Flyttebyrå
6 min lesetid
Sist oppdatert: 21 april 2024

Flytte til utlandet? Få hjelp fra flyttebyrå her

Flytting til utlandet kan være en dyr og kostbar affære, men dersom du legger ut flyttingen din på anbud kan du få tilbud fra flere flyttebyråer. Velg den beste, ikke betal mer enn det koster.
En kvinne sitter i sofaen og ser på mobilen. Det står en del flytteesker foran henne.
Gjør flyttingen til utlandet til en enkel og stressfri opplevelse. Benytt Tjenestetorget nå og la våre erfarne flytteeksperter ta seg av alle logistikk- og planleggingsdetaljer.

Vurderer du å flytte til utlandet? Få hjelp fra seriøse flyttefirmaer som kan hjelpe deg med flytting fra Norge. 

Du må sette deg godt inn i tollreglene som gjelder i landet du skal flytte til, særlig om du skal ha med deg innbo, annet flyttegods eller dyr. 

Det er ikke vanskeligere å flytte til utlandet enn det er å flytte til en ny adresse i hjemlandet, men dersom du skal ha med deg alle tingene dine og kjærledyret ditt kan flytteprosessen oppleves som mer tidkrevende og dyrere, enn dersom du kun flytter i Norge. 

Alt du behøver å gjøre er å fylle ut skjemaet her på siden så får du tilbud fra opptil 3 ulike flyttebyråer. Du kan velge det beste tilbudet, eller du kan prute ned prisen på de andre selv. 

Flytte til utlandet?
Få tilbud fra flere flyttebyrå her

Hvordan flytte til utlandet?

Norske statsborgere kan oppholde seg i utlandet som turister i 90 dager uten visum. Dersom du ønsker å flytte til utlandet er det lurt å planlegge prosessen og undersøke hvilke regler som gjelder i det landet du skal flytte til. 

Du må sørge for at du har alle papirer i orden. Husk at du må melde i fra om flytting hvis du skal oppholde deg i utlandet i mer enn 6 måneder. 

Flytting til utlandet gir deg en spennende mulighet til å utforske nye kulturer, utvide horisonten og skape internasjonale forbindelser. 

HUSK AT... Det er lurt å være tidlig ute med å be om hjelp fra flyttebyråer før du skal flytte, gjerne opp til 8 uker før flyttedatoen din. 

10 tips du kan vurdere når du planlegger flytting til utlandet

 1. Undersøk landet du skal flytte til

 2. Sjekk visumkravene

 3. Start søknadsprosessen i god tid

 4. Utforsk jobbmarkedet i landet du skal flytte til 

 5. Start boligsøket i god tid, vurder om du skal leie eller eie. 

 6. Vurder om du skal selge eiendelene, leie ut eller lagre dem. 

 7. Undersøk helseforsikringsalternativer i destinasjonslandet. 

 8. Finn ut om du er oppdatert på vaksiner og helsekrav i det nye landet.

 9. Ta språkkurs og lær deg språket i det nye landet. 

 10. Åpne bankkonto i destinasjonslandet ditt – så unngår du vekslingsgebyrer.

Be om flyttehjelp
Få tilbud på profesjonell flyttehjelp

Skal du flytte til utlandet permanent?

Hvis du skal flytte til utlandet permanent og bo der mister du medlemskap i folketrygden. Du kan fortsatt beholde medlemskap i folketrygden hvis har mindre enn 12 måneder opphold i utlandet. 

Du beholder det norske statsborgerskapet ditt selv om du har flyttet til utlandet og ikke lenger er folkeregistrert i Norge. 

Andre regler gjelder dersom du skal flytte til et annet nordisk land, da kan du i noen tilfeller legge sammen rettighetene du har opptjent i Norge med rettighetene du har opparbeidet deg i det nye landet du har flyttet til. 

Klar for en spennende forandring?
Send inn skjema i dag slik at overgangen til ditt nye hjemland blir sømløs og bekymringsfri.

Hvordan melde flytting til utlandet?

Ved flytting fra Norge må du melde flyttingen din i det landet du flytter til, gjelder kun nordiske land. Når den blir godtatt blir du automatisk bli registrert som utflytter fra Norge. 

Skal du flytte fra Norge til et annet land utenfor norden må du melde om flyttingen til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må sendes tidligst 14 dager etter flytting. 

Flyttemeldingen kan du sende elektronisk. Husk å informer om:

 • Din nye adresse i utlandet

 • Skal du leie ut boligen din i Norge?

 • Skal du eie eller leie bolig i utlandet? Legg ved kjøps- eller leiekontrakt. 

 • Dersom flyttingen til utlandet gjelder militærtjeneste eller utenrikstjeneste skal du melde i fra om dette. 

Ta det første steget mot en ny livsstil!
Benytt Tjenestetorget for å få skreddersydd assistanse og veiledning i din flytteprosess til utlandet.

Må du betale skatt når du flytter til utlandet?

Har du fast opphold i utlandet kan du anses som skattemessig utflyttet fra Norge, har du hatt et midlertidig opphold opphever ikke dette ditt skattemessige bosted i Norge. 

Har du bolig i Norge selv om du bor fast i utlandet, må du som regel skatte av boligen i Norge, men du kan disponere en fritidsbolig eller annen eiendom (som ikke regnes som boenhet) i Norge. 

Har du bodd i Norge i mer enn 10 år vil ikke skatteplikten opp høre i Norge ved utflyttingen, den opphører først etter 4 år ved skattemessig emigrasjon. Dermed blir det en overgangsperiode der du er skattepliktig både til landet du flytter til og til Norge. Så for å unngå dobbeltbeskatning regulerer skatteavtalene fordeling av skatt i slike tilfeller. 

Ettårsregelen ved utenlandsopphold

Dersom du arbeider utenfor Norge i minst 12 måneder vil du kunne kreve nedsettelse av skatt til Norge. 

Dagpenger, uføretrygd og arbeidsavklaringspenger omfattes ikke av dette. Det er kun lønnsinntekter for arbeid utført i utlandet som omfattes av ettårsregelen. 

Klar for å flytte til utlandet?
Få profesjonell hjelp nå! Kontakt oss for en enkel og smidig flytteprosess

Hva koster utenlandsflytting med flyttebyrå?

Hva utenlandsflyttingen din kan komme til å koste avhenger av flere faktorer som for eksempel: 

 • Hvor mye du skal flytte

 • Hva du skal flytte

 • Hvilket land du skal flytte til

 • Hvilke flyttetjenester du ønsker

 • Trenger du et minilager, dersom du ikke skal ha med hele flyttelasset?

De fleste flyttebyrå vil kunne hjelpe deg med hele flytteprosessen, blant annet:

 • Nedpakking

 • Merking av godset som skal flyttes

 • Demontere møbler

 • Emballere malerier og andre gjenstander

 • Bærehjelp

 • Transporttjenester

 • Profesjonell hjelp fra Norge til utlandet

 • Utfylling av viktige dokumenter: tolldeklarering, tollpapirer, godssjema og flyttegodserklæring. 

 • Flyttevask av boligen du flytter fra

 • Mellomlagring av møbler

Som du ser er det en del faktorer som vil påvirke totalprisen på utenlandsflytting, du kan også leie en flyttecontainer istedenfor at flyttebyrået transporterer tingene dine i en lastebil, dette kan være billigere for deg. 

Tenk også på om du trenger å ha med alt når du flytter. Det kan være smart å leie et lager eller minilager for lagring av ulike møbler slik at dersom du skal flytte tilbake til Norge så har du fortsatt møblene dine og slipper å drasse med deg disse "frem og tilbake" under flytting. 

Prisen på utenlandsflytting

Prisen på flytting til utlandet baseres gjerne på kubikkmeter, så det smarteste er å legge ut flytteprosessen på anbud og få opptil tre ulike pristilbud fra forskjellige flyttebyråer. Du får oversikt og prisoverslag på hva utenlandsflytting koster, og kan samtidig prute med de aktørene som kanskje hadde litt høyere pris enn et annet flyttebyrå. 

Send inn skjema nå og få tilbud på utenlandsflytting helt gratis. Ingen forpliktelser, det er bare å takke nei dersom tilbudene viser seg å ikke være gunstige. 

Uansett hvor du ønsker å flytte i verden, er Tjenestetorget er her for å hjelpe deg med din reise mot et nytt og spennende kapittel i livet ditt. 

Sett flyttingen på anbud slik at du får en enkel og stressfri opplevelse med flyttingen til ditt nye land. Få skreddersydd assistanse og veiledning i din flytteprosess. 

Klar for å flytte til utlandet? Start ditt eventyr i dag!
Få profesjonell hjelp nå! La erfarende flyttefolk ta hånd om alle logistikk- og planleggingdetaljer for en enkel og smidig flytteprosess.
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.

Klar for å flytte til utlandet? Start ditt eventyr i dag!

Få profesjonell hjelp nå! La erfarende flyttefolk ta hånd om alle logistikk- og planleggingdetaljer for en enkel og smidig flytteprosess.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Klar for å flytte til utlandet? Start ditt eventyr i dag!
Få profesjonell hjelp nå! La erfarende flyttefolk ta hånd om alle logistikk- og planleggingdetaljer for en enkel og smidig flytteprosess.