Varmepumpe
3 min lesetid
Sist oppdatert: 22 mai 2024

Varmepumper for industri- og næringsbygg

Varmepumper blir stadig mer populære som en energieffektiv løsning for oppvarming og kjøling i industribygg.
Sammenlign priser på varmepumpe

Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Her får du en rask innføring i hvordan din bedrift kan installere og dra nytte av en varmepumpe i et industribygg, samt få noen eksempler på passende modeller.

Hvorfor varmepumper for næringsbygg?

Varmepumper er en kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning som kan redusere energiforbruket betydelig. 

De gir stabil oppvarming og kjøling året rundt, noe som er essensielt for mange industrielle applikasjoner. 

Fordeler med varmepumper i industri- og næringsbygg

 1. Redusert energikostnad: Varmepumper kan redusere energikostnadene betydelig, spesielt i store bygninger hvor oppvarming og kjøling utgjør en stor del av energiforbruket.

 2. Miljøvennlig: Bruk av varmepumper reduserer karbonutslippene, noe som er viktig for bedrifter som ønsker å forbedre sitt miljøavtrykk.

 3. Stabil temperaturkontroll: Varmepumper gir jevn oppvarming og kjøling, noe som kan forbedre arbeidsmiljøet og produktkvaliteten i industrielle prosesser.

Typer varmepumper for industribygg

 1. Luft-til-luft varmepumper: Disse er ideelle for store åpne områder som lagerhaller og produksjonslokaler. De er enkle å installere og kan gi både oppvarming og kjøling.

 2. Luft-til-vann varmepumper: Disse er mer egnet for bygninger med eksisterende vannbårne systemer. De kan brukes til å varme opp vann som sirkulerer gjennom radiatorer eller gulvvarmesystemer.

 3. Væske-til-vann varmepumper: Disse er svært effektive og kan benytte jordvarme eller vannkilder for å levere varme og kjøling. De er ideelle for større industrielle komplekser med stort varme- og kjølebehov. 

4 raske punkter om varmepumpe

 1. Energieffektivitet: Varmepumper kan redusere energikostnadene betydelig sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingssystemer. For å maksimere besparelsene, er det viktig å velge en modell med høy SCOP (Seasonal Coefficient of Performance).

 2. Størrelse og kapasitet: Riktig dimensjonering er avgjørende. En varmepumpe som er for liten, vil jobbe for hardt og være ineffektiv. Er varmepumpen for stor kan være mer kostbar i drift enn det bygget trenger.

 3. Profesjonell installasjon: Det er viktig å bruke sertifiserte montører for å sikre korrekt installasjon og maksimal effektivitet.

 4. Oppvarming og kjøling: Du kan bruke varmepumpen hele året, med effektiv oppvarming om vinteren og til kjøling på sommeren. 

Eksempler på modeller egnet for industri- og næringsbygg

 1. Toshiba VRF-systemer: Disse er svært fleksible og kan tilpasses ulike industrielle behov. De kan kobles til flere innedeler og er egnet for både små og store næringsbygg​.

 2. Clivet Midea Split Aircondition: Europas første aircondition med naturlig kjølemedium, R-290 propan, som også har varmepumpefunksjon. Passer for steder med mildere klima og mindre industrielle applikasjoner​. 

 3. Daikin Altherma: En luft-til-vann varmepumpe som er ideell for større bygninger med behov for både oppvarming og kjøling. Den er kjent for sin høye effektivitet og pålitelighet.

 4. Mitsubishi Electric Ecodan: En kraftig luft-til-vann varmepumpe som kan integreres med eksisterende vannbårne systemer i industribygg. Den er energieffektiv og enkel å vedlikeholde​.

Vedlikehold og de langsiktige gevinstene av varmepumpe

For å sikre at varmepumpen fungerer optimalt, er det viktig å foreta regelmessig vedlikehold. Dette inkluderer rengjøring av filtre, sjekking av kjølemedium, og inspeksjon av både innedel og utedelen.

En årlig service av en profesjonell kan bidra til å opprettholde effektiviteten og forlenge levetiden til systemet.

Å installere en varmepumpe i et industribygg kan gi betydelige fordeler både økonomisk og miljømessig

Med riktig valg av system, profesjonell installasjon og regelmessig vedlikehold, kan bedrifter nyte godt av reduserte energikostnader og forbedret inneklima. Det er bra for arbeiderne, det!


 

Be om tilbud på varmepumpe via Tjenestetorget

Har du ikke bestemt deg for hvilken varmepumpe du skal ha til bedriften?

Gjennom Tjenestetorget finner du enkelt fagpersoner som kan hjelpe deg med å finne den rette varmepumpen. 

Be om tilbud på varmepumpe via oss for å få innspill og pristilbud fra flere varmepumpe-leverandører til å finne ut hvilken varmepumpe som best passer næringsbygget du jobber i.

Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.

Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.