cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Flyttebyrå
4 min lesetid
Sist oppdatert: 16 mai 2024

Flytteforsikring - hvordan sikre tingene dine?

Det er mye som skal organiseres, pakkes, fraktes og vaskes når du skal flytte inn i en ny bolig. Mange velger derfor å hyre inn et flyttebyrå, som kan ta seg av mye av denne jobben.
Flytteforsikring
Hvis du benytter deg av et flyttebyrå, kan de også tilby deg en flytteforsikring.

Et flyttebyrå kan gjøre hele prosessen mer effektiv. Hvis du skal flytte, er det mange gjenstander og verdier som må fraktes fra ditt gamle, til ditt nye hjem. Om noe skjer på veien, er det greit at flyttelasset er forsikret.

Vil du ha flyttehjelp?
Få tilbud fra flinke og seriøse flyttebyråer. Da er det lettere å sammenligne pris og tilbud.

Et flyttebyrå er pålagt å ha:

Transportforsikring eller flytteforsikring er noe kunden må tegne selv.

Det er også viktig å merke seg at et ansvarforsikringen til et flyttebyrå vanligvis ikke dekker mer enn 1200 kroner per kubikkmeter skadet gods. Dette vil i de aller fleste tilfeller være alt for lite, og folk flest vil ha behov for en bedre forsikring.

Et flyttelass vil som oftest inneholde alt en person eier av gjenstander. Om flyttelasset blir utsatt for uhell, skade eller tyveri under flytting, er det derfor greit å ha sikret verdiene.

Endel flyttebyråer tilbyr flytteforsikring, men her burde du undersøke hvor mye den faktisk dekker. Det er også veldig viktig å undersøke at du har med et seriøst flyttebyrå å gjøre.

Hva er en flytteforsikring?

En flytteforsikring kan gjelde enten du bruker et flyttebyrå, eller flytter gjenstandene dine selv. Noen av tingene dine kan ha en stor materiell verdi, mens andre kan ha stor affeksjonsverdi.

For gjenstander med stor affeksjonsverdi, er det lurt å være litt ekstra forsiktig, og flytte på dette selv.

Hva er inkludert i super innboforsikring?

Du trenger ikke nødvendigvis å skaffe en egen flytteforsikring. Kanskje har du en super innboforsikring fra før av, eller ønsker å oppgradere til en super-forsikring i forbindelse med flytting?

Du kan nemlig forsikre flyttelasset ditt gjennom en super innboforsikring. Den vil da dekke:

 • Skade
 • Tyveri
 • Uhell
 • Tap

En super innboforsikring dekker inntil 40 000 kroner per skade. Egenandelen er som regel på 2000-4000 kroner.

If super gir deg også en uhellsforsikring. Dette gjelder både ting som sto i den gamle boligen din, den nye, og som ble skadet på veien mellom.

Hvorfor er det lurt med flytteforsikring?

Når du flytter, er det utrolig viktig å pakke gjenstander i riktig emballasje. Skjøre ting burde for eksempel pakkes inn i bobleplast, stoff eller noe annet som kan beskytte gjenstandene fra å bli skadet eller knust. Flyttebyrået kan gi deg gode tips til hvordan du burde pakke og planlegge flyttingen. 

Selv om du har vært flink til å beskytte gjenstandene dine, kan det likevel skje uhell. Det er ikke uvanlig at noen mister eller skraper opp deler av flyttelasset under flyttingen.

Forsikringen gjelder ikke bare forsikring for slike uhell, men også tyveri. Gjenstander kan være utsatte for tyveri hvis de står ubevoktet, og flyttebyrået eller dere selv, går inn og ut med andre møbler.

Legg merke til at forsikringen ikke dekker små kosmetiske skader, som flekker og rifter på møbler.

Ønsker du tilbud på forsikring?
Fyll inn hvilke forsikringer du ønsker, og motta pristilbud fra flere ulike forsikringsselskaper. Da er det lettere å sammenligne pris og dekning.

Kan du få gratis flytteforsikring?

Som Sector Alarm-kunde kan du få gratis flytteforsikring gjennom ulike forsikringsselskaper.

De kan da dekke skader som måtte oppstå under flyttehjelpen med inntil kr 30 000. Forsikringen er gyldig i 3 måneder fra bestilt dato. Egenandelen er på kr 4000.

Flytteforsikring dekker skader som?

Dersom du benytter deg av flyttehjelp fra et flyttebyrå bør du sjekke at de har godsforsikring i orden. Skulle noe bli skadet på veien er det nemlig den, og ikke innboforsikringen din, som gjelder.

Skal du bruke et flyttebyrå, kan det lønne seg å se om du trenger en forsikring utover godsforsikringen. Kanskje en verdisakforsikring også må på plass? Dette kan du lese mer om her.

Hva annet er inkludert i en super innboforsikring?

Enten du velger å skaffe deg en utvidet innboforsikring, tegner en egen forsikring, eller benytter et flyttebyrå, er det lurt å gjøre.

Da er du i praksis dekket hvis ting blir skadet under flyttingen.

Ønsker du tilbud på flyttebyrå?

TjenesteTorget kan du raskt få tilbud fra flere flyttebyråer – kun gjennom ett skjema!

Du fyller ut skjemaet på siden med hva du trenger hjelp til. Vi sender det videre til aktuelle flyttebyråer, før de kontakter deg med et pristilbud.

På den måten kan du enkelt sammenligne og velge tilbudet som passer deg best! Tjenesten er gratis og uforpliktende å bruke.

Få tilbud på flytting
Sammenlign flere flyttebyråer samtidig. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline er en dyktig innholdsprodusent som jobbet hos oss tidligere. Hun er utdannet journalist med en bachelor fra OsloMet, der deler av utdanning er tatt ved University of South Australia, og har tidligere jobbet som journalist i ulike bransjeaviser. I dag jobber hun som innholdsprodusent i VG. I tillegg har Karoline studert mange juridiske fag på Universitetet i Oslo, og jobbet med forsikring ved siden av studiene. Hun skrev derfor artikler om blant annet advokattjenester, forsikring og eiendomsmegling da hun jobbet hos oss.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Få tilbud på flytting
Sammenlign flere flyttebyråer samtidig. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.