Husalarm

Forenkle din hverdag og få økt trygghet med husalarm. Da er du sikker på at det varsles videre til en alarmstasjon om noe skulle skje.

Med ny teknologi kan du også fjernstyre lås, temperatur og lignende i boligen.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Husalarm

I dag har mange hektiske hverdager og bruker mye tid utenfor hjemmet. Da vil det å skaffe seg en husalarm for å sikre boligen være greit.

Ifølge NHO Service er det kun 16% av alle boliger i Norge som ikke i dag har husalarm. Det er ikke så rart ettersom det bringer med seg en rekke fordeler. Først og fremst så virker det avskrekkende på innbruddstyver, som da heller velger en annen bolig uten alarm til å gjøre innbrudd i. Dersom de allikevel skulle bryte seg inn i din bolig og den er utstyrt med husalarm, vil alarmen gå og vektere vil komme til boligen. Altså har innbruddstyvene begrenset tid å raide hjemmet og eventuelt skade de som er hjemme. I tillegg gjør husalarm med dagens teknologi det enklere å få tatt innbruddstyvene.

Smart alarm i smart hus

I dag er ikke husalarmer bare alarm slik det en gang var. Dagens husalarmer har mange flere funksjoner og tilleggstjenester som er mulig å skaffe seg. De aller fleste selskaper som leverer husalarmer har i dag flere av disse tilleggsfunksjonene som kan være deler av pakker du kan skaffe deg.  Et eksempel er elektroniske låser som brukes for å åpne døren ved hjelp av koder. Da hjelper det lite for innbruddstyvene om de har mange nøkler som er filet. De elektroniske låsene styres enkelt via en applikasjon på mobiltelefonen, nettbrett eller PC og gir enkel tilgang til de som skal inn og ut av boligen. Det er alltid mulig for deg som eier å åpne døren, selv når barn kommer hjem og kanskje har mistet eller glemt nøklene inne.

De fleste er godt klar over at innbruddstyver går i bander og lusker i nabolaget for å lete etter hus det er lønnsomt å bryte seg inn i. Hva er tyvene egentlig på jakt etter? Det innbruddstyvene leter etter er tegn som tilsier at boligen er ubevoktet enten gjennom at alarm ikke er installert eller at ingen er hjemme i boligen. Et triks tyvene bruker er å følge med på søppeldunken for å se om denne fylles opp som normalt – noe som indikerer at folk er hjemme. Andre tegn er lys eller lyd i boligen, slik som at bestemte lys alltid står på? Er det lyder i boligen er det som regel noen hjemme, det samme med lys dersom det er ulike lys som settes på. En god ting å benytte seg av er altså smart alarm, som gjør at du kan styre lysene og slå dem av og på via applikasjonen på mobilen mens du selv ikke er hjemme – men det ser sånn ut for alle andre rundt.

Best i test

Hvilken husalarm man velger er veldig opp til her enkelt og hva slags pakker man ønsker. De fleste alarmselskaper ønsker å selge husalarmen med forskjellige pakker som gjør at en hver kunde blir fornøyd. Du kan altså enten gå for den enkleste pakken som kun inneholder alarmsystem og oppfølging når alarmen går, eller en større pakke med flere tilleggsfunksjoner som smart-løsninger. En måte å sjekke ut hvilken alarm du vil ha eller trenger å søke hva som er best i test. Dette gir deg også mulighet til å se på de ulike tilbudene de forskjellige selskapene tilbyr, generelt sett få oversikt over hva som er på markedet og sette sammen en pakke akkurat slik du ønsker det til den prisen du ønsker.

Akkurat når det kommer til husalarm er ikke det stedet man bør være strengest økonomisk og ønske å hente inn penger, men det er allikevel greit å få en god oversikt over prisnivået. I tillegg bør du samtidig sjekke hvilke forsikringer du har og hva du eventuelt kan spare på forsikringer som innbo- og husforsikring ved installering av husalarm. På forsikringene er det nemlig en god del å hente inn, ettersom de fleste forsikringsselskap gir deg redusert forsikringspremie når boligen er så godt sikret som mulig. Altså vil forsikringspremien bli lavere og du vil få bedre betingelser på forsikringene dine ved anskaffelse av husalarm.

Anbudstjenester

Det finnes også måter å spare penger på når det gjelder selve husalarmen. En ting som allerede er nevnt er selvsagt å sjekke best i test alarmer, men en annen ting er å sjekke ut anbudstjenester. Dette er en smart måte for deg å få en god pris ettersom boligalarmselskapene blir nødt til å kjempe som deg som kunde. Det du gjør er å legge ut informasjon om din bolig og informasjon rundt hva slags alarm du kunne ønske deg på anbud. Deretter vil de ulike leverandørene av husalarm ta kontakt med deg for å gi deg et uforpliktende tilbud på husalarm til din bolig etter dine ønsker.

Videre kan du altså se på de ulike tilbudene og finne ut hvilke tilbud som ser best ut for deg. Husk også å sjekke ut betingelsene på de ulike avtalene, slik at du ikke velger et selskap med dårligere betingelser basert på best pris. I tillegg kan det være lurt å se over tilleggstjenester som selskapet tilbyr og om dette er noe du trenger eller ikke.

Hva når alarmen går?

Det viktigste med en husalarm er at du skal føle deg trygg på at boligen blir beskyttet. Hva skjer når alarmen går og hvordan håndterer vaktselskapet det? Det kan ta opp til 10-15 minutter fra alarmen går til vaktselskapet er på plass. Dersom man da har en applikasjon som gir beskjed eller man selv er i huset har man mulighet til å ringe politiet i dette tidsrommet. Dette gjør at du kan stoppe det som er i ferd med å skje, samtidig som at politiet er eneste som har myndighet til å foreta en arrest av gjerningspersonene. Vaktselskapet har ikke myndighet til å arrestere, kun å stoppe innbruddstyvene i handlingen.

En annen ting å tenke på er dersom du har mye verdigjenstander i huset. Da bør du dokumentere dette slik at dersom noe skulle skje kan du let gi beskjed om hva som er savnet og hvilke verdier tingene har. Ta en runde rundt i boligen og ta bilder av verdigjenstander slik at du har dokumentasjon dersom noe skulle skje. Dette vil også til gjengjeld gjøre det svært enkelt for deg å anmelde når alt er godt dokumentert og man slipper å lete frem informasjon om hva man kanskje tror er savnet.  En raskt levert anmeldelse gjør det også raskere å levere krav til forsikringsselskapene og et raskere oppgjør.

Det er altså en rekke gode grunner for å velge å skaffe seg en husalarm. Dersom du enda ikke har skaffet deg en husalarm, anbefaler vi at du gjør det nå.

Husalarm
4.7 (93.33%) 3 votes

Les flere artikler om Boligalarm

Slik velger du alarmselskap

Hvert år blir det begått et stort antall innbrudd i norske boliger. Med en boligalarm er du føre var. Slik finner du et alarmselskap som gjør deg bedre sikret.

read more