Bedriftsforsikring
4 min lesetid
Sist oppdatert: 12 mai 2024

Forsikring: bedrift – Disse forsikringene trenger du

Alle arbeidsgivere må ha yrkesskadeforsikring for sine ansatte og ansvarsforsikring for firmabiler, dersom bedriften din har dette. Disse forsikringen er lovpålagte, men du bør også ha andre forsikringer som dekker deg og bedriften din dersom noe uforutsett skulle skje.
bilde av en perm med teksten: bedriftsforsikring som ligger oppå ark med bile av grafer
Det er viktig å ha bedriftsforsikringene dine i orden.

Om du har stor, mellomstor eller liten bedrift, må du ha forsikringen i orden. Både for deg og dine ansatte. 

Du er nødt til å å ha en god bedriftsforsikring, siden det er flere ulike typer forsikringer for bedriften din, kan det være lurt å tenke på å samle dem i en pakkeløsning. Flere forsikringsselskap tilbyr dette. 

Kvinne med skjema i hånden
Ta kontakt med et forsikringsselskap og få hjelp av en forsikringsagent som kan hjelpe deg med å finne ut hvilke bedriftsforsikringer du trenger.

Hva er bedriftsforsikring? 

En bedriftsforsikring er en ansvarsforsikring og en tingforsikring som dekker eiendelene bedriften har. 

Bedriftsforsikringer deles gjerne opp i:

 • Ansvar

 • Bygning og eiendeler

 • Person

 • Transport og frakt

 • Bil og kjøretøy

Det kan være lett å bli forvirret over hvilke du trenger når det igjen er flere bedriftsforsikringer som ligger under de ulike kategoriene. 

Det lureste er derfor å ta kontakt med forsikringsselskapene og få en god samleavtale av forsikringene du trenger for bedriften din og dine ansatte.

Få en bedre avtale
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskap og velg den beste avtalen

Hvilke forsikringer må en bedrift ha?

Alle arbeidsgivere må tegne yrkesskadeforsikring for sine ansatte. Noen forsikringer er lovpålagte innenfor ulike bransjer, men du bør likevel ha flere forsikringer i orden som kan dekke dine behov, bedriften din og de ansatte. 

Bilde av kvinne som smiler, sjefen bak, hun har en krykke
Yreksskadeforsikring er lovpålagt og dekker blant annet arbeidsulykke, tapt arbeidsevne og utbetaling til ektefelle/ samboer ved dødsfall. 

Yrkesskadeforsikring er obligatorisk (lovpålagt) og skal gi erstatning for skader og sykdommer i forbindelse med jobb. Yrkesskadeforsikring gjelder for både heltids- og deltidsansatte. 

Dette yrkesskadeforsikringen:

 • Arbeidsulykke; skade og sykdom

 • Sykdom som likestilles med yrkesskade, etter folketrygdloven

 • Skade og sykdom der skadelige stoffer eller arbeidsprosesser er skyld i. 

 • Erstatning av tapt arbeidsevne og inntekt

 • Utbetaling til ektefelle eller samboer ved dødsfall. 

Andre forsikringer en bedrift bør ha:

 • Uføreforsikring

 • Ansvarforsikring

 • Personforsikring

 • Brann- og tyveriforsikring

 • Eiendomsforsikring

bilde av mann som stabler kasser så begynner de å falle over han
Forsikring for bedriften din er viktig når du er bedriftseier. Du bør ha andre bedriftsforsikringer i tillegg til den lovpålagte yrkesskadeforsikringen.

I tillegg kan det være lurt å ha helseforsikring og reiseforsikring i orden, og kanskje også eventuelt en tabbeforsikring dersom uhellet skulle oppstå.

Ansvarsforsikring er et minstekrav, og lovpålagt, til forsikring ved bruk av firmakjøretøy, denne dekker kun skade på person og skade på andres kjøretøy, ikke din egen bil. 

Dersom du ikke tegner forsikring for bedriftsbygget du eier vil du kunne oppleve å måtte betale store summer og sitte igjen med ubrukelige lokaler dersom noe uforutsett skulle skje. 

VISSTE DU AT... Dersom du ikke har de lovpålagte forsikringene i orden for din bedrift vil det påløpe et gebyr per dag frem til du har forsikringen i orden. 

Ha bedriftsforsikringene i orden

Du er avhengig av å sikre bedriften og de ansatte. Du er ansvarlig for at dine ansatte ikke skal bli skadet når de jobber for deg. 

Er du ny som bedriftseier bør du derfor sette deg inn i regelverket og passe på at du har forsikringene dine i orden. 

Det er viktig at bedriften din oppleves som sikker og det kan være lurt å undersøke om du kan få en total trygghetsløsning på bedriftsforsikringene dine så du er dekket for innbrudd, skader og uønskede hendelser, samtidig som du har en god personforsikring for de ansatte, som kan hjelpe dem tilbake i jobb etter en eventuell skade. 

Sammenlign bedriftsforsikringer
Få tilbud fra flere forsikringstilbydere samtidig og velg det beste. Sammenligningstjenesten er gratis og uforpliktende.

Finn den beste og billigste bedriftsforsikringen på Tjenestetorget

Via Tjenestetorget kan du finne Norges beste og billigste bedriftsforsikring til akkurat din bedrift. Her får du sammenlignet tilbud fra flere forsikringsselskap og du kan selv velge hvilken avtale du ønsker, eller du kan avstå. 

Det er helt opp til deg. 

Tilbudene du får er helt uforpliktende og gratis, og du binder deg ikke til noe som helst. Det eneste du gjør er å få innsikt i hva forsikringsmarkedet kan tilby deg, din bedrift og dine ansatte. 

Bedriftsforsikringer er ikke alltid lett å finne ut at, det er et hav av ulike typer forsikringer som nevnt over. 

Kanskje forsikringsselskapet du hadde søkt deg frem til ikke tilbyr akkurat de forsikringene du trenger til din bedrift? Da kan det være lurt å bruke skjemaet via Tjenestetorget og velge ut alle forsikringene du mener du trenger. 

Dermed vil du få tilbud fra forsikringsselskap som har alle forsikringene du ønsker til bedriften din, samtidig får du vite om du da også trenger alle bedriftsforsikringene du har valgt. 

VISSTE DU AT... Forsikringsselskapene vil ofte gi deg en bedre avtale, til en lavere pris, hvis du samler flere forsikringer i hos dem. 

Ved å bruke skjemaet her på siden får du raskt også se hvilket forsikringsselskap som kan gi deg det beste tilbudet på bedriftsforsikringene du trenger, og har behov for.

Begynn her:
Velg forsikringene du vil ha tilbud på og få en billigere pris.

Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Begynn her:
Velg forsikringene du vil ha tilbud på og få en billigere pris.

Ofte stilte spørsmål om forsikring for bedrift