cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Flyttebyrå
6 min lesetid
Sist oppdatert: 26 april 2024

Hva koster flyttebyrå?

Flyttebyrå gjør det enklere for deg å flytte, men hva koster det egentlig å flytte? Kan du ta deler av flyttingen selv eller ønsker du en total flytte opplevelse fra et flyttefirma? Her gir vi deg en oversikt over hva et flyttebyrå kan koste deg.
To menn holder en sofa i en open lastebil.
Et flyttebyrå kan hjelpe deg med flyttingen.

Hva koster det å flytte? Når du skal flytte må en del planlegging til. Flytting kan oppleves som stressende i seg selv, men planlegger du litt i forkant av flyttingen får du en smidigere flytteprosess uavhengig om du skal flytte langt eller kort, til utlandet eller til en større eller mindre bolig.

Et flyttebyrå kan hjelpe deg med flyttingen slik at det blir enklere å flytte. Flyttebyråer har gjerne transport muligheter og annet utstyr som hjelper deg å flytte inn ditt nye hjem, enkelt og sikkert. 

Hva et flyttebyrå koster avhenger av ulike faktorer:

 1. Hvor mye hjelp trenger du?

 2. Hva skal flyttes?

 3. Hvor langt skal du flytte?

 4. Hvordan skal det flyttes, trenger du transport fra et flyttebyrå?

Hva et flyttebyrå koster beror på hva du trenger hjelp til. Ønsker du at de skal ordne hele flyttingen for det koster det betraktelig mer enn om du kun vil leie en flyttebil og flytte tingene dine selv. 

Hva koster det å flytte?

Er du på flyttefot eller planlegger å flytte i nærmeste fremtid? Visste du at flyttebyråer er forskjellige og de kan ta ulik pris for like oppdrag? Før du flytter kan det være greit å planlegge hvordan du skal gjennomføre flyttingen så det ikke blir et overraskende stressmoment når dagene nærmer seg og du har bare én uke igjen til du må være ute av hjemmet.

Hva flytting koster avhenger av hva du trenger hjelp til, hva du skal flytte, hvordan det skal flyttes og hvor du ønsker flyttingen skal finne sted. Sjekk ut flyttebyråer i ditt område.

Flyttetjenester som tilbys fra flyttebyråene:

 1. Totalflytting – Ønsker du at flyttebyrået tar hele planleggingen, nedpakkingen og vaskingen?

 2. «Del-flytting» – Flyttehjelp til de tyngste tingene – Du pakker, vasker og tar deler av flyttingen selv.

 3. Flyttebil? – Ønsker du å leie en bil og sjåføren og, er det fullt mulig. Velg om du ønsker assistanse eller å gjøre det selv.

 4. Flyttevask

 5. Trenger du flyttelager? Et sted å lagre møblene dine under flytteprosessen.

 6. Avfall – Ønsker du flyttehjelp til å sortere søppel etter flytteprosessen?

Du kan ta flyttejobben alene og noen ganger er det en selvfølge, men det kan også være en krevende prosess. 

Flytting er slitsomt og selve flyttingen tar mer tid og krefter enn de fleste planlegger på forhånd, særlig med større boliger og mange tunge ting.

Noen flyttebyrå tilbyr også rydding av dødsbo. Et flyttefirma hjelper deg med det du måtte ha behov for. Det er ikke alltid lett å være alene om ting, men flytting og flyttevasken kan du slippe – la andre ta det for deg. 

Husk at flyttevasken er lovfestet i avhendingsloven §2-2. 

Da er det godt det finnes flyttehjelp å få!

Flere og flere velger å benytte seg av et flyttebyrå som følgelig kan ta de tyngste løftene. Som for eksempel tunge møbler, piano eller flygel og andre større gjenstander som flyttebilen kan ha plass til. Men også fordi flyttebyrået kan planlegge hele flyttingen for deg da de tilbyr ulike tjenester og har tilgjengelig transport klart, men hva koster egentlig et flyttebyrå?

Prisen avhenger av hvilke flyttetjenester du trenger hjelp til. Sjekk ut hvilke flyttebyrå som tilbyr gratis befaring – enklere for deg og dem å estimere pris, tid og arbeidskrefter – du får et nøyaktig tilbud.

I flyttebransjen er det store prisforskjeller
Ikke betal mer enn nødvendig. Fyll ut Tjenestetorgets skjema og få tilbud fra konkurrerende flyttebyrå – du sparer tid og penger.

Hva koster flyttehjelp?

Det er mest vanlig å ta timepriser på flytteoppdraget. Det kan være store variasjoner mellom de ulike tilbyderne, men du kan regne med en timepris på rundt 1200 - 1500 kroner for 1 til 2 personer med flyttebil. Ekstra kostnader må du beregne dersom du ønsker flere personer eller flere timer. 

De fleste flyttebyrå vil gi deg et prisestimat, men som oftest er dette ikke-bindene estimater. De er hovedsakelig til veiledende hjelp for deg så du får en viss oversikt over hva flytting kan komme til å koste. Ved flytteoppdrag til andre kommuner eller fylker er det mer vanlig å få en fastpris. 

Hvilken flyttepris kan du forvente deg: 

 1. 1 flyttebil og 2 flyttehjelpere – ca 1500kr pr time. 

 2. 1 flyttebil og 3 flyttehjelpere – ca 2000kr pr time. 

 3. 2 flyttebiler og 4 flyttehjelpere – opp mot 3000kr pr time. 

To menn i blå drakt løfter brune esker

Hva koster flyttebyrå - hva er prisen for å flytte?

Hva flyttetjenestene koster avhenger av hva som skal flyttes, hvor stort flyttelasset er og hva du ønsker flytting til. Disse tallene er kun veiledende og du vil få et nærmere estimert prisoverslag når flyttebyrået har fått tatt en vurdering av hvilken jobb som skal utføres og hva som trengs for å utføre jobben; antall biler og flyttekonsulenter. 

Noen flyttefirmaer opererer med minstepris eller minstetid, det kan også være flyttebyråene tar ekstra for arbeid i over 7,5 time samt et tillegg på opp til 50 % på røde dager. 

Flyttehjelp til enebolig kan koste opp mot 12.000 - 18.000kr, mens en leilighet/ hybel kan koste deg 3000 - 4500kr.

Hva flytting til utlandet koster avhenger av hvor mange av tingene du skal ha med deg, om det er tunge store møbler, eller kun dine mindre eiendeler. Hvor langt du har tenkt til å flytte påvirker kostnaden. Skal du flytte til USA, Latin Amerika eller Australia for eksempel, må du regne med at lasten sendes med båtfrakt. 

Hva menes med totalflytting

Totalflytting vil si at det også inkluderes nedpakning og lagring av møbler og andre tunge gjenstander. Det kan være lurt å kunne oppbevare møblene dine i et lager dersom du ikke kan flytte rett inn i ditt nye hjem. 

Bestiller du tid til flytting så tidlig som mulig hos flyttebyrået kan du spare penger på flyttingen. Det kan koste deg mer dersom du har dårligere tid. 

Et par flytter tin i brune esker med en hund på gulvet som ser i kamera

Trenger du en flytteforsikring?

Det kan være innboforsikringen din dekker flytting fra den gamle boligen til den nye, men dette må du undersøke hos din forsikringstilbyder for å vite hva din forsikring dekker. Det kan være du vil trenge en flytteforsikring

Uansett om du trenger du hjelp til flytting eller om du flytter selv. Må du huske på å ha en flytteforsikring i orden. Dersom du kommer til å trenge flyttehjelp fra et flyttebyrå må du undersøke om byrået har godsansvarsforsikring i orden. Dersom noen av eiendelene dine skulle bli skadet på veien er det nemlig den som gjelder og ikke innboforsikringen din, det samme er det med ting du flytter selv. 

Noen ganger kan det være aktuelt med en verdisakforsikring, se om du kanskje kunne trenge en slik før du flytter. 

Hva koster et flyttelager?

Dersom du trenger et sted å sette tingene dine under flyttingen er det mange flyttebyrå som tilbyr mellomlagring av flyttelasset ditt på flyttebyråets lagre. Hos flyttebyrå kan dette være inkludert i prisen, men det vanlige er å ta betalt for tiden du trenger lagring av flyttelasset ditt og hvor stor lagringsplass du har behov for. 

Prisen er varierer veldig hos flyttebyråer. Hva som inkluderes i prisen og hva et flyttehjelpen kan komme til å koste avhenger av hvilke flyttetjenester du trenger flyttehjelp til. Husk å undersøk hvilke tjenester flyttebyrået inkluderer i ulike prisen så du ikke betaler for tjenester du ikke trenger. 

Husk at det er viktig å melde flytting tidligst 31 dager før flyttedato eller senest 8 dager etter innflyttingen. 

Sjekk ut hvilket flyttebyrå som passer dine behov
Vi hjelper deg å finne ditt flyttebyrå som gjør flyttingen enklere for deg.

Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sjekk ut hvilket flyttebyrå som passer dine behov
Vi hjelper deg å finne ditt flyttebyrå som gjør flyttingen enklere for deg.