Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Kom i kontakt med eiendomsmeglere i Rana

 • Mer penger fra boligsalget
  Med den rette megleren sitter du igjen med mer penger fra salget av boligen din.
 • Du sparer penger, tid og energi
  Slipp å samle tilbud selv! Siden meglerne konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • Seriøse meglere
  Du får tilbud fra velkjente og pålitelige meglere
Motta tilbud fra flere dyktige eiendomsmeglere i %location%

Oppnå en god pris for din bolig nå

Få tilbud fra opptil 5 meglere med råd og klar strategi rundt salget av din bolig.

Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.
 • Mer penger fra boligsalget
  Med den rette megleren sitter du igjen med mer penger fra salget av boligen din.
 • Du sparer penger, tid og energi
  Slipp å samle tilbud selv! Siden meglerne konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • Seriøse meglere
  Du får tilbud fra velkjente og pålitelige meglere

Få tilbud fra store og seriøse selskaper

Eiendomsmegler Rana

Pris er ikke viktigst

Ofte blir ikke tusenlappene mellom dyreste og billigste eiendomsmegler i Rana så avgjørende. Spesielt når forskjellen mellom en god og dårlig megler kan bety hundretusener mer i lommeboka di til slutt.

Velg person, ikke meglerkontor

Å velge en megler i Rana er først og fremst et valg av person – ikke et meglerkontor. Se heller etter personen som gir deg godfølelsen. Derfor bør du få besøk av flere meglere før du bestemmer deg.

Hvordan velge megler i Rana?

Erfaring og lokalkunnskap

Start med å se etter meglere som både har erfaring og god kjennskap til nærområdet.

Referanser og testing

Sjekk meglerens referanser fra tidligere, og test megleren ved å gå på andre visninger.

Kjemi og personlighet

Velg en megler som du kommuniserer godt med og som får deg til å føle deg trygg og ivaretatt.

Finn rett eiendomsmegler i Rana

Å selge bolig selv

For mange kan en eiendomsmegler virke som sløsing av penger. Tar du jobben selv kan du jo spare mellom 50.000 og 70.000 kroner. Men det mye å huske på. Alt fra annonser, lage prospekt og til å vise frem boligen. Dokumentinnhenting og oppgjørsbehandling er det uansett lurt å få et firma til å ta seg av. 


Det er også verdt å tenke på at en megler ofte kan få en bedre pris for boligen din. Og at det i de fleste tilfeller går opp i opp med det du sparer på meglerhonoraret.

Å selge bolig uten megler

Boligmarkedet i Rana

Rana kommune har et folketall på 26 284 ifølge SSB med tall fra 2018, med prognoser om en videre økning i folketallet. Man finner mange boliger i Rana, med totalt 6893 eneboliger og 2149 leiligheter, samt at det også er en del hytter i kommunen (2 024 fritidsboliger). Det er en del boligomsetninger i året der det ligger relativt stabilt per år. Når det gjelder prisnivået har gjennomsnittlig kvadratmeterpris hatt en jevn økning.

Totalt sett er #Boligmarkedet i Rana godt ettersom kommunen har en befolkningsvekst og det er mange arbeidsplasser, noe som gjør det attraktivt å bo i kommunen. Her kan man bo både midt i sentrum med fantastisk utsikt. Bosetningen er rundt innerste del av Ranfjorden og de tilhørende dalstrøkene. Det er også noe bosetning langs kommunegrensen mot Hemnes og Utskarpen. Mo i Rana er kommunesenteret der rundt 72% av kommunens befolkning bor, mens tettstedene er Mo, Hauknes, Storforshei og Alternes.

Om Rana

Rana kommune befinner seg i Nordland fylke med fjellområder som grenser til Sverige. Rana grenser også til Rødøy, Meløy, Beiarn, Saltdal, Hemnes, Leirfjord, Nesna og Lurøy. Mange av de nærliggende kommunene har arbeidsplass i Rana ettersom det er godt med arbeidsplasser i kommunen. Rana er Nordlands største industrikommune og har vært dette over lang tid. Her har det vært næringer innen utnyttbare mineraler og gruvedrift ettersom kommunen er rik på jernmalm- og vannkraftressurser.

En rekke statlige bedrifter har vært dominerende for sysselsetting i kommunen, men i 1988 ble det vedtatt å nedlegge malmbasert drift. I dag er det likevel en del arbeidsplasser innen industri der kraft- og vannforsyning og metallindustrien er viktig, samt maskinindustri, gummi/plastikk, oljeraffinering og næringsmiddelindustri for å nevne noen. Det er også en del landbruk med storfe- og sauehold, poteter- og grønnsaksdyrking. Rana kommune er største skogavvirkning i fylket etter Hattfjelldal. Kommunen byr også på flott natur med berg, fjell og breer.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Oppnå en god pris for din bolig nå

Få tilbud fra opptil 5 meglere med råd og klar strategi rundt salget av din bolig.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.