Motta tilbud fra flere selskaper på én gang
Gratis og uforpliktende

Sammenlign forsikringer fra flere selskaper

Motta tilbud fra opptil 3 forsikringsselskap, og finn den beste forsikringsavtalen for deg.

Få tilbud på forsikring fra KLP og andre selskaper

KLP forsikring

KLP står for «Kommunal landspensjonskasse» og er Norges største pensjonsselskap. Det hele begynte i 1949.

Da gikk flere små kommuner sammen og spleiset for å sikre kommuneansatte en anstendig pensjonsordning. Det gikk litt trått i begynnelsen.

Men stadig flere kommuner sluttet seg til dem, og i dag tar KLP hånd om pensjonen til over 900 000 kunder. 

KLP forsikring

Det var altså pensjon KLP hovedsakelig beskjeftiget seg med de første tiårene etter etableringen.

Tjenestetilbudet ekspanderte imidlertid kraftig etter hvert som selskapet vokste. Og i 1974 fikk de konsesjon til å drive på med forsikring. 

I dag kan du få det meste innen forsikring hos dem, det være seg skade- eller personforsikring. I det følgende skal vi se nærmere på noen av deres mest populære forsikringspakker og hva som kjennetegner disse.

Bilforsikring

Hos KLP kan du velge mellom tre bilforsikringer: ansvar, delkasko og kasko. “Ansvar” gir deg akkurat det du trenger for å kunne kjøre lovlig på veien. Det vil si en forsikring som dekker eventuelle skader påført andres kjøretøy. Denne varianten er for dem med biler av lav verdi, gjerne under 50 000. 

Har du en mer kostbar bil burde du imidlertid vurdere enten delvis eller full kasko. Med delkasko får du veihjelp og er forsikret mot tyveri og brann. Går du for full kasko, dekkes i tillegg skader på egen bil. Du får dessuten tilbud om leiebil ved behov.

Reiseforsikring 

KLP kaller reiseforsikringen sin “en av Norges beste”. Hvordan det enn er med den nasjonale rangeringen av reiseforsikringer, er det liten tvil om at KLPs pakke er omfattende. 

Her er du forsikret i opptil 70 dager i strekk, uansett hvor i verden du er og reiser. Det kan du tolke ganske bokstavelig. Forsikringen dekker nemlig ikke bare utenlandsreiser, men også reisen til og fra hytta, butikken og jobben.

Inkludert i forsikringen er rettshjelp, evakuering ved katastrofer og sykeutgifter, bare for å nevne noe. Du får også dekket utgifter i forbindelse med avbestilling eller plutselig hjemreise i ved sykdom eller dødsfall i familien. Forsikringsbeviset kan du lett finne ved hjelp av innloggingstjenesten “Min Side”. 

KLP dødsfall- og gruppelivsforsikring

Dødsfallsforsikring, eller livsforsikring, er en forsikring ment å sikre dine nærmeste fra økonomisk sammenbrudd skulle du gå bort. Det er ingen vits å tegne en slik forsikring hvis man er alene. Deler man derimot gjeld med noen, kan det være en idé å forsikre i hvert fall sin del av gjelden. 

Gruppelivsforsikring er noe som omfatter de fleste offentlig ansatte. En slik forsikring sørger for at eventuelle etterlatte får utbetalt en sum på 10 G ved bortgang. “G” er en enhet som representerer grunnbeløpet i Folketrygden. Det ligger per i dag på 99 858 kroner, og 10 G er altså ti ganger dette beløpet. Med “etterlatte” menes vanligvis ektefelle, samboer eller barn under 20 år. 

Erfaringer med KLP forsikring

Nettsteder som Bytt.no tillater forbrukere å dele sine erfaringer med hverandre. Dette kan være nyttige verktøy når man skal danne seg oversikt over forsikringsmarkedet. Det er imidlertid visse ting man bør ha i bakhodet når man benytter seg av slike tjenester. 

Søker du opp KLP forsikring på for eksempel Bytt.no, er sjansene store for at du finner svært sprikende omtaler. Det ligger litt i slike tjenesters natur. De fleste som velger å legge igjen en omtale har nemlig enten gjort seg svært gode eller svært dårlige erfaringer. 

Av den grunn anbefales det å ikke utelukkende basere valget sitt på slike omtaler. Søk også etter oversikter og omtaler utført av profesjonelle og uhildede aktører. 

Kundeservice og kontakt

KLP har en “spørsmål og svar”-seksjon på hjemmesiden sin. Der finner du svar på ofte stilte spørsmål. Skulle du lurer på noe utenom det du finner svar på der, er det flere måter å kontakte dem på.

Du kan for eksempel ringe dem på telefon 55 54 85 00 fra 08:00 til 16:00 alle hverdager. Ønsker du å kontakte dem skriftlig, kan du benytte deg av kontaktskjemaet på nettsidene deres. Det er en kryptert og derfor godt sikret løsning. 

En tredje løsning er å ta kontakt via chat-funksjonen på nettsidene deres. Der sitter chatbotten Roberta klar til å svare på spørsmålene dine. KLP har for øvrig en mobilbank-app til både iOS og Android. 

Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig