har blitt lettere å få tak i varmepumper som kombinerer flott design med god ytelse.

Hva med designet på utedelen da?

Utedelen til en varmepumpe er et nødvendig komponent som kanskje ikke ser like flott og stilrent ut som innedelen. Da kan du vurdere å skjule den med et varmepumpehus, som gjør utedelen mer i ett med fasaden. Fordelen med varmepumpehuset er i tillegg at det beskytter varmepumpen mot vær og vind.

Varmepumpe på veggen: nye, lekre alternativer

Den vanligste løsningen folk går for er å ha inndeles på veggen. Men det er også mange er usikre på hvorvidt en diger hvit boks på veggen vil se særlig pent ut.

Vel, nyere veggvarmepumper har fokusert stadig mer på design de siste årene.

Hvite modeller har ofte stått sentralt, men nå har det også kommet både grå og sorte modeller med slanke, moderne linjer.

Varmepumpe som gulvmodell: ekstra fordeler på kjøpet

Gulvmodellene blir vurdert av mange å være mer estetiske, og at de gir mer følelsen av et møbel.

I tillegg er viftene i disse gjerne større, slik at den trenger færre omdreininger. Det betyr at du får en ekstra fordel i at gulvmodellen gjerne støyer mindre enn en veggmontert varmepumpe.

Les mer om varmepumpe gulvmodell i denne utfyllende artikkelen.

Varmepumpe i taket - for deg som vil gjemme den mest mulig

Takvarmepumpe er et alternativ få vurderer i første rekke, da de kan være vanskeligere å installere i eldre boliger.

Men for nye boliger bør takvarmepumpen definitivt vurderes. Her er så å si hele innedelen gjemt godt, bortsett fra selve vifteåpningen, som befinner seg oppe i taket.

Siden de færreste av oss bruker mest tid på se opp i taket hjemme, vil en takvarmepumpe være mindre synlig enn varmepumper til gulv og vegg.

Om du ønsker å gjemme bort innedelen så mye som mulig vil derfor takvarmepumpen være vinneren av de ulike modellene.

Varmepumpene med best design

Vi anbefaler først og fremst å sjekke med flere varmepumpeleverandører og høre om hvilke designmodeller de selger. Videre får du en oppsummering av det største merkene som har vunnet priser for designet på modellene deres.

Mitsubishi varmepumper

Mitsubishi sin designmodell heter Mitusbishi Zen, som kommer i fargene sort, hvit eller sølv. Selv kaller de innedelen for «supertynn». I tillegg vant den Red Dot Design Award i 2015.

En annen modell som gjør det bra er Mitsubishi Kaiteki-serien. Denne serien kommer i fire forskjellige farger. Deriblant rød, som kanskje er et artig alternativ til hvit, sølv og sort?

Dessuten har denne modellen vunnet Good Design Award. Det er en designpris i Japan hvor vinnerne som kåres sies å berike hverdagslivet, er inspirerende og av enestående kvalitet.

Kaiteki-serien er også Mitsubishis toppmodeller, og har høy varmeeffekt og energieffektivitet.

Panasonic

Hos Panasonic har deres Panasonic Etherea-serie vunnet iF Design Award flere ganger, sist i 2019. De vant for sitt slanke design, gode funksjonalitet og lave miljøpåvirkning.

Dette er deres designserie, men er fortsatt god på komfort og ytelse.

I tillegg har deres Panasonic Design Gulvmodell også vunnet iF Design Award i 2019. En gulvmodell er for eksempel ypperlig til å bytte ut panelovnen under et vindu. Da forhindrer man i tillegg kaldras.

LG

LG har et varmepumpe-design av den noe spesielle sorten på en av sine modeller. Serien vi snakker om er LG ArtCool.

LG ArtCool har utskiftbart frontpanel, og kan byttes til eksempelvis et speilaktig frontpanel.

En kuriositet er LG ArtCool Gallery. Denne er utformet som en bilderamme, hvor du kan sette inn egne bilder i rammen. Skal en varmepumpe bli mer diskré enn det, må den bygges inn i tak eller vegg.

Synes du pris er viktigere enn design?

Om du er på jakt etter en billig varmepumpe bør du ta en kikk i denne artikkelen, hvor vi tar deg igjennom prisnivå på ulike varmepumpesystemer som luft til luft, luft til vann og vann til vann varmepumper.

Daikin

Daikin varmepumpe satser også tungt på design, og har fått med seg interiørekspert Halvor Bakke fra TV2-programmet Eventyrlig oppussing til å fronte deres modeller.

Deres Daikin Stylish-serie har vunnet både en iF Design Award, Good Design Award og Red Dot Award. De har i tillegg god effekt.

Samme gjelder for deres Daikin Emura, som kan skilte med å ha vunnet en iF Design Award og Red Dot Award. I tillegg til en Special Mention hos German Design Award.

Fujitsu

Fujitsu har også høstet sin del med designpriser. 

Deres designmodell er Fujitsu Extreme Design, og den har vunnet en iF Design Award, Red Dot Award og Good Design Award.

De har også en modell de kaller for Fujitsu Comfort Design.

Fujitsu er også de som lager General varmepumpe. Dette er en serie spesielt tiltenkt nordiske forhold. 

Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas er innholdsleder i Tjenestetorget, med bred bakgrunn fra SEO, tekst- og videoproduksjon. Han har skrevet hjelpsomme artikler og laget engasjerende videoer for ulike bedrifter innen bank, markedsføring, fagforening og filmbransjen. Thomas brenner for å forbedre din privatøkonomi, og har som mål å hjelpe deg som besøker bloggen vår med å hjelpe deg til å få kunnskapen du trenger til å ta riktige beslutninger rundt tjenester som påvirker din privatøkonomi. Du kan se Thomas' arbeid på artikler om bl.a varmepumpe, boligalarm og solskjerming.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

  • Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer