cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Varmepumpe som aircondition

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Varmepumpe tilpasset din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming og avkjøling.
 • Spar tid, energi og penger
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.
Varmepumpe

Motta tilbud på varmepumpe nå

Sjekk om du også kan spare penger på ny varmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Varmepumpe tilpasset din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming og avkjøling.
 • Spar tid, energi og penger
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

KUN KJENTE MERKER

Energieffektiv avkjøling med varmepumpen som aircondition

Mange er allerede fullt klar over fordeler med å skaffe seg varmepumpe, slik som mer energieffektiv oppvarming og da reduserte utgifter til strøm.

Men det er kanskje ikke alle som er klar over at man kan bruke varmepumpen til kjøling om sommeren. Dermed kan man temperaturen inne være behagelig og jevn hele året.

Teknologien i aircondition er mer eller mindre enn reversert varmepumpe, og derfor kan én modell både kjøle og varme.

Dermed er en varmepumpe en god investering for hele året, og med riktig pleie, kan du ha den i mange år fremover.

Husk at du ikke har lov til å montere varmepumpe selv. Dermed er det lurt å skaffe tilbud på både varmepumpe og montering samtidig. Da kan du samtidig få gode råd fra fagfolk om hva som passer boligen din.

Sammenligner du tilbud fra flere, kan du få oversikt over markedet og velge en løsning som er skreddersydd for deg og hjemmet ditt.

Hvordan fungerer varmepumper?

Når en varmepumpe skal produsere varm luft som skal distribueres rundt i rommet, foregår dette via kretsløpet inne i varmepumpen.

Inne i varmepumpen er det et kjølemedium som veksler mellom å være gass og gass og flytende væske. Det koker ved svært kalde temperaturer, så når utedelen suger inn uteluften, vil væsken begynne å fordampe.

Som gass kjøres kjølemediet gjennom en kompressor. Når kjølemediet komprimeres vil temperaturen også øke. Viften i innedelen vil blåse overskuddsvarmen ut, slik at den varmer opp rommet.

Gassen kondenseres så, og blir til væske igjen, og hele prosessen starter på nytt.

Når varmepumper brukes som aircondition, reverseres denne prosessen.

Da er det innedelen som absorberer varme fra rommet og flytter den ut gjennom utedelen. Det som blåses ut i rommet igjen har blitt avkjølt via kondensatoren.

Energiforbruk når du bruker varmepumpe om sommeren

Hvor mye koster det å bruke varmepumpen som aircondition? Det vil avhenge av hvor mye energi varmepumpen bruker på å kjøle ned luften.

For å se hvor god kjøleeffekt en varmepumpe har, kan du se på det som heter SEER. Dette står for Seasonal Energy Efficiency Ratio, og sier noe om hvor energieffektiv pumpen er når den kjøler gjennom en sesong.

Desto høyere SEER-tallet er, desto mer effektiv er varmepumpen til å kjøle. Med andre ord får du mer kjøling per krone, og det kan gi deg lavere kostnader til strøm.

Men her er det verdt å merke seg at dersom du ikke har pleid å bruke penger på avkjøling tidligere, vil naturligvis forbruket ditt gå opp dersom du plutselig begynner med det.

Den billigste strømmen er den du ikke bruker, men en varmepumpe med høy SEER vil i det minste bruke mindre strøm på å gi deg en behagelig innetemperatur på særlig varme dager om sommeren.

Fordeler når varmepumpen brukes som aircondition

Fordi varmepumpen som aircondition absorberer varme fra rommet, og kjøler ned luft som distribueres rundt i rommet, vil den faktisk kjøle ned luften.

Investerer du i en god varmepumpe og behandler den godt, vil du ha energieffektiv nedkjøling i mange år.

Her er flere fordeler med varmepumpe som aircondition:

 • Varmepumpen kjøler faktisk, en vifte flytter kun luft rundt i rommet

 • Du kan lukke vinduene, som er gunstig om det bråker utenfor.

 • Inneluften blir bedre ettersom varmepumpen gjerne filtrerer luften

 • Det finnes stillegående modeller som du kan ha på soverommet og bedre søvnkvaliteten din

 • God energieffektiv oppvarming om vinteren

 • Det finnes varmepumpemodeller med WiFi, som lar deg styre varmepumpen via mobilen

Vil du finne en løsning som passer deg? Fyll ut skjemaet og få tilbud fra flere varmepumpeleverandører. Du velger det beste. Alle tilbud er uforpliktende, og vår tjeneste er gratis.

Ikke glem vinteren på varme sommerdager

Vinteren kommer alltid til landet, og det er viktig at varmepumpen gir effektiv oppvarming om vinteren, så vel som å kjøle ned luften på varme sommerdager.

Varmepumpen har flere fordeler, men det å gi mer energieffektiv oppvarming er den fremste. Den vil kunne spare deg for penger når kulda er som verst.

Det finnes også varmepumper som kun kan kjøle, og kan være noe å vurdere om du for eksempel har vannbåren varme og bare ønsker en effektiv aircondition.

Men når du først skal investere i en varmepumpe, er det lurt å tenke på at oppvarming kan stå for rundt 60 prosent av boligens totale strømforbruk om vinteren. Derfor kan det være mye å spare på å skaffe seg varmepumpe.

For å se hvor energieffektiv en varmepumpe er til å varme opp, så må du se på det som kalles SCOP. Dette står for Seasonal Coefficient of Performance, også kjent som årsvarmefaktor.

Desto høyere SCOP-tall, desto mer effektivt kan den varme, men hvilken varmepumpe som passer dine behov vil være avhengig av boligen din, og klimaet der du bor.

Det beste er å få hjelp av fagfolk som kan varmepumper. Ved å få leverandører på befaring, får du oversikt over hva som finnes på markedet, og kan få rådgivning om hva som passer deg.

Hvor mye koster en varmepumpe du kan bruke til aircondition?

De fleste moderne luft-til-luft-varmepumper kan brukes som aircondition. Prisen på en varmepumpe vil variere ut fra modeller og størrelse. Dessuten må du regne med prisen for montering.

Det er vanskelig å si hvor mye det kommer til å koste deg, fordi ulike boliger har ulike behov.

At varmepumpen er riktig dimensjonert er viktig. Har du en for liten varmepumpe, vil denne gjerne streve med å holde boligen varm, og bruke unødvendig mye strøm.

Mens om du har en for stor varmepumpe, vil denne bruke unødvendig mye strøm på å varme boligen.

Varmepumpen bør være riktig dimensjonert også når du bruker den som aircondition.

Siden varmepumper er en investering, bør du ikke forhaste deg med å velge den rette. Får du flere leverandører på befaring som kommer med sine tilbud, får du enkelt oversikt over hva varmepumpen og monteringen koster deg.

Vanligst med luft-til-luft-varmepumpe | aircondition

Luft-til-luft-varmepumper er den vanligste typen varmepumpe av en grunn. Den er langt enklere å montere enn andre typer varmepumpe, det er flere modeller å velge mellom og prisen er lavere.

En luft-til-luft-varmepumpe henter varme fra luften, men det finnes også væske-til-vann-varmepumper. Disse fungerer på samme måte, men henter varmen fra bergvarme, sjøvarme eller jordvarme.

Disse brukes hovedsakelig i forbindelse med vannbåren varme. Da distribueres varmt vann rundt om i boligen og varmer opp. De ligger gjerne under gulvet, men kan også gå i radiatorer.

Skal du bruke en væske-vann-varmepumpe til kjøling, må du ha viftekonvektorer som tilbehør. Disse plasseres på veggen eller i taket, og blåser avkjølt luft ut i rommet.

En væske-til-vann-varmepumpe er mer stabil, og varmer svært effektivt selv på de kaldeste dagene. De er også langt dyrere å montere, fordi det gjerne må graves og bores. I tillegg må du ha vannbåren varme i hjemmet, eller investere i dette.

Sammenlign tilbud på varmepumpe fra flere leverandører

Har du bestemt deg for at du skal kjøpe en varmepumpe og dra nytte av dens mange fordeler? Da bør du skaffe deg tilbud fra flere leverandører samtidig.

Det er viktig å tenke over at det å montere en varmepumpe selv er ulovlig. Man trenger sertifisering for F-gass for å kunne gjøre dette.

Derfor er det lurt å skaffe seg tilbud på både varmepumpe og montering, og da samtidig kunne rådføre deg med fagfolk tidlig i prosessen. Da er du sikker på at du får riktig varmepumpe som imøtekommer dine behov.

I tillegg vil det være avgjørende å få en varmepumpe som er dimensjonert for boligen, og som er laget for klimaet der du bor. Slik kan du få mest mulig igjen for investeringen din.

Du skaffer deg enkelt tilbud fra flere leverandører samtidig ved å fylle ut vårt skjema. Det finnes øverst på siden. Sammenligningstjenesten vår er gratis for deg å bruke, og alle tilbud du mottar er helt uforpliktende.

Motta tilbud på varmepumpe nå
Sjekk om du også kan spare penger på ny varmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer