Varmepumpe
4 min lesetid
Sist oppdatert: 10 juni 2024

Hva koster en luft-til-luft varmepumpe? (pris i 2024)

Her utforsker vi prisområdene for luft til luft varmepumper, inkludert eksempler på modeller i forskjellige prisklasser.
Sammenlign priser på varmepumpe

Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Luft til luft varmepumper har blitt stadig mer populære blant norske husholdninger takket være deres energieffektivitet og evne til å gi komfortabel oppvarming og kjøling. 

En luft til luft varmepumpe koster alt fra 15.000 og oppover. Prisene kan variere betydelig basert på faktorer som merke, modell, ytelse og installasjonskostnader.

Hva er en luft-til-luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe består av en innedel og en utedel, hvor sistnevnte henter varme fra uteluften og overfører den inn i boligen din via innedelen. 

Om sommeren kan prosessen reverseres for å fungere som et klimaanlegg. Denne teknologien gir en energieffektiv måte å varme opp eller kjøle ned hjemmet ditt på, noe som kan redusere energikostnadene betydelig sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingssystemer. 

Prisfaktorer for luft til luft varmepumper

Prisen på luft til luft varmepumper kan variere avhengig av flere faktorer:

 1. Produsent og modell: Kvalitetsmerker som Mitsubishi, Daikin, Panasonic og Toshiba kan være dyrere på grunn av deres pålitelighet, historikk og ytelse.

 2. Kapasitet: Størrelsen og kapasiteten til varmepumpen påvirker prisen. En større enhet med høyere kapasitet vil generelt koste mer.

 3. Funksjoner: Modeller med ekstra funksjoner som Wi-Fi-tilkobling, avanserte filtre, og stille modus kan være dyrere.

 4. Installering: Installasjonskostnader kan variere avhengig av kompleksiteten i installasjonen og regionen du bor i.

Prisområder for luft til luft varmepumper

Videre kan du se prisområder for luft til luft varmepumper. 

PS: Prisene under er eks. montering. 

Rimelig segment (opp til 20.000 kroner)

I det lavere prissegmentet finner vi modeller som er rimelige og ofte ideelle for mindre boliger eller som en sekundær varmekilde. Disse modellene kan mangle noen av de avanserte funksjonene som finnes i dyrere enheter, men de tilbyr fortsatt god ytelse og energieffektivitet.

Eksempel:

 • Toshiba Seiya Nordic: Denne modellen er en rimelig løsning for boliger med lavt til middels varmebehov. Fabrikktestet ned til -25 °C. Du finner denne priset rundt 15.000 kroner.

 • Mitsubishi Kaiteki 6600: Prisen på denne er per i dag akkurat under 20.000 kroner. En varmepumpe for deg som er opptatt av ytelse og design. Kraftig og allsidig med høy energimerking.

Øvre prissegment (fra 20.000 kroner og oppover)

I det øvre prissegmentet finner vi modeller som tilbyr topp ytelse, de nyeste teknologiene og omfattende funksjoner. Disse modellene er ideelle for større boliger og for deg som ønsker den beste komforten, ytelsen og energieffektiviteten.

Eksempler:

 • Toshiba Daiseikai 9: Koster fra 22.000 kroner og oppover. Denne modellen er kjent for sin eksepsjonelle energieffektivitet og avanserte funksjoner som plasma-luftfilter og stillegående drift.

Montering koster ekstra

Det er viktig å merke seg at prisene nevnt ovenfor ikke inkluderer installasjonskostnader. Installasjonen av en luft til luft varmepumpe kan variere avhengig av faktorer som kompleksiteten av installasjonen og hvor du bor. Generelt kan installasjonskostnadene variere fra 5.000 til 10.000 kroner.

Husk at du ikke kan montere varmepumpe selv! Du er nødt til å ha en F-gass sertifisert montør og bedrift til å installere varmepumpen.

Ekstra funksjoner og kostnader

Når du velger en luft til luft varmepumpe, bør du vurdere hvilke ekstra funksjoner som er viktige for deg. Noen av disse funksjonene kan inkludere:

 • Wi-Fi-tilkobling: Lar deg styre varmepumpen fra en smarttelefon eller nettbrett.

 • Avanserte filtre: Forbedrer luftkvaliteten ved å fjerne allergener og støvpartikler.

 • Stillegående drift: Reduserer støyen fra varmepumpen, noe som kan være viktig for soverom eller stille rom.

 • Selvrensende funksjon: Holder enheten ren og forbedrer levetiden og effektiviteten.

Kostnadsbesparelser 

Selv om prisen på en luft til luft varmepumpe kan virke høy, er det viktig å vurdere de langsiktige besparelsene på energikostnader. Luft til luft varmepumper er kjent for sin høye energieffektivitet, noe som kan redusere oppvarmingskostnadene betydelig sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingsmetoder. 

Over tid kan investeringen i en luft til luft varmepumpe betale seg selv gjennom lavere strømregninger.

Luft til luft varmepumper tilbyr en kostnadseffektiv og energieffektiv løsning for oppvarming og kjøling av boliger i Norge. Prisene kan variere betydelig avhengig av merke, modell og funksjoner, men det er alternativer tilgjengelig for ethvert budsjett. 

Når du vurderer hvilken varmepumpe som passer best for deg, er det viktig å balansere kostnadene med de langsiktige besparelsene og komforten enheten vil gi.

Be om tilbud på luft-til-luft varmepumpe via Tjenestetorget

På denne siden har du blitt vist eksempler på varmepumper i forskjellige prisklasser. Men det er ikke sikkert disse varmepumpene er de perfekte modellene for din bolig. Alt avhenger av faktorer som er spesifikk for din situasjon:

 • Hvor stor er boligen din?

 • Hvor god isolert er boligen?

 • Hvor i landet bor du?

 • Har du vannbåren varme i boligen fra før? Kanskje luft-til-vann varmepumpe er et bedre alternativ?

 • Bor du i borettslag?

 • Skal du ha en eller flere innedeler?

 • Hvor har du tenkt å plassere utedelen?

Befaring fra en sertifisert montør kan hjelpe deg på veien mot å finne den varmepumpen som passer perfekt for din bolig. 

Gjennom skjemaet under kan du be om tilbud fra flere leverandører av varmepumper, samt få gratis befaring. Du velger selv om du vil akseptere et tilbud eller ikke, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende. 

Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.