Forsikring
4 min lesetid
Sist oppdatert: 24 mai 2024

Hvor mye koster bilforsikring?

Hvor mye en bilforsikring koster avhenger av hva du trenger å forsikre bilen din mot. Forsikring er individuelt og kommer an på forskjellige faktorer og hvilken forsikringsagent du får tilbud fra.
Hva koster en bilforsikring?
Hva koster en bilforsikring?

En bilforsikring varierer i pris, men koster gjerne mellom 200 kroner og 2.000 kroner i måneden. 

Hva en bilforsikring vil koste, er med andre ord individuelt - og avhenger av din situasjon. Selv om du og naboen kan være like gamle og teoretisk ha lik bil med samme dekning og skadehistorikk, kan prisen på forsikringene deres variere. 

Få en bilforsikring tilpasset deg
Velg forsikringene du trenger og få forsikringsselskapene til å konkurrere om deg som kunde.

Vi ønsker å tilgjengeliggjøre tilbudet av bilforsikringer med så god pris som mulig. Med andre ord: det beste markedet kan tilby.  Fordi vi vet av erfaring at det kan være vanskelig å finne det beste, og billigste, tilbudet på bilforsikring som passer deg, dine egenskaper og din bil. 

Du sparer penger fordi forsikringsselskapene konkurrerer om å få deg som kunde, og dermed vil gi deg sine beste tilbud. 

Du kan dermed øke bonusen din via Tjenestetorget. Med et par enkle steg får du sammenlignet flere bilforsikringer på markedet og finne den beste og billigste forsikringen som passer deg og din bil

VISSTE DU AT... Du kan spare penger på å sammenligne flere forsikringer samtidig. Gå igjennom forsikringene dine og sett de ut på anbud via Tjenestetorget. Det kan påvirke prisen på bilforsikringen din og du kan få en bedre forsikringsavtale ved å samle forsikringene dine som foreksempel: husforsikring, innboforsikring, reiseforsikring og bilforsikring.

Hva koster forsikring på bil?

Hva en bilforsikring kan koste beror på hva du har forsikret bilen din for, men antagelig betaler du mer for din bilforsikring enn du behøver. 

Derfor kan det lønne seg for lommeboka å sammenligne forsikringer for å se hvor mye du eventuelt kan spare ved å bytte bilforsikring. 

Bilforsikringsprisene varierer mye. Det er fordi forsikringsagenten gir pristilbud som de har laget selv, enkelte kan gi bedre tilbud enn andre. 

Husk at hvis du ber om å få pristilbud på flere forsikringer samtidig kan du få en bedre avtale. Les gjerne her hvilke forsikringer du trenger og sjekk gjerne om du kan få en samlerabbatt ved å legge forsikringene dine ut på anbud. 

mann som gir klem til bilen sin
Hva bilforsikringen din koster beror på hvilken forsikring du velger og om du har sammenlignet forsikringer fra flere selskap.

Pris på bilforsikring

For å kunne forutse en mulig kostnad for bilforsikring per måned kan du få se en liten liste nedenfor, men husk forsikringsselskaper lager forskjellige typer forsikringer med ulike typer dekningsgrad.

Likevel kan vi skille mellom 4 forskjellige typer bilforsikring:

 • Ansvarsforsikring koster deg mellom 200 kroner til 500 kroner per måned.

 • Delkasko koster deg mellom 250 kroner og opp mot 900 kroner i måneden. 

 • Kasko koster deg rundt 400 kroner og 2000 kroner i måneden.

 • Toppkasko, det beste tilbudet, kan koste deg alt fra 800 kroner til 3000 kroner per måned. 

Du er pliktig til å ha ansvarsforsikring, dersom du ikke har forsikret bilen bil du få et gebyr per dag, for personbil er dette på 150 kr.

VISSTE DU AT... Kasko eller Toppkasko ikke lønner seg for unge med lav bonus og lav verdi på bilen, fordi forsikringen vil koste deg mer enn bilens verdi. 

Hvilket element du velger påvirker prisen, hva du må betale og tilbudet du kan få for å forsikre egen bil. 

mann ser på skade på bil og skriver på skjema
Ansvarsforsikring, delkasko eller kasko? Vurder hvilke elementer som er viktig for deg før du velger bilforsikring. 

Ansvar, delkasko, kasko eller toppkasko?

En bilforsikring har gjerne disse elementene:

 • Ansvar
  Lovpålagt bilforsikring som dekker skader på andre gjenstander, biler eller personer. 
  Har bilen lav markedsverdi og du klarer deg uten veihjelp og kan betale eventuelle bulker og frontruteskader selv, kan du vurdere å kun ha ansvarsforsikring. 

 • Delkasko
  Denne bilforsikringen inkluderer ansvarsforsikring pluss veihjelp, redning, skade på bilens glassruter, brann og tyveri. 
  Har bilen din liten verdi kan du få veihjelp dersom bilen skulle stoppe, mens om du bulker bilen betaler du for det selv. 

 • Kasko
  I denne forsikringen får du ansvar og delkasko inkludert og samtidig dekker denne forsikringen skade på egen bil. 
  Dersom bilen din er verdt mye og du er uheldig og kolliderer eller får store skader så dekker forsikringen dette. 

 • Toppkasko
  Denne forsikringen er en utvidet dekning av kaskoforsikringen. Denne forsikringen dekker, i tillegg til kasko, delkasko og ansvar, motorhavari, kosnad til leiebil og bagasje. 

Hva ser forsikringsselskapet etter?

Men, du lurer kanskje også på hva forsikringsselskapet ser på når de skal gi deg en pris på bilforsikring? 

Det er ingen fasit, hvert forsikringsselskap har sine egne metoder, men det er i hovedsak 3 ting som gjelder når en forsikringsavtale utvikles, som påvirker prisen: 

 1. Deg – Hva er alderen din? Har du bonus fra før? Har du tidligere skadehistorikk og hvor du bor?

 2. Bilen din – Hvilken bil har du? Er bilen skadeutsatt? Hva koster bilen? Hva er bilens alder og tilstand? Hvordan er parkeringsforholdene? Er det ekstrautstyr?

 3. Hva du trenger av forsikringen din – Hva ønsker du ut av forsikringen; Kasko, delkasko eller ansvar? Hvor mye kjører du årlig? Hvilken egenandel vil du betale?

Husk at hvert selskap opererer med ulike metoder for å beregne prisen på bilforsikringen din, risikovurderingen kan variere og du kan spare tusen kroner på å velge forsikring hos det rette forsikringsselskapet. 

Derfor er det lurt å be om tilbud på bilforsikring fra flere forsikringsselskap samtidig – da kan du sammenligne og velge det beste tilbudet for deg. 

Hva du velger kommer an på hva som er viktigst for deg og din bil og hvilken dekning du trenger. 

Ved å benytte deg av Tjenestetorgets skjema og legge forsikringen din ut på anbud får du raskt og enkelt vite eksakte priser fra forskjellige forsikringsselskaper – helt gratis. 

Spar tusenvis på forsikringene dine
Istedenfor å droppe sjokoladen på vei hjem fra jobb: spar tusenlapper på å få lavere pris på forsikringene.
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.
Spar tusenvis på forsikringene dine
Istedenfor å droppe sjokoladen på vei hjem fra jobb: spar tusenlapper på å få lavere pris på forsikringene.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Spar tusenvis på forsikringene dine
Istedenfor å droppe sjokoladen på vei hjem fra jobb: spar tusenlapper på å få lavere pris på forsikringene.