cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Boligalarm
3 min lesetid
Sist oppdatert: 06 mai 2024

Magnetkontakt: en effektiv skallsikring

En magnetkontakt vil slå alarm dersom noen forsøker å ødelegge den eller tar seg inn via en dør eller et vindu. Kombiner med bevegelsessensor, og du har en solid beskyttelse i hjemmet ditt.
Magnetkontakt
Med magnetkontakt er du sikret at du blir varslet dersom noen forsøker å ta seg inn vinduer og dører i hjemmet ditt.

Om du ønsker en boligalarm som er enkel å montere og som varsler deg om noen bryter seg inn dører og vinduer, bør du vurdere en magnetkontakt.

En magnetkontakt består av en hovedenhet og en tilhørende magnet som festes på dør og vinduer. Om noen forsøker å ta seg inn via en dør eller et vindu, vil kontakten mellom disse brytes og alarmen utløses. Kombiner gjerne magnetkontakt med en bevegelsessensor som slår alarm dersom noen har kommet seg inn i huset.

Hva er en magnetkontakt?

En magnetkontakt består altså av en hovedenhet og en tilhørende magnet.

 • Hovedenheten festes på dør- og/eller vinduskarmen
 • Den tilhørende magneten festes på dører og vinduer

Når du åpner døren eller vinduet vil kontakten mellom hovedenhet og magneten bli brutt, og alarmen går.

En ekstra trygghet med boligalarm

Med boligalarm blir du varslet både ved innbrudd og brann - noe som gir deg en ekstra trygghet i hverdagen. Det er gratis og uforpliktende å hente tilbud på boligalarm via våre sider.

Hvor bør magnetkontakt installeres?

Installer magnetkontakter på alle dører og vinduer som er spesielt utsatte for at uønskede bryter seg inn.

Dette gjelder særlig:

 • Inngangsdøren
 • Verandadøren
 • Vinduene i kjelleren

Om en dør eller et vindu forsøkes åpnes når alarmen er på, vil magnetkontakten brytes og alarmen utløses.

Deretter vil du vil raskt bli varslet via appen som medfølger, og alarmsentralen vil ta kontakt med deg.

Skallsikring

Kort fortalt er det en sikring for ytterveggene, altså "skallet" på boligen. Denne typen sikkerhetssystem reagerer kun dersom innbruddstyvene prøver å bryte seg inn gjennom vinduer og dører. Det betyr at du kan bevege deg fritt inne i ditt hus uten at alarmsystemet reagerer.

 

Usikrede inngangsveier

Magnetkontakt er et godt utgangspunkt for mange boliger - tyvene må jo ta seg inn gjennom vinduer og dører for å komme inn i huset.

Men mange sikrer kun vinduer og dører på bakkeplan, og dersom en motivert innbruddstyv bestemmer seg for å gjøre innbrudd vil de kunne ta seg inn i andre etasjer.

Skal man ha en fullstendig trygg skallsikring må man passe på at det ikke finnes usikrede inngangsveier.

Det kan være lurt å bytte ut spesielt utsatte vinduer med innbruddsikre vinduer. Dette kan du lese mer om i denne nyttige artikkelen.

Oppgrader magnetkontakten

Du kan oppgradere en magnetkontakt til å inneholde flere sikkerhetsfunksjoner. Det finnes magnetkontaker til dører og vinduer som har glassbruddetektor og sjokksensor. Da vil alarmen begynne å ule dersom uvedkommende forsøker å bryte seg inn eller knuser rutene.

Glassbruddetektoren registerer når ruten knuses, og en sjokksensor registerer vibrasjoner i vindu og dør. En sjokksensor er vanligvis avansert nok til å skille mellom ordinær vibrasjon og når noen faktisk prøver å bryte seg inn.

Dersom du ønsker å lære mer om mulige oppgraderingsløsninger eller vil ha noen i ryggen når det kommer ubudne gjester kan du få gratis og uforpliktende tilbud fra sikkerhetsselskaper på Tjenestetorget.

Magnetkontakt - pris

Prisen på en magnetkontakt i seg selv kan være alt fra 50kr og opp. Vanligvis brukes en enkel kontakt som dørmagnet.

Dersom du oppgraderer kontakten kan det kreve installering av en proffesjonell slik at alarmen ikke får falske signaler som utløser en alarm.

Selv om dette øker pris, gir det en trygghet i at alarmen er riktig installert.

FG godkjent alarm

FG står for Forsikringsgodkjent og er en merkelapp gjenstander blir gitt dersom de tilfredsstiller kvalitets- og sikkerhetskravene til FG Skadeteknikk.

Ofte gir forsikringsselskapene rabatt på forsikringer når du har utstyr eller benytter et foretak med FG-godkjenning. Dette er fordi desto mindre risiko de har med å forsikre deg og ditt, desto lavere egenandel kan de tilby.

Kombiner magnetkontakt med bevegelsessensor

For best mulig sikring av hjemmet ditt kan det være lurt å kombinere magnetkontakt og bevegelsessensorer.

Magnetkontakten vil altså slå alarm dersom noen forsøker å ta seg inn via en dør eller et vindu, mens  bevegelsessensoren vil slå alarm når noen har kommet inn i rommet.

Å ha sikkerhetssystemer og boligalarmer i boligen kan også redusere prisen på forsikringene dine, da det gir forsikringsselskapet en større trygghet. 

Husk FG godkjent Boligalarm
Ved å sikre boligen din med FG-godkjent tyverialarm tilknyttet en alarmsentral, kan du få gode rabatter på husforsikringen og redusert egenandelen din. Ønsker du tilbud på boligalarm?

 

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas er innholdsleder i Tjenestetorget, med bred bakgrunn fra SEO, tekst- og videoproduksjon. Han har skrevet hjelpsomme artikler og laget engasjerende videoer for ulike bedrifter innen bank, markedsføring, fagforening og filmbransjen. Thomas brenner for å forbedre din privatøkonomi, og har som mål å hjelpe deg som besøker bloggen vår med å hjelpe deg til å få kunnskapen du trenger til å ta riktige beslutninger rundt tjenester som påvirker din privatøkonomi. Du kan se Thomas' arbeid på artikler om bl.a varmepumpe, boligalarm og solskjerming.

Husk FG godkjent Boligalarm

Ved å sikre boligen din med FG-godkjent tyverialarm tilknyttet en alarmsentral, kan du få gode rabatter på husforsikringen og redusert egenandelen din. Ønsker du tilbud på boligalarm?

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Husk FG godkjent Boligalarm
Ved å sikre boligen din med FG-godkjent tyverialarm tilknyttet en alarmsentral, kan du få gode rabatter på husforsikringen og redusert egenandelen din. Ønsker du tilbud på boligalarm?