Bredbånd
5 min lesetid
Sist oppdatert: 04 juli 2024

Hvem har billigst mobilt bredbånd? (2024)

Trenger du et mobilt bredbånd og lurer på hvilket som er det billigste? Det er ikke alltid lett å finne ut av. På noen sider kan du lese at et selskap er bedre enn ett annet, mens en annen blogg forteller deg noe helt annet. Det kan være lett å bli forvirret.
Jente holder frem to mobiltelefoner i hver hånd. Skrift på bildet spør hvilket som er best av de mobilebredbåndene.
Hvilket er det beste mobile bredbånd? Det er mange mobilleverandører der ute så valget er ikke alltid så enkelt.

Selv om vi kun har 3 mobilnett i Norge har vi mange mobil leverandører som leier mobilnett av en av de tre mobilnetteierne: 

 1. Telenor

 2. Telia

 3. ICE

Derfor kan du ofte se at leverandøren reklamerer for enten Telia dekning eller Telenor dekning, ICE bygger ut sitt eget nett, men benytter Telia dekning der de ikke har tilgang til sitt ICE-mobilnett. 

Siden det er så mange forskjellige tilbydere på kun 3 mobilnett er det lett å bli forvirret og det kan være vanskelig å finne ut hvilket som er det beste mobile bredbåndet. Hvordan kan et mobilselskap være billigere enn et annet når de bruker samme mobilnett? 

Få det billigste mobile bredbånd som passer deg

Begynn her:
Finn ut hvilket mobile bredbånd som er billigst og best for deg og din nettbruk.

Vurder om du bør tenke på å velge et trådløst bredbånd isteden, dersom du surfer mest når du er hjemme eller på hytta. Hvis det viktigste er å spare penger kan et trådløst bredbånd være løsningen da det er ofte billigere enn det mobile alternativet. 

Det spørsmålet er ikke lett å svare på hvorfor, men nettopp derfor er det viktig å sjekke prisene hos de forskjellige tilbyderne for å se om du kan spare noen kroner ekstra på å bytte leverandør. 

For at det skal være lettere for deg, å finne ut om du med fordel kan ha et mobilt bredbånd tilpasset din bruk, kan du se en huskeliste nedenfor:

Huskeliste for deg som vurderer mobilt bredbånd:

 • Hender det at du betaler for mye på mobilregningen for vanlig mobilabonnement?

 • Går du ofte tom for data før slutten av måneden?

 • Opplever du at dekningen er for dårlig når du er ute på tur?

 • Er du avhengig av å være på nett uansett hvor du er?

 • Reiser du mye utenlands?

Svarer du "JA" på tre eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere om du kan dra nytte av et mobilt bredbånd fremfor ditt vanlige mobilabonnement. Da får du mer mobildata og bedre dekning og hastighet, fra rundt 100 Mbit/s og opp mot 300 Mbit/s. 

Med andre ord får du fri fart og fri bruk hver måned inntil du har brukt opp mobildata, da reduseres hastigheten på abonnementet til 128 Kbit/s og settes opp igjen neste måned. 

Er du usikker på hvor mye gigabytes du bruker i løpet av en måned kan du sjekke dette på nettsidene til din mobilleverandør, da får du også en bedre oversikt over hvor mye data du trenger hver måned på det mobile bredbåndet. Sjekk også ut om du eventuelt får med ubrukt data til neste måned, også kalt data rollover. 

Så, hvem tilbyr mobilt bredbånd til markedets laveste pris?

Svaret får du ved bruk av skjemaet vårt!

Det er ikke så lett å kåre det beste og billigste mobile bredbåndet da det gjerne er individuelt fra person til person hva du bruker mobilen din, og internett, til. 

La heller mobilleverandørene konkurrere om deg som kunde når du skal velge mellom mobile bredbånd – da får du mest sannsynlig det beste mobile bredbåndet som inkluderer nok data, god hastighet og dekning etter ditt behov. 

Etter at du har fylt ut skjemaet vil du bli kontaktet av mobilselskap som kan tilby deg mobilt bredbånd abonnement. 

De som kontakter deg vet at de konkurrerer mot andre mobilselskap og vil derfor gi deg en gunstigere tilbud enn du hadde fått om sammenlignet priser fra andre sider eller på mobilleverandørene egne nettsider. 

To personer lener seg inntil en stor smarttelefon som har tekst med spørsmål om hva du bør tenke på ved valg av mobilt bredbånd
Lurer du på hvem som har det billigste og beste mobile bredbåndet? Se over huskelisten og tenk igjennom hva som er viktig for deg. Sammenlign mobile bredbåndsleverandører via Tjenestetorget og få et skreddersydd tilbud tilpasset ditt behov. 

Det billigste mobile bredbåndet for deg

Det billigste mobile bredbåndet til deg avhenger av din bruk.

Hva bruker du mobildata til, hvor mye data trenger du, og når og hvor skal du bruke internett? Tilbyr abonnementet god nok hastighet og dekning nesten uansett hvor du er? 

Er du mye på flyttefot, reiser mye til utlandet eller rundt i Norge, er et mobilt bredbånd det beste for deg og da er det viktig å vite hva du får ut fra det du betaler. 

Trenger du for eksempel minst 10 eller 15 GB i måneden bør du se på mobilabonnement som tilbyr denne dataen og hva prisen på de forskjellige abonnementene er, valget faller gjerne på den tilbyderen som kan gi denne dataen til lavest mulig pris. 

Se hva de ulike abonnementene tilbyr, hva som er inkludert i prisen, hvor mye data du får og hvilken dekning og hastighet du kan forvente på det mobile bredbåndet. 

Ting å tenke på ved valg av mobilt bredbånd: 

 • Hastighet

 • Dekning

 • Ruter/modem som medfølger

Mobilselskapene har ulik dekningsomfang og noen har kun dekning i Norge, andre i EU/EØS også, dette spiller og inn på prisen totalt sett. 

Dekning på mobilt bredbånd:

 • Norge, Skandinavia og EU/EØS: Telenor.

 • Hele Skandinavia: ICE, Telia (inkludert Baltikum).

 • Kun Norge: Talkmore, OneCall, NextGenTel og Chillimobil blant annet. 

Det mobile bredbåndet gir deg tilgang til bedre nettverksforbindelse enn ved vanlig mobilt abonnement siden du får med en liten ruter og dermed ligner det ganske mye på det trådløse bredbåndet. Bortsett fra at det trådløse er geografisk sperret og derav billigere, enn det mobile.

Dekning, data og enda mer data.

Noe som skiller mobile bredbånd fra hverandre er dekning og data. Hvilken dekning kan de levere til deg og hvordan er dekningen ute på tur i skogen for eksempel, eller på hytta di?

Heldigvis har mobilselskapene lagt mye arbeid i å kunne gi kundene sine god dekning.Du kan oppleve å få 4G omtrent hvor enn du måtte befinne deg i Norge. 4G-nettet likner mye på teknologien fra kobbernettet som ble først brukt som telefonlinje.

ADSL-nettet til Telenor skal legges ned og det har vært viktig å kunne opprettholde et godt trådløst 4G og 4G+ nettverk, og nå bygges også 5G ut slik at opplevelsen av dekning og hastighet er bedre for brukeren.

Sammenlign mobile bredbånd
Finn ut hvilket som er best for deg helt kostnadsfritt og uten forpliktelser.

Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign mobile bredbånd
Finn ut hvilket som er best for deg helt kostnadsfritt og uten forpliktelser.

Ofte stilte spørsmål om mobilt bredbånd: